عوارض نخوردن صبحانه ؛ طلایی‌ترین وعده غذایی

با وجود اهمیتی که صبحانه در آغاز روز و ساختن روز ما دارد، اما متأسفانه بخشی از والدین در این وعده غذایی طلایی، اهمال‌کاری کرده و به همین دلیل، دانش‌آموزان را دچار مشکل می‌کنند. این مطلب را بخوانید تا بدانید چرا وعده صبحانه برای دانش‌آموزان، بالاترین اولویت را دارد.
کد خبر: ۱۱۹۷۱۶۱
|
۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸ 07 October 2023
|
3279 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از روزنامه همشهری، مثل معروفی در زبان فارسی هست که می‌گوید صبحانه را تنهایی بخور، ناهار را با دوستت و شام را با دشمنت. منظور از چنین مثل معروفی چیست؟ یعنی وعده صبحانه به قدری مهم است که باید تمام و کمال آن را میل کنی؛‌ چرا که انرژی روزانه و ابتدای صبح تو را تأمین می‌کند. در وعده ناهار هم که باید نصفه‌نیمه میل کنی و خودت را سنگین نکنی و البته وعده شام هم که باید کم و در حد رفع گرسنگی باشد تا خواب راحتی داشته باشی.

با وجود اهمیتی که صبحانه در آغاز روز و ساختن روز ما دارد، اما متأسفانه بخشی از والدین در این وعده غذایی طلایی، اهمال‌کاری کرده و به همین دلیل، دانش‌آموزان را دچار مشکل می‌کنند. بی‌دلیل نیست که یکی از توصیه‌های موکد مدیران و مسئولان به والدینی که دانش‌آموز پیش‌دبستان و اول دبستانی دارند، این است که حتما روی صبحانه آنها دقت لازم را داشته باشند؛ از این بابت که آنها تا به حال عادت به بی‌صبحانه بیرون رفتن نداشته‌اند.

 

عوارض صبحانه نخوردن
اضافه وزن و چاقی، نخستین اثر صبحانه نخوردن است. چون شما گرسنه می شوید و افت قند رخ می‌دهد. در نتیجه به وعده ناهار یا میان‌وعده‌ها که می‌رسید، زیاده‌روی می‌کنید. نکته بعدی هم آن است که به‌دلیل ناشتا بودن و افت قند خون، مغز ناچار است که عملکردش را به‌گونه‌ای تنظیم کند که انرژی لازم را برای فعالیت داشته باشد. به این ترتیب، انرژی لازم برای یادگیری را نخواهد داشت و یادگیری دچار مشکل و اختلال می‌شود.

چرا صبحانه نمی‌خورند؟
اما نکته بعدی آن است که  چرا بچه‌ها میل به صبحانه ندارند؟ یکی از دلایلش آن است که شام را دیر خورده‌اند. اگر شام را در ساعات ابتدایی شب میل کنند، این اتفاق کمتر می‌افتد. در این صورت هم سحرخیزی بچه‌ها راحت‌تر است و هم میل به صبحانه در آنها بیشتر. والدین باید عادت به صرف صبحانه در کنار بچه‌ها را در خانواده نهادینه کنند.

نیاز بیشتر به انرژی
متخصصان اشاره می‌کنند که سنین پنج، شش و پانزده، شانزده‌ سالگی، سنینی هستند که در آنها جهش رشد در دانش‌آموزان رخ می دهد. این جهش رشد، نیاز بدن به انرژی و مواد مغذی را بیشتر می‌کند، چرا که تقاضای بالاتری در ذخایر گلیکوژن یا انرژی خود، خاصه در طول شب، دارند. به همین دلیل است که صبحانه‌ها باید خیلی جدی گرفته شود. خوردنی‌هایی چون فرنی، شیربرنج، حلیم، عدسی، آش‌های محلی، نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر و... می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای صبحانه باشند. حفظ تنوع در صبحانه نیز باعث می‌شود تا بخشی از صبحانه‌زدگی دانش‌آموزان رفع شود.


منبع: روزنامه همشهری

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟