بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد سی و چهارمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
-یک فرمانده حزب الله لبنان جمعه شب اعلام کرد: نیروهای حزب الله برای مقابله با هرگونه تجاوزی در آمادگی کامل بسر می برند.
این افسر نیروهای مقاومت لبنان که به نامش اشاره نشده، تشریح کرد: نیروهای حزبالله در دو منطقه در جبهه جنوب جولان اشغالی و الجیل حضور دارند.
وی با بیان اینکه در عملیات حزب الله شمار زیادی از تانکهای مرکاوا با موشکهای هدایتشونده منهدم شده است، خاطر نشان کرد: انهدام بخش زیادی از مواضع اسرائیل؛ از جمله دستاوردهای اصلی است.
این افسر نیروهای مقاومت لبنان تأکید کرد: بزرگترین دستاورد ایجاد جبهه های جدید نبرد کاهش فشار روی برادران ما در غزه است.
این فرمانده حزب الله با اشاره به اینکه عملیات در مزارع اشغالی شبعا آغاز شده و به مساحتی بالغ بر ۱۰۰ کیلومتر مربع امتداد خواهد یافت، تصریح کرد: عمق خاک اسرائیل هدف قرار گرفته و گنبد آهنین نیز در بسیاری از مناطق از کار افتاده است.
سخنگوی نخست وزیر انگلیس در جلسه توجیهی با نمایندگان رسانههای بینالمللی توضیح داد که دولت لندن با وجود جرائم جنگی در غزه و کشتار مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین، پای اسرائیل ایستاده است.
این اصلیترین پیام سخنگوی ریشی سوناک در جلسهای بود که عصر جمعه با حضور قریب به ۵۰ روزنامهنگار، خبرنگار و تحلیلگر خارجی در داونینگ استریت برگزار شد.
جلسه این دور همانطور که انتظار میرفت پرالتهاب و مطالبهگرانه بود. اما پاسخ سووالات پر احساس خبرنگاران از سکوت دربرابر آمار بالای شهدای غزه و بمباران زیرساختهای غیرنظامی تا مصادیق بارز نسلکشی، یک جمله بود: «اسراییل حق دارد از خود دفاع کند.»
این حق ادعایی نه حد و مرزی دارد و نه مورد پاسخگویی قرار خواهد گرفت؛ آنچه هست یک حمایت تمام عیار از رژیم صهیونیستی به بهای پشت کردن به همه معیارها و موازین بینالمللی، چشمپوشی از جنایات هولناک علیه کودکان و زنان و مردان بی دفاع فلسطین و مخالفت با نهادهای بینالمللی برای پایان جنگ است.
سخنگوی نخست وزیر انگلیس در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا درباره خط قرمز لندن در میزان تلفات جنگ غزه، این طور پاسخ داد: ما به طور پیوسته خواستار وقفههای بشردوستانه پایدار هستیم تا کمکهای امدادی وارد غزه و اسرا خارج شوند. ما به این سیاست ادامه میدهیم. از نظر ما هرگونه وقفه بشردوستانه باید بلحاظ زمانی و امنیتی کافی باشد تا غیرنظامیان خارج شوند و کمکهای بشردوستانه وارد شود.
وی با این حال تصریح کرد که دولت لندن از موضع دبیرکل سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس کامل در غزه حمایت نمیکند زیرا به گفته او چنین تحولی «به حماس کمک میکند تا موقعیت خود را تقویت کند.»
او در پاسخ به سووالی درباره موضع لندن نسبت به تحقیقات مستقل درباره جرائم جنگی در غزه گفت: «موضع ما این است که نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه به دانش درباره جزئیات عملیات شامل موقعیت دقیق اهداف و روش حمله بستگی دارد. این مسائل باید به طور دقیق پس از احیای دسترسی به غزه بررسی شود؛ اما من درباره احتمال نقض قوانین جنگی و اینک بعد از آن چه خواهد شد، گمانهزنی نمیکنم.»
این درحالیست که اخیراً شماری از مقامهای اروپایی خواستار تحقیقات مستقل درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شده و اعتراضها علیه کشتار جنونآمیز مردم فلسطین وارد فاز تازهای شده است.
رئیس جمهوری ایرلند هفته پیش با صدور بیانیهای ضمن تاکید بر لزوم تحقیق درباره جرائم جنگی در غزه، نسبت به چشمپوشی دولتهای غربی از فجایع انسانی در غزه هشدار داد. وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا هم از اقدام حقوقی علیه «جرایم جنگی» رژیم صهیونیستی و محاکمه این رژیم در دیوان کیفری بینالمللی حمایت کرده است. همچنین معاون نخست وزیر بلژیک خواهان تحریم و قطع رابطه دولت این کشور با رژیم صهیونیستی شده است.
سخنگوی ریشی سوناک در پاسخ به سووال ایرنا درباره دیدگاه دولت لندن نسبت به موضع اسپانیا درباره تحریم رژیم صهیونیستی مدعی شد که چون سندی درباره جنایات جنگی در غزه وجود ندارد، در این باره گمانهزنی نمیکند.
او در پاسخ به دیگر سووال ایرنا درباره بیانیه رئیس جمهوری ایرلند و اینکه آیا دولت لندن آنچنان که در ماجرای اوکراین رفتار کرد، از تحقیقات درباره نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه در غزه حمایت میکند یا خیر، گفت: «ما به تاکید درباره احترام به قوانین بینالمللی بشردوستانه و حمایت از غیرنظامیان ادامه میدهیم. ما مسئول تشخیص جرائم جنگی در غزه نیستیم اما اگر تحقیقاتی در این زمینه انجام شود ما (گزارش) آن را مطالعه میکنیم.»
رسانههای عربی از تعطیلی کامل بیمارستان اندونزی در غزه بر اثر قطعی برق در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی به اطراف آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، برخی از صفحات در شبکههای اجتماعی تصاویری از بمباران اطراف بیمارستان اندونزی در غزه را منتشر کردند که منجر به قطعشدن تجهیزات و از کار افتادن آن شد.
پیش از این رسانهها اعلام کردند، برق بیمارستان اندونزی در نوار غزه به طور کامل قطع شد. ژنراتور این بیمارستان به دلیل اتمام سوخت از کار افتاد و بیمارستان در خاموشی کامل فرو رفت.
منابع پزشکی در غزه از احتمال وقوع یک فاجعه انسانی در نتیجه قطعی برق این بیمارستان به عنوان یکی از بیمارستانهای نوار غزه هشدار میدهند.
روزنامه نیویورکتایمز امروز جمعه گزارش داد حماس و اسرائیل در حال مذاکره بر سر ۲ طرح برای تبادل اسرا هستند.
طبق گزارش این روزنامه، یکی از این طرحها آزادی تعداد کمی از اسرا را شامل میشود و طرح دوم ممکن است به آزادی ۱۰۰ نفر از اسرا منجر شود.
ذیل یکی از طرحها حماس ۱۰ تا ۲۰ اسیر را در ازای وقفه مختصر در جنگ آزاد خواهد کرد. حماس ممکن است در ادامه حدود ۱۰۰ اسیر دیگر را آزاد کند.
حماس برای آزاد کردن همه اسرایی که مستقیماً جزو نظامیان اسرائیل نیستند خواستار ایجاد وقفه در جنگ، ارسال کمکهای انساندوستانه، سوخت برای بیمارستانها و آزادسازی زنان و کودکان از زندانهای اسرائیل شده است.
نیویورکتایمز به نقل از منابع مطلع نوشت مقامهای اسرائیلی درباره آزادسازی اسرای فلسطینی ابراز تردید کردهاند.
ساعاتی قبلتر، شبکه سعودی «العربیه» مدعی شد توافقی بر سر تبادل اسرا میان مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.
این شبکه سعودی نوشت: «بر سر آزادی اسرای زن و کودک از سوی اسرائیل بهازای آزادی ۱۰۰ نفر از اسرای زن در نزد حماس توافق شده است».
این ادعا در حالی مطرح شده است که مقاومت اسلامی فلسطین یا تلآویو تا این لحظه به این خبر واکنشی نشان ندادهاند و آن را رد یا تایید نکردهاند.
ادعای این شبکه سعودی در حالی مطرح شده است که برخی منابع مصری و غربی، شامگاه چهارشنبه هفته جاری، از میانجیگری قاهره و دوحه برای برقراری آتشبس انسانی و توافق بر سر تبادل اسرا میان حماس و تلآویو خبر داده بودند.
شبکه مصری «القاهره» به نقل از منابعی که آنها را آگاه خوانده بود، نوشته بود مذاکرات قاهره برای برقراری آتشبس انسانی در غزه به توافق نزدیک شده است.
در ادامه تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در عملیات زمینی خود در غزه، منابع صهیونیستی، شامگاه امروز (جمعه)، به هلاکت ۲ نیروی خود اذعان کردند.
یک منبع اسرائیلی در این باره گفت سرهنگ «شلداگ زیعور» فرمانده یکی از یگانهای زرهی ارتش رژیم صهیونیستی به همراه «انی عویدان» دستیار وی کشته شدهاند.
به گفته این منبع، زیعور از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، عالیترین فرمانده در ارتش رژیم صهیونیستی بوده که در جریان حمله زمینی به غزه به هلاکت رسیده است. وی طراح حمله با تانک به غزه بوده که تا این لحظه شکست خورده است.
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز جمعه خواستار تحقیق درباره بمبارانهای کور رژیم اسرائیل در مناطق دارای تراکم جمعیتی بالا در نوار غزه شد.
والکر تارک گفت: «بمباران گسترده غزه توسط اسرائیل از جمله از طریق استفاده از سلاحهای انفجاری دارای قدرت تخریبی بالا در مناطق متراکم جمعیتی به وضوح دارای اثرات مرگبار انسانی است.»
وی اضافه کرد: «ما نگرانیهایی بسیار جدی داریم مبنی بر اینکه این حملات به حد حملات کوری که ناقض قوانین بینالمللی هستند برسند.
وی درباره اینکه اسرائیل از چه سلاحهایی استفاده میکند توضیح نداد.
ارتش رژیم صهیونیستی، شامگاه امروز (جمعه)، به دنبال حمله جنبش حزبالله لبنان به شمال اراضی اشغالی از جراحت تعدادی از نظامیان خود خبر داد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد در حمله پهپادی و راکتی حزبالله، ۵ نظامی اسرائیلی مجروح شدهاند که وضعیت ۴ نفر از آنها «خطرناک» است. او در ادامه وضعیت نفر پنجم را متوسط اعلام کرد.
منابع فلسطینی، شامگاه امروز (جمعه)، از شهادت «رؤی همام هنیه» نوه «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین خبر دادند.
پایگاه خبری «شهاب» گزارش داد رؤی همام هنیه که دانشجوی رشته پزشکی بوده، در حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه «براق» در نوار غزه به شهادت رسیده است.
منابع فلسطینی ساعاتی قبل از حمله توپخانهای و موشکی ارتش رژیم صهیونیستی به مدرسه براق خبر داده بودند و نوشته بودند در پی این حمله دستکم ۵۰ فلسطینی به شهادت رسیدهاند.
با این حال، مدیر مجتمع پزشکی «الشفاء» در نوار غزه اعلام کرد ۲۵ شهید بعد از حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه براق، به این مرکز پزشکی منتقل شدند.
او در ادامه با بیان اینکه «امروز، روز جنگ با بیمارستانهای غزه بوده است»، تاکید کرد اوضاع نوار غزه در پی حملات رژیم صهیونیستی به معنای واقعی کلمه فاجعهبار است.
جنبش حزبالله لبنان، شامگاه امروز (جمعه)، در بیانیهای از حمله پهپادی مواضع ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد با ۳ پهپاد تهاجمی پادگان «یفتاح قدیش» و گروهی از نظامیان صهیونیست در شرق شهرک «حتسودت یوشع» را هدف قرار داده که پهپادها به اهداف موردنظر اصابت کردهاند.
این بیانیه در حالی صادر شده است که حزبالله ساعتی پیش از 3 حمله به مواضع و تجمع نظامیان صهیونیست در مجاورت خطوط مرزی لبنان خبر داده بود.
مقاومت اسلامی لبنان در ۳ بیانیه کوتاه اعلام کرد دو گروه از نظامیان صهیونیست را در بین منطقههای «حدب البستان» و «برکه ریشه» و منطقه «الضهیره»، موضع نظامی «رامیم» و گروهی از نظامیان پیاده نظام ارتش رژیم صهیونیستی را با استفاده از راکت و تسلیحات مناسب هدف قرار داده است.
حزبالله لبنان از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، عملیاتهای خمپارهای، راکتی و پهپادی خود را علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی آغاز کرده است.
«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه، امروز (جمعه)، خبر داد که تعداد قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به ۱۱ هزار و ۷۸ شهید و ۲۷ هزار و ۴۹۰ زخمی رسیده است.
القدره در عین حال خبر داد از میان این شهدا، چهار هزار و ۵۰۶ نفر کودک، سه هزار و ۲۷ نفر زن، و ۶۷۸ نفر هم سالمند هستند.
دفتر رسانهای دولت در غزه، امروز، همچنین از شهادت ۱۳ فلسطینی و برجا ماندن دهها زخمی در بمباران مجتمع پزشکی «الشفاء» توسط اشغالگران خبر داده بود. جنگندههای اسرائیلی تنها صبح امروز ۴ حمله به درمانگاههای صحرایی این بیمارستان داشتند.
تانکهای زرهی ارتش رژیم اشغالگر بیمارستانهای «الرنتیسی» و «النصر» برای کودکان، و دو بیمارستان دیگر فعال در حوزه چشمپزشکی و سلامت روان را از هر طرف به محاصره درآوردهاند.
به گفته منابع خبری، هزاران بیمار، کارکنان بیمارستان، کادر درمان و آوارگان بدون آب و غذا در بیمارستان ها گرفتار شده و هر لحظه در معرض خطر مرگ قرار دارند.
القدره با اشاره به اینکه نیروهای رژیم صهیونیستی در ساعات گذشته، ۱۲ کشتار انجام دادند که ۲۶۰ نفر به شهادت رسیدند، گفت: «دو هزار و ۷۰۰ نفر مفقود شدهاند که هزار و ۵۰۰ نفر از آنان کودکانی هستند که همچنان زیر آوار قرار دارند».
وی با اشاره به شهادت ۱۹۸ نفر از کادر درمان و انهدام ۵۳ آمبولانس، خاطر نشان کرد: «اسرائیل ۱۳۵ مرکز درمانی را هدف قرار داده و ۲۱ بیمارستان را هم از مدار فعالیت خارج کرده است».
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در آغاز اجلاس سعودی-آفریقایی در ریاض نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کرد.
وی گفت که «کوچاندن اجباری فلسطینیان از نوار غزه باید متوقف شود.»
بن سلمان همچنین خواستار توقف جنگ در نوار غزه و ارسال کمک شد.
ولیعهد عربستان در ادامه تاکید کرد: عربستان و کشورهای آفریقایی همگی از تمامی تلاشها برای برقراری صلح و ثبات در منطقه حمایت میکنند.
ریاض امروز میزبان نشست سران عربستان و آفریقا بود که در آن همکاریهای راهبردی بین دو طرف در زمینههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
رسانه های فلسطین اعلام کردند که مقاومت فلسطین با انجام موج جدیدی از حملات راکتی تل آویو و مناطق اطراف آن را هدف قرار داد.
این منابع اعلام کردند که آژیرهای خطر در تلآویو و «حولون» به صدا درآمده است.
در همین راستا، رسانههای صهیونیستی نیز اعلام کردند که صدای چند انفجار شدید در تلآویو شنیده شده است.
شبکه الجزیره نیز از شلیک دهها راکت به تلآویو خبر داد.
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس نیز در این باره اعلام کرد که تل آویو را در پاسخ به جنایات ارتش رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان و به ویژه زنان و کودکان در نوار غزه را راکت باران کرده است.
منابع خبری فلسطین همچنین از حمله راکتی همزمان به مقاومت فلسطین به شهر اشغالی اشدود در جنوب فلسطین اشغالی و به صدا درآمدن آژیرهای خطر در آن خبر دادهاند.
همزمان با حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانهای نوار غزه، حزبالله لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد که پایگاه «العاصی» ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.
در بیانیه حزبالله آمده است که در این حمله محل استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی با موشکهای هدایت شونده به صورت دقیق هدف قرار گرفت و منجر به بروز تلفات در صف نیروهای رژیم اسرائیل شد.
در همین راستا، رسانههای صهیونیستی نیز گزار ش دادند که چند موشک ضد زره از خاک لبنان به منطقه «تل رامیم» در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.
برپایه این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی نیز حملات توپخانهای را به مناطق مرزی لبنان انجام داد.
منابع رسانهای فلسطین ظهر امروز (جمعه) از انهدام یک تانک ارتش رژیم صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین در نوار غزه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در این باره اعلام کرد که یک تانک دیگر ارتش رژیم صهیونیستی ظهر امروز در محور شمال غرب نوار غزه هدف قرار گرفت.
گردانهای القسام اعلام کرد که این تانک با راکت «الیاسین ۱۰۵» هدف قرار گرفت و منهدم شد.
در روزهای اخیر چندین تانک و خودروی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی هدف رزمندگان فلسطینی قرار گرفته و منهدم شده است.
زخمی شدن ۲۵۰ نظامی صهیونیست در نبردهای زمینی
در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد که از ابتدای درگیری های زمینی میان رزمندگان مقاومت و ارتش رژیم صهیونیستی، حدود ۲۵۰ نظامی صهیونیست مجروح شدهاند.
برپایه گزارش این روزنامه، حال ۱۰۰ نفر از این مجروحان وخیم است.
همچنین ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یکی از افسران برجسته آن در جریان درگیریهای زمینی شب گذشته در شمال نوار غزه کشته شده است.
رسانه های فلسطینی اعلام کردهاند که نبردهای زمینی در حال حاضر بر اطراف «تل الهوی» در غرب شهر غزه متمرکز است.
یوآو گالانت در واکنش به اعلام کاخ سفید درباره وقفه روزانه چهار ساعته درگیریها گفت که رژیم صهیونیستی جنگ در نوار غزه را متوقف نخواهد کرد.
یوآور گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایگاه کریا در تلآویو گفت که ارتش تا زمانی که اسرا را بازنگرداند جنگ را متوقف نخواهد کرد و هیچ «توافقی با کسانی که شهروندان ما را کشتند» وجود نخواهد داشت.
به نقل از روسیا الیوم، گالانت بار دیگر گزافیگوییهایش را تکرار کرد و افزود که این رژیم تا زمانی که «جنبش حماس از بین نرود» حمله خود را متوقف نخواهد کرد.
وی در ادامه یاوهگوییاش مدعی شد، حملاتی که به ایلات انجام شد پیامهایی از سوی تهران بود.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد، جنگ در غزه حتی اگر سالها طول بکشد، ادامه خواهد یافت.
وی ادعا کرد: سربازان اسرائیل «در حال پیشروی و انجام ماموریت هستند... و آنها در قلب شهر غزهاند... ما تا زمانی که گروگانها را برگردانیم، جنگ را متوقف نخواهیم کرد.»
آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) با هشدار نسبت به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، اعلام کرد که حداقل ۹۹ نفر از کارمندان این آژانس در این جنگ جان خود را از دست دادهاند.
«فیلیپ لازارینی» کمیسیونر آژانس امداد و کار سازمان ملل گفت که حداقل ۹۹ نفر از کارمندان این آژانس در پی حملات رژیم صهیونیستی در غزه جان خود را از دست دادهاند.
پایگاه خبری کوستال دایجست در این باره نوشت: لازارینی با اشاره به این که محدود کردن شدید غذا، آب و دارو «تنبیه جمعی» است، گفت که کشتار هزاران کودک «نباید صدمات جانبی در نظر گرفته شود.»
این کمیسیونر سازمان ملل گفت که مجبور کردن یک میلیون نفر به ترک خانههایشان و جمع کردن آنها در مناطقی که زیرساختهای کافی ندارند، «آوارگی اجباری» محسوب میشود.
وزارت بهداشت فلسطین روز پنجشنبه اعلام کرده بود که ۱۵ فلسطینی در کرانه باختری کشته و ۲۰ نفر دیگر توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در حمله اخیرشان به جنین، اردوگاه پناهندگان و دیگر شهرهای فلسطینی مجروح شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حال انجام دادن حملاتی به جنین است اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
طبق آمار وزارت بهداشت فلسطین، حداقل ۱۷۸ فلسطینی از زمان عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت اسلامی علیه رژیم صهیونیستی و آغاز جنگ غزه، در کرانه باختری کشتهاند.
در همین حال دانشجویان ۲۸ دانشگاه در سراسر انگلیس تجمعاتی در اعتراض به این وضعیت و درخواست برای آتشبس در جنگ غزه، پنجشنبه و جمعه (امروز) تجمعاتی برگزار میکنند.
جامعه فلسطینی دانشگاههای انگلیس در بیانیه مشترکی گفت: «فضای خصومتانگیزی که از سوی مدیران دانشگاهها برانگیخته شده، باعث شده فلسطینیها به طور موثری از حقوق خود برای سوگواری علنی فاجعهای که مردم غزه از سر میگذرانند، منع شوند.»
نظرسنجی جدید روزنامه معاریو در اراضی اشغالی نشان میدهد که 59 درصد از شهرک نشینها از آتش بس در غزه در ازای آزادی همه گروگانها(اسرا) اسرائیلی در بند حماس حمایت میکنند.
در این نظرسنجی که موضوعات مختلفی را در برگرفته است میزان محبوبیت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز کاهش قابل توجهی را نشان میدهد.
طبق این نظرسنجی میزان محبوبیت نتانیاهو به 26 درصد کاهش یافته است در حالیکه محبوبیت بنی گانتز از رهبران اپوزیسیون به 52 درصد افزایش یافته است.
همچنین 33 درصد از شهرک نشینها از خروج اسرائیل از غزه پس از پایان جنگ و اعطای کنترل آن به یک نیروی بینالمللی حمایت کرده اند در حالیکه 22 درصد از حفظ کنترل امنیتی نوار غزه به دست رژیم صهیونیستی حمایت میکنند.
در این گزارش همچنین آمده است، 22 از اسرائیلیها نیز گفتهاند که از اشغال نوار غزه و ایجاد شهرک سازی در آن حمایت میکنند.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه، امروز (جمعه) با بی سابقه خواندن میزان تخریب رخ داده در پی حملات، گفت که نیمی از خانههای غزه به شکل کلی یا جزئی آسیب دیده است.
به نوشته الجزیره، در این بیانیه آمده است که ۴۰ هزار خانه در غزه به طور کامل با خاک یکسان شده است و رژیم اشغالگر ۳۲ هزار تن شامل ۱۳ هزار بمب و موشک بر سر مردم غزه ریخته است.
به گفته این نهاد، میزان خسارت وارد شده به ساختمانها و آپارتمانهای مسکونی به دو میلیارد دلار میرسد.
در همین راستا، گزارش یک نهاد سازمان ملل حاکی است جنگافروزی رژیم صهیونیستی اقتصاد فلسطینیها در غزه و کرانه باختری را یک دهه عقب برده است.
در گزارشی که روز پنجشنبه «برنامه توسعه سازمان ملل» منتشر کرده تصویر ناامیدکنندهای از شرایط اقتصادی در نوار غزه ترسیم شده است. ۱۰۷۰۰ نفر در غزه بعد از حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
«عبدالله الدرداری»، مدیر دفتر منطقهای برنامه توسعه سازمان ملل گفته از زمان آغاز درگیریها شمار فلسطینیهایی که در فقر زندگی میکنند با افزایش ۳۰۰ هزار نفری روبرو بوده است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل گزارش داده از زمان آغاز درگیریها در غزه نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر در غزه آواره شدهاند. همزمان، اقدام رژیم اسرائیل در محاصره کامل غزه باعث ایجاد بحران انسانی در این منطقه شده است.
الدرداری گفت چنانچه جنگ قرار باشد برای یک ماه دیگر ادامه داشته باشد اقتصاد فلسطین ۱۹ سال به عقب برخواهد گشت. او گفت: «این به معنای آن است که فلسطین به سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ بازخواهد گشت.»
وی اضافه کرد: «هر سرمایهگذاری که جامعه بینالمللی و مردم فلسطین صرف توسعه انسانی کردهاند – اعم از آموزش، سلامت، رشد، تجارت- و هر آنچه که از سال ۲۰۰۲ ساخته شده از دست خواهد رفت.»
در میانه ادعاهای مقامات امریکا درباره موافقت رژیم صهیونیستی با برقراری «آتشبس بشردوستانه» در نوار غزه، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی این آتشبس را «تسلیم شدن به حماس» توصیف کرد.
طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، نتانیاهو شب گذشته، ۱۰ نوامبر اذعان کرد: ما اهداف خود را در نوار غزه مشخص کردهایم، اما جدول زمانی برای آنها تعیین نشده و عملیات، ممکن است زمان بیشتری طول بکشد.
نخستوزیر کابینه رژیم اشغالگر طی گفتوگو با شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» مدعی شد: ما به دنبال اشغال غزه نیستیم، بلکه خواهان انتقال حکومت آن به یک مقام غیرنظامی با استقرار یک نیروی نظامی قابل اعتماد هستیم که در صورت لزوم وارد نوار غزه شود.
نتانیاهو در ادامه این مصاحبه اذعان کرد: تشکیل یک دولت غیرنظامی در غزه ضروری است؛ چنین دولتی به اسرائیل تضمین میدهد که حمله دیگری مانند آنچه در هفتم اکتبر رخ داد، تکرار نخواهد شد.
تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی در اطراف بیمارستانهای «الرنتیسی»، «النصر» و «العیون» در نوار غزه مستقر شده و آنها را محاصره کردهاند.
برپایه این گزارش، تانکهای رژیم صهیونیستی در حالی بیمارستان های یاد شده را محاصره کردهاند که این بیمارستانها طی ساعات گذشته شاهد حملات هوایی بمب افکنهای این رژیم بودند.
در پی این اقدام وحشیانه و غیرانسانی صهیونیستها، اهالی نوار غزه و مقامات بهداشتی و درمانی آن خواستار مداخله بینالمللی برای حفاظت از بیماران، کودکان و آوارگان شدهاند.
در همین راستا، خبرنگار المیادین در غزه اعلام کرد: بیمارستان الرنتیسی که تنها بیمارستان درمان سرطان کودکان در نوار غزه محسوب میشود، در پی محاصره آن توسط تانکهای رژیم صهیونیستی از کار افتاده است.
از سوی دیگر، دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد: برآورد اولیه از خسارات وارده به ساختمانها و برجهای مسکونی در غزه ۲ میلیارد دلار تخمین زده شده و خسارت وارده به زیرساختها نیز حدود یک میلیارد دلار برآورد شد.
در این بیانیه آمده است که از آغاز تجاوزات به غزه، حدود ۳۲ هزار تن مواد منفجره و بیش از ۱۳ هزار بمب توسط رژیم اشغالگر به نوار غزه پرتاب شده که به معنای میانگین ۸۷ تن در هر کیلومتر است.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه همچنین گزارش داد: تخریب در غزه بیسابقه است و بیش از ۵۰ درصد از واحدهای مسکونی غزه بر اثر حملات اشغالگران و بمباران آسیب دیدند و ۴۰ هزار واحد مسکونی به طور کامل تخریب شدند.
در همین حال، منابع خبری بامداد جمعه گزارش داده بودند که حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه از جمله بیمارستانها ادامه دارد و ۶ نفر در بمباران بیمارستان شفا در مرکز غزه به شهادت رسیدند.
محمد ابو سلمیه رئیس بیمارستان شفا در گفت وگو با شبکه الجزیره گفته بود: در حمله جنگندههای اسرائیلی به این بیمارستان ۶ فلسطینی شهید شدند.
وی افزود: همه دنیا میداند و میگوید غزه به گورستانی برای کودکان تبدیل شده است اما با این حال کسی به ما کمک نمیکند.
رئیس بیمارستان شفا اضافه کرد، دشمن صهیونیستی تمام بیمارستانهای نوار غزه را هدف قرار میدهد و همه خواستار حمایت از بیمارستانها هستند اما دشمن اعتنایی نمیدهد.
شلیک 9500 موشک به سمت سرزمین های اشغالی
رسانههای عبری گزارش دادند: «از آغاز جنگ غزه، حدود ۹۵۰۰ موشک و دهها پهپاد به سمت شهرکهای اسرائیلی شلیک شدهاست، در حالی که سامانههای پدافند هوایی هزاران موشک را رهگیری کردهاند.»
شبکه عبری زبان «آی ۲۴» گزارش داد که «این سامانههای حفاظتی به بزرگترین شکل ممکن مستقر شدند و عملیات رهگیری از کوه «دوو» در شمال تا دریای سرخ در جنوب انجام شد».
به گزارش «آی ۲۴»، تمامی سامانههای پدافند هوایی اشغالگران (گنبد آهنین، فلاخن داوود، الماس و پیکان) برای اولین بار به صورت همزمان عملیاتی شدهاند.
این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که تعداد شهدای این باریکه از آغاز جنگ به «۱۰۸۱۲ تن رسیده که شامل ۴۴۱۲ کودک، ۲۹۱۸ زن، ۶۶۷ سالمند و ۲۶ هراز و ۹۰۵ مجروح» میشود.
جنگ با غزه پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط گردانهای القسام آغاز شد. در این جنگ بیش از ۱۵۰۰ نفر در اراضی اشغالی کشته و بیش از ۵۰۰۰ نفر مجروح شدهاند.
بایدن: اسرائیل با آتشبس بشردوستانه در غزه موافقت کرد
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا بامداد امروز، جمعه ۱۰ نوامبر مدعی شد که رژیم صهیونیستی با «آتشبس بشردوستانه» در غزه پس از فشارهای واشنگتن موافقت کرده است.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره»، بایدن در این باره اذعان کرد که این «گامی در جهت درست» است و به غیرنظامیان کمک میکند تا از جنگ فرار کنند و کمکهای بیشتری وارد مناطق آسیبدیده شود.
این ادعا در حالی مطرح میشود که «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد: «بدون آزادی اسرای اسرائیلی، آتش بسی در غزه برقرار نخواهد شد».
رئیسجمهور آمریکا شب گذشته با انتشار توئیتی در شبکه اجتماعی «ایکس»، توئیتر سابق نوشت: هفتههاست که با رهبران اسرائیل درباره اهمیت آتش بس بشردوستانه صحبت میکنم.
بایدن در ادامه مدعی شد: از امروز دو کریدور بشردوستانه ایجاد میشود که به مردم اجازه میدهد از مناطق درگیری در غزه فرار کنند؛ هزاران نفر «از قبل توانستهاند به مکانهای امن برسند».
«جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اذعان کرده بود: اسرائیل با اجرای روزانه یک توقف ۴ ساعته در جنگ در شمال غزه موافقت کرده است؛ این وقفهها از ۳ ساعت قبل از برقراری اعلام خواهند شد.
دقایقی بعد از ادعای کربی، یک مقام ارتش رژیم صهیونیستی تصریح کرد که «هیچ آتشبسی در غزه برقرار نشده و تنها وقفههای تاکتیکی و محلی برای رساندن کمکهای انسانی وجود دارند».
برگزاری پنجمین نشست شورای امنیت درباره غزه
دفتر نمایندگی دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد که شورای امنیت امروز جمعه نشستی را در زمینه مسائل خاورمیانه با محور فلسطین برگزار خواهد کرد.
براساس گزارش خبرگزاری تاس، این نشست ساعت 3 امروز جمعه دهم نوامبر به وقت محلی برگزار خواهد شد.
این نشست درحالی برگزار میشود که شورای امنیت ماه گذشته در تصویب 4 قطعنامه پیشنهادی درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه با شکست مواجه شد و از این رو انتقادات زیادی را درباره ناکارآمد بودن این شورا متحمل شد.
تاس میگوید، درحال حاضر ده عضو غیردائم شورای امنیت درحال تدوین سند مختص به اعضای غیردائم هستند که شامل برخی از مفاد پیش نویسهای قبلی است.
پیش از این و به دنبال حملات اسرائیل به یک بیمارستان در غزه، چین خواستار برگزاری نشست شورای امنیت شده بود.
پیشتر «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به جنایت صهیونیستها در اردوگاه جبالیا که بیش از ۱۰۰ شهید و ۳۰۰ زخمی داشت، گفت پکن از تعداد زیاد تلفات غیرنظامیان بر اثر حمله هوایی به اردوگاه آوارگان غزه شوکه شده و به شدت چنین حملهای را محکوم میکند.
روز 17 اکتبر گذشته نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، در مخالفت با قطعنامه روسیه برای الزام رژیم موقت صهیونیستی به توقف حملات به نوار غزه، آن را وتو کردند.
در روز 25 اکتبر نیز چین و روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت سازمان که عملیات حماس در روز ۷ اکتبر را محکوم میکرد وتو کردند.
از آغاز ماه جاری میلادی چین ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده گرفته است.
وزارت خارجه چین طی بیانیهای درباره ریاست دورهای پکن بر شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفته: پکن تمام تلاش خود را برای بازگرداندن صلح در فلسطین به کار خواهد گرفت.
۳۵۴ نظامی صهیونیست در عملیات طوفان الاقصی به هلاکت رسیدند
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۵۴ نظامی این رژیم به هلاکت رسیدند.
دانیل هاگاری، گفت: تاکنون ۳۵۴ نظامی ارتش (رژیم) اسرائیل در جنگ کشته شدند.
وی افزود: در حال تعمیق عملیات خود در غزه هستیم و برای حمایت از نیروی زمینی، بمباران هوایی را تشدید خواهیم کرد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: آتش بس وجود ندارد و ما به جنگ ادامه می دهیم. آماده جنگی طولانی هستیم که آغاز آن از شمال نوار غزه است.
حمله راکتی مقاومت فلسطین به پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی
منابع رسانهای صبح امروز/جمعه از حمله راکتی مقاومت فلسطین به شهرکهای مجاور نوار غزه و پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در حومه شرقی این باریکه خبر دادند.
شبکه الجزیره در این باره اعلام کرد که مقاومت فلسطین در نوار غزه صبح امروز موج جدیدی از حملات راکتی را به شهرک های صهیونیست نشین مجاور نوار غزه و مواضع ارتش رژیم اشغالگر آغاز کرد.
منابع خبری همچنین اعلام کردند که آژیرهای خطر در مناطق مذکور به صدا درآمده است.
در همین راستا، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد که در حملات صبح امروز پایگاه «رعیم» ارتش رژیم صهیونیستی را در حومه شرقی نوار غزه راکت باران کرده است.
گردانهای القسام اعلام کردند که این حمله در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان و کودکان و زنان در نوار غزه انجام شد.
همچنین خبرگزاری شهاب از ادامه نبرد زمینی رزمندگان مقاومت با نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد.
این خبرگزاری در این باره اعلام کرد که نبردهای زمینی درحال حاضر بر اطراف «تل الهوی» در غرب شهر غزه متمرکز است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.