به گزارش تابناک اقتصادی، پنجشنبه صد و هشتاد و هفتمین نشست اوپک برگزار و با توافق کشورهای نفتی عضو در این سازمان قرار شد تولید روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی کاهش پیدا کند. حال باید دید اعمال این تصمیم از سوی اوپک چه تاثیری بر سیاستهای ایران برای فروش نفت دارد؟
به عقیده برخی تحلیلگران، از آنجایی که ایران تحت تحریمهای ثانویه ایالات متحده است و قادر به فروش رسمی نفت نیست، پس تصمیمات اوپک در این زمینه نمیتواند تاثیری در میزان فروش نفت داشته باشد، مگر از مبادی غیر رسمی.
تمدید کاهش عرضه نفت در بازار جهانی، منجر به افزایش تقاضا و قیمت میشود؛ بنابراین، کشوری نظیر آمریکا که بانی اعمال تحریم علیه ایران است و البته نقش مهمی در بازارها دارد، مجبور است برای ایجاد تعادل در قیمت نفت، از سختگیریهایش چشم پوشی کند، چون اگر چنین روندی دنبال نشود، قیمت نفت رشد افسارگسیختهای پیدا میکند و نه تنها تعادل بازار طلای سیاه بلکه بازار سوخت، بازار دلار و طلا نیز دچار نوسان میشود؛ روندی که در حال حاضر نیز رخ میدهد و منجر به افزایش صادرات نفت ایران شده است.
گفتنی است، به تازگی بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که آمریکا به دلیل نگرانی از افزایش قیمت نفت و تأثیر آن بر انتخابات میاندورهای سال ۲۰۲۴، از افزایش صادرات نفت ایران چشمپوشی میکند.
بر اساس این گزارش، برخی مقامهای آمریکایی اذعان کردهاند که تحریمهای نفتی علیه ایران کاهش یافته است. این امر به ایران اجازه داده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد و به میزان روزانه بیش از ۲ میلیون بشکه نفت خام به بازارهای جهانی صادر کند؛ بنابراین، حضور ایران حتی در قالب غیررسمی در رقم زدن روند بازار جهانی نفت قابل چشمپوشی نیست.