به گزارش تابناک، روز شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ نیروهای مقاومت فلسطین طی عملیاتی با نام «طوفان الاقصی» به اسرائیل حمله کردند و به گفته کارشناسان، شکست بزرگ اطلاعاتی و نظامی را برای رژیم صهیونیستی رقم زدند.
این اتفاق با واکنشهای متعددی از سوی کشورها و سران مختلف روبهرو شد؛ مجلس شورای اسلامی ایران نیز دیروز در جلسه علنی با سر دادن شعارهای «مرگ بر اسرائیل؛ درود بر فلسطین»، «اسرائیل نابود است فلسطین پیروز است» حمایت خود را از عملیات طوفان الاقصی اعلام کردند. همچنین وزارت امور خارجه یمن در بیانیهای خواستار پایان تحرکات نیروهای اشغالگر اسرائیل و حملات مکرر آنها به مردم فلسطین و اماکن مقدس شد.
روسیه و ترکیه ضمن ابراز نگرانی نسبت به افزایش خشونت ها در این منطقه، خواستار راه حل ایجاد دو کشور مستقل برای پایان این مناقشه شدند.
همزمان عربستان سعودی نیز در واکنش به این حملات، وضعیت را "بی سابقه" و همراه با خشونت بالا توصیف کرد و از جامعه بین الملل خواست روند صلح برای تشکیل دو کشور با هدف دستیابی به امنیت و صلح در منطقه را از سرگیرد.
نقش ایران در عملیات طوفان الاقصی چیست؟
جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در این باره به تابناک گفت: بیش از هفت دهه از ظلم اسرائیل به فلسطین میگذرد. اما امروز نیروهای مقاومت نشان دادند که نه تنها تحت تاثیر این ظلم ضعیف نشدند، بلکه روز به روز قدرت بیشتری پیدا کردند.
وی ادامه داد: این جنگ با چند پیام همراه بود؛ نابودی ابهت اسرائیل به عنوان نیرویی شکست ناپذیر، از بین رفتن سیستم امنیتی و سیاسی این رژیم در نبرد فعلی و خدشهدار شدن هویت آن در خاورمیانه از جمله آن است.
جهانآبادی تصریح کرد: تا چندی پیش، کشورهای خاورمیانه به دنبال ارتباط با اسرائیل بودند؛ اما با بروز چنین جنگی بعید است، همچنان از این موضوع استقبال شود. چراکه به تعبیر مقام معظم رهبری اسرائیل اسب بازنده است.
این نماینده مجلس در پاسخ به این که نقش ایران در جنگ حماس و اسرائیل چیست، توضیح داد: ایران از شسکت اسرائیل خوشحال است و این موضوع اصلا قابل کتمان نیست؛ اما اینکه اسرائیل جنگ را به کشور ما نسبت میدهد، درست نیست. نقش ایران در این جنگ صرفا حمایتگری فکری، معنوی و ایدئولوژیک است نه نظامی، ولی از آنجایی که اسرائیل حاضر نیست بپذیرد قدرتش در مقابل فلسطینیها به چالش کشیده شده است به دنبال مقصر میگردد.
بر اساس این گزارش، در دو روز گذشته، نیروهای مقاومت فلسطین به اسرائیل حمله کردند. به گفته برخی کارشناسان، پیامد این اتفاق در دراز مدت بروز پیدا خواهد کرد. حال اینکه پیامد آن چه خواهد بود هنوز مشخص نیست!