به گزارش تابناک، این سیاهچاله «بسیار پرجرم» توصیف شدهاست که به عنوان قدیمیترین سیاهچاله تأیید شده شناخته میشود و قدمت آن تقریباً به اندازه کل ستارگان آن کهکشان است.
این کشف که روز دوشنبه در مجله «Nature Astronomy» منتشر شد، ممکن است به حل یک معمای کیهانی در مورد سیاهچالههای کلان پرجرم کمک کند، سیاهچالههایی که به نظر میرسد در کهکشانهای کوچک در ابتداییترین دوران کیهان، اندکی پس از انفجار بزرگ، ساکن شدهاند.
محل سکونت چنین سیاهچالههای هیولایی در هسته تقریباً همه کهکشانها از جمله کهکشان ما، اخترفیزیکدانان را مجذوب خود کردهاست؛ تا حدی به این دلیل که منشأ آنها نامشخص است. گزارش جدید نمیتواند این مشکل را به طور کامل حل کند، اما دلیل محکمی است که حداقل برای یک کهکشان، به نام UHZ۱، سیاهچاله کلان جرم به تدریج رشد نکرده است، بلکه از همان ابتدا بسیار پرجرم بوده است.
این گزارش از دادههای رصدخانه اشعه ایکس چاندرا و تلسکوپ فضایی جیمز وب استفاده کردهاست.
چاندرا، در مدار زمین، از زمانی که در سال ۱۹۹۹ به فضا پرتاب شد، مشغول مطالعه جهان بودهاست. جیمزوب، جدیدترین عضو ناوگان تلسکوپ فضایی در مدار خورشیدی در فاصله یک میلیون مایلی زمین، در روز کریسمس ۲۰۲۱ پرتاب شد. به عنوان یک تلسکوپ مادون قرمز اخترشناسان را قادر میسازد تا به اعماق فضا و دورتر در زمان نگاه کنند و نور دورانی را بلافاصله پس از آغاز روشنایی اولین ستارهها در جهان و تشکیل کهکشانها جمع آوری کنند.
نور UHZ۱ نزدیک به ۱۳.۲ میلیارد سال پیش، حدود ۴۷۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ، ساطع شد. طبق این مقاله جدید، مشاهدات نشان میدهد که سیاهچاله عظیم در هستهاش تقریباً جرمی برابر با کل کهکشان دارد.
منبع: washingtonpost
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.