به گزارش تابناک، علی فتحی آشتیانی ،رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در نشست خبری بیان داشت: در بیستمین سال تاسیس این سازمان هستیم.
وی ادامه داد: در حکم رئیس جمهور چند نکته آمده است که ارتقای سطح دانش روان شناسی،نظارت هوشمند و شفاف بر عملکرد روانشناسان و پیاده سازی نظام رتبه بندی از جمله این موارد است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت:اولین نکته حائز اهمیت این است که یا تصویب سازمان مرکزی سازمان قرار شده صدور پروانه کار تخصصی و صلاحیت حرفه ای در دو مرحله صورت گیرد؛یکی برگزاری آزمون تخصصی شامل دو بخش سئوالات عمومی و اختصاصی است.
آشتیانی افزود: قصد داریم در یک روز با برگزاری این آزمون وضعیت کاری فرد متقاضی مشخص شود و پیش بینی برگزاری دو آزمون در سال را دادیم که یکی در دی ماه و دیگری در خرداد سال بعد باشد.
وی اضافه کرد: افراد انتخاب شده در آزمون در مصاحبه شرکت کرده و در نهایت ظرف دو ماه تعیین تکلیف پرونده صلاحیت حرفه ای مشخص شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت:قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با ضعف هایی روبرو است اما متاسفانه علی رغم گام هایی برای تصحیح این قانون اما عملیاتی نشد و قصد انجام این کار را دادیم تا در مجلس به تصویب برسد.
آشتیانی با بیان اینکه ۵۷ هزار روانشناس عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند،تصریح کرد: قصد داریم مجمع عمومی شامل شورای مرکزی و شورای ایتا می شکل گیرد.
وی از برگزاری مجمع عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در شهریورماه سال آینده خبر داد و گفت:بلافاصله بعد از شروع کار آغاز برنامه انتخابات اینا می را دادیم و قصد داریم شورای استانی را برگزار کنیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد:با تعاملی که باوزارتخانه های علوم و بهداشت ایجاد می کنیم،قصد دادیم سرفصل ها را طوری اصلاح کنیم که فارغ التحصیلان ارشد و دکتری نیاز به گذراندن کارگاه نداشته باشند.
آشتیانی ابراز کرد:قصد داریم تا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دارای مجله شود و قصد داریم برای همه گرایش های موجود روانشناسی در کشور مجله تخصصی داشته باشد.
وی افزود:حدود ۲۰ هزار پروانه تخصصی فعالیت به روانشناسان داده شده و قصد دادیم نظارت را بر فعالیت این افراد داشته باشیم.به طوری که نظارت پیشینی صورت گیرد؛ضمن اینکه نظارت پیشینی نیز انجام شود؛به طوری که فرد خودش خود ارزیابی داشته باشد و به ما گزارش دهد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اضافه کرد:همچنین در این مرحله مراجعه کنندگان به روانشناسان نظارت داشته باشند که از جمله برنامه های نظارتی ماست.
آشتیانی خاطرنشان کرد:اعضای هیات علمی دانشگاهها از برگزاری آزمون مستثنی هستند و هرکدام از اعضای هیات علمی که پروانه فعالیت ندارند مدارک خود را بازگذاری کنند.
وی گفت:قصد داریم تیمی را در سازمان آماده کنیم تا در بحرانهای اجتماعی و سیل و زلزله وارد میدان شود؛ضمن اینکه قصد داریم سند سلامت روانی را با توجه به اسناد بالادستی تهیه کنیم.
آشتیانی با اشاره به بیمه خدمات روانشناسی، یادآور شد:باید با وزارت تعاون وارد مذاکره شویم و مشکل بیمه را حل کنیم.حدود ۷۰درصد جامعه توان مراجعه به روانشناسان را ندارند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد:حدود ۲۰ درصد جامعه ایران دچار مشکلات روانی هستند.باید بیمه بازنشستگی را برای روان شناسان تهیه کنیم.
وی با اشاره به برنامه های دیگر سازمان برای روانشناسان،از برنامه ریزی برای خدمات رفاهی و تفریحی روانشناسان خبر داریم و قصد داریم ۶ ماه قبل از پایان کار دوره پنجم فعالیت انتخابات خود را آغاز کنیم.
آشتیانی درباره تعرفه خدمات روانشناسی،متذکر شد:نرخ خدمات ۲۳۰ هزار تومان برای کارشناسی ارشد و ۲۷۰ هزار تومان برای دارندگان مدرک دکتری است.
وی با انتقاد از رعایت نکردن تعرفه ها توسط بسیاری از روانشناسان،ابراز کرد: قصد داریم واحد انتظامی و بازرسی سازمان به این موضوع رسیدگی می کند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود:در آمریکا به ازای هر هزار خانوار ۷ روانشناس است ؛البته ما تعداد روانشناسان ما کم نیستند و در حال حاضر ۲۰ هزار روانشناس پروانه دار داریم؛ضمن اینکه اکنون ۱۵۰ هزار دانشجوی کارشناسی تا دکتری روانشناسی داریم.در نتیجه امیدواریم در ۵ سال آینده به ازای هزار خانواده سه روانشناس برسانیم.
آشتیانی گفت:قصد داریم در حوزه روانشناسی،سلامت معنوی و آسیب اجتماعی ورود کنیم؛چراکه درصد زیادی از افراد ی که به متخصصان پزشکی مراجعه می کنند مشکلات روانی دارند.