بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد سی و سومین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
یک گزارشگر ویژه سازمان ملل دستور مقامات رژیم صهیونیستی به ساکنان غزه برای تخلیه مناطق شمالی و کوچ آنها به جنوب را مصداق جنایت بینالمللی خواند.
«بالاکریشنان راجاگوپال» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مسکن متذکر شد که دستور رژیم صهیونیستی برای تخلیه بیش از یک میلیون نفر از شمال نوار غزه به مناطق جنوبی بدون ارائه مسکن و سرپناه و کمکهای بشردوستانه کافی نقض وقیحانه هنجارهای بنیادین بینالمللی و حقوق بشردوستانه است.
وی در ادامه تاکید کرد که این اقدامات اسرائیل جنایت بین المللی است.
این کارشناس سازمان ملل تصریح کرد: انجام حملات با آگاهی از اینکه این اقدامات به طور سیستماتیک باعث تخریب و آسیب رساندن به زیرساختهای و منازل مسکونی شده و شهر را برای ساکنان آن غیرقابل سکونت میکند جنایت جنگی است.
راجاگوپال خاطرنشان کرد که بمباران سیستماتیک یا گسترده ساختمانهای مسکونی و اماکن غیرنظامی بر اساس قوانین بینالمللی اکیدا ممنوع است.
این گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین تاکید کرد: «این گونه اقدامات جنایت جنگی است و زمانی که علیه یک جمعیت غیرنظامی انجام شود، جنایت علیه بشریت نیز محسوب می شود».
وزارت بهداشت فلسطین امروز چهارشنبه، ۸ نوامبر اعلام کرد که بمباران مداوم نوار غزه توسط اشغالگران برای سی و سومین روز متوالی، موجب شهادت ۱۹۲ تن از کادر درمان و همچنین شهادت ۳۶ نفر از گروههای امدادی شده است.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «العربیه»، «می الکیله» وزیر بهداشت فلسطین در این خصوص گفت: فعالیت بیش از نیمی از بیمارستانهای نوار غزه به دلیل بمباران یا تمام شدن سوخت و برق متوقف شده است.
وزیر بهداشت فلسطین طی شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی افزود: از ۳۵ بیمارستان موجود در غزه، هماکنون ۱۸ بیمارستان از مدار خدمت خارج شدهاند.
وزارت بهداشت فلسطین، امروز در سیوسومین روز از عملیات «طوفان الاقصی»، جدیدترین آمار از قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را اعلام کرد: شمار شهدای جنگ غزه به ۱۰۵۶۹ نفر رسید که ۴۳۲۴ نفر از آنها کودک و ۲۸۲۳ نفرشان هم زن هستند.
سازمان هلال احمر فلسطین بامداد امروز اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی کاروان کمکهای بشردوستانه صلیب سرخ را در شهر غزه هدف حملات قرار داده است؛ در همین زمان، مدیر بیمارستانهای نوار غزه نیز گفت: «وضعیت در بیمارستانهای منطقه فاجعهبار است و قابل توصیف نیست، به ویژه در مناطق شمالی».
وی در گفتوگو با شبکه «الجزیره» تصریح کرد: «بیمارستانهای شمال نوار غزه از کمبود دارو و مواد غذایی رنج میبرند. پس از وساطتهای طولانی فقط ۹ مجروح را توانستیم به مصر منتقل کنیم».
در حالی که هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه جانش را از دست میدهد و ۷۰ درصد قربانیان زن و کودک هستند، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل نیز پیشتر اعلام کرده بود که نوار غزه در حال تبدیل شدن به قبرستان کودکان است و کابوس غزه فراتر از یک بحران انسانی است. این یک بحران بشریت است.
نشست ۲ روزه وزرای خارجه کشورهای گروه هفت (G۷) در توکیو امروز به پایان رسید؛ نشستی که گفته میشد مهمترین موضوع و محورهای گفتوگوهای آن تحولات و جنگ در غزه است.
بیانیه پایانی وزرای خارجه گروه هفت بدون اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه و نسلکشی مردم فلسطین، بر آنچه «حق دفاع اسرائیل از خود» خوانده شده، تأکید میکند. این بیانیه همچنین عملیات «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی را محکوم میکند.
وزرای خارجه گروه هفت همچنین خواستار آزادی فوری همه گروگانهای صهیونیستی بدون پیششرط شدند.
این بیانیه با این حال میگوید «افزایش خشونت علیه فلسطینیان غیرقابل قبول و موجب تضعیف امنیت در کرانه باختری است» و به جای توقف جنگ و برقراری آتشبس در نوار غزه، از «وقفهای بشردوستانه» حمایت میکند..
وزاری خارجه گروه هفت با بیان اینکه «تنها راه صلح میان اسرائیل و فلسطین راه حل دو کشوری است» افزودند که «گروه هفت تصمیم دارد تحریم هایی را علیه حماس اعمال کند تا این جنبش را از فرصت های مالی محروم کند.»
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه بعد از ظهر هر روز آمار شهدای حملات و بمباران های ارتش رژیم صهیونیستی را منتشر می کند.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین بعد از ظهر دیروز (سهشنبه) در آمار خود از افزایش شمار شهدای حملات بیرحمانه ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۰ هزار و ۳۲۸ نفر خبر داده و گفته بود که ۴۲۳۷ نفر از این شهیدان کودک هستند.
این سخنگو ظهر یک روز قبل از آن (در روز دوشنبه) با اعلام شمار شهدا و زخمی های بمباران های ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه اعلام کرده بود که ۴۱۰۴ کودک فلسطینی به شهادت رسیده اند.
نگاهی به آمارهای رسمی روزهای دوشنبه و سه شنبه وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه نشان می دهد که فقط در طول ۲۴ ساعت یعنی از ظهر دوشنبه تا ظهر سه شنبه ۱۳۳ کودک فلسطینی در حمله جنایتکاران جنگی به این منطقه جان خود را از دست داده و شهید شده اند و در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۱۴۴ کودک فلسطینی در غزه به شهادت رسیده اند.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه، ۸ نوامبر اعلام کرد که در جریان درگیریهای شب گذشته با گروههای فلسطینی در شمال نوار غزه، یک نظامی اسرائیلی کشته و سه نفر دیگر به شدت مجروح شدند.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، ارتش رژیم اشغالگر در بیانیهای اعلام کرد: یک سرباز اسرائیلی (گروهبان ذخیره یعقوب عذری) در جریان نبرد در شمال نوار غزه کشته شده و یک سرباز دیگر از تیپ گولانی و دو سرباز دیگر از تیپ چتربازان به شدت مجروح شدند.
با اعلام خبر کشتهشدن این نظامی صهیونیست امروز، تعداد نیروهای کشته شده در نبردهای زمینی در نوار غزه به ۳۶ نفر افزایش یافت؛ در حالی که تعداد کل تلفات نظامی رژیم اشغالگر از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش «حماس» در ۷ اکتبر تاکنون به ۳۴۹ نفر افزایش یافت.
دیروز، سهشنبه، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» گزارش داده بود که تعداد تلفات اسرائیلی و خارجیهای کشته شده از ۷ اکتبر تاکنون به حدود ۸۵۰ نفر و تعداد مجروحان صهیونیستنشین هم به ۷۲۶۲ تن رسیده است.
«اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در این باره تاکید کرد که براساس اطلاعات و مشاهدات میدانی گردانهای القسام، تلفات در صفوف اشغالگران بسیار بیشتر از آن چیزی است که تلآویو اعلام میکند؛ آمار واقعی همه را شوکه خواهد کرد.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» چند روز پیش گزارش داد که تعداد کشتههای ارتش اسرائیل از زمان آغاز نبردهای زمینی در غزه «تقریباً یک چهارم مجموع تلفات جنگ آغاز شده توسط اسرائیل علیه غزه در سال ۲۰۱۴» است که یک ماه و نیم طول کشیده بود.
«غازی حمد»، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» امروز چهارشنبه ۸ نوامبر در گفتوگو با شبکه «الجزیره» به مواضع آمریکاییها مبنی بر حذف قدرت حماس در نوار غزه واکنش نشان داده و آن را دلیلی بر ناکامیهای میدانی دشمن خواند.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره، حمد گفت: مواضع آمریکا در مورد اینکه جنبش حماس جایی در آینده نوار غزه ندارد، نشاندهنده ناکامی آنها در دستیابی به هیچ دستاوردی در میدان است؛ حماس هماکنون یک نیروی سیاسی و نظامی قدرتمند است که روند رویدادها را تعیین میکند.
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس افزود: آمریکا و اسرائیل در تلاش هستند تا اوضاع غزه را بازآرایی کنند؛ در حالی که دستاوردی جز کشتار غیرنظامیان و تخریب بیمارستانها و تأسیسات غیرنظامی در میدان نداشتهاند.
وی در ادامه تاکید کرد: واشنگتن و تلآویو هر روز اعتبار، سربازان و خودروهای نظامی خود را در غزه از دست میدهند و اعتباری که اسرائیل از آن برخوردار بود برای همیشه شکسته شده و دیگر باز نخواهد گشت.
عضو دفتر سیاسی حماس همچنین خاطرنشان کرد: سامان دادن به وضعیت غزه «مسئلهای کاملاً فلسطینی است و حماس برخلاف میل واشنگتن و تلآویو، شریک این معادله خواهد بود؛ زیرا بخشی از بافت ملی است که امروز در کنار مقاومت برای ایجاد یک کشور و رد اشغالگری ایستاده است».
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر بامداد روز سهشنبه با ادعای اینکه تلآویو آماده وقفههای کوچک در جنگ غزه است، اذعان کرده بود: «مسئولیت کلی امنیت غزه را پس از جنگ بر عهده خواهیم گرفت».
«یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم روز گذشته سه هدف اصلی از جنگ علیه غزه را برای اشغالگران برگزید و آنها را اینگونه بیان کرد: حماس به عنوان یک سازمان نظامی و دولتی دیگر در غزه وجود نخواهد داشت، هیچ تهدید امنیتی از سوی غزه علیه شهروندان اسرائیل وجود نخواهد داشت و در نهایت ارتش اسرائیل آزادی عمل کامل، بدون محدودیت در استفاده از زور را خواهد داشت.
حملات سنگین هوایی اسرائیل به جنوب لبنان+ فیلم
رسانههای عربی بامداد چهارشنبه از شنیدهشدن صدای انفجار مهیب در جنوب لبنان و نزدیک مرز شمالی فلسطین اشغالی خبر دادند.
همزمان منابع محلی تصاویری از حملات تجاوزکارانه رژیم موقت صهیونیستی به حومه شهرکهای «یاطر» و «کفرا» منتشر کردند.
دقایقی بعد سخنگوی ارتش اشغالگران مدعی شد: «مواضع حزبالله از جمله انبارهای سلاح و سکوهای پرتاب موشک را بمباران کردیم».
شامگاه سهشنبه بود که شبکه خبری المیادین به نقل از منابع اسرائیلی خبر داد که ۱۴ موشک و خمپاره از جنوب لبنان به سمت مواضع ارتش صهیونیستی در مناطق مرزی شلیک شده است که گردانهای القسام شاخه لبنان مسئولیت شلیک آنها را برعهده گرفت.
پیش از آن نیز جنبش حزب الله لبنان شامگاه دوشنبه، ۱۰ فروند موشک از جنوب لبنان به سمت شهرکهای صهیونیستی واقع در شمال فلسطین فلسطین اشغالی شلیک کرد. حزب الله اعلام کرد که این حملات، پاسخی به جنایت صهیونیستها در جنوب لبنان بوده است.
همزمان، سخنگوی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) هشدار داد که درگیریها در جنوب این کشور در آستانه خارج شدن از تحت کنترل است.
گروههای فلسطینی: غزه در معرض مرگ است
کمیته پیگیری احزاب فلسطینی بامداد چهارشنبه اعلام کرد: «غزه در معرض مرگ است که باید آن را رد کنیم و بدون تردید و تسلیمشدن با هم روبهرو شویم».
این کمیته در بیانیهای گفت: «ما از برادران عرب و مسلمان خود میخواهیم که در قبال جنگ آب و غذای [صهیونیستها علیه غزه] موضعی مسئولانه اتخاذ کنند».
در این بیانیه آمده است: «آنچه در غزه اتفاق میافتد یک جنگ تمام عیار است. هژمونی آمریکا حاکمیت کشورهای مختلف را از بین برده است».
احزاب فلسطینی همچنین افزودند: «جنگ بر سر نان، آب و شیر خشک، فصلی از تروریسم است که جان غیرنظامیان را تهدید میکند».
سازمان ملل: کشتار در غزه انسانیت را به چالش میکشاند
مارتین گریفیث معاون امور بشردوستانه دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه آمار کشتهشدگان در نوار غزه بر اثر حملات رژیم صهیونیستی از مرز ۱۰ هزار نفر عبور کرده است، از کشتارهای جاری در غزه ابراز تاسف کرد و گفت: کشتار در غزه انسانیت را به چالش میکشاند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، گریفیث در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: بر اساس گزارشها از ۷ اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون ۱۰ هزار نفر در غزه بر اثر حملات (رژیم) اسرائیل کشته شدهاند؛ این موضوع انسانیت را به چالش میکشاند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز پیشتر در بیانیهای گفته بود که غزه در حال تبدیل شدن به قبرستان کودکان است، زیرا هر روز صدها کودک دختر و پسر در این منطقه کشته یا زخمی میشوند.
وی خواستار برقراری آتشبس بشردوستانه، کمک بیشتر به غزه، آزادی بی قید و شرط گروگانهای حماس و حفاظت از غیرنظامیان، بیمارستانها، تأسیسات سازمان ملل، پناهگاهها و مدارس شده بود.
بازداشت دهها فلسطینی در یورش نظامیان صهیونیست به کرانه باختری
منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند، نظامیان صهیونیست در یورش به کرانه باختری دهها فلسطینی را بازداشت کردند.
نظامیان صهیونیست به نابلس، الخلیل، بیت لحم، اریحا، طولکرم، طوباس و قلقیلیه یورش بردند و دهها فلسطینی را بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، صهیونیستها به شهرک تقوع در جنوب شرق بیت لحم نیز یورش بردند و نیروهای مقاومت فلسطین با بستههای انفجاری با آنها مقابله کردند.
نظامیان صهیونیست همچنین به شهرک حواره، شهرک بیتا و شهرک تل در جنوب نابلس و اردوگاه عقبه جبر و عین السلطان در اریحا یورش بردند و با نیروهای فلسطینی درگیر شدند.
بنابر گزارش رسانههای فلسطینی، نظامیان صهیونیستی به اردوگاه بلاطه در نابلس هم حمله و اقدام به بازداشت فلسطینیان کردند.
همچنین شمار زیادی از نظامیان و خودرویهای نظامی اسرائیلی به دانشگاه بیرزیت در شمال رام الله یورش بردند.