بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد پنجاه و ششمین روز خود شده است که توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل تمدید نشد و حملات اسرائیل علیه مردم غزه به صورت گسترده ای آغاز شد و امروز شنبه با شدت بیشتری ادامه داشته است.
رژیم صهیونیستی شنبه شب کشته شدن ۳ فرمانده ارشد خود را تأیید کرد.
این سه فرمانده ارشد از آغاز عملیات طوفان الاقصی (۱۵مهرماه) تاکنون کشته شدند.
این سه فرمانده شامل سرهنگ روی لیوی فرمانده یگان چند منظوره، "سرهنگ جاناتان اشتاینبرگ فرمانده تیپ ناحال و سرهنگ آساو حمی فرمانده تیپ جنوبی لشکر غزه در ارتش رژیم صهیونیستی بودند.
ساعاتی پیش نیز ارتش رژیم صهیونیستی کشته شدن ۴ تن دیگر از نظامیان خود را تأیید کرد تا شمار کشتههای ارتش اسرائیل طبق اعلام رسمی از آغاز حمله زمینی به غزه به ۷۲ نفر برسد.
بدین ترتیب، بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط ارتش رژیم صهیونیستی، مجموع کشتههای “نظامی” این رژیم از ابتدای درگیریها تا این لحظه به ۳۹۶ نفر رسیده است.
دانیل هگاری سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز هفتم آذرماه کشته شدن سه نظامی ناپدید شده در حمله ۱۵ مهرماه را تایید کرد.
زاهر جبارین مسئول دفتر شهدا، اسیران و مجروحان جنبش حماس تأکید کرد که مقاومت، آماده است تا بهای آزادی را بپردازد و به کمتر از استقلال فلسطین، رضایت نخواهد داد.
جبارین با تأکید بر لزوم پایان یافتن اشغالگری در فلسطین، گفت: اطلاع داشتیم که پس از تبادل اسرای غیر نظامی، بار دیگر حمله به غزه آغاز خواهد شد.
جبارین با بیان اینکه اگر حمله به غزه ادامه یابد، دیگر هیچ تبادل اسرایی در کار نخواهد بود، تصریح کرد: ما در جنگ آزادسازی قرار داریم و اسرائیل باید از سرزمین ما برود.
این مقام حماس همچنین خبر داد که این جنبش به طرف اسرائیلی پیشنهاد کرده بود که اسرای بالای 60 سال از طرفین آزاد شود.
جبارین در عین حال گفت که تلاشها برای آتشبس و تبادل اسرا در قطر ادامه دارد تا از ادامه تجاوز صهیونیستها به غزه جلوگیری شود.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان تأکید کرد که نوار غزه بخشی از فلسطین است و هر گونه راهکار سیاسی درباره آن، باید فراگیر باشد.
عباس با اشاره به اینکه «تسلیم نخواهیم شد و اجازه نخواهیم داد حادثه نکبت (اشغال فلسطین) تکرار شود»، تأکید کرد: با ملت خود، ایستادگی میکنیم و به جنگ برای آزادی و استقلال ادامه خواهیم داد».
خبرگزاری سوا به نقل از این مقام فلسینی گزارش داد، آمریکا مسئول آغاز مجدد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه است؛ زیرا این رژیم را مجبور نکرد که به تجاوز خود پایان دهد.
وی با اشاره به ادامه جنگ سیاسی و دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی روایتسازیهای دروغ این رژیم، گفت: در محافل بینالمللی به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا حملات علیه ملت ما متوقف شود.
عباس، توقف گسترده درگیری را اولویت تشکیلات خودگردان دانست و تأکید کرد: باید همه لوازم ضروری تأمین شود. ما با توطئه برای کوچاندن [اجباری ملت فلسطین] مقابله خواهیم کرد.
این مقام فلسطینی در پایان خطاب به تلآویو گفت: راهکارهای نظامی و امنیتی، هیچ امنیت و صلحی به همراه نخواهد داشت. تنها راه این است که حقوق ملت ما و تشکیل کشور فلسطین به عنوان یک کشور با حاکمیت کامل به رسمیت شناخته شود و اشغالگری نیز پایان یابد.
خانواده اُسرای صهیونیستی که در نوار غزه هستند امشب در حال برگزاری تظاهرات گستردهای در تلآویو هستند.
قرار است که برای نخستین بار یکی از اُسرایی که از غزه آزاد شده در این تظاهرات سخنرانی کند.
روز جمعه در پنجاه و ششمین روز از آغاز تجاوز صهیونیستها به نوار غزه رژیم صهیونیستی پس از آتشبسی که یک هفته به طول انجامید، حملات خود را به این منطقه از سر گرفت.
یک روز قبلتر (پنجشنبه) هفتمین مرحله از تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی صورت گرفت که در جریان آن، صهیونیستها ۳۰ فلسطینی را آزاد کردند و هشت اسرائیلی هم آزاد شدند.
صالح العاروری نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تأکید کرد که هم اکنون، بر سر آتشبس، هیچ مذاکرهای با رژیم صهیونیستی در جریان نیست.
العاروری به شبکه خبری الجزیره گفت: تا زمان پایان حملات و آتشبس کامل، هیچ تبادل اسیری در کار نیست. اسرائیل اصرار دارد که هنوز زنان و کودکان [اسرائیلی نزد حماس] هستند، ولی ما گفتیم که تمامی زنان و کودکان را تحویل دادیم».
«کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر تلفنی گفتوگو و اوضاع غزه را بررسی کرد.
وزارت بهداشت فلسطین امروز شنبه خبر داد که طی ساعات گذشته رژیم اسرائیل با ارتکاب دهها جنایت، موجب شهادت ۱۹۳ نفر و زخمی شدن ۶۵۲ نفر دیگر شده است.
این وزارتخانه با رد ادعای رژیم اسرائیل، تأکید کرد که هیچ منطقه و نقطه امنی در غزه برای غیرنظامیان وجود ندارد و جنایات و اقدامات اشغالگران علیه غیرنظامیان ادعای آنها را به خوبی رد میکند.
دیوان امیری قطر اعلام کرد که هریس از تلاشهای قطر برای دستیابی به توافق آتشبس انساندوستانه در غزه قدردانی کرد.
بنابر گزارش شبکه الجزیره، هریس همچنین از تلاشهای قطر برای ارسال کمکهای انساندوستانه و امدادی به غزه تشکر کرد.
امیر قطر تأکید کرد که دوحه به تلاشهای خود با همکاری شرکا برای بازگشت آرامش به نوار غزه ادامه میدهد.
امیر قطر همچین بر ضرورت برقراری آتشبس به منظور پرهیز از بحرانیتر شدن فاجعه انسانی در نوار غزه تأکید کرد.
رئیس موساد به اعضای هیات اسرائیلی که امروز برای تمدید آتشبس به قطر سفر کرده بودند، پس از به بن بست رسیدن این مذاکرات دستور داده تا فوراً از دوحه به سوی تلآویو برگردند.
خبرگزاری «رویترز» امروز به نقل از یک منبع خبر داد که تیمی از موساد برای گفتوگو درباره ازسرگیری آتشبس غزه در دوحه حضور دارد و با میانجیگری قطر، بر آزادی احتمالی دستههای جدید «گروگانهای اسرائیلی» و پارامترهای جدید آتشبس تمرکز دارد.
پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» امروز به نقل از رسانههای عبری نوشت: یک منبع سیاسی اسرائیلی اعلام کرد که تلآویو برای آتشبسهای بیشتر آماده است و درباره زندانیان پای مذاکرات مینشیند؛ توپ هماکنون در زمین حماس است.
وزارت بهداشت فلسطین امروز (۱۱ آذر) اعلام کرد که از ابتدای آغاز حملات رژیم اسرائیل به غزه تاکنون ۱۵۲۰۷ نفر به شهادت رسیده و ۴۰۶۵۲ نفر دیگر زخمی شدهاند.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین خبر داد که طی ساعات گذشته رژیم اسرائیل با ارتکاب دهها جنایت، موجب شهادت ۱۹۳ نفر و زخمی شدن ۶۵۲ نفر دیگر شده است.
این وزارتخانه با رد ادعای رژیم اسرائیل، تأکید کرد که هیچ منطقه و نقطه امنی در غزه برای غیرنظامیان وجود ندارد و جنایات و اقدامات اشغالگران علیه غیرنظامیان ادعای آنها را به خوبی رد میکند.
در این میان خبرنگار شبکه «الجزیره» گزارش داد بیش از ۱۰۰ فلسطینی در پی حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به یک ساختمان مسکونی در اردوگاه «جبالیا» در شمال نوار غزه به شهادت رسیدهاند. منابع فلسطین میگویند آوارگان فلسطینی در این سازه پناه گرفته بودند و ارتش اسرائیل در این حمله از بمبهای ممنوعه استفاده کرده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع خبر داد تیمی از موساد امروز شنبه برای گفتوگو با میانجیگران قطری درباره ازسرگیری آتشبس غزه در دوحه حضور دارد.
این منبع افزود مذاکرات موساد با میانجیگری قطر بر آزادی احتمالی دستههای جدید «گروگانهای اسرائیلی» و پارامترهای جدید آتشبس تمرکز دارد.
روز جمعه در پنجاه و ششمین روز از آغاز تجاوز صهیونیستها به نوار غزه، رژیم صهیونیستی پس از آتشبسی که یک هفته به طول انجامید، حملات خود را به این منطقه از سر گرفت.
مقامهای اسرائیلی مدعی شدهاند مذاکرات آتشبس به دلیل امتناع حماس از آزادی ۱۰ اسیر زن به شکست منجر شده است. حماس این ادعای رژیم اسرائیل را «دروغ» خواند و گفت تلآویو از قبل تصمیم خود برای انجام عملیات در غزه را گرفته بود.
رئیسجمهوری ترکیه، رژیم صهیونیستی را مقصر شروع درگیریها اعلام کرد و گفت: حماس از (معادلات فلسطین) قابل حذف نیست.
به گزارش رویترز، «رجب طیب اردوغان» در گفتوگو با رسانه ها اعلام کرد که شانس تداوم آتش بس در غزه به خاطر رویکرد رژیم اسرائیل از بین رفت.
وی، انعطاف نشان ندادن رژیم صهیونیستی در مذاکرات برای تداوم آتش بس را عامل شکست مذاکرات و شروع درگیری ها در غزه عنوان کرد.
رئیس جمهوری ترکیه با بیان اینکه هنوز به ایجاد صلح پایدار در منطقه امیدوار است، اضافه کرد: حل (مساله فلسطین) بدون در نظرگرفتن حماس ممکن نیست.
نخست وزیر بلژیک در نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP۲) ضمن محکوم کردن حملات وحشیانه جنگندههای رژیم صهیونیستی به غزه و از سرگیری درگیریها، تاکید کرد که کشتار غیرنظامیان فلسطینی باید متوقف شود.
به گزارش یو اس نیوز، الکساندر دی کرو روز شنبه اعلام کرد که در پی از سرگیری حملات نظامی [رژیم] اسرائیل در غزه با رئیس جمهوری این رژیم صحبت کرده و به او هشدار داده است که به کشتن غیرنظامیان در غزه پایان دهد.
وی در بیست و هشتمین نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP۲۸) در دبی از نگرانیهای بلژیک در مورد آغاز حملات در این باریکه خبر داد.
این مقام بلژیکی ابراز امیدواری کرد کمک ها یک دسترسی دائمی بشردوستانه برای ساکنان غزه باشد.
این در حالی است که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی سفیران بلژیک و اسپانیا را به دلیل اظهارات نخست وزیران این ۲ کشور علیه تجاوزات جنگی و حملات وحشیانه رژیم اسرائیل در گذرگاه مرزی رفح احضار کرده بود.
دی کرو در آن زمان گفته بود اسرائیل باید به قوانین بین المللی بشردوستانه احترام بگذارد. وی تخریب و ویرانی غزه را غیرقابل قبول دانسته و تاکید کرد که کشتار غیرنظامیان باید متوقف شود.
حزب الله لبنان اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت فلسطین و مقاومت آن، توپخانه های رژیم صهیونیستی در پایگاه «خربه ماعر» را هدف حملات راکتی قرار دادیم.
در این بیانیه آمده است که شلیکها به طور مستقیم به هدف اصابت کرده است.
اخیرا روزنامه الاخبار نوشت که مقاومت لبنان به تاکتیک های خاصی روی آورد که دشمن توان رویارویی با آن را نداشته است. فرماندهی مقاومت به رزمندگان اختیاراتی داده که آنها را قادر به انجام اقدامات زیادی میکند. طی ۴۵ روز از عملیات، مقاومت لبنان موفق به وارد کردن خسارات مستقیم به مواضع و جنگ افزارها و سیستمهای دشمن شد.
به نوشته این رسانه، در جریان عملیات مقاومت، ۲۱ جنگ افزار، سه پهپاد، ۴۰ مرکز نظامی، ۱۵ مرکز تجمع نظامیان، ۱۷۰ دوربین، ۴۷ رادار، ۲۱ سیستم پارازیت انداز، ۳۵ سیستم جاسوسی و ۷۷ سامانه ارتباطی هدف قرار گرفتند.
الاخبار می افزاید: درباره تلفات انسانی هم آنگونه که منابع مقاومت اعلام کردهاند؛ ۳۵۴ نظامی ارتش رژیم صهیونیستی کشته یا زخمی شدند. در مناطق نزدیک در مرز لبنان در شمال فلسطین اشغالی هم بر اثر حملات حزب الله، حدود ۱۵۷۰ صهیونیست زخمی شدند که جراحات برخی از آنها خطرناک است.
عضو ارشد شورای عالی سیاسی یمن گفت: ملت یمن، ملت جهاد است، تفنگهای ما به سوی دشمن حقیقی یعنی اسرائیل نشانه رفته است.
به گزارش المیادین، «محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن در اظهاراتی گفت: به آمریکایی ها می گوییم به همان جایی بازگردید که از آن آمدید.
وی افزود: آیا در پی تجاوزهای مجدد رژیم صهیونیستی علیه غزه، دولت های عربی به برگزاری نشستها و کنفرانسها اکتفا میکنند؟
الحوثی اضافه کرد که عربستان باید جنبشهای حماس و جهاد اسلامی را از فهرست تروریستی خارج و رژیم صهیونیستی را جایگزین آنها کند.
این عضو ارشد شورای عالی سیاسی یمن گفت: ملت یمن ملت جهاد است و تفنگهای خود را به سوی دشمن حقیقی یعنی اسرائیل نشانه رفته است.
یک مقام امنیتی اسرائیلی میگوید حماس پیش از انجام حمله هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) اسرائیل را بهخوبی فریب داده است.
روزنامه «جروزالم پست»، جمعه، نوشت: «برخی منابع امنیتی اسرائیل برآورد میکنند که سران حماس [از جمله] محمد ضیف [فرمانده کتائب القسام] و یحیی السنوار [رئیس حماس در غزه] از نظارت شدید دستگاه اطلاعات اسرائیل باخبر بودهاند و از شیوههایی سِری برای انتقال پیامها [میان خود] استفاده میکردهاند».
جروزالم پست در ادامه میافزاید: «منابع امنیتی بر این باورند که الضیف و السنوار علیرغم نظارت اطلاعاتی اسرائیل، پیامها را میان خود رد و بدل میکردهاند».
براساس این گزارش، ارزیابیها حاکی از آن است که حماس برای نفوذ در تاریخ هفتم ماه اکتبر «تدارکات دقیقی» انجام داده، بهنحوی که یک مقام ارشد سرویس امنیتی اسرائیل آن را «فریب عالی» توصیف کرده است.
این مقام امنیتی درباره تاکتیکهایی که سران نظامی حماس برای انتقال پیام استفاده کردهاند، میگوید: «احتمالا جزئیات، دستورالعملهای سری و احساسات کلی برای گفتوگوهای رودررو یا از طریق شیوههایی دیگر نگاه داشته میشدند».
این مقام اسرائیلی که اشارهای نیز به نام او نشده، ادامه میدهد: «اگر به گذشته نگاهی بیندازیم، [متوجه میشویم] اطلاعات متوجه این مساله نشده و چیزی را در نظر نگرفته است. در غیر این صورت احتیاطا برای جلوگیری از تنش با غزه، سیستمی جایگزین تدارک میدید و مرزها را در روز پایانی تعطیلات بدون هیچ گونه پاسخ اساسی از زمین یا هوا [به حماس] بدون محافظ رها نمیکردند».
جروزالم پست اشاره میکند در عملیات «میوه استوایی» در سال ۲۰۱۸، گروهی از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی دستگاههای شنود در پایگاههای حماس نصب کردند که دیری نپایید این دستگاهها کشف شدند.
این روزنامه اسرائیلی تاکید میکند: «حماس گروه اسرائیلی را در خان یونس (جنوب نوار غزه) شناسایی میکند و برخی از زیرساختها در منطقه باقی میمانند و هدف گرفته میشوند».
جروزالم پست در ادامه میافزاید: «اما برخی از آنها سالم ماندند و به دست حماس افتادند. به احتمال زیاد حماس با کمک ایران توانسته رمزهای تاکتیکهای ارتش اسرائیل را بشکند».
این روزنامه صهیونیستی در ادامه این شکست را این طور توصیف میکند: «شکست عملیات، ارتش اسرائیل را از بسیاری از جهات کور کرد».
جروزالم پست در پایان تاکید میکند: «بعد از اتلاف و هدر دادن زمان، به نظر میرسد که این شکست راهبردی بوده و در حالی که ارتش اعتقاد داشته تصویر واضحی [از تحرکات دارد] اما چیزی جز نشانههای ضعیف ندیده و انتقال این نشانهها (به مقامهای ارشد این رژیم) با دشواریهایی مواجه بوده است».
منابع خبری اعلام کردند که یک تصویر بردار امروز در بمباران ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
این تصویر بردار به نام "محمد فرج الله" در شمال غزه شهید شد و با احتساب وی، شمار شهدای رسانه از آغاز تجاوزگری ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۷۳ نفر رسید.
زارت بهداشت فلسطین امروز اعلام کرد که شمار شهدای دور جدید حملات جنایتکارانه ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه از دیروز تاکنون به ۲۰۰ نفر رسیده است.
به گزارش رسانه های فلسطینی، بنا بر اعلام وزارت بهداشت فلسطین، شمار زخمی ها نیز از دیروز تاکنون به ۵۸۹ نفر رسیده است.
نظامیان رژیم صهیونیستی روز جمعه و در اولین روز بعد از پایان آتشبس 6 روزه در غزه، حملات همهجانبه خود علیه شهروندان این باریکه را از سر گرفتند.
نیروهای مقاومت فلسطین و لبنان نیز در پاسخ به این جنایتها تجمعات نظامیان صهیونیستی را هدف قرار دادند.
پیشتر دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه اعلام کرده بود: شمار شهدا از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه به بیش از ۱۵ هزار نفر از جمله ۶ هزار و ۱۵۰ کودک و بیش از ۴ هزار زن رسیده است.
بر اساس این گزارش، بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در غزه همچنان زیر آوار هستند و بیش از ۳۷ هزار نفر نیز در حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه زخمی شدهاند.
رسانه لبنانی النشره در مطلبی با اشاره به خسارات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه آورده است: جنگ غزه هنوز تمام نشده تا بازنده و برنده آن مشخص شود. خسارات اقتصادی، مالی، سیاسی، دیپلماتیک، نفتی و گردشگری وارد شده به تل آویو بسیار فراتر از تصور آنها بوده است.
این رسانه می نویسد: درست است که از حیث تلفات انسانی، وضع فلسطینیان و صهیونیست ها قابل قیاس نیست، اما طرف دوم (رژیم صهیونیستی) متحمل خسارات سیاسی و دیپلماتیک و مالی شده است. اینجا این سئوال مهم مطرح میشود که آیا رژیم اسرائیل جنگ را باخته است؟ بله.
النشره می افزاید: چه کسی باور میکرد که در داخل دولت آمریکا، برخی شروط کمک به تل آویو را به آتش بس در غزه یا نکشتن غیرنظامیان، منوط کنند؟ چه کسی باور میکرد که در اتحادیه اروپا صدایی بلند شود که خواستار بازخواست شهرک نشینانی شوند که به فلسطیینان حمله و یا تهدید به توقف همکاری اقتصادی با تل آویو کنند؟
این رسانه ادامه می دهد: چه کسی باور میکرد که روند شتابان عادی سازی روابط با تل آویو، به علت اقدامات رژیم اسرائیل در غزه در معرض تهدید قرار بگیرد؟ چه کسی فکر یا باور می کرد که رویای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر کنونی برای تحمیل یک کشور یهودی، پس از آنکه او تا این حد به برداشتن اولین گامها برای تبدیل آن به واقعیت و جاودانه شدن نام خود در میان صهیونیست ها نزدیک بود، در حد یک رویا بماند؟
النشره می نویسد: چه کسی تصور میکرد که شهرک نشینان، شهرکهای خود را ترک کنند، به ویژه پس از اینکه یکی از بارزترین اهداف تل آویو، بلعیدن اراضی فلسطینیان به شکل گسترده و محاصره ملت فلسطین در محدوده جغرافیایی محدود بود؟
این رسانه لبنانی اضافه می کند: سئوالات بسیار دیگری قابل طرح است که جای تردید باقی نمیگذارد در این باره که اسرائیل طی دو ماه گذشته جنگ را باخته است و همه اینها تل آویو را در زمره بازندگان قرار میدهد.
روزنامه وال استریت ژورنال گزارش ارسال بمبهای سنگرشکن از سوی آمریکا به رژیم صهیونیستی را که قابلیت نفوذ به عمق سازه های بتنی را دارد، منتشر کرد.
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی افزود: انتقال بمب سنگرشکن BLU-۱۰۹ با وزن دو هزار پوند با ۱۵ هزار بمب از انواع دیگر و ۵۷ هزار گلوله توپ به ارزش صدها میلیون دلار همراه بوده که عمدتا از طریق هواپیماهای باری نیروی هوایی از نوع C-۱۷ منتقل شده اند و انتقال آنها تا روزهای اخیر ادامه داشته است.
این رسانه افزود: همزمان دولت جو بایدن فشارها بر (رژیم) اسرائیل برای شفاف سازی اهداف خود به منظور کاهش تلفات غیرنظامی را افزایش داده است.
وال استریت ژورنال نوشت، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در دبی گفت: به صراحت گفتم که بعد از آتش بس موقت، لازم است که (رژیم) اسرائیل رویکرد واضحی را در حفاظت از غیرنظامیان و تداوم ارسال کمک های انسان دوستانه اعمال کند.
مقامات پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) از ارائه جزییاتی درباره انواع و کمیت سلاح های ارسالی به رژیم صهیونیستی خودداری کرده است.
به نوشته وال استریت ژورنال، بمب های سنگرشکن در طبقه بندی مهماتی قرار دارند که ارتش آمریکا در عراق، افغانستان، سوریه، سومالی و لیبی برای حمله به تجمعات بزرگ اهداف دشمن در محیط های عمدتا باز از آنها استفاده کرده است.
بمب های سنگرشکن نام خود را از قدرت نفوذ و تخریب سنگرهای بتنی می گیرد.
این در حالیست که عملیات رژیم صهیونیستی در غزه، عمدتا شامل درگیری زمینی و حملات به ساختمان ها در مناطق شهری پرجمعیت انجام می شود و استفاده از این بمب ها احتمالا به بهانه هدف قرار دادن شبکه گسترده ای از تونل های زمینی متعلق به حماس بوده است.
میک مالروی معاون سابق دستیار وزیر دفاع و افسر تفنگداران دریایی و سیا به وال استریت ژورنال گفت: این ها نوعی از سلاح هایی هستند که ما در جنگ های خود در افغانستان و سوریه و در فضاهای باز غیرشهری استفاده کردیم.
وی افزود: آمریکا ممکن است از آنها در مناطق شهری تری استفاده کند اما ابتدا باید اهداف را بررسی کند تا اطمینان یابد که این حملات متناسب و بر اساس ضرورت نظامی است.
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات داخلی دولت آمریکا نوشت دیگر سلاح هایی که ارسال شده شامل بمب غیرهدایت شونده MK۸۲، بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ بمب MK۸۴ با کلاهک های به وزن دو هزار پوند، تقریبا ۱۰۰۰ بمب با قطرکوچک از نوع GBU-۳۹ و تقریبا ۳ هزار JDAM به عنوان کیت هایی است که می تواند به مهمات غیرهدایت شونده متصل شوند و قدرت حملات دقیق را به آنها بدهند.
رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود علیه نوار غزه، صبح امروز ۶ مسجد در خانیونس و رفح را بمباران کرد.
اشغالگران صهیونیست همچنین منزل یونس الاسطل، نماینده شورای قانونگذاری غزه واقع در منطقه«القراره» را بمباران کردند.
از سوی دیگر، نیروهای مقاومت فلسطین در محور شیخ رضوان، النصر و تل الهوا با اشغالگران مقابله کردند.
منطقه شیخ ناصر، میدان ابوحمید، منطقه التراخیص، نزدیک خیابان جلال، محله المحطه و منطقه الکتیبه در مرکز شهر خانیونس هدف حملات هوایی شدید قرار گرفته است.
جنوب شهر خانیونس نیز شاهد حملات شدید ارتش رژیم صهیونیستی بوده است.
حملات شدید اسرائیل به 400 نقطه غزه
ارتش اشغالگر در بیانیهای اعلام کرد که پس از شکست مذاکرات برای تمدید آتشبس، در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از ۴۰۰ هدف در نوار غزه از جمله بیش از ۵۰ هدف در خان یونس در جنوب نوار غزه حمله کردهاست.
ارتش اشغالگر در بیانیه خود اعلام کرد که «هواپیماهای نیروی هوایی در یک حمله گسترده به منطقه خان یونس به بیش از ۵۰ هدف و در روز گذشته به بیش از ۴۰۰ هدف در سراسر نوار غزه حمله کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که اعضای لشکر ۵۵۱ نظامی اعضای مقاومت را هدف قرار دادند و «زیرساختهای حماس را در منطقه بیت لاهیا با آتش تانک و حملات هواپیماها منهدم کردند».
ارتش اشغالگر به بمباران یک مسجد اعتراف کرد و مدعی شد که جنبش جهاد اسلامی آن را به عنوان «ستاد عملیاتی» در نظر گرفته بود. این ارتش همچنین از بمباران و انهدام آنچه «انبارهای سلاح و زیرساختهایی برای سازماندهی مجدد دشمن» توصیف کرد، خبر داد.
ارتش اشغالگر افزود که نیروهای دریایی این ارتش حملات گستردهای را در جنوب نوار غزه انجام داد و «یک اسکله تفریحی در خان یونس و دیرالبلح» را هدف قرار دادند.
اشغالگران ۳ مسجد در خان یونس را به طور کامل ویران کردند
هواپیماهای اشغالگر سه مسجد در خان یونس را به طور کامل ویران کردند.
همچنین بر اساس گزارش خبرنگار روسیا الیوم، در حومه محور الشیخ رضوان و خیابان العیون درگیری شدیدی بین رزمندگان فلسطینی و نیروهای رژیم صهیونیستی رخ داد.
در همین حال، هواپیماهای رژیم صهیونیستی خانه خانواده الآغا در غرب شهر خان یونس را بمباران کردند.
این خبرنگار خاطرنشان کرد: همچنین خانه خانواده العبادله در مرکز القراره، روبروی مسجد الصحابه، در شمال شرقی خان یونس هدف قرار گرفت که پس از هدف قرار دادن این خانه، تعدادی مجروح شدند.
خبرنگار الجزیره همچنین اعلام کرد، در حملات شدید رژیم صهیونیستی به دیرالبلح در مرکز نوار غزه و خان یونس (جنوب) دست کم هفت فلسطینی به شهادت رسیدند.
آژیرهای خطر در جنوب نوار غزه به صدا درآمدند
خبرنگار الجزیره گفت که آژیر خطر در مناطق صوفا و حولیت در جنوب نوار غزه و نیز در نیر اسحاق در جنوب غلاف غزه به صدا درآمدند.
گردانهای ابوعلی مصطفی: کیسوفیم را هدف حملات موشکی قرار دادیم
گردانهای ابوعلی مصطفی در پاسخ به جنایات اشغالگران علیه مردم فلسطین از بمباران شهرک «کیسوفیم» با رگبار موشکی خبر داد.
گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش حماس با تاکید بر هدف گرفتن نیروهای اشغالگر از طریق سه پهپاد «زواری»، همچنین از هدف قرار دادن انبوه خودروهای رژیم صهیونیستی در شمال منطقه مرکزی نوار غزه خبر داد.
شهادت ۳ خبرنگار فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه
دفتر اطلاعرسانی دولت غزه از شهادت سه خبرنگار فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه خبر داد.
دفتر اطلاعرسانی دولت غزه اعلام کرد که در حملات هوایی روز جمعه رژیم صهیونیستی به نوار غزه سه خبرنگار فلسطینی به شهادت رسیدند.
طبق گزارش این دفتر این خبرنگاران شامل عکاس خبری عبدالله درویش از شبکه ماهوارهای الاقصی، عکاس خبری منتصر الصواف و بردار او مروان الصواف است که به عنوان تکنسین صدا مشغول به فعالیت بود.
دولت غزه بستن گذرگاه رفح را تکذیب کرد
دفتر اطلاعرسانی دولت غزه همچنین با تکذیب اخبار منتشر شده در خصوص بسته شدن گذرگاه مرزی رفح، فعالیت عادی این گذرگاه را تایید کرد.
دفتر اطلاعرسانی دولت غزه تاکید کرد که این گذرگاه امروز شنبه به طور عادی به فعالیت خود ادامه میدهد.
این تکذیبیه دولت در غزه پس از انتشار اخباری مبنی بر «بستن کامل گذرگاه رفح، تخلیه آن از دو طرف و عقب نشینی کامیونهایی که در سمت مصر بودند، منتشر شد».
رویترز به نقل از «منابع امنیتی و سازمانهای امدادی» گزارش داده بود، پس از سرگیری بمباران اشغالگران، ورود کامیونهای کمک رسانی و سوخت به غزه از طریق گذرگاه رفح متوقف شد.
هلال احمر فلسطین نیز گزارش داد که پس از پایان آتشبس، اشغالگران از ورود کمکها از گذرگاه زمینی رفح جلوگیری کردند.
ضیاء رشوان، رئیس سرویس اطلاعات دولتی مصر گفت: مصر از پایان آتشبس موقت بشردوستانه در نوار غزه بسیار متاسف است و در حال حاضر با شرکای خود تمام تلاش خود را برای بازگشت هر چه سریعتر به آتش بس انجام میدهد.
احتمال خلع سلاح تعدادی از نیروهای ذخیره ارتش اشغالگر
این منابع افزودند که انتظار دارند با خلع سلاح تعدادی از نیروهای ذخیره، از تعداد نیروهای ذخیره کاسته شود، زیرا آنها پیشبینی میکنند که جنگ برای مدت طولانی ادامه یابد و این نیروها طی مراحلی وارد جنگ شوند.
این منابع ادامه دادند، انتظار میرود نیروهای ذخیره در شمال اسرائیل با هدف کاهش بار اقتصادی رژیم صهیونیستی خلع سلاح شوند.
این منابع خاطرنشان کردند: اظهارات گروگانها که منتشر شده به جمعآوری دادههای اطلاعاتی در نوار غزه کمک میکند و این اطلاعات با سایر اطلاعات با هدف استفاده از آن در جنگ بررسی میشوند. این در حالی است که منابع ارتش اشغالگر گفتهاند که برخی از شهادت اسیران سابق نادرست است.
به گفته ارتش اشغالگر، در حال حاضر ۱۳۷ اسیر صهیونیست از جمله ۱۷ زن در نوار غزه هستند. ۱۱۳ اسیر از جمله ۲۴ خارجی که در جریان تبادل اسرا که از جمعه گذشته تا دیروز در نوار غزه به سر میبردند، آزاد شدهاند.
رسانه آمریکایی: آتشبس اخیر برای حماس پیروزی خالص بود
وبسایت ایبیسی نوشته با آنکه توجه عموم به سمت محقق شدن کمکهای انسانی در نتیجه آتشبس میان حماس و اسرائیل معطوف شده کارشناسان مسائل امنیتی خاطرنشان میکنند که آتشبس اخیر به حماس فرصت لازم برای تقویت و تجدید قوا برای آغاز دور جدید درگیریها را داده باشد.
به نوشته این وبسایت آمریکایی تا قبل از آتشبس مقامهای آمریکایی و اسرائیلی هر دو تأکید میکردند که از «وقفه» در جنگ حمایت میکنند و نه برقراری «آتشبس» عمومی، چرا که به باور آنها آتشبس میتوانست به نفع حماس باشد.
با وجود این، تمدید وقفههای کوتاهمدت در جنگ غزه موجب شد که عملاً به مدت یک هفته آتشبس برقرار شود.
میک مالروی، معاون سابق مشاور وزیر دفاع آمریکا در خاورمیانه به ایبیسی گفت که آتشبس یک هفتهای برای حماس «چه از نظر نظامی و چه از نظر سیاسی، پیروزی خالص» بوده است.
او گفت: «به نظر من اسرائیل میدانست که این اتفاق خواهد افتاد اما برایشان بازگرداندن گروگانها ارزش داشت.»
جمعبندی مالروی و دیگر تحلیلگران مسائل امنیتی که با ایبیسی گفتوگو کردهاند این است که حماس احتمالاً از آتشبس موقت برای تجدید قوا، تقویت تسلیحاتی و تغییر جایگاه نیروهایش در غزه استفاده کرده است.
ایبیسی نوشته با آنکه ارتش اسرائیل اقدام به تخریب ساختمانهای زیادی در شمال غزه کرده اما هنوز مشخص نیست چه مقدار از زیرساختهای نظامی حماس تخریب شدهاند.
رابرت آبرامز با تأیید دیدگاه فوق تصریح کرده است: «هر چه آتشبس طولانیتری برقرار شود حماس فرصت تقویت تسلیحاتی، تأمل دوباره و تجدید قوا خواهد داشت.»