به گزارش تابناک سیاسی و مجلس، در نشست علنی امروز (چهارشنبه یکم آذرماه) ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند (و) ماده ۹ و بند الحاقی ماده ۱۴ این لایحه موافقت کردند.
بر این اساس انجام هر گونه عملیات بانکی، واسپاری (لیزینگ) و صرافی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین مشارکت در تأسیس و فعالیت نهادهای مالی و تصدی در صندوقهای سرمایه گذاری توسط بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی و اشخاص حقوقی که بیش از ۲۰ درصد سهام دارند یا در تعیین هیأت مدیره مؤثرند، بدون اخذ مجوز از شورای پول و اعتبار ممنوع است.
نمایندگان در ادامه این جلسه با بند الحاقی ماده ۱۴ بدین شرح موافقت کردند که بر اساس آن دولت مکلف شد، تا یک سوم از سه درصد درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی را به نرخ قیمت صادراتی به استانهای نفتخیز و گازخیز اختصاص دهد.
در ادامه نمایندگان با بند (الحاقی ۴) ماده ۷۵ و بند الحاقی ۲ ماده ۷۸ این لایحه موافقت کردند؛ بنابراین، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما مکلفند نسبت به پوشش بیمه تامین اجتماعی اعم از خدمات درمانی و بازنشستگی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اقدام کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی برنامه توسعه هفتم تصویب کردند که به کارگیری هرگونه نیروی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی، حقالتدریس آزاد و آموزشیار نهضت سوادآموزی در مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی دولتی را ممنوع کردند.
همچنین نمایندگان مجلس با بند (ث) ماده ۸۸ این لایحه را تصویب کردند و ماده ۳۵ هم به پیشنهاد نمایندگان حذف شد. بر این اساس صلاحیتهای عمومی، حرفهای و تخصصی معلمان علاوه بر گزینش در بدو خدمت، در سنوات خدمت نیز احراز میشود.
بند (ث) ماده ۸۸ بدین شرح است: صلاحیتهای عمومی، حرفهای و تخصصی معلمان علاوه بر گزینش بدو خدمت، در طول سنوات خدمتی در قالب اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه معلمی و نظام ارزیابی مشارکتی و براساس نظام رتبه بندی معلمان و آییننامه انضباطی خاص معلمان که به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش تهیه میشود و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی میرسد، احراز میشود. با اجرای این بند، معلمان مشمول آییننامه مصوب یادشده میشوند.
در ادامه رسیدگی جزییات لایحه برنامه هفتم، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد، دست کم معادل تعداد معلمانی که به طرق مختلف (بازنشستگی، بازخریدی، استعفا، اخراج) و سایر موارد از خدمت در آموزش و پرورش خارج میشوند، صرفاً از طریق دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی استخدام کند.
در ادامه این جلسه ساز و کار افزایش حقوق مستمریبگیران تأمین اجتماعی متناسب با حداقل دستمزد شاغلین مشخص شد. بنابراین سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان و شاغلین اقدام کند. به نحوی که در پایان سال سوم برنامه نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری متناسب شود.
این متناسبسازی در سال اول به میزان ۴۰ و در سالهای دوم و سوم هر یک ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. نمایندگان مجلس همچنین در زمینه مستمری بازنشستگان تصویب کردند که بر مبنای میانگین دو سال آخر دریافتی برقرار میشود.