بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد هجدهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
منابع دیپلماتیک در سازمان ملل بامداد چهارشنبه خبر دادند که روسیه پیشنویس قطعنامهای را در شورای امنیت توزیع کرده که خواستار آتشبس فوری و دائمی در نوار غزه میشود.
این منابع گفتند که پیشنویس قطعنامه پیشنهادی روسیه، ضمن محکوم کردن عملیات حماس و اسیر گرفتن صهیونیستها، خواستار لغو دستور تخلیه مردم و کارمندان سازمان ملل از شمال غزه شده است.
به گفته این دیپلماتهای سازمان ملل، پیشنویس قطعنامه پیشنهادی روسیه هرگونه اعمال محاصره علیه نوار غزه توسط رژیم موقت صهیونیستی را رد میکند.
از سوی دیگر، یک دیپلمات در سازمان ملل نیز گفت که گروه متشکل از کشورهای عربی، پیشنویس قطعنامهای را برای آتشبس در نوار غزه، در شورای امنیت توزیع کردند.
این منبع دیپلماتیک به شبکه «الجزیره» توضیح داد که پیشنویس قطعنامه پیشنهادی گروه عربی، خواستار تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه میشود.
منابع خبری صهیونیستی شامگاه امروز سهشنبه از فعال شدن آژیرهای خطر در جنوب جولان اشغالی خبر دادند.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی خبر داد که دو فروند موشک به این منطقه اصابت کرده است. برخی از منابع خبر دادند که این موشکها از سوریه شلیک شده است.
دفتر اطلاع رسانی دولت حماس اعلام کرد، حجم بمبهایی که رژیم صهیونیستی تا کنون بر غزه فرو ریخته، با قدرت بمب اتمی برابر است که به هیروشیما اصابت کرده است.
بر اساس این گزارش، به طور میانگین در هر کیلومتر مربع از خاک غزه ۳۳ تن مواد منفجره بر سر مردم فرو ریخته شده است.
پیش تر وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرده بود، در یک ساعت اخیر ۵۰ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه شهید شدند.
بر اساس این گزارش، حملات شدید رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه و از جمله خان یونس همچنان ادامه دارد.
جنبش حزب الله لبنان با انتشار بیانیههایی از حمله به مواضع نظامیان صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
حزب الله خبر داد که نیروهای این جنبش در ساعت ۱۶ و ۴۵ دقیقه بعد از ظهر امروز، مقر «خربه المناره» را با موشکهای هدایتشونده و حملات خمپارهای هدف قرار داده است و چند صهیونیست زخمی شدند.
تحلیلگران نظامی غربی اذعان دارند که کمیت و کیفیت زرادخانه حزب الله لبنان به حدی است که میتواند معادلات را برهم بزند.
به گفته وبگاه «دیفنس اکسپرس»، حزب الله با توجه به کمیت زرادخانهاش که میتواند به راحتی بر پدافند هوایی اسرائیل غلبه کند، معالات را بر هم میزند. نوع همچنین کیفیت و تنوع پهپادها و موشک های بالستیک کوتاه برد حزب الله لبنان با حماس قابل قیاس نیست.
«کریگ» تحلیلگر ارشد کالج «کینگ لندن» نیز گفت: «حزبالله میتواند به توپخانه و موشک و همچنین به انبار گسترده پهپادهای خودروی بیاورد. فناوری پهپادهای حزب الله بسیار پیچیده است و میتوانند به بر دفاع اسرائیل غلبه کنند.»
موسس گروه مطالعاتی «اوراسیا» نیز با تاکید بر توانمندی حزب الله لبنان، نسبت به گشوده شدن جبهه جدید با رژیم صهیونیستی هشدار داد. «ایان برمر» کارشناس علوم سیاسی و موسس گروه «اوراسیا» روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه خبری «ان دی تی وی» گفت:«این امکان وجود دارد که حزبالله که از نظر نظامی بسیار توانمندتر است و مورد حمایت ایران است، مستقیماً در جنگ با اسرائیل شرکت کند.»
حزب الله در بیانیه دیگر، نوشت، نیروهای مقاومت در ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر، مقر نظامی «برانیت» را با موشکهای هدایتشونده و توپخانه هدف قرار داده که در جریان این حملات نیز صهیونیستها زخمی شدند.
«گلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل امروز سه شنبه در واکنش به اظهارات دبیرکل سازمان ملل درباره اینکه «مهم است درک کرد که حمله حماس بیدلیل نبوده است»، تصریح کرد که گفتوگو با این افراد که با عاملان جنایات علیه «اسرائیلیها» همدردی میکنند، هیچ فایدهای ندارد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل امروز سه شنبه در سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با تأکید بر اینکه «حملات حماس بیدلیل انجام نگرفته است»، تصریح کرد، «هیچ طرفی در یک نزاع مسلحانه فراتر از قانون انسانی بینالمللی نیست».
بنی گانتس عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیسستی و رهبر حزب «اردوگاه ملی» در واکنش به اظهارات گوترش گفت: «روزگاری که دبیرکل سازمان ملل از تروریسم حمایت کند، برای همه دنیا روزگاری سیاه و تاریک خواهد بود و هیچ توجیهی برای کشتار غیرنظامیان وجود ندارد و کسی که در طرف درست تاریخ قرار نگیرد، مجازات خواهد شد و کسی که تروریسم را توجیه کند، شایسته نیست که به اسم جهانیان سخن بگوید!».
بنی گانتس در حالی دبیرکل سازمان ملل را به حمایت از تروریسم متهم میکند که کشتار و جنایات مستمر صهیونیستها علیه فلسطینیان و آوراگی هزاران نفر از فلسطینیان از زمان تاسیس رژیم جعلی «اسرائیل» بر هیچ کس پوشیده نیست.
وزیر امور خارجه فلسطین روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین گفت: ابراز همبستگی و خشم از کشتار فلسطینی ها نباید با بهانه ای برای ادامه کشتار آنها همراه باشد.
وی تصریح کرد: بیش از یک هزار فلسطینی در غزه زیر آوار هستند و دو میلیون فلسطینی زیر بمباران زندگی می کنند. هرگونه تاخیر در رساندن کمک و سوخت به معنای حکم اعدام جدید برای ساکنان غزه است.
این مقام فلسطینی اضافه کرد: هیچ توجیهی برای آنچه اسرائیل در غزه انجام می دهد وجود ندارد و اقدامات آن نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است. هیچ چیز نمی تواند آنچه اسرائیل در غزه انجام می دهد را توجیه کند. امنیت و صلح با کشتن کودکان و ویران کردن خانه ها به دست نمی آید.
وی ادامه داد: اسرائیل از زنان و کودکان غزه انتقام می گیرد. چه تعداد تلفات کودک و غیرنظامی کافی است تا شورای امنیت خواستار آتش بس در غزه شود؟ پایان دادن به اشغالگری و تشکیل کشور فلسطین با پایتختی بیت المقدس، راه دستیابی به صلح است.
الی کوهن وزیر خارجه رژیم اسرائیل نیز با نشان دادن تصاویری بدون اشاره به کشتار مردم غزه از سوی این رژیم به تلافی حملات حماس و عملیات طوفان الاقصی گفت: حماس و جهاد اسلامی حدود یک هزار و ۴۰۰ اسرائیلی بی گناه را در ۷ اکتبر کشتند.
این مقام اسرائیلی افزود: ما خواستار آزادی همه گروگان ها در غزه بدون قید و شرط هستیم. شورای امنیت سازمان ملل باید از قطر که از رهبران حماس حمایت می کند، بخواهد که آنها را برای آزادی زندانیان تحت فشار قرار دهد. ما خواهان دسترسی صلیب سرخ بین المللی به گروگان های اسرائیلی در غزه هستیم.
وزیر خارجه رژیم اسرائیل در عین حال گفت: با طرفی که می خواهد اسرائیل را نابود کند نمی توان آتش بس کرد.
این مقام اسرائیلی مدعی شد که به کشورهای عربی اعلام می کنم ما نیز از همان تهدیدهای سازمان های تروریستی رنج می بریم.
گردانهای القسام –شاخه نظامی جنبش حماس- امروز سهشنبه تلآویو و سایر شهرکهای صهیونیستی را آماج حملات راکتی خود قرار داده است.
منابع صهیونیستی گزارش دادند که پس از این حملات، صدای چندین انفجار در تلآویو شنیده شده است. آژیرهای خطر در تلآویو، اسدود و چند شهرک اسرائیلی نیز به صدا درآمده است.
شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرد که در جریان این حملات، دستکم سه شهرکنشین صهیونیست زخمی شدند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد امروز سهشنبه خوستار توجه به زمینههایی شده که باعث پدیدآیی عملیات ۷ اکتبر علیه رژیم صهیونیستی شدهاند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس، روز ۷ اکتبر در یک عملیات غافلگیرکننده به رژیم صهیونیستی حمله کرد. رژیم صهیونیستی در مقابل از آن روز منطقه غزه را تحت بمبارانهای بیامان قرار داده است.
آنتونیو گوترش گفت حملات ۷ اکتبر قتل عامی که در غزه اتفاق میافتد را توجیه نمیکند. او همچنین گفت: «هیچ چیز نمیتواند قتل عام و ربودن غیرنظامیها یا شلیک موشک به مواضع غیرنظامی را توجیه کند.»
رژیم صهیونیستی از دو روز بعد از عملیات حماس اعلام کرد غزه را در محاصره کامل قرار داده و بعد از بستن آب و برق به روی مردم ورود سوخت به این منطقه را ممنوع کرده است.
گوترش گفت: «ذخایر سوخت در غزه ظرف چند روز به پایان خواهد رسید و این مسئله به ایجاد یک فاجعه انسانی منجر خواهد شد.»
دبیر کل سازمان ملل گفت کمکهای انسانی باید بدون محدودیت وارد نوار غزه شوند.
گوترش گفت که هیچ یک از طرفهای یک درگیری مسلحانه فراتر از قوانین انسانی قرار ندارند. او همچنین خواستار مقابله با «یهودستیزی» و اسلامهراسی شد.
جنبش حزبالله لبنان، بعدازظهر امروز (سهشنبه)، از شهادت یکی دیگر از رزمندگانش خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد «نجیب محمد علی زهر» از ساکنان منطقه «یاحون» در جنوب لبنان هنگام انجام وظیفه جهادی به شهادت رسیده است.
وزارت بهداشت فلسطین با اشاره به جنایت وکشتارهای هولناک رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کرد که تنها در چند ساعت گذشته، ۷۰۴ نفر به شهادت رسیدند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد که نیاز بیمارستانهای شمال غزه بسیار زیاد است و این منطقه با شرایط غیرممکنی مواجه است.
این کمیته اعلام کرد که پزشکان دچار فروپاشی شده اند و تیم های پزشکی نیاز به تقویت دارند.
برنامه جهانی غذا نیز اعلام کرد: کمکهایی که طی روزهای گذشته وارد غزه شد، قطرهای در برابر دریای نیازهای این منطقه است.
همچنین وزارت بهداشت در غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ساعات گذشته، مرتکب ۴۷ عملیات کشتار علیه خانوادههای فلسطینی شد که در نتیجه آن، ۷۰۴ فلسطینی به شهادت رسیدند.
پسر نتانیاهو در حالی بابت اقامتش در میامی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته که سربازان ذخیره رژیم صهیونیستی برای رویارویی با حماس به اراضی اشغالی برمیگردند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، "یائیر نتانیاهو" پسر ۳۲ ساله نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ماه آوریل و پس از آنکه پدرش به او گفت مطالب تحریکآمیز در رسانههای اجتماعی منتشر نکند، در فلوریدا به سر میبرد.
در این میان به ۳۶۰ هزار سرباز ذخیره صهیونیست فراخوان بازگشت به ارتش رژیم صهیونیستی را دادهاند و آنها باید به اراضی اشغالی برگردند. اما یائیر نتانیاهو همچنان در میامی فلوریداست و این مساله باعث خشم سربازان رژیم صهیونیستی شده است.
یکی از این سربازان که به صورت داوطلبانه در جبهه شمالی رژیم صهیونیستی است، گفت: یائیر در حالی از زندگی در سواحل میامی لذت میبرد که من در میدان جنگ هستم. این ما هستیم که زندگی، کار، فرزندان و خانواده خود را ترک میکنیم تا از خانوادههایمان مراقبت کنیم نه آنهایی که مسئول این وضعیت هستند. برادران، پدران و پسران ما همیشه در میدان نبرد هستند اما یائیر هنوز اینجا نیامده است. این باعث ایجاد اعتماد به نخست وزیر نمیشود.
یکی دیگر از سربازان مستقر در مرز غزه نیز گفت: من از آمریکا برگشتم و خانه، کار و زندگیم را ترک کردم تا در میدان نبرد باشم. برای من سخت است که اینجا بمانم و کاری نکنم. اما پسر نخست وزیر کجاست؟ چرا نیست؟
یائیر که در دبیرستان هنرهای نمایشی خوانده بجای آنکه سرباز رزمی باشد، سربازی اجباری را گذراند و در بخش سخنگویان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی کار کرد. سربازی برای اکثریت صهیونیستهایی که ۱۸ ساله میشوند، اجباری است. مردان ۳۲ ماه و زنان ۲۴ ماه به سربازی میروند.
از نیروهای ذخیره صهیونیست در نقشهای غیر جنگی نیز استفاده میشود، به این معنی که فقدان تجربه یائیر نتانیاهو در میدان نبرد او را به طور خودکار معاف نمیکند.
روز پنجم اکتبر سال جاری میلادی، دو روز مانده به حمله غافلگیرانه حماس مشخص شد که یائیر نتانیاهو میخواهد به صورت دائمی در ایالات متحده بماند.
هاآرتص هم گزارش داد، یائیر در یک جشن عروسی در تابستان که در لندن برگزار شد شنیده بود که نگران است که مقامهای آمریکایی او را به اراضی اشغالی برگردانند چون دولت بایدن نسبت به نخست وزیر رژیم صهیونیستی سردرگم است.
یک شرکت حقوقی مهاجرتی در آمریکا به نام "Wildes & Weinberg" نیز در فیسبوک اعلام کرد که در جریان تماس با دفاترش در تلآویو متوجه شده که یائیر نتانیاهو جزئی فهرست مشتریان مهم از اراضی اشغالی است.
یائیر پس از آنکه صدها هزار اسرائیلی را که علیه تغییرات قضایی به خیابانها آمده بودند، "تروریست" خواند، باعث خشم عمومی شد و دولت آمریکا را به دست داشتن در این اعتراضات متهم کرد. این جنجالها درباره پسر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حالی مطرح شده که این رژیم برای یک حمله زمینی احتمالی در غزه آماده میشود.
عملیات طوفان الاقصی ناتوانی رژیم اشغالگر صهیونیستی در تمام ابعاد را آشکار کرد. این موضوع به عدم آمادگی ارتش و نهادهای امنیتی یا مقامات سیاسی که هیچ نشانهای از قصد گروههای مقاومت فلسطین برای تشدید تنش دریافت نکردند، محدود نمیشود، بلکه رژیمی که بر اساس اصل ضرورت جنگ مداوم تشکیل شده است، قادر به پناه دادن به شهرک نشینان آواره به دلیل شلیک موشکها و وحشت ناشی از آن نیست. حتی پناهگاههایی که برای چنین وضعیتی آماده شده بودند، کافی نیستند.
به گزارش پایگاه الخنادق، شکایات شهرک نشینان بخش وسیعی از روزنامههای عبری را به خود اختصاص داده است. همچنین گزارشهایی درباره واقعیت پناهگاهها منتشر میشوند که درباره یک فاجعه قریب الوقوع در صورت اولویت ندادن به فراهم کردن گزینههای جایگزین هشدار میدهد.
آویخای اشتیرن، شهردار شهرک «کریات شمونا» بیشترین انتقاد را از کابینه داشت. او به همراه گیورا سالتز، شهردار الجلیل علیا و بنی بن مباهر، شهردار حرمون «شکافهای بزرگ در اجرای طرحهای تخلیه غیرنظامیان» را ارائه کرد. اشتیرن معتقد است که «کریات شمونا با وجود اینکه در هر نبردی تعداد زیادی موشک به آن شلیک میشود، فراموش شده است».
کابینه رژیم صهیونیستی تصمیم به تخلیه کریات شمونا گرفت، اما تاکنون مقامات این رژیم نتوانستهاند همه شهرک نشینان را که حدود ۲۴.۱۴ نفر هستند، تخلیه کنند. طبق گزارش رسانههای عبری هرج و مرج اداری واضح است. در حمل و نقل و ارتباطات نیز مشکل وجود دارد. به عنوان مثال، مسافرخانه ابراهیم در مرکز قدس برای ورود مردم از کریات شمونا آماده شد. اتاقهایی برای ۱۵۰ نفر اختصاص داده شده بود، اما تا ظهر فقط ۱۹ نفر از آنها رسیدند.
شهردار کریات شمونا گفت: عاقلانه نیست که ما از شهرک خارج نشویم. ما در جامعهای زندگی میکنیم که در طول سالها بیشترین حملات راکتی در شمال را متحمل شده است. متأسفانه بسیاری از ساکنان اینجا احساس میکنند که رها شدهاند و این برای اولین بار نیست که چنین اتفاقی میافتد. همه ساکنان شهر برای تحقق ارزشهای صهیونیستی و با علم به اینکه ارتش و دولتی وجود دارد که در صورت لزوم از آنها محافظت میکند به اینجا آمدهاند.
حددود سه سال پیش کابینه رژیم صهیونیستی «طرح سپر شمال» را تصویب کرد که بر اساس آن مبلغ سه میلیون شِکِل برای حفاظت از ساکنان شمال اختصاص یافت، اما اجرا نشد. در دهه ۸۰ دولت اتاقهای امنیتی در شهر ساخت، اما آنها دیگر استانداردهای یک اتاق محافظت شده را ندارند. شهرک نشینان شکاف بین خودشان و مقامات سیاسی و نظامی را احساس میکنند.
وبسایت مارکر به نقل از شهرک نشینان اعلام کرد: ما حاضر نیستیم شهروند درجه دوم باشیم. ما سپر انسانی برای دولت اسرائیل هستیم. من دیگر حاضر نیستم به گوشه رانده شوم. چرا باید به ساکنان مناطق نزدیک ما پاسخ داده شود، اما ما را بدون پاسخ بگذارند.
بحران به آماده نبودن پناهگاهها یا تعداد اندک آنها محدود نیست. تمام امکانات لازم برای فراهم کردن شرایط مناسب برای حمایت از تعداد زیادی از شهرک نشینان در طول یک جنگ طولانی در دسترس نیست. به گزارش رسانههای عبری، سوپرمارکتها در سدیروت تعطیل هستند و کمبود مواد غذایی در حال افزایش است. خط تلفن شهرداری تماسهای فزایندهای از ساکنان دریافت کرده است که بیشتر به دنبال آب، دارو و غذا هستند.
سخنگوی شهرداری سدیروت میگوید: اینها درخواستهایی است که شهرداری نمیتواند آنها را تامین کند، به ویژه درخواست مواد غذایی. هر چه ارتش کنترل کمتری داشته باشد، کمبود غذا بیشتر میشود. صدها سرباز عادی و ذخیره نیز به غذا نیاز دارند، بنابراین در این مرحله نمیتوان از ارتش درخواست کمک کرد.
اسرائیل دیوید، سرپرست اتحادیه مهندسان ساختمان و زیرساخت گفت: جنگ کنونی ثابت کرده است که اتاقهای امن کنونی مناسب نیستند. زمانی که درحال ساخت این اتاقها بودند، چنین سناریویی برای حمله زمینی به یک منطقه مسکونی پرجمعیت وجود نداشت.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه امروز (سهشنبه) در سفر به تلآویو بر همبستگی پاریس با رژیم صهیونیستی در جنگ با فلسطینیان تأکید کرد و از حزبالله و حماس به عنوان گروههای تروریستی یاد کرد و گفت: «اسرائیل در جنگ با تروریسم تنها نیست».
رئیسجمهور فرانسه که صبح امروز (سهشنبه) برای ابراز همبستگی با رژیم صهیونیستی وارد تلآویو شد، در دیدار با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی از عملیات «طوفان الاقصی» حماس علیه مواضع رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و گفت: «حمله تروریستی هفتم اکتبر به اسرائیل، یک شوک برای فرانسه و جهان بود».
ماکرون سپس ادامه داد: «هر آنچه در توان داریم را برای ابقای امنیت و ثبات اسرائیل و منطقه انجام میدهیم. هدف اول امروز آزادی بدون تبعیض گروگانها است».
رئیسجمهور فرانسه بدون اشاره به کشتار کودکان و زنان فلسطینی در حملات پی در پی صهیونیستها به نوار غزه به رئیس رژیم صهیونیستی گفت: «من اینجا هستم تا همبستگی با اسرائیل را ابراز کنیم و اینکه شما در جنگ با تروریسم تنها نیستید».
مجموع تعداد خبرنگاران فلسطینی که از زمان آغاز حملات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، در این منطقه به شهادت رسیدند، به ۱۹ تن افزایش یافت.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، انجمن چهرههای رسانهای فلسطین (که یک سازمان جامعه مدنی در غزه است) با انتشار بیانیهای در وبسایت رسمی خود اعلام کرد، با به شهادت رسیدن رشدی السراج و خلیل ابو عاذره، دو خبرنگار فلسطینی دیگر، تعداد کل شهدای خبرنگار در حمله رژیم اشغالگر به غزه به ۱۹ تن رسید.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) روز دوشنبه شهادت محمد عماد لبد، خبرنگار فلسطینی در حمله رژیم صهیونیستی به نزدیکی منزلش در محله شیخ رضوان شهر غزه را اعلام کرد.
طبق گزارش اتحادیه خبرنگاران فلسطینی، اسامی چهرههای رسانهای که در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه جان خود را از دست دادند، عبارت هستند از: محمد عماد لبد، احمد شهاب، محمد الصالحی، محمد فایز ابو مطر، هشام النواجحه، ابراهیم لافی، سعید الطویل، محمد جرغون، اسعد شملخ، محمد ابو رزق، سلام میمه، حسام مبارک، عصام بهار، عبد الهادی حبیب، محمد بعلوشه، خلیل ابو عاذره، سمیح النادی، محمد ابو علی و رشدی السراج.
این اتحادیه پیشتر اعلام کرده بود که ارتباط با نضال الوحیدی، خبرنگار شبکه ماهوارهای النجاح و نیز هیثم عبد الواحد، عکاس خبرگزاری «عین مدیا» قطع شده و اطلاعاتی از وضعیت این دو وجود ندارد.
در ادامه خانواده الوحیدی به رسانهها اعلام کردند که پسرشان توسط ارتش رژیم صهیونیستی بازداشت شده است.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره»، و براساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، شمار قربانیان بمباران نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی برای هجدهمین روز متوالی، به ۵۳۰۰ شهید و بیش از ۱۸۰۰۰ زخمی رسیده است.
براساس گزارش خبرنگار شبکه «المیادین» از غزه، صدها نفر از قربانیان امروز در نتیجه حملات شبانه و بامدادی ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مختلف نوار غزه، به ویژه خانیونس و رفح شهید یا زخمی شدهاند.
یک سازمان انگلیسی مردمنهاد در امور کودکان اعلام کرد، از زمان آغاز درگیریها میان رژیم صهیونیستی و فلسطین، دست کم ۲۰۰۰ کودک در نوار غزه به شهادت رسیدهاند.
سازمان «صندوق نجات کودکان» یک سازمان بینالمللی خیریه که به کودکان نیازمند کشورهای در حال توسعه کمک میکند، در بیانیهای عنوان کرد: طی ۱۷ روز اخیر با بمباران هوایی در سرتاسر نوار غزه، دست کم ۲۰۰۰ کودک کشته شدهاند.
این سازمان که در سال ۱۹۱۹ در بریتانیا تاسیس شد، افزود: ۲۷ کودک هم در کرانه باختری کشته شدهاند.
«جیسون لی» مدیر این سازمان در امور فلسطین اظهار کرد: ما از تمامی طرفها میخواهیم تا اقدامات فوری را برای محافظت از جان کودکان اتخاذ کنند و همچنین از جامعه جهانی خواستار حمایت از این تلاشها هستیم. هر کار ممکنی در راستای محافظت از کودکان و ارائه کمکهایی که نیاز است، باید انجام شود.
یک ویدیویی وایرال شده و ادعا میکند که زرادخانهای از سلاحهای ضد تانک متعلق به تیپهای قسام است و تصاویر شامل نارنجکانداز آمریکایی M136 و M141 و همچنین ATGM های سوئدی-بریتانیایی NLAW است.
این تسلیحات به دلیل جنگ اوکراین و روسیه وارد شده و برای نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده بود، چندی پیش خبر ورود تعدادی سلاح اوکراینی به نوار غزه از جمله موشکهای جاولین منتشر شده بود.
امیر قطر با تاکید بر اینکه استمرار اشغالگری صهیونیستها، محاصره و شهرکسازی و نیز سیاست استانداردهای دوگانه جایز نیست، یک موضعگیری جدی منطقهای و بینالمللی در مقابل تنش شدید موجود در منطقه را خواستار شد.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر امروز سهشنبه یک موضع جدی منطقهای و بینالمللی در برابر تنش خطرناکی که امنیت منطقه و جهان را تهدید میکند، خواستار شد.
آل ثانی اظهار کرد: (سیاست) یک بام و دو هوا و رفتار به شکلی که گویا جان کودکان به حساب نمیآیند، نمیپذیریم و سکوت در برابر بمباران وحشیانه علیه غیرنظامیان در غزه جایز نیست.
امیر قطر تاکید کرد: تداوم نادیده گرفتن واقعیتهای اشغالگری، محاصره و شهرکسازی جایز نیست و ما خواهان صلح و مخالف به خطر افتادن جان غیرنظامیان بیگناه از هر طرف هستیم و به قطعنامههای بینالمللی و ابتکارعمل صلح عربی پایبند هستیم و (سیاست) یک بام و دو هوا را نمیپذیریم.
او در ادامه گفت: آنچه در حال وقوع است از جمله نقض تمامی ارزشها، آداب و رسومها و قوانین دینی و دنیایی، خطرناک است.
امیر قطر افزود: ما میگوییم دیگر بس است و درست نیست که به اسرائیل چراغ سبز بدون قید و شرط و اجازه نامحدود برای کشتار داده شود. در عصر ما نباید اجازه داده شود که از قطع آب، دارو و غذا به عنوان اسلحهای علیه کل یک ملت استفاده شود.
او تاکید کرد: ما خواستار توقف این جنگ که از تمامی حد و مرزها عبور کرده و توقف کشتارها هستیم و میخواهیم غیرنظامیان از پیامدهای این رویارویی نظامی دور نگه داشته شوند. جنگ هیچ راهحلی از هیچ نوعی ارائه نمیدهد و تمام آنچه به وقوع خواهد پیوست، تنها تشدید مشکلات و افزایش تعداد کشتهها و احساس بیعدالتی است.
او افزود: بار دیگر استقبال خود را از توافق ایران و آمریکا برای تبادل زندانیها و نیز موافقت روسیه با بازگشت چهار کودک اوکراینی به جمع خانوادههایشان با میانجیگری قطر ابراز میکنیم.
امیر قطر در پایان هم تاکید کرد: تنها راه ضامن امنیت و ثبات برای مردم دو طرف، برقراری صلح منصفانه و دائمی و دستیابی فلسطینیها به حقوق مشروعشان است.
حزب الله لبنان از شهادت دو تن از نیروهایش در حملات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان خبر داد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، حزب الله لبنان در بیانیهای اعلام کرد: ما شهادت «علی عدنان ارطیل» از شهرک میفدون و «ابراهیم محمد قشمر» از شهرک دیرکیفا در جنوب لبنان را تسلیت میگوییم. این دو شهید در جریان عمل به وظیفه خود در جنوب لبنان به شهادت رسیدند.
پیش از این منابع لبنانی اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی سه حمله را به روستاهای عیترون، مارون الراس و تل النحاس در جنوب لبنان انجام داد.
سایت النشره نیز اعلام کرد که صلیب سرخ و ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح در جنوب لبنان (یونیفل) اجسادی را از منطقه کفرحمام خارج کردند. براساس اطلاعات اولیه سه کشته و پنج مجروح به بیمارستانی در مرجعیون منتقل شدند. یک پهپاد این منطقه را هدف قرار داده بود.
حزب الله لبنان از شهادت دو تن از نیروهایش در حملات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان خبر داد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، حزب الله لبنان در بیانیهای اعلام کرد: ما شهادت «علی عدنان ارطیل» از شهرک میفدون و «ابراهیم محمد قشمر» از شهرک دیرکیفا در جنوب لبنان را تسلیت میگوییم. این دو شهید در جریان عمل به وظیفه خود در جنوب لبنان به شهادت رسیدند.
پیش از این منابع لبنانی اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی سه حمله را به روستاهای عیترون، مارون الراس و تل النحاس در جنوب لبنان انجام داد.
سایت النشره نیز اعلام کرد که صلیب سرخ و ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح در جنوب لبنان (یونیفل) اجسادی را از منطقه کفرحمام خارج کردند. براساس اطلاعات اولیه سه کشته و پنج مجروح به بیمارستانی در مرجعیون منتقل شدند. یک پهپاد این منطقه را هدف قرار داده بود.
با ادامه حملات گسترده رژیم صهیونیستی به غزه، سازمان عفو بین الملل از وحشی گری صهیونیستها پرده برداشت.
این سازمان به نقل از شاهدان عینی و نجات یافتگان و استناد به تصاویر ماهواره ای و فایل های ویدئویی و عکس ها، از نابودی یک خانواده به طور کامل در حملات رژیم صهیونیستی به غزه خبر داده است.
سازمان عفو بین الملل اعلام کرده که رژیم صهیونیستی تمایزی میان اهداف نظامی و غیرنظامی قائل نیست و هر هدفی را می زند.
«انیاس کالامار» دبیرکل سازمان عفو بین الملل در این باره گفت که نظامیان اسرائیلی برای نابودی حماس از هر ابزاری استفاده می کنند. حملات رژیم صهیونیستی به کشتار غیرنظامیان در سطح گسترده و ویرانی زیرساختها منجر شده است. محدودیت های اعمال شده سبب تمام شدن آب، دارو، سوخت و برق در غزه شده است. اسرائیل خانوادههای فلسطینی را نابود و ساختمانها را به تلی از خاک تبدیل میکند.
از سوی دیگر سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای از جامعه جهانی خواست که به رژیم صهیونیستی فشار آورند تا به محاصره غزه که منجر به قطع غذا، آب، برق و سوخت از ساکنان غزه شده است، پایان دهند و به سرعت اجازه ورود کمک های بشردوستانه به غزه را بدهند.
سازمان عفو بین الملل به فروپاشی نظام بهداشتی در غزه و بیمارستانها و نبود دارو و تجهیزات نجات بخش هم اشاره کرده است.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که فکر نمی کنیم که اکنون زمان مناسبی برای برقراری آتشبس در غزه باشد.
کربی بامداد سهشنبه با تأیید حملات بیرحمانه رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم نوار غزه به شبکه الجزیره قطر اظهار کرد : تلآویو حق دفاع از خود و هدف قرار دادن سران حماس را دارد.
وی بار دیگر بر حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت: به حمایت از اسرائیل ادامه خواهیم داد و تمرکز ما بر این است که مطمئن شویم آنچه را که برای ادامه جنگ نیاز دارد، در اختیار دارد.
کربی دوشنبه شب نیز گفته بود: کمک به نوار غزه باید پایدار باشد و این چیزی است که ما روی آن تمرکز می کنیم. ما به طور مداوم در حال تلاش برای یافتن محل گروگان ها در غزه و آزادی آنها هستیم. حفظ فعالیت گذرگاه رفح و جریان کمکها بدون دخالت آنها توسط حماس مهم است.
اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین نیز در این باره اعلام کرد که سیستم بهداشتی در نوار غزه به بدترین مرحله در تاریخ خود رسیده است.
القدره گفت که امروز هر چقدر که در توانمان باشد و امکان نجات مجروحان را داشته باشیم، تلاش خواهیم کرد.
وی همچنین نسبت به روند کند کمکهای بشردوستانه به غزه انتقاد کرد و گفت که سازوکار ورود کمکها بسیار کند بوده و نمیتواند این شرایط [اسفناک] را تغییر دهد.
پیشتر نیز دکتر محمد ابوسلیمه رئیس بیمارستان الشفاء غزه نیمه شب دوشنبه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۲۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی قتل عام شدند.
به شبکه الجزیره قطر گفت که بیمارستانهای نوار غزه تاکنون هیچ نوع کمک دارویی و پزشکی را دریافت نکردهاند.
ابوسلیمه اضافه کرد: تختخواب بیماستان شفاء کاملا پر شده است و جای خالی برای پذیرش بیمار وجود ندارد.
وی ادامه داد که به علت کمبود جا و امکانات بیمارها براساس شدت وخامت اوضاعش رسیدگی می شوند.
ابوسلیمه با بیان این که شرایط بسیار بغرنج و بحرانی است، افزود که هر لحظه در حال چک کردن سوخت بیمارستان هستیم.
وی در پایان هشدار داد که اگر سوخت به غزه وارد نشود، با یک فاجعه بسیار عظیم روبه رو هستیم.
افزایش شمار شهدا و زخمی ها در غزه به بیش از 20 هزار نفر
وزارت بهداشت فلسطین آخرین آمار جنایت رژیم صهیونیستی در نوار غزه را اعلام کرد، طی ۱۸ روز جنایت این رژیم در غزه، پنج هزار و ۸۷ نفر شهید و ۱۵ هزار و ۲۷۳ نفر هم مجروح شدند.
به گزارش فلسطین الیوم، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از زمان آغاز جنایتهای رژیم صهیونیستی در ۷اکتبر (۱۵مهر) تاکنون ۵۰۸۷ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند.
از میان این شهدا، ۲۰۵۵ کودک و ۱۱۱۹ نفر زن هستند.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین اعلام کرد که آمار مجروحان غزه نیز از زمان آغاز تجاوزها به ۱۵۲۷۳ نفر رسیده است.
بر اساس این گزارش، ۴۲ نفر هم از شب گذشته تاکنون در کرانه باختری بازداشت شده اند، با احتساب این آمار، نزدیک به ۹۰۰ نفر از آغاز عملیات طوفان الاقصی در این منطقه به دست نظامیان رژیم صهیونیستی بازداشت شده اند.
ارتش رژیم صهیونسیتی نیز با اذعان به جنایت های خود علیه مردم غیرنظامی غزه صبح امروز اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته به ۴۰۰ نقطه در این منطقه حمله کرده است.
پکن: غزه بیش از هرچیز به توقف جنگ نیاز دارد
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین بامداد سهشنبه بهصورت تلفنی با «ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین گفتگو کرد.
وانگ در این تماس، همدردی عمیق خود با مردم فلسطین، به ویژه ساکنان غزه به دلیل شرایط بسیار دشوار آنها را ابراز کرد.
وی گفت که پکن خواستار برگزاری کنفرانس بینالمللی صلح قویتر، گستردهتر و مؤثرتر در اسرع وقت برای حمایت از از سرگیری مذاکرات صلح است.
وزیر خارجه چین تاکید کرد که شورای امنیت باید مسئولیتهای خود را بهطور موثر انجام دهد و قدرتهای بزرگ باید اقدام کنند و عینی و بیطرف باشند.
وانگ همچنین افزود: «آنچه که نوار غزه بیش از همه به آن نیاز دارد، تلاش برای توقف جنگ و ترویج صلح است، نه محاسبات ژئوپلیتیکی. آنچه هم که مردم غزه بیش از همه به آن نیاز دارند امنیت، غذا و دارو است، نه جنگ، سلاح و مهمات».
سازمان ملل خواستار آتشبس فوری در نوار غزه شد
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل بامداد سهشنبه گفت: «ممانعت اسرائیل از دسترسی غیرنظامیان غزه به کالاها و خدمات ناقض قوانین بینالمللی است».
وی درباره حملات وحشیانه رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه اظهار داشت: «اسرائیل باید از استفاده از سلاحهای انفجاری با اثرات گسترده در مناطق مسکونی اجتناب کند».
این مقام سازمان ملل با بیان اینکه ما خواستار آتش بس گسترده انسانی در غزه هستیم، افزود: «وضعیت غزه به دلیل کمبود آب، برق، دارو و غذا رو به فاجعه است».
ایتالیا: اسرائیل حق دفاع دارد
ایتالیا روز دوشنبه با حمایت از تل آویو، خواستار کاهش تنش بین رژیم صهیونیستی و فلسطین شد.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» «آنتونیو تاجانی» وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا در بدو ورود به نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در شهر «بروکسل» گفت که باید تنش زدایی در درگیری اسرائیل و غزه صورت گیرد.وی بدون اشاره به جنایات صهیونیستها در غزه مدعی شد که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد البته باید از این حق به شیوه ای متناسب و بدون ضربه زدن به غیرنظامیان غزه استفاده شود.
«الینا والتونن» وزیر خارجه فنلاند نیز از اتحادیه اروپا خواست تا در حل و فصل مناقشه فعالتر باشد.وی با تاکید بر اینکه اتحادیه به ایجاد شرایط مناسب برای آغاز مذاکرات صلح بین فلسطین و (رژیم) اسرائیل علاقه مند است، افزود: «قبل از هر چیز باید کمکهایی را در صحنه انجام دهیم تا از آن عبور کنیم و ثبات را به ثبات برسانیم.
انتقاد اردن از موضع اتحادیه اروپا در قبال فلسطینیان
«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن از اتحادیه اروپا به دلیل عدم حمایت از غیرنظامیان در نوار غزه بشدت انتقاد کرد.
الصفدی همچنین از سیاست یک بام و دو هوای جامعه جهانی که کشتار غیرنظامیان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم نمیکند، انتقاد کرد و گفت که تداوم بمباران و آنچه اکنون در غزه رخ میدهد، بسیار خطرناک است.
به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، الصفدی در تماس تلفنی با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین تأکید کرد که تداوم عملیاتهای نظامی و جنگ، این تصور را ایجاد میکند که این یک جنگ غرب علیه اعراب و مسلمانان است.