بین الملل تابناک: پانصد و هفتاد و پنج روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«لاری جانسون» کارشناس سیاسی و تحلیلگر سابق در سازمان سیا، هشدار داد اوکراین برای اینکه کشور باقی بماند باید شرطهای آتش بسی که روسیه مطرح کرده را بپذیرد.
وی که این سخنان را در جریان یک مصاحبه مطرح میکرد، افزود: «اوکراین یا باید تسلیم شود یا آنکه موجودیت خود را از دست خواهد داد و روسیه در این زمینه بسیار جدی است».
جانسون اضافه کرد: «کییف برنامه ریزی کرده تا کنترل مناطقی که از یک سال پیش تحت سیطره روسیه قرار داشته را بدست بگیرد اما مطمئن هستم که این موضوع هرگز اتفاق نخواهد افتاد».
این تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا افزود: «کارشناسان و استراتژیستهای نظامی غربی باید از گمراه کردن خود بپرهیزند و واقعیت را همانطور که هست بپذیرند».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از قانونگزاران آمریکایی خواست در تصمیم خود برای حذف حمایت مالی از اوکراین از لایحه بودجه تصویب شده جهت جلوگیری از تعطیلی دولت فدرال تجدید نظر کنند.
بورل گفت که مقامات اروپایی از توافق میان قانونگزاران و دولت آمریکا در واشنگتن غافلگیر شدهاند و اتحادیه اروپا به کمک به اوکراین تا زمان شکست مسکو ادامه خواهد داد.
وی افزود: من امیدوارم که این یک تصمیم قطعی نباشد و حمایتهای آمریکا از اوکراین ادامه یابد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا کرد: ما با یک تهدید وجودی روبرو هستیم. اوکراینیها با تمام شجاعت و ظرفیتهای خود میجنگند و اگر میخواهیم آنها موفق شوند, باید تسلیحات بهتر و سریعتر برای آنها فراهم کنید.
این سیاستمدار اسپانیایی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: اتحادیه اروپا از آغاز جنگ تاکنون, هشتاد و پنج میلیارد یورو برای کمک به اوکراین اختصاص داده است که شامل کمک نظامی نیز میشود.
از سوی دیگر مقامات اوکراینی تاکید کردند که با توافق میان قانونگزاران و دولت آمریکا حمایت واشنگتن از کی یف ادامه خواهد داشت.
مقام وزارت دفاع بریتانیا ادعا کرد: اسناد روسیه درباره افزایش هزینههای نظامی در سال ۲۰۲۴، نشان میدهد که مسکو برای ادامه جنگ در اوکراین تا «چند سال» دیگر آماده میشود.
به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، وزارت دفاع بریتانیا در آخرین به روزرسانی اطلاعاتی خود ادعا کرده است که اسنادی ظاهراً از وزارت دارایی روسیه به بیرون درز کرده و نشان میدهد هزینههای دفاعی این کشور قرار است در حدود ۳۰ درصد از کل هزینههای عمومی در سال ۲۰۲۴ افزایش یابد.
وزارت دفاع بریتانیا در بهروزرسانی اطلاعاتی خود که در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر شد، اعلام کرده که وزارت دارایی روسیه بودجه دفاعی ۱۰.۸ تریلیون روبلی (۱۱۲ میلیارد دلاری) معادل حدود ۶ درصد تولید ناخالص داخلی و همچنین افزایشی ۶۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ را پیشنهاد میکند.
این وزارتخانه در ادامه افزود: بسیار محتمل است که روسیه بتواند این سطح از هزینههای دفاعی را تا سال ۲۰۲۴ متحمل شود. اما این ارقام نشان میدهد که روسیه برای چندین سال جنگ در اوکراین آماده میشود.
وزارت دفاع بریتانیا در ایکس نوشت: این به دنبال اظهارات اخیر سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه مبنی بر آمادگی او برای ادامه درگیری تا سال ۲۰۲۵ است.
مشاور سابق پنتاگون درخصوص جنگ اوکراین و روسیه و حمایتهای نظامی غرب از کییف گفت که ایالات متحده تنها دو راه دارد؛ یا اوکراین را ترک کند، یا نیروهای خود را به آنجا بفرستد.
این اظهارات از سوی داگلاس مکگرگور، مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مطرح شده است. او در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که واشنگتن یا باید شکست در اوکراین را به دلیل خطر تشدید تنشها بپذیرد، یا نیروهای خود را به این کشور بفرستد.
با این حال، به نظر مکگرگور گزینه دوم بدترین گزینه است. به اعتقاد او، ایالات متحده برای چنین سناریویی آماده نیست.
او نوشت: «ما به نقطهای رسیدهایم که یا باید بگوییم که دیگر نمیتوانیم کاری انجام دهیم چون اقدامات بسیار بیشتر خطرات جنگ مستقیم با روسیه را در پی دارد، یا اینکه بگوییم عمیقتر درگیر میشویم و اینکه حرف از استفاده از نیروهای زمینی خودمان بزنیم.»
این مشاور سابق پنتاگون در ادامه نوشت: «ما آماده نیستیم. ای احمقها، صلح کنید!»
اظهارات این مقام سابق پنتاگون در حالی مطرح میشود که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیشنویس بودجه موقت دولت (به مدت ۴۵ روز) را تصویب کرد که شامل کمک به اوکراین نمیشود. این کار برای جلوگیری از تعطیلی دولت آمریکا انجام شد. رئیسجمهوری ایالات متحده از مجالس کنگره کشورش خواسته تا به طور جداگانه کمک به کییف را تصویب کنند. با این حال، جمهوریخواهان آمریکایی به طور جدی با حمایت بیشتر از اوکراین مخالف هستند.
مقام ارشد روسیه که سابقه ریاست جمهوری این کشور را هم دارد، به انگلیس درباره اعزام نیروهای نظامی به اوکراین برای آموزش هشدار داد.
«دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت روسیه به انتشار خبرها درباره اظهارات وزیر دفاع انگلیس برای اعزام نیروهای نظامی این کشور به اوکراین واکنش نشان داد.
به گزارش «رویترز»، این مقام ارشد روس هشدار داد نظامیان انگلیسی که در خاک اوکراین در حال آموزش نظامی هستند، «اهداف مشروع» برای نظامیان روسیه هستند.
وی در پُستی در تلگرام در واکنش به اظهارات «گرانت شاپس» وزیر دفاع جدید انگلیس درباره اعزام نیروهای نظامی به اوکراین برای آموزش نظامیان این کشور نوشت: «(این) مربیان آنها را به یک هدف قانونی برای نیروهای مسلح ما تبدیل خواهد کرد. به خوبی درک میکنند که آنها بی رحمانه نابود خواهند شد البته نه به عنوان مزدور، بلکه به عنوان متخصصان انگلیسی ناتو».
وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد، ارتش اوکراین در 24 ساعت گذشته تلفاتی 690 نفری شامل سربازان کشته و زخمی شده در درگیریها در شش جبهه را متحمل شد.
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای که در تشریح تلفات و خسارات وارد شده به اوکراین منتشر کرد نوشت: «تلفات دشمن در جبهه دونتسک در 24 ساعت گذشته به 430 کشته و زخمی رسیده و چهار خودروی رزمی زرهی و دو خودروی نظامی دیگر خود را نیز از دست داد. در جریان درگیری توپخانهای نیز یک توپ هوویتزر آمریکایی M777، یک توپ هوویتزر لهستانی Krab و یک توپ خودکششی Gvozdika منهدم شدند.»
وزارت دفاع روسیه در ادامه بیانیه خود نوشت:«نیروهای روسیه در جبهه جنوب دونتسک دو حمله نیروهای اوکراینی را دفع و 120 نیرو، دو وانت پیکاپ، یک توپ هوویتزر آمریکایی M777 و یک توپ هوویتزر لهستانی Krab ارتش اوکراین را از بین بردند.»
طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش اوکراین در جبهه زاپروژیا بالغ بر 30 سرباز خود را از دست داد و یک توپ هوویتزر آمریکایی M119، یک توپ هوویتزر انگلیسی FH70، دو توپ هوویتزر D-30 و یک توپ هوویتزر Msta-B این ارتش هدف گرفته شدند.
ارتش اوکراین علاوه بر آن، حدود 40 سرباز و سه خودروی خود را در جبهه خرسون و بالغ بر 20 سرباز، دو خودرو، یک توپ هوویتزر آمریکایی M777، یک توپ هوویتزر Msta-B و یک توپ هوویتزر Gvozdika را در محور کوپیانسک از دست داد.
وزارت دفاع روسیه همچنین تشریح کرد، ارتش روسیه در محور خرسون سه انبار مهمات اوکراین را در نزدیکی دو روستای این منطقه و همچنین در نزدیکی شهر کراماتورسک از بین بردند. ارتش روسیه در جبهه «کراسنی لیمان» دو حمله ارتش اوکراین را دفع کرده و به موجب آن 50 سرباز و شش سامانه تسلیحاتی این ارتش را از بین برد.
جنجال بر سر اعزام نیروهای نظامی انگلیس به اوکراین
بایدن: واشنگتن تحت هیچ شرایطی از حمایت اوکراین دست برنمیدارد