بین الملل تابناک: اکثریت قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا امروز به طرحی رأی دادند که منجر به برکناری کوین مککارتی، رئیس جمهوریخواه این مجلس شد.
پاتریک مکهنری، سرپرست موقت مجلس نمایندگان آمریکا، به نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان دستور داد تا دفتر خود در ساختمان کنگره را تا چهارشنبه تخلیه کند. نانسی پلوسی هم این موضوع را تایید کرد و گفت، رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا او را از محل کارش در کنگره بیرون کرده است.
به گزارش پولیتیکو، ایمیلی به دفتر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شد که توسط یکی از دستیاران ارشد کمیته اداری مجلس نمایندگان نوشته شده بود: «لطفاً فردا این مکان را خالی کنید، این دفتر بازگشایی خواهد شد. طبق این ایمیل، دفتر مذکور طبق دستور سرپرست جدید مجلس نمایندگان آمریکا تخصیص مجدد خواهد یافت.»
پلوسی در بیانیهای از این اخراج انتقاد کرد و آن را «انحراف شدید از سنت» خواند. وی افزود که او در طول تصدی خود به دنیس هاسترت، رئیس سابق مجلس نمایندگان، «تعداد بسیار وسیعتری از دفاتر را برای هر زمانی که او میخواست» داد.
به نقل از شبکه خبری ان.بی.سی، نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد به او گفته شد که سریعا دفترش را در ساختمان کنگره تخلیه کند و از آنجا برود؛ این دستور درست چند ساعت پس از آن صادر شد که «پاتریک مکهنری» رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا جای کوین مککارتی را گرفت که برکنار شده است.
پلوسی در ادامه بیانیه خود آورده است: با تمام تصمیمات مهمی که رئیس جدید مجلس نمایندگان باید به آنها رسیدگی کند، که همه ما مشتاقانه منتظر آن هستیم، یکی از نخستین اقداماتی که توسط رئیس جدید انجام شد این بود که به من دستور داد که بلافاصله دفتر خود را در کنگره تخلیه کنم.
اکثریت قانونگذاران مجلس نمایندگان دفاتر خود را در ساختمانهای اطراف کنگره دارند؛ اما پلوسی چون سابق بر این رئیس مجلس بوده، در کنگره دفتر داشت.
یکی از منافع مطلع نیز گفت، این تصمیم توسط دفتر پلوسی گرفته شده نه کمیته امور اجرایی مجلس نمایندگان آمریکا.
مکهنری پس از آنکه هشت جمهوریخواه به دموکراتها در رای دادن به برکناری مککارتی به عنوان رئیس مجلس پیوستند، به عنوان رئیس مجلس موقت انتخاب شد، تلاشی که توسط مت گاتز، آغاز شده بود.
پلوسی در رای گیری روز سه شنبه درباره برکناری مککارتی حضور نداشت و در بیانیه خود اعلام کرد: متاسفانه من برای مراسم خاکسپاری دایان فاینشتاین در کالیفرنیا بودم و نتوانستم در رای گیری حضور داشته باشم.
فاینشتاین اخیرا در سن ۹۰ سالگی درگذشت.
پلوسی نخستین رئیس مجلس نمایندگان زن بود و برای هشت سال از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ و سپس از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ در این سمت بود.
کوین مک کارتی رئیس مجلس برکنار شده مجلس نمایندگان آمریکا در پی از دست دادن ریاست خود بر این مجلس با رای همکارانش گفت: ممکن است، امروز یک رای را از دست داده باشم اما برای آنچه به آن اعتقاد دارم، جنگیدم.
به گزارش نیویورک، رئیس برکنار شده مجلس نمایندگان سه شنبه شب به وقت محلی در حساب کاربری خود در شبکه "ایکس" ( توئیتر سابق) اعلام کرد: من دیگر به دنبال کاندیداتوری برای ریاست مجلس نخواهم بود.
مک کارتی تصریح کرد: ممکن است امروز یک رای را از دست داده باشم، اما برای چیزی که به آن اعتقاد داشتم جنگیدم. خدمت کردن به آمریکا باعث افتخار من بود.
مککارتی همچنین در سخنانی در پی برکناری اش از ریاست مجلس نمایندگان آمریکا گفت: از اینکه برای تصویب بودجه نهادهای فدرال و جلوگیری از تعطیلی دولت آمریکا با دموکرات ها توافق کرده و این موضوع موجب برکناری اش شده است، اصلا پشیمان نیست زیرا اصل کشورداری را بر اختلافهای سیاسی برگزیده است.
برکناری «کوین مککارتی» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از ریاست این نهاد قانونگذار با طرح یک جمهوریخواه دیگر، با واکنش تند «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور همراه شد.
ترامپ طی بیانیهای در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «چرا جمهوریخواهان همواره در حال جنگ با خودشان هستند، چرا با دموکراتهای چپ افراطی که کشور ما را ویران میکنند، مبارزه نمیکنند؟»
اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه با ۲۱۶ رأی موافق و ۲۱۰ رأی مخالف، مککارتی را از سمت ریاست این مجلس کنار گذاشتند تا لقب کوتاهترین زمان حضور در این سمت (۲۶۹ روز) از سال ۱۸۷۶ به او تعلق بگیرد؛ این برای نخستین بار در تاریخ آمریکاست که رئیس مجلس نمایندگان از سمت خود برکنار میشود.
تصمیم برای استیضاح کوین مککارتی، به پیشنهاد مت گاتز (از نمایندگان جمهوریخواه ایالت فلوریدا و وفادار به دونالد ترامپ ) انجام شد که رهبری بلوکی از محافظهکاران تندرو در حزب جمهوریخواه را بر عهده داشت.
تصمیم به این رأی گیری تاریخی پس از آن گرفته شد که به گفته منتقدانش، آقای مککارتی با دموکراتها برای جلوگیری از تعطیلی دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا همکاری کرده بود.
پیش از این رأی گیری، موافقان و مخالفان آقای مککارتی ۵۸ ساله یک ساعت در صحن مجلس درباره دلایل ماندن یا برکناری او از سمتش صحبت کردند.
در جریان رأی گیری که بعد از ظهر سهشنبه به وقت محلی انجام شد، درنهایت پیشنهاد برکناری او با ۲۱۶ رای موافق در مقابل ۲۱۰ رای مخالف تصویب شد. در این روز، هشت جمهوریخواه علیه رهبر حزب خود رأی دادند و در کنار ۲۰۸ دموکرات، برکناری کوین مککارتی را قطعی کردند.
از آنجا که جمهوریخواهان با اکثریت ضعیفی کنترل مجلس نمایندگان را بر عهده داشتند، قرار گرفتن تنها تعدادی از آنها در کنار دموکراتها باعث شد که رأی لازم برای استیضاح آقای مککارتی به دست آید.
این رأی بیسابقه، زمینه را برای انتخاباتی دیگر با هدف تعیین رئیس جدیدی برای مجلس نمایندگان فراهم میکند.
این رأی همچنین نشاندهنده عمیقتر شدن شکافها در حزب جمهوریخواه است و البته نگرانیها درباره آغاز دور جدیدی از اختلال در عملکردها در ایالات متحده را نیز افزایش میدهد، چون این مجلس تا زمانی که رئیس جدیدی برای آن انتخاب نشود، نمیتواند به امور قانونگذاری بپردازد.
در ایالات متحده آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان، ارشدترین عضو مجلس سفلای کنگره و دومین نفر در ردیف جانشینی رئیس جمهوری پس از معاون رئیس جمهوری است.
رأیگیری روز سهشنبه تنها چند روز پس از آن انجام شد که اعضای تندروی جمهوریخواه، دولت را در تلاش برای کاهش هزینههای فدرال از جمله کمک به تلاشهای جنگی اوکراین، در آستانه تعطیلی قرار دادند.
اما تصویب طرحی اضطراری برای بودجهبندی موقت که از سوی کوین مککارتی پیشنهاد شده بود، مانع از تعطیلی دولت شد. به کمک این طرح، بودجه موقت آژانسهای دولتی برای ۴۵ روز تامین میشد.
مت گاتز از جمله جمهوریخواهانی بود که از توافق مککارتی با دموکراتها بر سر این طرح خشمگین و به این ترتیب تلاشهایش برای استیضاح مککارتی آغاز شد.
مک کارتی از تصمیمش برای توافق با دموکراتها دفاع کرد و صبح سه شنبه به خبرنگاران گفت: «باز نگه داشتن دولت و پرداخت پول به سربازان تصمیم درستی بود. من همچنان از این تصمیم دفاع می کنم و در نهایت، اگر مجبور شوم، شغلم را به خاطر آن از دست میدهم.»