بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد پنجاه و هشتمین روز خود شده است که توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل تمدید نشد و حملات اسرائیل علیه مردم غزه به صورت گسترده ای آغاز شد و امروز دوشنبه با شدت بیشتری ادامه داشته است.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که عملیات زمینی را در همه مناطق غزه گسترش میدهد و حماس را در کل مناطق باریکه هدف قرار میدهد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی دوشنبه شب در سخنانی بر گسترش عملیات زمینی در سراسر غزه تأکید و اعلام کرد که حماس را در کل مناطق باریکه هدف قرار میدهد.
وی افزود: در مناطق پرجمعیت میجنگیم و این نشاندهنده عزم راسخ ما برای دستیابی به اهداف در همه نقاط غزه است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی تصریح کرد: از سازمانهای بینالمللی میخواهیم که امنیت «ربودهشدگان» در غزه را تضمین کنند و دارو در اختیار آنها قرار دهند.
وی ادامه داد: همواره از صلیب سرخ و سازمانهای بین المللی می خواهیم که تمام تلاش خود را برای بازدید از افراد «ربوده شده» در غزه به کار بگیرند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: ماموریت ما این است که در همه جا از جمله جبلیه و شجاعیه پیروز شویم.
سخنگوی ارتش رژیم تأکید کرد که هیچ اطلاعات تأیید شدهای در مورد کشته شدن رهبران حماس در خانیونس در دست نداریم.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» همسویی برخی رسانههای غربی با دروغپردازی و شایعهپراکنیهای اشغالگران علیه مقاومت را شدیدا محکوم کرد.
جنبش حماس دوشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که همسویی برخی رسانههای غربی با دروغپردازی و شایعهپراکنیهای اشغالگران اسرائیلی علیه مقاومت را شدیدا محکوم میکند.
در ادامه بیانیه آمده است: هدف از این شایعههای بیاساس تخریب وجهه مقاومت فلسطین است که آخرین نمونه آن نسبت دادن اتهام بیاساس تجاوز جنسی به اسرائیلیها در جریان نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر به نیروهای مقاومت بود.
در ادامه این بیانیه آمده است که این شایعهپراکنیها بخشی از دروغسازی ماشین تبلیغاتی دشمن است که کذب ادعاهای آن به ویژه ادعای سر بریدن کودکان و هدف قرار دادن صهیونیستها در جشنواره موسیقی رعیم و یا استفاده از بیمارستان شفا برای اهداف نظامی کاملا ثابت شده است.
حماس تأکید کرد که رژیم جنایتکار سعی دارد تا با شایعهپراکنی علیه مقاومت، بر تعامل و رفتار انسانی و اخلاقی آن با اسرای اسرائیلی که جهانیان شاهد آن بودند و شماری از این اسرا هم پس از آزادی به آن اذعان کردند، سرپوش بگذارد.
این جنبش از تمامی رسانهها دعوت کرد در دام دروغپردازیهای هدفمند و مغرضانه اشغالگران اسرائیلی گرفتار نشوند و برای حمایت از حقیقت و احترام به قداست رسالت رسانهای، در مورد هر موضوعی تحقیق کنند.
شرکت ارتباطات فلسطین خبر داد که تمامی خدمات ارتباطی و اینترنت در نوار غزه به دلیل قطع شدن مسیرهای اصلی، به طور کامل قطع شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه امروز در سخنانی گفته بود که «70 درصد از قربانیان حملات صهیونیستها را زنان و کودکان تشکیل میدهند».
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته از آغاز حمله زمینی ارتش به خان یونس واقع در جنوب نوار غزه خبر داد.
خان یونس از روز جمعه گذشته هدف حملات شدید هوایی رژیم صهیونیستی قرار دارد و در همین ارتباط سخنگوی یونیسف اعلام کرد که جنوب غزه در معرض شدیدترین بمباران قرار دارد و منجر به تلفات سنگین در میان کودکان شده است.
اسرائیل هدف جنگی خود را «نابودی حماس» تعریف کرده است؛ هدفی که بسیاری از تحلیلگران آن را بلندپروازانه و غیرقابل تحقق میدانند.
سخنگوی گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در سخنانی از انهدام ۲۸ تانک، خودروی زرهی و نفربر ارتش رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه خبر داد.
به گزارش سما نیوز، سخنگوی گردانهای شهید عزالدین القسام در ادامه تصریح کرد، مجاهدین القسام در ۲۴ ساعت گذشته توانستند ۲۸ خودروی نظامی (شامل تانک، خودروی زرهی و نفربر) را در تمام جبهههای درگیری در نوار غزه به طور کامل یا جزئی منهدم کنند.
وی ادامه داد: رزمندگان ما نیروهای رژیم صهیونیستی که در حال نفوذ به غزه و موضع گیری در آن بودند را با گلولهای ضد استحکامات و ضدنفر هدف قرار دادند و از فاصله صفر با آنها درگیر شدند و کشتههای حتمی را در میان نظامیان دشمن برجای گذاشتند.
ابو عبیده افزود: مجاهدین ما با گلولههای خمپاره کالیبر سنگین، مراکز نظامی دشمن را درهم کوبیدند و حملات راکتی شدیدی را به سمت اهداف مختلف شلیک کرده و این مواضع را در داخل رژیم صهیونیستی هدف قرار دادند.
یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با شبکه آمریکایی ABC با تکرار توهم نابود کردن جنبش حماس اظهار داشت: ما چندین ماه در غزه برای اجرای عملیات از بین بردن مناطق تحت کنترل حماس خواهیم جنگید.
وی افزود: من پیشبینی میکنم که جنگ غزه با شدت فعلی خود دستکم تا دو ماه دیگر ادامه یابد.
گالانت ادامه داد: متعهد به بازگرداندن بقیه گروگانها (اسرای صهیونیست) در غزه هستیم.
توماس وایت مدیر امور آنروا در غزه روز دوشنبه به وقت محلی در رسانه اجتماعی ایکس که قبلا با نام توییتر شناخته می شد، گفت: "مردم غزه به دنبال راهنمایی برای یافتن امنیت هستند اما ما پاسخی برای گفتن به آنها نداریم."
او گفت: «جادههای منتهی به جنوب به سمت رفح مملو از ماشینها و گاریها است که مملو از مردم و داراییهای ناچیز آنهاست.
آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) اعلام کرد که تقریباً ۱.۹ میلیون نفر یعنی بیش از ۸۰ درصد از کل جمعیت غزه، از زمان آغاز جنگ بین حماس و اسرائیل آواره شده اند.
گردانهای عزالدین القسام در پاسخ به کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه، شهر اشغالی بئر السبع را هدف حمله راکتی قرار دادند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، در پی حمله راکتی گردانهای القسام به بئر السبع آژیر خطر در این شهر، النقب و بخشهای وسیعی از اراضی اشغالی به صدا درآمد.
همزمان گردانهای سرایا القدس نیز اعلام کرد نیروهای اشغالگر را در منطقه ابو هولی با گلولههای خمپاره ۶۰ کالیبری و پایگاه کیزوویم را هم هدف حمله موشکی قرار داده است.
مقاومت فلسطین بعدازظهر امروز نیز تلآویو و شهرکهای مجاور نوار غزه و همچنین شهر اشغالی عسقلان را هدف حمله راکتی قرار داده بود.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد، شمار شهدای تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۱۵۸۹۹ شهید افزایش یافت که ۷۰ درصد از آنها را کودکان و زنان تشکیل می دهند.
به گزارش سما نیوز، وزارت بهداشت فلسطین تأکید کرد که ادامه تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه باعث از کار افتادن کامل بخش بهداشتی و درمانی این منطقه شده است.
وزارتخانه یاد شده افزود: شمار زخمی های تجاوز رژیم اشغالگر به غزه به ۴۲ هزار نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت فلسطین ضمن درخواست حفاظت از بیمارستان ها و کادر درمانی و نیروی انسانی، خواستار ایجاد گذرگاههای امن برای ورود کمک های پزشکی و سوخت به غزه و خروج زخمی ها از این منطقه شد.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه همچنین از سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی خواست برای آزادی کادر درمان از زندان های اشغالگران اقدام نماید.
مقاومت فلسطین از حمله راکتی به شهر اشغالی عسقلان و شهرکهای مجاور نوار غزه و انهدام چند خودروی نظامی صهیونیستها در جریان نبرد زمینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «سما»، آژیرهای خطر در شهر اشغالی عسقلان در جنوب سرزمین های اشغالی به صدا درآمده است.
در همین راستا، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد که در پاسخ به جنایات علیه غیرنظامیان در نوار غزه، شهر اشغالی عسقلان را راکت باران کرده است.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد: تجمعات دشمن در پایگاه پشتیبانی نظامی «صوفا» را با شلیک راکت هدف قرار دادیم.
منابع رسانهای همچنین از به صدا درآمدن آمدن آژیرهای خطر در شهرکهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه خبر دادند.
تیپ ناصر صلاح الدین شاخه نظامی کمیته مقاومت مردمی فلسطین نیز در بیانیه ای کوتاه اعلام کرد: ما مراکز نظامی دشمن صهیونیستی را در نزدیکی موضع نظامی «کیسوفیم» با شلیک خمپارههای کالیبر سنگین هدف قرار دادیم.
گردان های القسام نیز درباره آخرین دستاوردهای نبرد زمینی مقاومت در مقابل نظامیان رژیم اشغالگر در نوار غزه، از هدف قرار دادن و انهدام سه دستگاه خودروی نظامی صهیونیستها در محور شرق غزه خبر داد.
این گردانها اعلام کرد که این خودروها با راکتهای «الیاسین ۱۰۵» هدف قرار گرفتند.
القسام همچنین اعلام کرد که یک تانک ارتش رژیم صهیونیستی را با راکت الیاسین ۱۰۵ در شرق بیت لاهیا هدف قرار داده است.
گردانهای عزالدین القسام ظهر امروز نیز اعلام کرده بود: رزمندگان ما از صبح امروز تاکنون ۵ دستگاه تانک و پنج دستگاه نفربر زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را در محور شرق غزه با راکتهای الیاسین ۱۰۵ هدف قرار داده و منهدم کردند.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد: رزمندگان ما همچنین شماری از نظامیان صهیونیست را از فاصله نزدیک در منطقه شیخ رضوان کشته و سالم به مقرهای خود بازگشتند.
رسانه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» جزئیات جدیدی را از اختلافات، تنشها و ناهماهنگی میان دفاتر نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم اشغالگر فاش کرد.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم»،کنفرانسهای مطبوعاتی جداگانه تنها نوک کوه یخ تنش میان «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اسرائیل است.
بر پایه گزارش این رسانه صهیونیستی، نتانیاهو دفاتری را به گالانت در وزارت جنگ اختصاص داده بود اما آنها را تعطیل کرده، به همین دلیل گالانت به دنبال یک اتاق برای دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر اخیرش به سرزمینهای اشغالی بود.
این روزنامه صهیونیستی ادامه داد: شهرک نشینان با دور دیگری از تنش میان دو شخصیت برجسته سیاسی مواجه هستند، این در حالی است که آنها یعنی نتانیاهو و گالانت مسئول امنیت «اسرائیل» هستند.
این روزنامه نوشت: با وجود اینکه هیچ فردی نسبت به روابط متشنج میان نتانیاهو و گالانت به ویژه پس از صدور دستور اخراج وزیر جنگ در ماه مارس توسط نتانیاهو تردیدی ندارد، اما آنها از ابتدای جنگ تلاش کردند تا یک جبهه متحد را از خود نشان دهند.
در همین حال، روز یکشنبه پایگاه خبری عربی ۲۱ در گزارشی به علنی شدن اختلاف بین نتانیاهو و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشته بود: اختلاف بین نتانیاهو و گالانت به طور فزاینده ای در انظار عمومی در حال آشکار شدن است.
به نوشته این پایگاه، وزیر جنگ رژیم اسرائیل به دلیل اختلاف با نتانیاهو، از شرکت در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر این رژیم برای گفت وگو درباره آخرین تحولات پس از شروع مجدد حملات علیه مردم بی گناه و مظلوم غزه خودداری کرد.
گالانت کنفرانس مطبوعاتی خود را به صورت انفرادی برگزار کرد و پس از آن، کنفرانسی جداگانه برای نتانیاهو برگزار شد که نشان داد وزیر جنگ رژیم اشغالگر، از برگزاری کنفرانس مشترک با نتانیاهو خودداری کرده است.
این در حالی است که از نتانیاهو درباره علت برگزاری کنفرانس خبری جداگانه سوال شد و او گفت: من به گالانت پیشنهاد دادم که کنفرانس مطبوعاتی مشترک برگزار کند و او مختار است که گزینه خود را انتخاب کند.
اظهارات نخست وزیر رژیم اسرائیل اشاره دارد به اینکه گالانت این پیشنهاد را رد کرده است.
در کنفرانس های مطبوعاتی قبلی نیز مشخص شد که هیچ هماهنگی و دوستی بین نتانیاهو و فرماندهان جنگ وجود ندارد.
دولت هلند به دلیل اتهاماتی مبنی بر اینکه تحت تاثیر صادرات قطعات مربوط به جنگنده اف-۳۵ به رژیم صهیونیستی در جنایات جنگی این رژیم در نوار غزه، شریک است، با یک چالش حقوقی جدی مواجه شده است.
به گزارش «رویترز»، سه سازمان حقوق بشری در هلند، از جمله دفتر سازمان انگلیسی آکسفام در هلند، این پرونده مربوط به این اتهام را به دادگاه منطقهای لاهه کشاندهاند و ادعا میکنند که صادرات قطعات هواپیماهای جنگنده، رژیم صهیونیستی را قادر کرده است تا غزه را بمباران کند.
این سه سازمان در پرونده بمباران غزه خاطر نشان کردهاند که رژیم صهیونیستی اصول اساسی قوانین جنگ مانند تمایز قائل شدن بین اهداف نظامی و غیرنظامی و همچنین اصل تناسب را به کلی نادیده گرفته است.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی انجام جنایات جنگی در غزه را رد کرده است و میگوید، نیروهای ارتش این رژیم هنگام مبارزه با گروههای مقاومت فلسطینی در مناطق پرجمعیت غزه از قوانین بینالمللی پیروی میکنند و قائل به رعایت آنهاست.
با این حال، «زئیو شیف»یک تحلیلگر نظامی صهیونیستی در جریان اظهاراتی عنوان کرده است: ارتش اسرائیل همیشه مردم غیرنظامی را هدفمند و آگاهان هدف قرار داده است و هرگز در روند حملاتش اهداف نظامی را از غیرنظامی جدا نکرده است.
هلند دارای یک انبار تجهیزات نظامی منطقهای است که قطعات اف-۳۵ متعلق به ایالات متحده آمریکا را در آن ذخیره میکند و این قطعات را به سایر شرکای خود همچون رژیم صهیونیستی ارسال میکند. اسناد دولتی هم نشان میدهد که چند هفته پس از حمله ۷ اکتبر حماس به فلسطین اشغالی، دولت هلند اجازه ارسال محمولههای مربوط به قطعات اف ۳۵ های رژیم صهیونیستی را داده است.
وزارت دفاع هلند که بر روند چنین صادراتی نظارت دارد، در مورد پرونده مذکور هیچ اظهار نظری نکرده است با این حال در هفته گذشته در جریان نامهای در پارلمان این کشور عنوان کرد که طبق اطلاعات موجود، نمیتوان ادعا کرد که اف ۳۵ در جریان نقض قوانین بشردوستانه جنگ توسط رژیم صهیونیستی نقش داشتهاند.
باوجود حمایتهای نظامی و سیاسی کشورهای غربی از رژیم موقت صهیونیستی در جنگ علیه نوار غزه و کشتار مردم فلسطین، گفته میشود غرب نگران برنامههای ارتش تلآویو برای ایجاد مناطق حائل در نوار غزه است.
روزنامه «هاآرتص» به نقل از یک دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، نوشت که کشورهای غربی اکنون نگران این هستند که منطقه حائل پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای ایجاد در نوار غزه، بعد از جنگ هم دائمی بشود.
هاآرتص در گزارش امروز (دوشنبه) خود توضیح داد که کشورهای غربی در حال مباحثه بر سر این مسئله هستند که از طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه حائل در نوار غزه حمایت کنند یا خیر، زیرا تلآویو هنوز شفافسازی نکرده که تا چه زمانی این منطقه حائل را حفظ خواهد کرد.
به گفته این منبع دیپلماتیک، کابینه تلآویو هنوز برنامه دقیقی برای ایجاد منطقه حائل بعد از پایان جنگ ندارد و غرب نیز نگران حضور نظامی طولانیمدت صهیونیستها در نوار غزه هستند.
از سوی دیگر، «عبدالله دوم» پادشاه اردن گفته که این کشور با هر سناریویی مبنی بر اشغال دوباره بر بخشی از نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی یا ایجاد مناطق حائل در این باریکه را که منجر به وخامت بحران میشود، مخالفت میکند.
در ماه اکتبر نیز «آوی دیختر» وزیر کشاورزی رژیم تروریست صهیونیستی طی یادداشتی در نشریه «فاینشال تایمز» گفته بود که کابینه تلآویو قصد دارد بعد از پایان جنگ با حماس، منطقه حائلی در نوار غزه ایجاد کند.
باوجود حمایتهای نظامی و سیاسی کشورهای غربی از رژیم موقت صهیونیستی در جنگ علیه نوار غزه و کشتار مردم فلسطین، گفته میشود غرب نگران برنامههای ارتش تلآویو برای ایجاد مناطق حائل در نوار غزه است.
روزنامه «هاآرتص» به نقل از یک دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، نوشت که کشورهای غربی اکنون نگران این هستند که منطقه حائل پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای ایجاد در نوار غزه، بعد از جنگ هم دائمی بشود.
هاآرتص در گزارش امروز (دوشنبه) خود توضیح داد که کشورهای غربی در حال مباحثه بر سر این مسئله هستند که از طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه حائل در نوار غزه حمایت کنند یا خیر، زیرا تلآویو هنوز شفافسازی نکرده که تا چه زمانی این منطقه حائل را حفظ خواهد کرد.
به گفته این منبع دیپلماتیک، کابینه تلآویو هنوز برنامه دقیقی برای ایجاد منطقه حائل بعد از پایان جنگ ندارد و غرب نیز نگران حضور نظامی طولانیمدت صهیونیستها در نوار غزه هستند.
کتائب شهید عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس، اعلام کرد که از صبح امروز (دوشنبه، ۴ دسامبر)، موفق شده با راکتهای یاسین ۱۰۵، پنج تانک و پنج نفربر را در محور شرق غزه هدف قرار دهد و منهدم کند.
در بیانیه شاخه نظامی حماس آمده است که علاوه بر این، رزمندگان مقاومت موفق شدند نظامیان اسرائیلی در منطقه الشیخ رضوان از فاصله صفر هدف قراردهند و پس از انجام عملیات، به سلامت به پایگاههای خود بازگردند.
روز گذشته نیز گروههای مقاومت فلسطین در درگیری با نظامیان اشغالگر در شرق دیرالبلح، بیت لاهیا و ...حدود ۱۰ تانک و خودروی نظامی را منهدم کردند و موفق شدند شماری از نظامیان اسرائیلی را که در مناطق مسکونی سنگر گرفته بودند، هدف قرار دهند.
لحظه وحشتناک اصابت بمب ۲۰۰۰ پوندی علیه غزه
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه بعد از ظهر امروز اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از بمبهای ۲۰۰۰ پوندی علیه غزه استفاده کرده است.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه در بیانیه ای اعلام کرد: رژیم صهیونیستی نسلکشی خود در نوار غزه را گسترش داده است و از بمبهایی استفاده می کند که وزن هر کدام به ۲۰۰۰ رطل(واحد اندازهگیری) میرسد و مردم در تمامی سطوح با فاجعه انسانی واقعی رو به رو هستند.
این دفتر همچنین تاکید کرد که خودروهای نظامی صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی نزدیک شدهاند.
همچنین برخی منابع خبری اعلام کردند که رژیم صهیونیستی اطراف بیمارستان شهدا الاقصی در دیرالبلح غزه را هدف قرار داده است.
صهیونیست ها همچنین ساختمان «قصرالعدل» در شهر الزهرا غزه را منفجر کردند.
همچنین منابع خبری اعلام کردند که در جریان بمباران منزل خانواده الشرافی در منطقه القصاصیب واقع در شمال غزه تعدادی شهید و مجروح شدند.
در همین حال، سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل "یونیسف" نیز امروز با اشاره به وضعیت بحرانی نوار غزه تاکید کرد که حملات وحشیانه در جنوب این منطقه کمتر از شمال نیست.
این سخنگو گفت که حملات علیه جنوب غزه از نظر وحشیگری کمتر از شمال غزه نیست و اوضاع مادران و کودکان در آن منطقه بحرانیتر شده است.
وی تاکید کرد: ما باید باور داشته باشیم که میتوانم بخشی از توقف جنگ علیه کودکان باشیم و سکوت همدستی است.
همچنین منابع خبری اعلام کردند که در جریان بمباران منزل خانواده الشرافی در منطقه القصاصیب واقع در شمال غزه تعدادی شهید و مجروح شدند.
هیأت آمریکایی برای گفتوگو درباره غزه به فلسطین اشغالی سفر میکند
شبکه الجزیره به نقل از کاخ سفید خبر داد هیأتی از مقامات دولت بایدن شامگاه امروز وارد فلسطین اشغالی میشود تا آنها با همتایان صهیونیست خود درباره طرحها برای «غزه پساجنگ» گفتوگو کنند.
به گزارش الجزیره به نقل از رسانههای اسرائیلی، این هیأت به ریاست مشاور امنیت ملی معاون رئیسجمهور آمریکا فیل گوردون قرار است با رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تزاچی هانگبی و وزیر امور استراتژیک کابینه تلآویو ران درمر دیدار کند. الجزیره ابتدا گزارش داده بود ریاست این هیأت را کامالا هریس برعهده خواهد داشت که بعد آن را اصلاح کرد.
پیشتر، هریس با تکرار ادعای صهیونیستها گفت حماس دیگر نباید غزه را اداره کند و مدعی شد: «ما خواستار مشاهده نوار غزه و کرانه باختری متحد تحت نظر تشکیلات خودگردان فلسطین هستیم و باید آرزوها و مطالبات فلسطینیها محور این کار باشد».
این در حالی است که سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید جان کربی در مصاحبه با شبکه خبری ایبیسی نیوز گفت: تشکیلات خودگردان فلسطینی برای اداره نوار غزه مناسب نیست.
صحبتها درباره آینده نوار غزه در حالی مطرح میشود که ارتش رژیم صهیونیستی در عملیات زمینی خود در این منطقه هیچ دستاورد مشخصی نداشته است. تلآویو تلاش میکند آمار تلفات خود در جریان طوفانالاقصی را به صورت قطرهچکانی و چند بخشی منتشر کند بر اساس آمار اعلامی، از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر تاکنون که ۵۹ روز از آن میگذرد، ۴۰۱ نظامی کشته شدهاند.
کربی در پاسخ به سوالی درباره مخالفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با اداره غزه توسط تشکیلات خودگردان گفت: «آنچه نتانیاهو گفته بود اکنون درست درآمده است. شما یک تشکیلات خودگردان غیرمتحد را میبینید. این برای ما نیز غیرقابلقبول است».
وی افزود: «اعتقاد نداریم که تشکیلات خودگردان اکنون در شرایط مناسبی قرار دارد تا به اعتبار آن اداره نوار غزه را به دست بگیرد. واشنگتن میخواهد تشکیلات خودگردان خود را اصلاح و احیا کند تا به اداره نوار غزه کمک کند».
اعلام آمادگی اردوغان برای محاکمه نتانیاهو
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه امروز (دوشنبه) ضمن توصیف کردن «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی بهعنوان «قصاب غزه» گفت که برای محاکمه او آماده میشوند.
اردوغان طی سخنرانی در کمیته دائمی سازمان همکاری اسلامی گفت: «سازمان ملل قادر به حفظ کارمندان خود در غزه نیست و در محکومیت جنایات اسرائیل بیانیهای صادر نکرد».
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی توضیح داد: «سکوت غرب در مورد هدف قرار دادن خبرنگاران و پرسنل پزشکی در غزه، اسرائیل را به ادامه جنایات خود تشویق میکند. با کشورهایی که منبع تصمیمگیری در سازمان ملل را کنترل میکنند، نمیتوان به صلح دست یافت و این سیستم باید تغییر کند».
رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی بمب اتمی دارد اما آن را تکذیب میکند، تصریح کرد: «نتانیاهو با عنوان قصاب غزه در تاریخ ماندگار میشود و ما در حال آماده شدن برای محاکمه او هستیم».
طبق این گزارش، اردوغان ادامه داد: «نتانیاهو، قصاب غزه، برنامههای توسعه طلبانهای دارد که فراتر از غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی است و ما باید با نقشههای او مقابله کنیم».
به نوشته آناتولی، وی درباره کمکهای ترکیه به نوار غزه گفت: «ما کمکهای پزشکی و بشردوستانه را به غزه فرستادیم و دهها نفر را برای درمان در ترکیه دریافت کردیم».
رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه اظهارات نفرتپراکنی علیه اسلام را نباید پذیرفت، تاکید کرد: «غرب سوزاندن قرآن کریم را آزادی بیان میداند اما جنایات در نوار غزه را نمیبیند».
اردوغان همچنین افزود: «ما چشماندازی برای بحث در مورد راهبردهای جدید، از جمله محاکمه مسئولان اسرائیلی قتل عام در نوار غزه داریم».
تعداد شهدای کرانه باختری از ابتدای ۲۰۲۳ به ۴۶۴ تن رسید
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ۴۶۴ فلسطینی در کرانه باختری از ابتدای سال جاری میلادی به ضرب گلوله اشغالگران و شهرکنشینان صهیونیست به شهادت رسیدند.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد، تعداد فلسطینیانی که در کرانه باختری از ابتدای سال جاری میلادی به ضرب گلوله اشغالگران و شهرکنشینان صهیونیست به شهادت رسیدهاند به ۴۶۴ تن رسیده است.
براساس گزارش الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین همچنین اعلام کرد، ۲۵۶ تن از آنها از هفتم اکتبر شهید شدهاند.
کرانه باختری همزمان با جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که دهها هزار شهید و همچنین خرابیهای گستردهای را بر جای گذاشته، شاهد موجی از تنشها و درگیریهای میدانی میان فلسطینیان و نیروهای ارتش رژیم اشغالگر است.
طی ۲۴ ساعت ۶۰ فلسطینی در کرانه باختری دستگیر شدند
باشگاه اسرای فلسطینی اعلام کرد: نیروهای اشغالگر از عصر یکشنبه تا بامداد دوشنبه حداقل ۶۰ فلسطینی از جمله اسرای سابق را در کرانه باختری بازداشت کردند.
این باشگاه در بیانیهای توضیح داد که بازداشتها در اردوگاه دهیشه در بیتلحم متمرکز بودند، در حالی که بقیه دستگیریها در اکثر استانهای کرانه باختری بود و گروهی از آنها بعدا آزاد شدند. به این ترتیب، مجموع دستگیر شدگان پس از هفتم اکتبر گذشته به بیش از ۳۵۴۰ رسید و این مجموع شامل دستگیرشدگان از منازل، در ایستهای بازرسی نظامی و نیز کسانی است که تحت فشار مجبور به تسلیم شدند.
از سوی دیگر، نیروهای رژیم اشغالگر به خانه شیخ عکرمه صبری، خطیب مسجد الاقصی واقع در محله الصوانه در شهر قدس اشغالی یورش بردند و تصمیمی مبنی بر تمدید ممنوعیت سفر وی به مدت یک ماه دیگر گرفتند.
شیخ عکرمه صبری، خطیب مسجد الاقصی، رئیس مرکز عالی اسلامی و مفتی سابق شهر قدس اشغالی و فلسطین و دارای مدرک فوق لیسانس رشته الهیات دانشگاه ملی النجاح در شهر نابلس و مدرک دکتری بینالمللی فقه عمومی از دانشکده الهیات و حقوق دانشگاه الازهر است.
همچنین او بنیانگذار و رئیس مرکز علما و مبلغان فلسطین، رئیس شورای عالی فتوای فلسطین و نیز رئیس مرکز عالی اسلامی شهر قدس اشغالی است. شیخ عکرمه صبری دهها تالیف و فتوا دارد.
ویرانی ۶۰ درصد نوار غزه
رژیم صهیونیستی در بیش از ۵۰ روز جنگ، ۶۰ درصد نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده؛ اقدامی که در راستای سیاست جنگ زمین سوخته این رژیم است.
به گزارش «العربی الجدید»، خیابان های ویران و ساختمان های فروریخته منظره غالب در سراسر نوار غزه است و رژیم صهیونیستی ۶۰ درصد ساختمان ها و زیرساخت های این منطقه را در کمتر از ۲ ماه ویران کرده و این معادل چیزی است که در چهارسال نخست جنگ در سوریه اتفاق افتاده است.
بمباران های هدفمند رژیم صهیونیستی، زیرساخت ها، شبکه انتقال برق، آب و فاضلاب را هدف قرار داده و مجموعه ای از بحران های درهم تنیده را ایجاد کرده که زندگی ساکنان این منطقه با زندگی ۵۸ روزه زیر آتش را بسیار دشوار کرده است.
این بمباران ها از ۷ اکتبر (۱۵مهرماه) ۶۰ درصد از ساختمان ها و برج ها و همه شبکه های زیرساختی در اطراف آن ها را نابود کرده است.
تاکنون در این بمباران ها، ۳۰۰ هزار واحد مسکونی تخریب شده که از این میان، ۵۰ هزار واحد به طور کامل ویران شده و مدارس، مساجد، بازارها، ساختمان های اداری و میدان ها نیز از بین رفته است.
بر اساس گزارش العربی الجدید، علاوه بر بمباران وحشیانه، افزون بر ۴۰ هزار تن موشک و بمب جدید برسر شهروندان غزه ریخته شده که این موشک ها برای نخستین بار است که در جنگ بکار گرفته می شود.
این بمباران ها به تخریب خیابان های اصلی و خطوط آبرسانی منجر شده و رفت و آمد خودروها و حتی گاری هایی که توسط حیوانات به خاطر نبود سوخت مورد استفاده قرار می گیرد را با مشکل روبرو کرده است.
«حسنی مهنا» سخنگوی شهرداری غزه می گوید که رژیم صهیونیستی در طول تجاوز به این منطقه، سیاست زمین سوخته را در پیش گرفته است.
سازمان ملل متحد ۹ نوامبر(۱۸ آبان) اعلام کرد که ۵۰ درصد ساختمان های مسکونی غزه، در طول یک ماه بمباران توسط رژیم صهیونیستی تخریب شده است.
رژیم صهیونیستی تلاش می کند که نوار غزه را از طریق بمباران و تخریب همه زیرساخت های خدماتی مورد نیاز زندگی عادی فلسطینی ها، به یک منطقه غیر قابل سکونت تبدیل کند.
انهدام ۵ تانک و ۵ نفربر زرهی رژیم صهیونیستی در غزه
حملات حزبالله علیه نظامیان صهیونیست
حزب الله لبنان از انجام حملات علیه نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
به گزارش رسانه های فلسطینی، حزب الله لبنان در بیانیهای اعلام کرد که مبارزان ما در راستای حمایت از مردم فلسطین در غزه و پشتیبانی از مقاومت شریف و شجاع فلسطین بامداد امروز راس ساعت۱:۰۰ با سلاح مناسب، تجمع نظامیان اشغالگر در «حرج شتولا» و پایگاه «الراهب» را هدف قرار دادند.
حزب الله لبنان اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در این حملات، تلفات دادند.
از سوی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی ظهر امروز اعلام کرد که سه نظامی این رژیم شب گذشته در اثر اصابت یک خمپاره به منطقه شتولا در شمال فلسطین اشغالی زخمی شدند.
همزمان با اعلام این خبر، واحدهای توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی دقایقی قبل اطراف شهر محیبیب و شهر میس الجبل در جنوب لبنان را هدف قرار دادند.