رئیس دستگاه قضا به مناسبت روز آتش نشانی و ایمنی در جمع آتش نشانان تهران حضور یافت و با تقدیر از ایشان، بر نکات جالب توجهی تاکید کرد.
به گزارش «تابناک»؛ حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در سخنانی در مراسم بزرگداشت روز آتشنشان که در مجموعه ۱۲ هزار نفری آزادی و با حضور آتشنشانان و خانوادههای آنها برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت با سعادت نبی اکرم (ص) گفت: خداوند متعال را سپاسگزارم که این توفیق را پیدا کردم تا در کنار شما آتشنشانان و خانوادههای گرامیتان باشم.
رئیس قوه قضائیه با تبیین و تشریح نقش شهرداریها در توسعه عمران و آبادانی و ایمنسازی و هرآنچه به آرامش و آسایش شهروندان مرتبط میشود، افزود: یکی از زیرمجموعههای شهرداری، آتشنشانی است که جایگاه ممتازی در مباحث مرتبط با ایمنسازی و آسایش و آرامش شهروندان دارد؛ بنابراین، شورای عالی انقلاب فرهنگی، روزی را به نام روز آتشنشانی نامگذاری کرد.
وی در تبین مؤلفهها و ویژگیهای سازمان آتشنشانی و آتشنشانان گفت: یکی از مهمترین ارکان در کار آتشنشانی، نیروی انسانی است. بحمدالله آتشنشانان ما از عنصر مهارت، شجاعت و دلسوزی برخوردارند و مهمتر از اینها، آماده ایثارگری و جانفشانی برای نجات جان هموطنان و همنوعان خود هستند.
محسنی اژهای افزود: پس از عامل نیروی انسانی، مبحث اهمیت تجهیزات کافی و بهروز در آتشنشانی مطرح است. دستگاهها و مسئولان ذیربط در کشور باید نهایت اهتمام و تدابیر خود را برای تجهیز مستمر ابزار و وسایل آتشنشانی بهکار گیرند؛ باید بهگونهای تدبیر شود که ما برای کمک رسانی به مردم در هر حادثهای و با هر وسعتی آمادگی داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: پیشبینی حوادث غیرمترقبه و برخورداری از آمادگی مستمر برای مقابله با این حوادث، مقوله بسیار با اهمیتی است؛ ممکن است در منطقهای طی سالیان متمادی سیل یا زلزله به وقوع نپیوسته باشد. این امر نباید ما را به این فرض برساند که دیگر سیل و زلزلهای در آن منطقه رخ نخواهد داد بلکه باید برای مواجه شدن با هر گونه شرایطی در هر زمانی از آمادگی برخوردار باشیم.
وی تصریح کرد: در کار خطیری نظیر آتشنشانی، عنصر زمان از اهمیت زیادی برخوردار است لذا باید تمام تدابیر را به کار گیریم تا موعد رسیدن آتشنشانان و نیروهای امدادی به محل حادثه یا سانحه، در کمترین زمان ممکن صورت گیرد؛ در همین راستا باید بهگونهای تدبیر شود که در برخی مناطق و نقاط که امکان امدادرسانی زمینی میسر نیست، مقدمات امداد هوایی تمهید شود و مسیرها به گونهای تعبیه شود که سرعت رسیدن آتشنشانان به محل وقوع حادثه، تقلیل یابد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله پیشگیری گفت: باید تمام تدابیر و اقدامات تمهید و اتخاذ شود تا اصل پیشگیری از حوادث، همواره مقدم باشد. در این راستا، تمامی قوا و دستگاهها و شهرداریها و شوراهای شهر، باید اقدامات سازنده را در دستور کار قرار دهند.
تاکید موکد بر مقولهای حیاتی که غفلت از آن در گذشته، تبعات ناخوشایند زیادی به دنبال داشته و به شهادت شماری از آتش نشانان قهرمان شهر و کشورمان منجر شده است؛ غفلتهایی مانند به کارگیری نردبان معیوب آتش نشانی در آتش سوزی مرگبار کارگاه تولید لباس در خیابان جمهوری تهران در سال ۹۲ که به از دست رفتن جان دو کارگر منجر شد یا عدم تجهیز آتش نشانی تهران به نردبان بلندمرتبه که در فاجعه پلاسکو، به وقوع فاجعهای در ابعاد ملی منجر گردید.
وقایعی که اگر به تاکید رئیس دستگاه قضا پیشگیری سرلوحه امورمان قرار داشت، هرگز رقم نمیخوردند؛ مقولهای حیاتی که باید مدنظر همه مسئولان قرار گیرد و تاکید قاضی القات بر آن را میتوان به نوعی اتمام حجت در این خصوص محسوب کرد؛ اتمام حجت با مسئولانی که باید از امروز به فکر حوادث احتمالی باشند و بکوشند با تامین نیازهای آتش نشانی و فراهم آوردن زیرساختهای لازم، مانع از شکل گیری فجایع یا وسعت یافتن آنها در نتیجه کمبودها و فقدانها شوند.