به گزارش بورس تابناک، روز سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ نشست خبری مجید عشقی، رئیس سازمان بورس پیرامون مجامع شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت برگزار شد. در این نشست خبری چه گذشت؟
مجید عشقی: به یک مدل نهایی در تیرماه رسیدیم و بعد از آن اصلاحات جزئی روی آن انجام و گام های اجرایی برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی برداشته شد.
صلاحیت هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید به تایید سازمان بورس برسد. بنابراین اولین گام ما معرفی افراد از سوی شرکتها به سازمان بورس است.
مجامع این شرکتها هم حضوری و هم الکترونیکی و از طریق سامانه شرکت سپردهگذاری مرکزی خواهد بود. رایگیری اما کاملا الکترونیکی است.
هر سهامداری که می خواهد در مجمع شرکت کند، باید اعلام نماید چگونه می خواهد در این مجمع شرکت کند. ممکن است سهامداران اصالتا، وکالتا یا به صورت نمایندگی شرکت کنند. در این مدل سوم سهامداران میتوانند از طریق تعاونی شهرستان خود اقدام کنند.
کسانی که نمیآیند در مجامع شرکت کنند، رای آنها به شرکتهای تعاونی شهرستانی میرسد و به یک شرط است. شرکت تعاونی شهرستانی میتواند رای سهامداران عدالت و نیز مشارکت ۲۰ درصد اعضای خود را داشته باشد. این به این دلیل است که ما دیده ایم مجامع شرکتهای تعاونی شهرستانی با یک تعداد اندکی مجمع را برگزار میکنند؛ مثلا شرکتی که ۱۰۰ هزار عضو دارد، با ۱۰ نفر مجمع را برگزار میکند و کنترل شرکتهای سرمایه گذاری استانی را در دست میگیرد!
رئیس سازمان بورس گفت: «زمان بندی فراخوان ها برای کاندیداتوری عضویت در هیات مدیره فردا منتشر خواهد شد.»
شرکت های سرمایه گذاری استانی سه سال است که صورت های مالی خود را نداده اند و باید این کار انجام و تایید شود.
کانون سهام عدالت از بین تمام شرکت های سرمایه گذاری استانی انتخاب خواهد شد.
هدف این است که مدیریت پرتفوی سهام عدالت به شرکت های سرمایه گذاری استانی و یا کانون سهام داده شود و این کار به مرور انجام خواهد شد.
یکی از بندهای مصوبه این است: ما برای اینکه همزمان درگیر مجمع سی استان نباشیم و بتوانیم نظارت کافی داشته باشیم، از دو استان به صورت پایلوت شروع می کنیم و این فرآیند طی می شود و بقیه استان ها هم به مرور اعلام فراخوان می شوند و مجامع انجام خواهد شد. دو استان خراسان شمالی و زنجان که صورت های مالی آن ها آماده است، به صورت آزمایشی انجام خواهد شد.
ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران: فعلا شورا در خصوص بازگشایی نماد شرکتهای استانی تصمیم گیری نکرده است و باید مجامع برگزار شود و این مجامع تا اول شهریور ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
مجید عشقی: موضوع فروش سهام عدالت هم کلیت بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و هم تک تک نمادها را با چالش رو به رو می کند. بحث فروش زیاد ارتباطی با شرکت های استانی ندارد، چون نمی خواستیم بین فروش های سهامداران مستقیم و غیرمستقیم تفاوت قائل شویم و باید همزمان برای فروش آن ها تصمیم گیری شود. بخشی از دلایل عدم فروش همین وضعیت بازار است.
برای نمادهای استانی سهام عدالت هم قرار شد که همزمان با برگزاری مجامع، تدریجی بازگشایی انجام شود و فروش اتفاق افتد. فعلا برنامهای برای فروش سهام عدالت در دستور کار نیست.
پیشنهادهایی شده که از محل سود سهام عدالت، منابعی برای بازارگردانی اختصاص دهیم تا سهام تحت تأثیر فروشها قرار نگیرد.
مجید عشقی: بحث تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در اختیار سازمان بورس و شورای عالی بورس نیست و سازمان خصوصی سازی و دولت متولی هستند. اما برای سه طبقه از جمله کمیته امداد در حال پیگیری است و اگر این کار انجام شود، شش میلیون تن را شامل می شود.
مجید عشقی: سود سهام عدالت تا آخر آذرماه واریز خواهد شد.
سود سالیان گذشته متوفیان تا پایان سال تقسیم خواهد شد. این سود در حسابهای جداگانهای نگهداری میشود و سود بانکی به آنها تعلق میگیرد این رقم بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان است که به وراث خواهد رسید. سود متوفیان امسال به حساب وراث واریز خواهد شد و دیگر رسوب نمیشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.