بین الملل تابناک: خبرها و گزارش ها حاکی از آن است که عملیات زمینی ارتش اسرائیل علیه غزه تعلیق شده است. پایگاه شبکه تلویزیونی روسیا الیوم در این رابطه نوشت: ارتش اسرائیل امروز پنجشنبه در سایت اینترنتی خود بدون ارایه جزئیاتی اعلام کرد که عملیات زمینی در غزه را تعلیق کرده است.
این خبر درحالی منتشر شد که پیش از این منابع خبری فلسطینی از نبردهای سنگین در شرق خانیونس در نوار غزه خبر داده بودند.
هنوز منابع و رسانه های نزدیک به مقاومت فلسطین خبر تعلیق حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی را تایید نکرده اند.
به نوشته پایگاه شبکه روسیا الیوم، این خبر تعلیق درحالی منتشر می شود که منابعی به روزنامه صهیونیستی "هاآرتس" گفتند که اطلاعاتی مبنی بر نزدیک بودن اعلام یک آتش بس انسانی در نوار غزه برای آزادی برخی از اسیرانی وجود دارد که در نزد جنبش حماس هستند.
به نوشته این پایگاه، یک منبع همچنین به خبرگزاری فرانسه گفته است که مذاکراتی در حال حاضر با میانجیگری قطر با هماهنگی آمریکا برای آزادی ۱۰ تا ۱۵ اسیر در نزد حماس و آتش بسی موقت برای یک یا دو روز در غزه در حال انجام است.
بنا به اذعان صهیونیستها، شمار کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز حمله زمینی به نوار غزه به ۳۵ نفر افزایش یافته و شمار کل تلفات نظامی رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۸ مهرماه تاکنون به ۳۵۱ نفر رسیده است.
این آمار درحالی منتشر می شود که منابع خبری رژیم صهیونیستی دوشنبه شب گزارش داده بودند که خبرنگار مشهور این رژیم به علت فاش کردن شمار کشتههای ارتش تل آویو بازداشت شده است.
براساس اعلام این منابع، "افرائیم مردخای" پس از آن که گفته بود شاهد اجساد دهها تن از نظامیان "اسرائیلی" بوده که روی هم در یکی از بیمارستانهای تلآویو تل انبار شده بود، بازداشت شد.
وی افزوده بود که ارتش "اسرائیل" اجساد را به خانواده آنها تحویل نمیدهد.
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، حزب الله لبنان تعدادی از مواضع نظامیان صهیونیست را در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار داده و در مقابل رژیم صهیونیستی نیز حملات هوایی و توپخانهای به جنوب لبنان انجام داده است.
مقاومت اسلامی لبنان اطراف پادگان دوفیف واقع در مرز لبنان و فلسطین اشغالی را هدف گلوله قرار داد.
بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، نیروهای حزب الله لبنان با یک موشک ضد زره منطقه ادمیت را هدف قرار داده است.
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی اطراف شهرکهای یارین، البستان، اللبونه، بیت لیف، عیترون، مرجعیون، المجیدیه و بسطره واقع در جنوب لبنان را هدف حملات هوایی و توپخانه قرار داد.
گزارشی درباره تلفات درگیریها در شمال فلسطین اشغالی تاکنون گزارش نشده است.
کتائب القسام با اشاره به تداوم بمباران نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی از هلاکت یک نظامی اسیر این رژیم خبر داد.
بنابر گزارش شبکه المنار، کتائب القسام اعلام کرد که روز پنجشنبه در بمباران نوار غزه، یک نظامی زن صهیونیست به نام «فاؤول أزای مارک أسیانی» به هلاکت رسید و یک نظامی اسیر دیگر نیز زخمی شد.
«ابوعبیده» سخنگوی کتائب القسام پیشتر از هلاکت ۵۰ اسیر صهیونیست در بمباران نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی خبر داده بود.
کتائب القسام طی چند روز گذشته چهار اسیر را با میانجیگری قطر و مصر، آزاد کرد.
کتائب القسام اعلام کرده بود که تعداد اسرای صهیونیست در غزه نزدیک به ۲۵۰ نفر هستند که ۲۰۰ نفر آنها در نزد القسام و بقیه نیز در نزد دیگر گروههای مقاومت هستند.
گزارش یک نهاد سازمان ملل حاکی است جنگافروزی رژیم صهیونیستی اقتصاد فلسطینیها در غزه و کرانه باختری را یک دهه عقب برده است.
در گزارشی که روز پنجشنبه «برنامه توسعه سازمان ملل» منتشر کرده تصویر ناامیدکنندهای از شرایط اقتصادی در نوار غزه ترسیم شده است. ۱۰۷۰۰ نفر در غزه بعد از حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
عبدالله الدارداری»، مدیر دفتر منطقهای برنامه توسعه سازمان ملل گفته از زمان آغاز درگیریها شمار فلسطینیهایی که در فقر زندگی میکنند با افزایش ۳۰۰ هزار نفری روبرو بوده است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل گزارش داده از زمان آغاز درگیریها در غزه نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر در غزه آواره شدهاند. همزمان، اقدام رژیم اسرائیل در محاصره کامل غزه باعث ایجاد بحران انسانی در این منطقه شده است.
تحلیل برنامه توسعه سازمان ملل نشان میدهد شاخصهای کلیدی اقتصادی از جمله نرخ اشتغال و تولید ناخالص داخلی در سراسر غزه و کرانه باختری با افت مواجه بودهاند.
در این گزارش تصریح شده درگیریهای یک ماهه باعث از بین رفتن ۶۱ درصد اشتغال در نوار غزه و ۲۴ درصد اشتغال در کرانه باختری شده است.
انتظار میرود تولید ناخالص داخلی فلسطین بعد از یک ماه جنگ ۴.۲ درصد نسبت به قبل از جنگ افتکردهباشد. این معادل ۸۵۷ میلیون دلار ضرر است. در صورتی که جنگ یک ماه دیگر ادامه پیدا کند این رقم به ۱.۷ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
الدرداری در مصاحبهای گفت: «این رقم بزرگی است. من ۳۰ سال است که درگیریها را دنبال میکنم و هرگز شاهد چنین شوک عظیمی در این برهه کوتاه زمانی نبودهام.»
آمارهای بانک جهانی نشان میدهد فقر در غزه قبل از آغاز حملات رژیم صهیونیستی از روز ۷ اکتبر نیز شایع بود. طبق این آمار، ۶۱ درصد مردم ساکن در این باریکه در سال ۲۰۲۰ زیر خطر فقر بودهاند.
در ۱۷ سال گذشته دسترسی به این باریکه که پرتراکمترین منطقه جمعیتی جهان به شمار میرود توسط اسرائیل و مصر محدود شده و گروه «دیدهبان حقوق بشر» به همین دلیل، از غزه به عنوان بزرگترین زندان روباز جهان یاد کرده است.
آغاز جنگ اخیر باعث تشدید این اوضاع نابسامان اقتصادی شده است.
گزارش برنامه توسعه سازمان ملل نشان میدهد در یک ماه گذشته شمار افرادی که در غزه و کرانه باختری در فقر زندگی میکنند نزدیک به ۲۰ درصد افزایش داشته است. چنانچه جنگ برای یک ماه دیگر ادامه داشته باشد، افزایش میزان جمعیتی که در فقر زندگی میکنند به ۳۴ درصد خواهد رسید.
خسارتهای واردشده به سازههای ساختمانی در این منطقه در جریان جنگ ۴ هفتهای اسرائیلی وسیع بوده است. گفته میشود نزدیک به نیمی از منازل مسکونی در نتیجه بمبارانهای رژیم صهیونیستی نابود یا تخریب شدهاند. ۴۰ درصد مراکز آموزشی نیز تخریب شدهاند.
برنامه توسعه سازمان ملل در کل پیشبینی کرده شاخص موسوم به «توسعه انسانی» در نتیجه درگیریها تا کنون به اندازه ۱۱ تا ۱۶ سال عقبگرد داشته است. این برآورد بر اساس ارزیابی برنامه توسعه سازمان ملل از آن دسته از شاخصهای آموزشی، سلامت و اقصادی انجام شده که در نمره فلسطین در شاخص توسعه انسانی نقش دارند.
الدرداری گفت چنانچه جنگ قرار باشد برای یک ماه دیگر ادامه داشته باشد اقتصاد فلسطین ۱۹ سال به عقب برخواهد گشت. او گفت: «این به معنای آن است که فلسطین به سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ بازخواهد گشت.»
وی اضافه کرد: «هر سرمایهگذاری که جامعه بینالمللی و مردم فلسطین صرف توسعه انسانی کردهاند – اعم از آموزش، سلامت، رشد، تجارت- و هر آنچه که از سال ۲۰۰۲ ساخته شده از دست خواهد رفت.»
به فاصله کوتاهی بعد از آنکه یک مقام کاخ سفید مدعی موافقت اسرائیل با برقراری وقفههای جنگی ۴ ساعته در هر روز در شمال غزه شد ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرد آتشبسی در غزه برقرار نشده است.
یک مقام ارتش رژیم صهیونیستی گفت: « «هیچ آتشبسی در غزه برقرار نشده و تنها وقفههای تاکتیکی و محلی برای رساندن کمکهای انسانی وجود دارند.»
در بیانیهای از دفتر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که روزنامه تایمز اسرائیل به آن اشاره کرده نیز اشارهای به برقراری وقفههای بشردوستانه ۴ ساعته که کاخ سفید ادعا کرده بود نشده است.
جنبش حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد که رزمندگان این جنبش عصر امروز پنجشنبه یک گروه از نیروهای پیاده مکانیزه رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.
در این بیانیه آمده است: «در حمایت از ملت استوار غزه، در تأیید مقاومت شرافتمندانه و قهرمانانه آن، عصر امروز پنجشنبه(۱۵:۴۵) رزمندگان مقاومت اسلامی، نیروهای پیاده مکانیزه اسرائیلی را در روستای لبنانی اشغالی طربیخا (وادی شومرا) با راکت هدف قرار دادند و راکتها به هدف اصابت کرد».
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد اسرائیل با باز کردن ۲ کریدور بشردوستانه از شمال تا جنوب غزه موافقت کرده است.
او همچنین مدعی شد اسرائیل با اجرای روزانه یک توقف چهارساعته در جنگ در شمال غزه موافقت کرده است.
جان کربی گفت که این وقفهها از چند ساعت قبل از برقراری اعلام خواهند شد.
رسانههای صهیونیستی به نقل از یک مقام صهیونیستی به ادعای کاخ سفید مبنی بر موافقت اسرائیل با توقف روزانه در جنگ به مدت ۴ ساعت واکنش نشان دادند.
این مقام وزارت جنگ اسرائیل گفت: «این وقفهها همین الان هم در حال اجرا هستند. اینها وقفههایی تاکتیکی در نقاط مختلف هستند که هر روز اجرا میشوند تا جمعیت از شمال غزه به جنوب غزه حرکت کنند.
ساعتی قبلتر، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد که هیچ احتمالی برای برقراری آتشبس در غزه وجود ندارد.
حزبالله لبنان در بیانیهای از انهدام ۲ تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی و وارد شدن تلفات قطعی به همه سرنشینان خبر داد.
حزبالله لبنان امروز (پنجشنبه) در بیانیهای اعلام کرد که طی حمله با راکتهای هدایت شونده به پایگاه صهیونیستی در «المطله»، ۲ تانک مرکاوا هدف قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری العهد، در بیانیه مقاومت اسلامی لبنان آمده که همه سرنشینان تانکها کشته و یا زخمی شدهاند.
حزبالله لبنان در بیانیهای دیگر اعلام کرد که رزمندگان مقاومت گروهی از نیروهای پیاده ارتش رژیم صهیونیستی را در روستای اشغالی «طربیخا» با راکت هدایتشونده هدف قرار داده و تلفات قطعی به دشمن وارد کردند.
طبق گزارش روزنامه نیویورکتایمز، مقامات ارشد سازمان آزادیبخش فلسطین گفتهاند تشکیلات خودگردان فلسطین به اطلاع دولت بایدن رسانده که اگر آمریکا به طور کامل از راهحل ۲ دولتی حمایت کند، این تشکیلات آماده ایفای نقش در هدایت غزه خواهد بود.
«حسین الشیخ» مدیرکل سازمان آزادیبخش فلسطین عنوان کرد که هفته گذشته گفتوگویی با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا داشته و به او گفته که «تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال دریافت تعهد ایالات متحده و تصمیم سیاسی جامع این کشوب در رابطه با نوار غزه، کرانه باختری و قدس شرقی است».
او روز سهشنبه به نیویورک تایمز گفته بود که سران فلسطین به دنبال «ابتکاری جدی از سوی آمریکا هستند که اسرائیل را به تبعیت از آن وادار کند».
این مقام «ساف» گفت: دولت آمریکا توانایی انجام این کار را دارد. پیام او هم تسلی خاطر و هم چالشی برای کاخ سفید است.
نیویورک تایمز نوشت که کاخ سفید به دنبال راه خروجی از بدترین خشونت شکل گرفته میان رژیم صهیونیستی و حماس طی دهههای گذشته است.
مقامات آمریکایی میگویند که تشکیلات خودگردان فلسطین پس از پایان یافتن عملیات نظامی رژیم صهیونیستی باید نقشی حیاتی در غزه ایفا کند.
تشکیلات خودگردان فلسطین پیامهایی مبنی بر تمایل به پذیرش این نقش ارسال کرده است.
به گفته الشیخ این کار میتواند مشکلاتی که صلحبانان دهههاست با آن درگیر بودند - از جمله خروج رژیم صهیونسیتی از کرانه باختری و وضعیت سیاسی در شرق قدس اشغالی - را برطرف کند.
الشیخ عنوان کرد که بدون ابتکار جامع سیاسی از سوی آمریکا، غزه پس از جنگ به «خاکی حاصلخیز برای رادیکالیسم» بدل خواهد شد.
او همچنین گفت: باید تصویری از آنچه که رخ خواهد داد وجود داشته باشد. از نظر ما باید راهکار ۲ دولتی دنبال شود.
عصر امروز پنجشنبه یک فروند پهپاد انتحاری به شهر اشغالی ایلات اصابت کرده است.
برآوردهای اولیه نشان میدهد این انفجار ناشی از حمله پهپادی انتحاری بوده که البته بدون فعال شدن سیستم هشدار رخ داده است.
به گزارش الجزیره ، پلیس رژیم صهیونیستی این انفجار را یک حادثه امنیتی قلمداد کرد و اعلام کرد که «با انفجار ایلات به عنوان یک رخداد امنیتی برخورد می کنیم».
اوایل هفته جاری هم گردانهای قسام در پاسخ به کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه، شهر اشغالی ایلات را با موشک عیاش ۲۵۰ هدف قرار داده بود.
روسای سازمانهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل در قطر طی نشستی سه جانبه با مقامات دوحه درباره توقف درگیریها و مذاکرات برای آزادی عوامل اسرائیلی گفتگو کردند.
مقامات ارشد سازمانهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل روز پنجشنبه در کشور قطر طی نشستی طرح آزادی اسرا و ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه حاضر را بررسی کردند.
در این مذاکرات سه جانبه، ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، دیوید بارنیا، رئیس موساد و مقاماتی از کشور قطر درباره توقف سه روزه حملات اسرائیل توافق کردند تا آزادی عوامل اسرائیلی تسهیل شود.
حاضران در این نشست توافق کردند که با استفاده از ارتباطات قطر با گروه حماس نسبت به آزادی عوامل اسرائیلی اقدام شود. یک مقام قطری گفته است که گفتگوها در روزهای گذشته به خوبی پیش رفته است.
پیش از این پیشنهاد بنیامین نتانیاهو برای توقف حملات اسرائیل به ازای آزادی عوامل این رژیم شکست خورده بود ولی گفته میشود گفتگوهای قطر موفقیت خوبی داشته است.
این گفتوگوها در حالی انجام میشود که نیروهای اسرائیلی جنگ را در مرکز شهر غزه تشدید کردهاند و ارتش این رژیم تسلط خود را بر شمال نوار غزه تقویت کرده است. ده ها هزار فلسطینی روز چهارشنبه مجبور به ترک خانههای خود شدند.
اهالی غزه گزارش دادند که در نزدیکی دو بیمارستان بزرگ این شهر یعنی الشفاء و القدس درگیریها شدیدتر از بقیه جاها بوده است.
حماس در بیانیهای خواستار تحرک گسترده ضد جنگ و ضد تجاوز رژیم صهیونیستی از سوی مردمان سراسر جهان شد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی شهاب، حماس مجددا خواستار تحرک قوی در سطح جهان عرب و اسلام علیه جنایات رژیم صهیونیستی شد.
در بیانیه حماس آمده است: ما مجددا از ملتها و نیز جهان عرب و اسلام و نیز آزادگان دنیا میخواهیم که بر دامنه اقدامات بیافزایند و در همه شهرها و میادین و پایتخت ها در همه قاره ها حاضر شوند و در حمایت از حقوق ملت به پا خیزند.
در بیانیه حماس خواستار تحرک گسترده در حمایت از آزادی سرزمین فلسطین، حق بازگشت و حق تعیین سرنوشت فلسطینیان شده است و اینکه در محکومیت حمله اشغالگران و حمایت بی دریغ آمریکا از این رژیم، اقدام قوی به عمل آید.
حماس بیان کرد: ما خواستار تداوم و تشدید تظاهرات در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه در مخالفت با حمله دشمن اسرائیلی به غزه هستیم.
شبکه روسیا الیوم که امروز (پنجشنبه، ۹ نوامبر)، به نقل از سایت ارتش رژیم صهیونیستی از تعلیق عملیات زمینی در نوار غزه خبر داده، لحظاتی پیش نوشت: ارتش اسرائیل، خبر منتشر شده در وبگاه خود در خصوص تعلیق عملیات زمینی در غزه را حذف و با خبر جدیدی در خصوص تداوم عملیات زمینی در نوار غزه جایگزین کرد.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی در ابتدا نوشته بود: عملیات زمینی در غزه به حالت تعلیق درآمد. اما پس از آن، خبر را حذف و خبر جدیدی از تداوم عملیات زمینی در نوار غزه منتشر کرد.
خبرنگار شبکه روسیا الیوم نوشت که یک اشتباه تایپی موجب انتشار خبر نخست شده بود که پس از آن اصلاح شد.
خبرگزاری رسمی اردن (پترا) و رسانههای عربی دیگر نیز، این اشتباه در انتشار خبر وبگاه ارتش رژیم صهیونیستی را منتشر و و اعلام کردند که ارتش اسرائیل خبر مذکور را از وبگاه خود حذف کرد و از تداوم عملیات زمینی در غزه خبر داد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد، هیچ راهکار امنیتی یا نظامی برای غزه وجود ندارد و این منطقه بخشی جداییناپذیر از فلسطین است.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در تماس تلفنی با «مارک روته» نخستوزیر هلند بر لزوم توقف فوری جنایات قتلعام، برقراری آتشبس و تسریع در ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تاکید کرد.
وی همچنین بر لزوم خاتمه یافتن تجاوزات شهرکنشینان تروریست و نظامیان اشغالگر علیه مردم غزه و آزادسازی کامل وجوه مالیاتی تاکید کرد.
به نوشته خبرگزاری فلسطینی(وفا)، عباس با اشاره به تصمیم رژیم صهیونیستی مبنی بر کسر مبلغ تخصیص یافته به نوار غزه و اسرای فلسطینی از محل وجوه مالیاتی مختص تشکیلات خودگردان فلسطین، خواستار آزادسازی کامل این اموال شد و افزود: ما آنها را کسر شده نخواهیم پذیرفت.
عباس بر لزوم اجرای راه حل سیاسی مبتنی بر مشروعیت بین المللی به منظور دستیابی ملت فلسطین به آزادی، استقلال و حاکمیت خود که تضمین کننده امنیت و ثبات برای همگان در منطقه است تاکید کرد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد: هیچ راهحل امنیتی و نظامی برای نوار غزه وجود ندارد و نوار غزه بخشی جداییناپذیر از فلسطین است و پذیرش یا تعامل با طرحهای مقامات اشغالگر برای جداسازی نوار غزه امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه ما تصمیمهای مستقل و ملی را اتخاذ میکنیم و سیاستها و تصمیمهای سازمان آزادیبخش فلسطین حاکم بر تحرکات ما است، تاکید کرد: هر راه حلی در چارچوب دولت فلسطین شامل کرانه باختری، قدس و غزه باید جامع و فراگیر باشد.
عباس همچنین در تماس تلفنی با «آنتونی آلبانیز» نخستوزیر استرالیا ضمن تاکید بر این اظهارات گفت، آنچه در نوار غزه رخ میدهد نسلکشی است که باید فورا متوقف شود. همچنین آنچه از کشتار، تخریب بیمارستانها و پناهگاهها و گرسنه نگه داشتن مردم به دلیل اعمال محاصره از سوی رژیم صهیونیستی و عدم وارد نمودن مواد غذایی و پزشکی و نیز عدم وجود آب، برق و سوخت رخ میدهد باید متوقف شود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت: غزه نباید دوباره اشغال شود، بلکه باید توسط فلسطینیها اداره شود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت، بدون آزادی اسرای در بند حماس، آتشبس در جنگ علیه غزه برقرار نخواهد شد.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت، ارتش این رژیم در صورتیکه اسرای آن نزد حماس در داخل نوار غزه آزاد نشوند، جنگ علیه این باریکه را متوقف نخواهد کرد.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این گزارش آورده است که نتانیاهو برقراری آتشبس در جنگ غزه را مشروط به آزادی اسرای آن نزد حماس میداند.
پیش از این، نیویورک تایمز به نقل از مقامات عرب و غربی مطلع نوشت که رژیم صهیونیستی چندین روز پیش از حمله زمینی به غزه به توافق با حماس درخصوص آزادی ۵۰ اسیر در ازای توقف بمباران غزه نزدیک شده بود اما پس از حمله زمینی این رژیم در تاریخ ۲۷ اکتبر، مذاکرات به شکل ناگهانی متوقف شد.
این مقامات که میخواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند که این مذاکرات پس از چند روز ازسرگرفته شد و هماکنون نیز درجریان است.
«یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در بیانیهای کتبی به نیویورک تایمز گفت: بدون بازگشت اسرا و مفقودین هیچ توقفی در کار نخواهد بود. تنها راه نجات اسرا، تداوم عملیات زمینی اسرائیل است.
این در حالی است که تحلیلگران صهیونیست اعلام کردند که احتمالا ظرف چند روز آینده به دلیل فشارهای آمریکا بر رژیم صهیونیستی و در راستای تلاشها برای تحقق معامله تبادل اسرا آتش بس در غزه برقرار شود.
در همین راستا، «اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس اعلام کرد، رژیم صهیونیستی یا باید بیقید و شرط عقبنشینی کند یا فرمول سیاسی که منجر به عقبنشینی او میشود، بپذیرد. مقاومت از همان ابتدا روشن بود و شرطش این است یا تبادل کامل اسیران یا برقراری آتشبس همزمان با آزادی دوتابعیتیها.
وی افزود، نتانیاهو فرمول آزادی خارجیها و گروهی از اسیران را مختل کرد و بعد هم آزادی ۱۲ خارجی را برهم زد.
ارتش رژیم صهیونیستی به کشته شدن یکی دیگر از افسران خود در جریان نبردهای زمینی با رزمندگان مقاومت فلسطین در نوار غزه و زخمی شدن ۵ افسر و نظامی دیگر اذعان کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، منابع صهیونیستی اعلام کردند که افسر کشته شده سرگرد الیاهو بنجامین ۲۹ ساله از ساکنان شهر اشغالی قدس و از نیروهای یگان مهندسی گردان ۸۲۱۹ تیپ ۵۵۱ ارتش بوده است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز گفته ۵ افسر و نظامی دیگر در درگیریهای دیروز با مقاومت فلسطین زخمی شدند.
یک افسر و دو نظامی از گردان ۲۰۲ تیپ چتربازان، یک افسر از گردان ۶۹۷ تیپ ۵۵۱ و یک نظامی از گردان ۶۵۵۱ تیپ ۵۵۱ بودند که همگی به شدت مجروح شدند.
بدین ترتیب و بنا به اذعان خود صهیونیستها، شمار کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز حمله زمینی به نوار غزه به ۳۵ نفر افزایش یافت و شمار کل تلفات نظامی رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۸ مهرماه تاکنون به ۳۵۱ نفر رسید.
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات بلندپایه مصری گزارش داد که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر طرح برنز درخصوص این که مصر مدیریت امنیت در نوار غزه را برعهده گیرد، نپذیرفته است.
براساس این گزارش، السیسی گفته که مصر هرگز نقشی را برای نابودی حماس بازی نخواهد کرد، چرا که دولت قاهره برای حفظ امنیت مرز غزه با مصر به حماس نیاز دارد.
ایمن الصفدی وزیر امورخارجه اردن نیز چهارشنبه شب گفت: حرف و حدیثها در مورد سناریوهای احتمالی پس از جنگ اسرائیل علیه غزه را نمیپذیریم.
الصفدی افزود: ما مخالف هرگونه سخنانی از مدیریت غزه پس از پایان جنگ از طریق نیروهای عربی یا غیر عربی هستیم.
وزیر امورخارجه اردن ادامه داد که حماس یک اندیشه پایان ناپذیر است و هرکسی که خواهان وضعیت متفاوت است باید حقوق مردم فلسطین را رعایت کند.
این درحالی است که آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پیشتر گفته بود: نباید هیچ، جابه جایی اجباری فلسطینی ها از غزه، نه اکنون، نه پس از جنگ، وجود داشته باشد اما باید این اطمینان وجود داشته باشد که از غزه به عنوان بستری برای تروریسم یا سایر حملات خشونت آمیز، استفاده نشده و پس از پایان درگیری، غزه دوباره اشغال نخواهد شد.
این مقام آمریکایی همچنین نسبت به تلاش برای محاصره یا تحریم غزه یا هرگونه کاهش در قلمرو غزه هشدار داد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز دوشنبه پیشنهاد کرد که اسرائیل پس از جنگ، کنترل امنیت غزه را در دست بگیرد.
با این حال، مقامات آمریکایی روز بعد گفتند: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از «اشغال مجدد غزه توسط نیروهای اسرائیلی» حمایت نمی کند.
یک مقام سیاست خارجی آفریقای جنوبی روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفت، دولت این کشور سفیر رژیم صهیونیستی را با هدف توبیخ رسمی به سبب طرح اظهارات توهینآمیز احضار کرده است.
اخیرا رسانههای آفریقای جنوبی گزارش دادند، یکی از وزرای کابینه «سیریل رامافوزا» رئیسجمهور این کشور گفت، وی به وزارت روابط و همکاریهای بینالمللی در دولتش دستور داده علیه سفیر رژیم صهیونیستی در این کشور اقدام کند و در عین حال دیپلماتهای آفریقای جنوبی از تلآویو برای رایزنی فراخوانده شوند.
به گفته این مقام، کابینه دولت آفریقای جنوبی به تداوم اظهارات توهینآمیز «الیو بلوتسرکوفسکی» سفیر اسرائیل درباره مخالفان جنایت و نسلکشی تلآویو در غزه اشاره کرد. او گفت موضع سفیر اسرائیل در آفریقای جنوبی بسیار غیرقابل دفاع میشود و افزود کابینه تصمیم گرفته به وزارت روابط و همکاریهای بینالمللی دستور دهد تا اقدامات لازم را از طریق کانالهای دیپلماتیک و پروتکلها برای برخورد با رفتار وی انجام دهد.
یک روز بعد از انتشار این مطلب، «زین دانگور»، مدیر کل وزارت روابط و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی به خبرگزاری رویترز اعلام کرد، بلوتسرکوفسکی به منظور اعتراض رسمی به صحبتهایش به این وزارتخانه احضار شده است.
«نالدی پاندور»، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی پیشتر گفت: «سفر اسرائیل اخیرا یک سری اظهرنظرهایی را بدون اینکه هیچ بحثی با اعضای بلند پایه دولت آفریقای جنوبی انجام داده باشد ایراد کرده است. نمیدانم آیا انگیزه آنها این بوده که چون اینجا یک کشور آفریقایی است خواستند به ما بی احترامی کنند اما ما نباید اینها را تحمل کنیم».
پاندور روز چهارشنبه در پارلمان آفریقای جنوبی از احتمال اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از کشورش نیز حرف زد اما گفت هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
دولت آفریقای جنوبی روز دوشنبه مخالفتش با بمباران غزه را تکرار کرد و گفت، رژیم صهیونیستی و آمریکا قوانین بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت را تضعیف میکنند.
یک مقام ارشد این دولت گفت: «اسرائیل ثبات سیستم جهانی را با رفتار خود علیه فلسطینیان تهدید میکند. حمایت آمریکا از اسرائیل آن را قادر میکند سیستم جهانی چندجانبهگرایی و حکمرانی خوب را تهدید کند و نظم جهانی صلحآمیز را در معرض تهدید قرار دهد».
این مقام آفریقای جنوبی در ادامه سخنانش به حملات رژیم صهیونیستی به مدارس، بیمارستانها، آمبولانسها و غیرنظامیان اشاره کرد و گفت «همانطور که قبلاً گفته شد نسلکشی در مقابل دیدگان جامعه بینالمللی قابل تحمل نیست...و دولت آفریقای جنوبی تصمیم گرفته همه دیپلماتهایش را از تلآویو برای رایزنی فرابخواند».
یک منبع نزدیک به جنبش حماس گفت که مذاکراتی با رژیم صهیونیستی با میانجیگری قطر در خصوص برقراری آتشبس سه روزه در ازای آزادی ۱۲ اسیر که نیمی از آنها آمریکایی هستند، در جریان است.
پیشتر «ابوعبیده» سخنگوی جنبش حماس گفته بود که تعداد اسرای صهیونیست در غزه نزدیک به ۲۵۰ نفر هستند که ۲۰۰ نفر آنها در نزد القسام و بقیه نیز در نزد دیگر گروههای مقاومت هستند.
منبع مذکور گفت که پیشرفت در این مذاکرات به مدت زمان آتشبس و وضعیت شمال نوار غزه که شاهد عملیات جنگی گسترده است، بستگی دارد.
بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، منبع مذکور افزود که قطر منتظر پاسخ رژیم صهیونیستی است.
پیشتر رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش داده بودند که تقریبا توافق برای دستیابی به آتشبس سه روزه حاصل شده است.
تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که در جریان برقراری آتشبس سه روزه، ۱۵ تا ۲۰ نفر از اسرا دارای تابعیت خارجی آزاد خواهند شد.
«محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله یمن، شامگاه چهارشنبه، در حساب کاربری خود در شبکههای مجازی بر تداوم عملیاتهای مقاومت یمن در حمایت از غزه تاکید کرد.
سخنگوی انصارالله ابتدا با اشاره به سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط پدافند هوایی یمن، گفت: «با سرنگونی یک پهپاد متخاصم آمریکایی بر فراز آبهای منطقهای، نیروهای مسلح ما تاکید دارند برای مقابله با تمام عملیاتهای خصمانهای که حاکمیت ملی [ما را] نقض میکند، آماده هستند».
ارتش یمن، ساعاتی قبل، از سرنگونی یک پهپاد متخاصم MQ9 آمریکایی خبر داده بود که در حال انجام مأموریتی خصمانه و جاسوسی در حریم یمن بود.
محمد عبدالسلام در ادامه اضافه کرد: «سرنگونی پهپاد آمریکایی نشان میدهد نیروهای مسلح ما به عملیاتهای خود در حمایت از غزه تا زمان توقف تجاوزات اسرائیل ادامه خواهند داد».
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن ساعاتی قبل با تاکید بر حق مشروع این کشور در دفاع از حریم یمن و مقابله با تهدیدات، تصریح کرده بود تحرکات خصمانه مانع تداوم عملیاتهای نظامی یمن علیه رژیم صهیونیستی نخواهد شد.