به گزارش تابناک، از آنجایی که کشور در آستانه فصل زمستان قرار دارد و در سالهای اخیر، شدت و دفعات وقوع سیل در ایران افزایش یافته است، این دغدغه که زمستان امسال چگونه خواهد گذشت، وجود دارد؟ آیا متولیان تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز سیل در زمستان امسال را اندیشیدهاند؟ وزیر کشور در این باره به تابناک گفت: لایروبی رودخانهها در برخی استانها شروع شده است و در برخی خیر.
جاری شدن آبهای بالادست، لایروبی نشدن رودخانههای بزرگ و کوچک، متناسب نبودن نهرها با حجم آب ورودی به هنگام بارندگی، موجب وقوع سیلاب شده و خسارات هنگفتی به بخشهای مختلف به ویژه بخش کشاورزی وارد میکند؛ بنابراین با صرف هزینههای اندک و لایروبی رودخانهها، میتوان خسارات ناشی از سیل را کاهش داد.
به گواه آمار منتشره در وزارت نیرو، در ابتدای سال ۱۳۹۶ با لایروبی ۴۱۲ کیلومتر از رودخانههای اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، میزان خسارت ناشی از سیل در استان آذربایجان غربی به ۵۰ درصد کاهش یافت. این در حالی است که در اغلب سالها، بیش از ۷۰ درصد اعتبارات سالانه طرح کاهش اثرات بلایای طبیعی و ستاد حوادث غیر مترقبه کشور، صرف جبران خسارات ناشی از سیل میشود.
با استناد به سخنان وزیر جهاد کشاورزی، خسارت ناشی از سیل به کشاورزان، دامدان و باغداران کشور در مرداد ۱۴۰۱ حدود شش تا ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. همچنین سیل مرداد ماه استان سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۱، به تنهایی ۳۵ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال در بخشهای کشاورزی، راهداری، شهرداری ها، منابع طبیعی، برق، آب، مسکن و عشایر خسارت وارد کرده است!
با این اوصاف، مشخص است که بحث لایروبی رودخانهها می تواند به عنوان یکی از مولفههای جلوگیری از بروز سیل تا چه حد اهمیت پیدا کند؛ بنابراین، تابناک موضوع را از احمد وحیدی، وزیر کشور، پیگیری کرد تا چشمانداز زمستان پیش روی شفافتر شود.
او در این باره به تابناک گفت: طرح لایروبی به همه استان ها ابلاغ شده و در حال پیگیری است. برخی استانها اقدامات لازم را در این زمینه شروع کردند و برخی خیر! اما به صورت کلی با توجه به اهمیت این موضوع امید است تا شروع بارندگیها بخش زیادی این لایروبی رودخانهها انجام گیرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.