به گزارش تابناک، کواکبیان به عنوان رئیس حزب مردم سالاری، یکی از سخنرانان این مراسم بود. یکی از تاکیدات او در این نشست، بازبینی ایران در در ارتباط دیپلماتیک خود با کشورهایی نظیر روسیه و چین بود.
وی اظهار کرد: ارتباط با این کشورها نباید به هر قیمتی انجام گیرد، به ویژه زمانیکه روسیه و چین در جلسات مشترکشان با شورای همکاری خلیج فارس، مواضع ضد ایرانی اتخاذ کردند.
اینکه روسیه و چین باید درباره اظهارات خود نسبت به ایران پاسخگو باشند محرز است؛ اما مساله این است که آیا قاعده «ارتباط با کشورهای بلوک شرق به هر قیمتی نباید صورت گیرد» شامل کشورهای غربی نیز میشود؟!
باورناپذیری دولت یازدهم و دوازدهم به کلاهبردار بودن آمریکا و اذناب اروپاییاش بر همگان آشکار است. دولت روحانی از همان زمان برگزاری انتخابات زمین بازی را شکل داد که در آن هماوردی با آمریکا و اروپا، یک مؤلفه مهم آن بود.
اولین سخنرانیهای حسن روحانی با چاشنی سیاست خارجی در مردادماه ۱۳۹۲: رئیس جمهور وقت با بیان اینکه انتظار ما این است که آمریکا پیام مردم ایران را بشنود، افزود: «ملت ایران در انتخابات ۲۴ خرداد حماسه بزرگی آفریدند. در این حماسه با دنیا حرف زدند و دنیا هم این صدا را شنید، به گونهای که ۵۵ کشور به ایران آمدند و پیامهای تبریک فراوانی ارسال شد. آمریکا این پیام را بشنود»
در این میدان بازی، روحانی توانایی غنای اورانیوم و فناوریهای سطح بالای کشور در حوزه هستهای را وسط گذاشت و آمریکا و بازیگران اروپایی دستآموزش نیز برداشتن تحریمها را وسط گذاشتند. ضمانت قوی و قابل قبولی از طرف مقابل گرفته نشد، راه و روش راستی آزمایی برای پایبندی طرف مقابل به عهدش ثبت نشد و نیز برآورد مشخصی از نتیجه و عاقبت بازی، قابل حدس و استنتاج نبود.
این شرایط در بازی ایران-آمریکا باعث شد با کمی تغییر در ایالات متحده، بهانه لازم به دستشان بیفتد و کل بازی و مافیها را کنار بزنند و مدعی شروع بازی جدیدی باشند.
عبدالله ناصری، عضو شورای عالی مشورتی اصلاح طلبان و فعال سیاسی ایران، درباره سیاست خارجه دولت یازدهم گفته بود: ما تعارف نداریم. در دولت روحانی، بدترین سطح روابط را با کشورهای منطقه و همسایه داشتیم که در دولت احمدی نژاد نداشتیم. این یک واقعیت است.
حال اینکه کواکبیان، نماینده دور دهم مجلس شورای اسلامی، که از جمله حامیان سرسخت دولت یازدهم به حساب میآید و بارها از روند مذاکرات دفاع کرده است، چطور از عدم ایجاد رابطه بیقید و شرط با کشورها صحبت میکند، جای تعجب دارد!
کواکبیان حتی به تازگی اظهار کرد، بدون هیچ گونه قید و شرطی از مذاکرات وین و احیای برجام حمایت میکنیم و بر این باوریم که دولت فعلی (سیزدهم) هیچ گونه توجیهی برای تاخیر در توافق احیای برجام ندارد. با این اوصاف، به نظر میرسد چنین اظهاراتی صرفا جنبه نمایشی و جناحی دارد.