در رویداد غیرمنتظره، علی دهکردی به جای مرضیه برومند نشست و مدیرعامل خانه سینما شد؛ انتخابی که پرسشهای اساسی را درباره دورنمای فعالیت نهاد صنفی سینمای ایران، آن هم در دورانی که سینما با چالشهای متنوعی مواجه است، مطرح کرده است.
به گزارش «تابناک»؛ پس از پذیرش استعفای مرضیه برومند و طرح مطالبه انتخاب سریع مدیرعامل جدید خانه سینما، در جدیدترین جلسه هیات مدیره خانه سینما، علی دهکردی بازیگر سینما و عضو هیات رئیسه مدیرعامل این تشکل صنفی شد. رسول صدرعاملی سخنگوی خانه سینما اعلام کرد: «در جدیدترین جلسه مقرر شد یکی از اعضا هیات رئیسه به عنوان مدیرعامل انتخاب شود که به اتفاق آرا علی دهکردی به عنوان مدیرعامل انتخاب شد.»
با توجه به آنکه مطابق تبصره یک ماده 37 اساسنامه خانه سینما، مدیرعامل نمی تواند از میان اعضای هیئت رئیسه انتخاب شود، عملاً دهکردی از هیات مدیره مستعفی و خارج میشود و جابر قاسمعلی به عنوان عضو علیالبدل اول جایگزین دهکردی خواهد شد.
علی دهکردی تجربه کار صنفی را در مقام عضو هیات مدیره و رئیس انجمن بازیگران سینما دارد و با فعالیتهای صنفی آشناست اما در دهه پیشین که دهکردی چنین مسئولیتی را برعهده داشت، اوضاع سینما از هر نظر هیچ شباهتی به شرایط کنونی نداشت و اکنون حتی مدیریت اوضاع انجمن بازیگران نیز دشوار است.
چرخه روزمرگی و برآوردن خواسته های ابتدایی و کوتاه مدت برخی از اعضا و عدم امکان پرداختن به مطالبات اصلی و بنیادین صنوف سینمایی، اختلاف نظرهای درونی خانه، پیچیدگیها و تناقضهای درونی خانه سینما و هم چنین خودداری سازمان سینمایی از پرداخت به موقع اقساط، مهمترین دلایلی بود که برومند به شکل علنی برای استعفاء از مدیرعاملی خانه سینما مطرح کرد. برومند که زنی سرسخت بود، بیش از هشت ماه نتوانست در مقابل این چالشها ایستادگی کند و اوضاع را پیش ببرد.
باید دید دهکردی چه برنامهای برای تغییر اوضاع ارائه کرده و اساساً برنامهای در کار بوده یا صرفاً چون تصمیم گرفته شده بوده که این بار یکی از اعضای هیات مدیره، مدیرعامل شود، دهکردی انتخاب شده است؟!