به گزارش تابناک، معاون اول رئیس جمهور پیش از عزیمت به چین در گفتگو با خبرنگاران روابط ایران و چین را روابطی مهم و راهبردی توصیف کرد و گفت: در این سفر به دعوت رسمی مقامات پکن در نمایشگاه بزرگ واردات این کشور شرکت خواهیم کرد و مذاکراتی نیز برای رفع موانع پیش روی توسعه مناسبات انجام خواهیم داد.
دکتر مخبر با اشاره به سند راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین افزود: فاصله زیادی با اهداف مندرج در این سند داریم و امیدوارم این سفر بتواند گامی در جهت رفع موانع و تحقق برخی اهداف در مناسبات اقتصادی تهران- پکن باشد.
وی با اشاره به حضور فعالان اقتصادی و شرکت های ایرانی در نمایشگاه واردات چین، اظهار داشت: در این نمایشگاه از غرفه های ایرانی بازدید خواهیم کرد و نخست وزیر چین نیز از غرفه های ایرانی و محصولات و تولیدات کشورمان بازدید به عمل خواهد آورد.
دکتر مخبر ادامه داد: سفر رئيس جمهور کشورمان به چین منجر به برخی توافقات و تفاهمات شد که برخی از این توافقات به قرارداد تبدیل شده و برخی نیز با موانعی همراه است که تلاش خواهیم کرد در این سفر موانع و مشکلات پیش روی اجرایی شدن توافقات را مرتفع کنیم.
گفتنی است نمایشگاه بینالمللی واردات چین CIIE نمایشگاهی تجاری است که از سال ۲۰۱۸ هر ساله در شانگهای چین برگزار میشود. این نمایشگاه اولین اکسپو در سطح ملی با موضوع واردات در جهان است.این نمایشگاه به میزبانی مشترک وزارت بازرگانی چین و دولت محلی شانگهای برگزار میشود.
شرکای این نمایشگاه شامل سازمان تجارت جهانی، کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل و سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد هستند.هدف از نمایشگاه واردات، معرفی بازار داخلی چین به شرکتهای خارجی و تقویت مصرف داخلی است.
نمایشگاه بینالمللی واردات چین، بستری برای همکاری کشورهای فقیر و غنی و همچنین اقتصادهای کوچک و بزرگ در قالب همکاری برد برد فراهم کرده است. همچنین امکان گفتگوی شرکتها و کارشناسان را از نزدیک فراهم میسازد تا شرکای تجاری خود را پیدا کنند.
اولین دوره این نمایشگاه در سال ۲۰۱۸ شخصاً توسط شی جینپینگ افتتاح شد.پنجمین دوره این نمایشگاه در سال ۱۴۰۱ با حضور بیش از ۲۸۰۰ غرفه و ۱۰۰ کشور جهان برگزار شد و گردش مالی روزهای نمایشگاه در سال گذشته ۷۳,۶ میلیارد دلار بوده است.
امسال نیز ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE ۲۰۲۳) در تاریخ ۱۴ الی ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۲ در شهر شانگهای برگزار خواهد شد. این نمایشگاه از چهار بخش شامل پاویونهای ملی، پاویونهای تجاری، بخشهای اقتصاد بینالملل و فعالیتهای مرتبط با تبادل فرهنگی تشکیل شده است.
مهمانانی از ۱۴۵ کشور، منطقه و سازمان بینالمللی در این رویداد شرکت خواهند کرد. بیش از ۳۴۰۰ غرفه دار و ۳۹۴ هزار بازدید کننده حرفهای برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کردهاند که نشان دهنده بازگشت کامل به سطح پیش از وقوع کروناست.
بیش از ۵۰ شرکت و ۲۵۰ تاجر ایرانی نیز امسال در این نمایشگاه حضور دارند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.