"جنین موش" در ایستگاه فضایی بین‌المللی رشد کرد!

برای نخستین بار، جنین موش در‌ ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) رشد کرد. این آزمایش اولیه نشان می‌دهد که گرانش صفر و شرایط تابش فضایی سخت ممکن است تأثیر کمی بر رشد جنینی داشته باشد.
کد خبر: ۱۲۰۱۶۲۴
|
۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۶ 30 October 2023
|
3496 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، برای نخستین بار، جنین موش در‌ ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) رشد کرد. یک آزمایش اولیه نشان می‌دهد که گرانش صفر و شرایط تابش فضایی سخت ممکن است تأثیر کمی بر رشد جنینی داشته باشد.

این پیشرفت مهم ممکن است بیشتر به تحقیقات در مورد ایمنی و دوام بارداری انسان در فضا کمک کند. درک تأثیر شرایط فضا مانند ریزگرانش و تشعشع بر تولید مثل پستانداران برای اطمینان از بقای طولانی مدت انسان در فضا بسیار مهم است. در راستای آزمایش‌های میکروگرانش در آگوست 2021، محققان دانشگاه یاماناشی و آژانس فضایی هوافضای ژاپن (JAXA) صد‌ها جنین منجمد موش را به‌ ایستگاه فضایی در حال چرخش پرتاب کردند.

جنین‌های موش دو سلولی در دمای بسیار پایین 95- درجه سانتیگراد به صورت برودتی نگهداری شدند. براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، فضانوردان از تجهیزاتی مانند واحد ذوب و کشت جنین (یک ETC) برای آب کردن جنین‌ها در مراحل اولیه استفاده کردند. سپس آنها را به مدت چهار روز در‌ ایستگاه پرورش دادند. پس از آن، جنین‌ها قبل از بازگرداندن به زمین در اکتبر 2021 در دمای پایین نگهداری شدند.

 

نتایج نشان داد که جنین‌هایی که در ریزگرانش رشد کرده‌اند، به‌طور طبیعی به بلاستوسیست‌ها تبدیل می‌شوند که سلول‌هایی هستند که در نهایت جنین و جفت را ایجاد می‌کنند. این نخستین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد پستانداران می‌توانند به طور بالقوه در ریزگرانش رشد کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟