به گزارش تابناک سیاسی، به تازگی موضوع استیضاح رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، از سوی مجلس مطرح شد و برخی نمایندگان با انتقاد از وضعیت کمبود نیروی انسانی در این سازمان، عملکرد وزیر آموزش و پرورش را زیر سوال بردند. بنابراین تابناک ماجرا را از وزیر آموزش و پرورش پیگیری کرد.
او در پاسخ به این سوال تابناک که آیا موضوع استیضاح صحت دارد یا خیر؟ گفت: هرکاری که به ارتقای آموزش و پرورش کشور کمک کند از آن استقبال میکنم.
کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات مسبوق به سابقه آموزش و پرورش به حساب میآيد که ناشی از کاهش ظرفیت پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و کاهش ظرفیت پذیرش در آزمونهای استخدامی است. ظرفیت دانشگاه فرهنگیان طی سالهای گذشته و جاری از ۲۴ هزار تن به ۳ یا ۴ هزار تن رسیده است. روندی که در نهایت منجر به بروز کمبود معلم در بسیاری از مناطق کشور شد.
همچنین تأخیر در اعلام نتایج آزمون آموزگاری و دبیری، فقدان برنامهای منسجم برای اجرای سند تحول بنیادین و پرداخت افراطی به کارهای حاشیهای و گفتمانی، اظهارنظرهای غیرحساب شده و فقدان مدیریتی صحیح مسائل آموزش و پرورش در رسانه، تراکم بالای کلاسهای درسی و شرایط نامناسب مدارس در آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به ثبت رسیده از دیگر دلایل نمایندگان برای طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش بود.
بر اساس این گزارش، در سال تحصیلی جدید، ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر از تحصیل در کشور بازماندند که این رقم نسبت به سال تحصیلی ۱۳۹۴- ۱۳۹۵ که تعداد کل ۷۷۷ هزار و ۸۶۲ نفر بوده، ۲۶ درصد رشد پیدا کرد.
همچنین تعداد دانش آموزان ترک تحصیلی در سال تحصیلی ۱۳۹۳-۱۳۹۴ برابر با ۳۴۷ هزار و ۲۰۳ نفر بوده که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ هرچند ۱۹.۶درصد کاهش داشته است، اما همچنان ۲۷۹ هزار و ۱۹ نفر تارک از تحصیل در کشور وجود دارد.
مطابق سرشماری سال ۱۳۹۵ همچنان ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار بیسواد مطلق بالای ۶ سال داریم. این شرایط در حالی است که برنامه مشخصی در وزارت آموزش و پرورش برای حل این مسائل و تقویت مدارس دولتی جز همان برنامههای روزمره و برنامهریزیهای تکرار که در هر دورهای مرسوم است، دیده نمیشود.