بین الملل تابناک: پانصد و هشتاد و یک روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه امروز شنبه در بیانیه ای در خصوص روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: در محور زاپروژیا تجهیزات دشمن شکست خورد و حدود ۵۰ نیروی نظامی اوکراینی کشته شدند.
وزارت دفاع روسیه در این خصوص می افزاید: در محور دونتسک، ۳ حمله نیروهای مسلح اوکراین دفع شد، و بالغ بر ۱۹۰ نظامی اوکراینی کشته و زخمی شدند.
بیانیه مذکور در ادامه اضافه میکند: در محور کراسنولیمانسک حمله دشمن دفع شد و تلفات نیروهای مسلح اوکراین به بیش از ۶۵ نیروی نظامی رسید. در محور دونتسک جنوبی بالغ بر ۲۲۵ نیروی نظامی اوکراینی کشته و زخمی شدند.
این بیانیه در ادامه می افزاید: در محور کوپیانسک بیش از ۴۰ نیروی نظامی اوکراینی کشته و یک سامانه کراب و یک سامانه ام۷۷۷ ساخت آمریکا منهدم شد.
«فرانک والتر اشتاینمایر» رئیسجمهور آلمان در دیدار با جو بایدن در واشنگتن دیسی گفت برلین به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد.
«فرانک والتر اشتاینمایر» رئیسجمهوری آلمان با اشاره به جنجالهای اخیر در آمریکا بر سر ادامه کمکها به اوکراین و برکناری کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بیان کرد: من یکی از آن افراد زیادی در آلمان هستم که این مباحث را نه تنها با اشتیاق بلکه با نگرانی دنبال میکردم. ما متوجه تنشهای سیاسی در واشنگتن شدهایم.
دویچه وله به نقل از رئیسجمهور آلمان نوشت: امیدوارم که راهکار و توافقی میان دموکراتهای جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و جمهوریخواهان شکل بگیرد. البته رئیسجمهوری آمریکا گفته که درخصوص رسیدن به یک توافقی مطمئن است.
اشتاینمایر با اشاره به تعهد برلین نسبت به تداوم کمکها به کییف تاکید کرد: آلمان کشوری قابل اعتماد است. ما به حمایت از اوکراین در این جنگ ادامه میدهیم تا برای آزادی و دموکراسی خود مبارزه کند. من و رئیسجمهور بایدن این سیگنال مشترک را ارسال میکنیم که واشنگتن و برلین به حمایت از اوکراین ادامه خواهند داد.
وی ضمن توصیف دوستی آلمان و آمریکا به عنوان «دوستی عمیق و محکم» گفت: بایدن هیچ توقعی از آلمان ندارد و از اینکه برلین در ماههای اخیر به دومین حامی اوکراین بدل شده، تمجید و استقبال میکند. آمریکا امیدوار است که آلمان نه تنها در این مسیر در کنار واشنگتن بایستد بلکه امیدوار است دیگران را متقاعد کند تا به حمایت از اوکراین ادامه دهند.
رئیسجمهور آلمان همچنین اعلام کرد که با «ویلیام برنز» رئیس سیا دیدار و درباره «درگیریهای کنونی» و «تغییرات ژئوپلیتیکی» گفتوگو و رایزنی کرده اما هیچ جزئیات بیشتری از این دیدار منتشر نشده است.
سفر فرانک والتر اشتاینمایر به نوعی غیرمنتظره بوده و برخی از مقامات استدلال میکنند که او این سفر را به مناسبت روز «آلمانی-آمریکایی» انجام داده است؛ این روز در ششم ماه اکتبر جشن گرفته میشود و یادآور ورود مهاجران آلمانی به فیلادلفیا در سال ۱۶۸۳ است.
روزنامه گاردین هفته گذشته در گزارشی نوشت: پس از آنکه در قانون بودجه موقت اخیر دولت آمریکا موضوع کمک به اوکراین گنجانده نشد، اقدام تاریخی این کشور مبنی بر برکناری رئیس مجلس نمانیدگان به عدم قطعیت درباره آینده کمکهای واشنگتن به کییف میافزاید.
رئیس جمهور اوکراین ادعا کرد، گزارشها درباره فساد گسترده در کشورش «روایت طراحی شده توسط روسیه» با هدف تضعیف حمایت غرب از کییف است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در صحبتهایی پس از اجلاس غیررسمی رهبران اتحادیه اروپا در شهر گرانادای اسپانیا، ژان کلود یونکر، رئیس سابق کمیسیون اروپا را به آنچه که او اشاعه پروپاگاندای روسیه درباره اوکراین خواند، متهم کرد.
یونکر چند روز قبل تاکید کرده بود، «تمام سطوح جامعه» در اوکراین آلوده به فساد شده و این کشور نباید به همین زودیها به عضویت در اتحادیه اروپا پذیرفته شود.
به نوشته پایگاه «راشاتودی»، زلنسکی در صحبتهایش ادعا کرد، در ضمن جریان داشتن جنگ با روسیه، «حتی یک دلار از پول شرکای ما دزدیده نشد» اما او همچنین پذیرفت که «موارد و افراد متفاوت» هم وجود دارند.
زلنسکی اظهار داشت: «در درجه اول مساله فساد (در اوکراین)، یک روایت شناخته شده روسی است. آنها میفهمند که نمیتوانند در کلیت اتحاد اروپا و حمایتها از اوکراین شکاف ایجاد کنند. آمریکا و سرویسهای اطلاعاتیاش ریشههای این فکر و نحوه تضعیف جامعه و حمایتها در جهان را فهمیدهاند.»
زلنسکی در ادامه انتقادش از یونکر گفت، او به جای اشاعه «روایت روسی» درباره فساد در اوکراین باید شخصا تلاشهای بیشتری برای اوکراین به خرج میداد.
او ادامه داد: «آیا او علاقهای به این کار ندارد؟ آیا او حالا که همه فراموش کردهاند که چه کسی است، تصمیم به نوشتن برخی از روایتهای روسی گرفته است؟ فکر میکنم این کار احمقانه است.»
یونکر که در بازه سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ ریاست کمیسیون اروپا را بر عهده داشت، در مصاحبهای با یک نشریه آلمانی که هفته گذشته انتشار یافت گفت، اوکراین باید قبل از آنکه بتواند به اتحادیه اروپا بپیوندد دست به اصلاحات گسترده بزند و «بروکسل هم نباید به مردم اوکراین که تا گردن در درد و رنج فرو رفتهاند وعدههای غلطی بدهد.»
او بیان داشت: «کسانی که با اوکراین سر و کار داشتهاند میدانند که اوکراین کشوری است که تمام سطوح جامعهاش فاسد است.»
فیلم هولناک لحظه اصابت موشک اسکندر به مواضع ارتش اوکراین
محل بارگیری تجهیزات نظامی اوکراینی در منطقه نیکلایف مورد اصابت موشک اسکندر روسیه قرار گرفت و نابود شد.
شروط اصلی اتحادیه اروپا برای پذیرش اوکراین
هشدار رئیس جمهور بلاروس درباره احتمال حمله هسته ای روسیه