بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و یکمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز جمعه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک در خصوص غزه نشست برقرار کند.
این نشست در شرایطی برگزار خواهد شد که امارات متحده عربی پیشنویس قطعنامهای جدید که خواستار برقراری آتشبس انساندوستانه در غزه است را میان اعضا توزیع کرده است.
اقدام امارات در توزیع این قطعنامه بعد از آن انجام میشود که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در اقدامی بیسابقه از اختیارات ویژه خود برای هشدار دادن به اعضا جهت بررسی اوضاع غزه استفاده کرد.
این در حالی است که موضع آمریکا در خصوص حمایت از آتشبس هنوز تغییر نکرده است. «رابرت وود»، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «موضع آمریکا تغییر نکرده است.»
آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلیترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایتهای سیاسی به شعلهور کردن آتش جنگ کمک کرده است.
«وود» گفت: «ما همچنان فکر میکنیم که بهترین کاری که همه ما میتوانیم برای بهتر شدن اوضاع در میدان انجام دهیم این است که اجازه دهیم دیپلماسی بی سر و صدا و پشت پردهای که در جریان است ادامه پیدا کند.»
قدوره فارس رئیس امور اسرا و آزادگان فلسطینی میگوید که درباره تعداد یا نام اسرای فلسطینی نوار غزه که در بند زندانهای صهیونیستی هستند، اطلاعات رسمی وجود ندارد.
شبکه خبری العربیه به نقل از فارس گزارش داد: این سانسور از سوی اسرائیل مشکوک است و ما قبلا در این باره هشدار دادهایم و خواستا فشار بر اسرائیل شدهایم تا اطلاعات اسرای نوار غزه را ارائه کند؛ اسرایی که از هفتم اکتبر بازداشت شدهاند.
وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به وکیل این سازمان یا صلیب سرخ اجازه نمیدهد با این اسرا ملاقات کنند و نامهای آنان را نیز اعلام نمیکند، تصریح کرد: از روز نخست، از طریق نهادهای بینالملل تلاش کردیم که درباره اسرا اطلاعات به دست بیاوریم، ولی اسرائیل با این مسئله مخالفت کرده است.
این مقام فلسطینی هشدار داد: مخفی کردن این مسئله، مخاطرات فاجعهباری دارد و مهمترین مورد این است که اسرائیل خواهد توانست با آزادی کامل، با اسرا برخورد کند و حتی آنان را بکشد، بدون اینکه کسی متوجه شود.
امروز همچنین فعالان شبکههای اجتماعی تصاویری از دهها زندانی فلسطینی از نوار غزه منتشر کردند که بر روی زمین نشستهاند و سربازان اسرائیلی آنان را احاطه کردهاند.
نظامیان اسرائیلی بعد از ربودن دهها فلسطینی از یک مدرسه سازمان ملل در بیتلاهیا در غزه آنها را برهنه کرده و به یک پایگاه نظامی منتقل کردهاند. برخی از کاربران فضای مجازی تصاویری از انتقال این مردان به صورت برهنه منتشر کردهاند.
بر اساس این تصاویر، ارتش اسرائیل، این اسرا را با خودرو، به محل نامعلومی منتقل میکنند.
شبکه تی آر تی ترکیه هم با اشاره به بازداشت این افراد، گزارش داد که صهیونیستها برخی از اسرا را اعدام کردهاند؛ تجاوزی که «با تجاوزات گروه تروریستی داعش هیچ تفاوتی ندارد».
فعالان شبکههای اجتماعی هم ضمن محکومیت این «عملیات کشتار جمعی» در غزه، تأکید کرد: اقدامات صهیونیستها شبیه اقدامات نیروهای آمریکایی در زندان ابوغریب است.
بیش از ۱۲ آژانس سازمان ملل و سازمان های غیردولتی بزرگ، بحران غزه را "از بدترین بحران های کنونی" توصیف کرده اند.
این بیانیه که پس از دیدار نمایندگان این سازمان ها در امان واقع در اردن صادر شد، به صدها هزار آواره فلسطینی در غزه، کمبود شدید غذا و آب و از نابودی سیستم پزشکی غزه اشاره می کند.
در این بیانیه آمده است: « همه سازمانها و آژانسهای بشردوستانه درگیر در واکنشهای امدادی جاری همه تلاش های خود را انجام می دهند. با این حال، مقیاس فعلی کمک تنها بخشی از نیازهای فزاینده را تامین می کند.»
این بیانیه خواستار بازگشایی گذرگاه مرزی کرم ابوسالم (کرم شالوم) برای ارسال کمکهای بیشتر به غزه و انتقال زخمیهای فلسطینی به مراکز درمانی خارج از نوار غزه شد.
در این بیانیه تاکید شده است که غزه حتی قبل از تشدید تنشهای اخیر با چالشهای انسانی شدیدی مواجه بود و وضعیت کنونی سطوح بیسابقهای از چالش ها را ایجاد کرده است.
سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه به وقت محلی، پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی کشورهای عربی و اسلامی را مبنی بر آتش بس فوری در غزه به رای می گذارد.
اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس تأکید کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مسئول جنایات علیه ملت فلسطین در غزه هستند.
حمدان خطاب به خانوادههای اسرای اسرائیلی نیز گفت: به خانوادههای اسرا میگوییم که تداوم جنایات ارتش اسرائیل باعث نخواهد شد که نزدیکان شما بازگردند.
وی با بیان اینکه وضعیت مقاومت فلسطین خوب است و با قدرت به عملیات طوفان الاقصی ادامه میدهد، گفت: دشمن صهیونیستی به شکستهای خود اعتراف نمیکند و تعداد واقعی تلفات را اعلام نمیکند.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز به کشته شدن دو نفر از نیروهای خود اعتراف کرد. رسانههای اسرائیلی گفتند که یکی از این دو فرد، پسر «گادی آیزنکوت» ژنرال ارشد رژیم صهیونیستی و رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش این رژیم است.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز پنجشنبه دو کشته دیگر خود را تایید کرد. این دو، المانو فالکا از تیپ کماندوها و عمیت بونزل از تیپ چتربازان بودند.
نتانیاهو به آیزنکوت: ما نیز با تو گریه میکنیم
نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز ضمن تسلیت به آیزنکوت، گفت: من و ساره (همسر نتانیاهو) به خاطر فوت پسر تو، به شدت اندوهگین هستیم. ما نیز با تو گریه میکنیم.
منابع اسرائیلی گفتند که پسر آیزنکوت، در جریان انفجار یک تونل بمبگذاری شده توسط نیروهای القسام -شاخه نظامی جنبش حماس- کشته شده است.
سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه به وقت محلی، پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی کشورهای عربی و اسلامی را مبنی بر آتش بس فوری در غزه به رای می گذارد.
سفیر و نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل که به همراه سفرای کشورهای عربی و اسلامی از جمله امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران حضور یافته بود، گفت: پیش نویس قطعنامه قبل از ارائه به اعضای شورای بازنگری ارائه شد تا فردا برای رای گیری آماده شود.
ریاض منصور ادامه داد: استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل کار درستی است. تصمیم دبیرکل سازمان ملل برای استناد به ماده ۹۹ برای وادار کردن شورای امنیت به رسیدگی به وضعیت غزه "کار درستی است".
منصور به خبرنگاران گفت که این یک "موضع شجاعانه" آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل است و نشان می دهد که اوضاع در غزه چقدر "خطرناک" است.
منصور با اشاره به پیشنویس قطعنامهای که انتظار میرود روز جمعه مورد بحث قرار گیرد، به خبرنگاران گفت: ما صمیمانه امیدواریم شورای امنیت سازمان ملل این [قطعنامه] را تصویب کند.
بنیامین نتانیاهو که هنوز پس از گذشت بیش از دو ماه از وقوع جنگ غزه، در تحقق اهداف اعلامی خود از جمله نابودی حماس ناکام مانده است، حالا به لبنانیها تاخت و کشورشان را تهدید کرد.
به نوشته الجزیره، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در لفاظی تازه خود به دلیل مقاومت جانانه لبنان در حمایت از غزه گفت که «در صورت وقوع جنگ همه جانبه، بیروت و جنوب لبنان را به غزه و خان یونس تبدیل خواهیم کرد!».
چندی پیش هم، یوآو گالانت وزیر جنگ کابینه نتانیاهو در تهدیدی مشابه اعلام کرده بود که اگر حزب الله دست به اقدام نظامی علیه «اسرائیل» بزند، بیروت را همانند غزه بمباران میکند.
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه بار دیگر با حمایت از رژیم اسرائیل و مخالفت با آتش بس در غزه به سیانان گفت که اسرائیل باید در جنوب غزه به گونهای متفاوت از شمال این منطقه رفتار کند.
کامرون که نخستوزیر سابق انگلیس می باشد، حمایت لندن از اسرائیل را تکرار کرد، اما مدعی شد این رژیم به قوانین بینالمللی پایبند باشد.
کامرون در جریان سفر به واشنگتن دی سی به سی ان ان گفت: «ما باید چنین حمایت اساسی از اسرائیل داشته باشیم و بگوییم شما حق دارید برای خلاص شدن از شر رهبری حماس و نیروهای مسلح آن تلاش کنید.»
او در برابر درخواستها برای آتشبس فوری مخالفت کرده و ادعا کرد: «اگر حماس حتی بخشی از غزه را در اختیار بگیرد، هرگز راه کار دو کشوری وجود نخواهد داشت، زیرا نمیتوان انتظار داشت اسرائیل در کنار گروهی از مردم زندگی کند که میخواهند ۷ اکتبر دوباره تکرار شود.»
کامرون گفت که با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دیدار خواهد کرد و در این دیدار «یکسری نکات در مورد چگونگی تلاش اسرائیل برای رفتار متفاوت در جنوب غزه تا شمال غزه مطرح خواهد شد.»
کامرون گفت: «در نهایت امنیت بلندمدت اسرائیل نه تنها به قدرت و صلابت مسلحانه آن بلکه به زندگی امن و در صلح فلسطینیها نیز بستگی دارد.»
برنامه جهانی غذا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که در شمال غزه، ۹۷ درصد از خانوارها غذای کافی ندارند و تقریباً ۸۳ درصد از فلسطینیان در جنوب غزه برای بقای خود "راهکارهای افراطی کاهش مصرف" را اتخاذ می کنند، زیرا جنگ اسرائیل باعث "تلفات، ویرانی و بدبختی غیرقابل تصور" در نوار غزه شده است.
سیندی مک کین، رئیس برنامه جهانی غذا، در شبکه اجتماعی ایکس، که پیش از این توییتر نامیده می شد، هشدار داد: «همه در غزه گرسنه هستند». او همچنین حمایت خود را از درخواست آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل برای آتش بس بشردوستانه تکرار کرد.
برنامه جهانی غذا در گزارشی اعلام کرد که از هر ۱۰ نفر در شمال غزه، ۹ نفر یک شبانه روز کامل را بدون غذا می گذرانند. سی ان ان از جستجوی مردم غزه در آوار برای یافتن غذا و آذوقه خبر داده است.
گزارش برنامه جهانی غذا همچنین اعلام کرد که یک چهارم خانوارها از سوزاندن زباله به عنوان منبع اصلی سوخت برای پخت و پز استفاده می کنند و بقیه خانوارها از هیزم یا زباله چوب استفاده می کنند.
گردانهای قسام اعلام کرد که طی ۷۲ ساعت گذشته ۷۹ خودروی زرهی اشغالگران اعم از تانک، نفربر و بولدوزر نظامی را در محورهای مختلف نبرد در شهر غزه به طور کلی یا جزئی منهدم کرده است.
تکتیراندازان گردانهای قسام نیز عصر امروز دو نظامی ارتش رژیم اشغالگر را در شرق شهر غزه هدف قرار دادند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق حمایت خود را از مفاد بیانیه هشدارآمیز دبیرکل سازمان ملل متحد به شورای امنیت درباره جنایات وحشیانه در حق ملت مظلوم فلسطین در نوار محاصرهشده غزه اعلام کرد.
به گزارش دفتر رسانه ای جریان حکمت ملی عراق، «سید عمار حکیم» در پیامی ضمن حمایت از اقدام آنتونیو گوترش، برای فعالسازی ماده ۹۹ درباره غزه گفت: به موجب این ماده، جنایات در حق غیرنظامیان تهدید فراگیر امنیت و ثبات بینالمللی است.
وی اضافه کرد: تاکید میکنیم که این ماده به صورت تمام و کمال درباره بمباران زمینی و هوایی به منطقه محاصره شده غزه و استفاده از سلاح و بمب و موشکهای فسفری ممنوعه از سوی رژیم صهیونیستی قابل اجراست.
رهبر جریان حکمت ملی عراق افزود: حملات رژیم صهیونیستی به موجب معاهدات متعدد بینالمللی مصداق کشتار دستهجمعی تمامعیار است و رژیم صهیونیستی امکان فرار از مجازات را ندارد.
حکیم تاکید کرد که این قوانین دخالت فوری جامعه جهانی برای توقف فجایع و ریخته شدن خون انسانها و کشتار سازماندهی شده افراد و همه ابعاد زندگی را لازم میکند.
دو خبرگزاری رویترز و فرانسه با انجام تحقیقات مستقل اعلام کردند که نیروهای رژیم صهیونیستی روز ۱۳ اکتبر در حالی که خبرنگاران در حال فیلمبرداری از گلولهباران مرزی در جنوب لبنان بودند، با شلیک ۲ گلوله پشت سر هم تانک، یک خبرنگار رویترز را به قتل رساند و ۶ خبرنگار دیگر را زخمی کرد.
به گزارش رویترز، در این دو حمله، عصام عبدالله، روزنامه نگار ۳۷ ساله رویترز کشته شد و کریستینا عسی، عکاس خبرگزاری فرانسه (AFP) ۲۸ ساله، در کمی بیش از یک کیلومتری مرز سرزمین های اشغالی در نزدیکی روستای لبنانی آلما الچاب به شدت مجروح شد.
رویترز با بیش از ۳۰ مقام دولتی و امنیتی، کارشناسان نظامی، بازرسان پزشکی قانونی، وکلا، پزشکان و شاهدان صحبت کرد تا گزارش مفصلی از این حادثه را گردآوری کند.
این خبرگزاری ساعت ها فیلم ویدئویی هشت رسانه در آن زمان و صدها عکس از قبل و بعد از حمله، از جمله تصاویر ماهواره ای با وضوح بالا را بررسی کرد.
رویترز به عنوان بخشی از تحقیقات خود، همچنین شواهدی را از محل جمع آوری و به دست آورد که شامل ترکش های روی زمین و جاسازی شده در خودروی رویترز، سه جلیقه ضدگلوله، یک دوربین، سه پایه و یک قطعه فلز بزرگ است.
یک تیم رویترز و خبرنگاران خبرگزاری فرانسه و الجزیره در تپههای جنوب لبنان فعالیت میکنند و به سمت مرز سرزمین های اشغالی و رژیم صهیونیستی نگاه میکنند که کمی بیش از یک کیلومتر دورتر است.
۵:۱۱ بعد از ظهر
عصام عبدالله، خبرنگار رویترز، تصویری ارسال میکند که نشان میدهد تیمها در نزدیکی یک خانه کشاورزی به سمت جنوب مستقر شدهاند.
ساعت ۵:۱۶ بعد از ظهر
تیم رویترز پخش یک فید (ترکیب ۲ تصویر در یکدیگر) ویدیویی زنده را آغاز می کند که به سمت جنوب می رود، زیرا دود از موقعیت های مختلف پشت تپه ها بلند می شود.
۶:۰۱ بعد از ظهر
پس از بیش از ۴۵ دقیقه فیلمبرداری، دوربین به سمت راست حرکت می کند و روی یک پاسگاه و تانک اسرائیلی تمرکز می کند که به سمت لبنان شلیک می کند.
۶:۰۲ بعد از ظهر
کمتر از ۹۰ ثانیه بعد، اولین گلوله از تانک شلیک شده از یک تپه دیگر به تیم رسانه ای اصابت کرد و عبدالله را کشت. شلیک دوم ۳۷ ثانیه بعد شروع می شود و ماشین الجزیره را به آتش می کشد.
روزنامه پرشمارگان لو فیگارو نیز با ارایه گزارشی اعلام کرد که تحقیقات خبرگزاری فرانسه و رویترز در مورد انفجار منجر به کشته شدن یک روزنامه نگار و زخمی شدن ۶ تن دیگر در جنوب لبنان در تاریخ ۱۳ اکتبر، به گلوله تانک اسرائیلی ختم شده است.
سازمان تحقیقات علمی کاربردی هلند (TNO)، یک موسسه تحقیقاتی مستقل که مهمات و تسلیحات را برای مشتریانی مانند وزارت دفاع هلند آزمایش و تجزیه و تحلیل می کند، این مواد را برای رویترز در آزمایشگاه های خود در لاهه بررسی کرد.
یافتههای کلیدی این سازمان این بود که قطعه فلزی بزرگ، باله دم تانک ۱۲۰ میلیمتری بود که توسط یک تفنگ تانک صاف که در فاصله ۱.۳۴ کیلومتری خبرنگاران در آن سوی مرز لبنان قرار داشت شلیک میشد.
رویترز یافتههای خود را مبنی بر شلیک گلولههای تانک از داخل سرزمین های اشغالی به نیروهای جنگی رژیم صهیونیستی (IDF) ارائه کرد و سؤالات دقیق دیگری از جمله اینکه آیا نیروهای اسرائیلی میدانستند که به خبرنگاران شلیک میکنند یا خیر، مطرح کرد.
سرهنگ دوم ریچارد هچت، سخنگوی بینالمللی ارتش اسرائیل، گفت: ما خبرنگاران را هدف قرار نمیدهیم اما وی توضیح بیشتری ارائه نکرد.
این گروه هفت نفره از خبرنگاران خبرگزاری فرانسه، الجزیره و رویترز همگی جلیقه مخصوص رسانه ها و کلاه ایمنی به تن داشتند که روی اکثر آنها با حروف سفید PRESS نوشته شده بود.
در آن روز روزنامهنگارانی از حداقل هفت رسانه دیگر در آلما الچاب و اطراف آن حضور داشتند.
الساندرا گالونی، سردبیر رویترز گفت: شواهدی که ما اکنون داریم و امروز منتشر کردهایم، نشان میدهد که کاربر تانک اسرائیلی همکار ما عصام عبدالله را کشته است.
وی گفت: ما قتل عصام را محکوم می کنیم. ما از [رژیم] اسرائیل می خواهیم توضیح دهد که چگونه ممکن است این اتفاق بیفتد و مسئولان مرگ او و زخمی شدن کریستینا عسی از خبرگزاری فرانسه، همکاران ما تایر السودانی و ماهر نازه و سه روزنامه نگار دیگر را مورد بازخواست قرار دهد، عصام روزنامه نگاری باهوش و پرشور بود که در رویترز بسیار دوستش داشتند.
غیر قابل توضیح و غیر قابل قبول
خبرگزاری فرانسه گفت: شواهد جمع آوری شده توسط رویترز تحلیل خود را از این حادثه تایید می کند.
فیل چتویند، مدیر اخبار جهانی خبرگزاری فرانسه گفت: این کاملا ضروری است که اسرائیل توضیح روشنی برای آنچه اتفاق افتاده است ارائه دهد.
وی افزود: هدف قرار دادن گروهی از روزنامه نگارانی که به وضوح به عنوان رسانه شناسایی شده بودند، غیرقابل توضیح و غیرقابل قبول است.
احتشام هیبتالله، مدیر ارتباطات بینالمللی الجزیره گفت: تحقیقات رویترز در مورد حمله ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) بر الگوی نگرانکننده اسرائیل در هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران در تلاش برای ساکت کردن رسانه ها تاکید میکند.
قوانین بشردوستانه بینالمللی حملات به روزنامهنگاران را ممنوع میکند زیرا کسانی که در رسانههای خبری هستند، دامنه کامل حمایت از غیرنظامیان را دارند و نمیتوان آنها را اهداف نظامی در نظر گرفت.
در روزهای پس از حمله، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حال بررسی اتفاقات رخ داده است، اما هیچ یافته ای را علنی نکرده است.
کارولین ادگرتون، کارشناس حقوق کیفری بینالمللی که روی پروندههای جنایات جنگی در بالکان کار کرده است، میگوید: فیلمبرداری از مواضع تانکهای اسرائیلی در مرز ممکن است تهدیدی برای ارتش اسرائیل در نظر گرفته شود، چون این اطلاعات برای نیروها در لبنان ارزش دارد.
اما او در پاسخ کتبی به سؤالات رویترز گفت: شلیک دو گلوله پشت سر هم به سوی گروهی از روزنامهنگاران مشخص شده «نقض آشکار قوانین بشردوستانه بینالمللی است و همچنین ممکن است جنایت جنگی حمله به غیرنظامیان باشد».
سخنگوی وزارت بهداشت در غزه گفت: از ابتدای تجاوز به غزه تاکنون ۱۷ هزار و ۱۷۷ نفر در این منطقه به شهادت رسیدهاند.
به گزارش «فلسطین الیوم» اشرف القدره افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۵۰ غیرنظامی در مناطق مختلف نوار غزه به شهادت رسیدند.
وی شمار زخمی های تجاوز ۲ ماهه رژیم صهیونیستی به نوار غزه را نیز ۴۶ هزار نفر اعلام کرد.
القدره گفت: اوضاع بهداشتی در رفح بحرانی و فاجعه بار است و امکانات پزشکی با حجم تجاوزها و شمار آوارگان ورودی به این شهر تناسبی ندارد.
وی اضافه کرد: شهر رفح در چند ساعت گذشته شاهد قتل عام گسترده شهروندان بود و حملات رژیم صهیونیستی به این شهر تاکنون ۲۲ شهید و صدها زخمی برجای گذاشته است.
القدره تصریح کرد: غزه از قحطی و گرسنگی رنج می برد و این موضوع به شدت کودکان شیرخوار، زخمی ها، بیماران و مبتلایان به بیماری های مزمن را تحت تاثیر قرار می دهد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، امروز (پنجشنبه، ۷ دسامبر)، در شصتودومین روز جنگ غزه مدعی پیشروی نظامیان اسرائیلی در جنوب غزه و نفوذ به خطوط دفاعی حماس در جبالیا و الشجاعیه در شمال آن شد.
وی در خصوص زمان پایان جنگ گفت: «جنگ غزه به دو شرط پایان مییابد: آزادی همه ربودهشدگان و اعلام تسلیم حماس».
روزنامه «وال استریت ژورنال» امروز(پنجشنبه) نوشت، وزیر خارجه آمریکا به مقامات رژیم صهیونیستی در کابینه جنگ این رژیم گفته درگیریها باید ظرف چند هفته و نه چند ماه خاتمه یابد.
این روزنامه در گزارشی آورده که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا طی سفر اخیرش به اراضی اشغالی گفته است که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بر این باور است که جنگ باید طی چند هفته و نه چند ماه به پایان برسد.
برخی منابع آگاه به مذاکرات گفتند، مقامهای اسرائیلی هیچ گونه ضمانتی برای این موضوع ارائه نکردند اما ابراز تمایل کردند که اوضاع به حالت عادی برگردد تا این رژیم در معرض «ضربه اقتصادی» قرار نگیرد.
برخی مسئولان اشاره کردند که بلینکن به مقامات اسرائیلی گفته است که آمار رو به افزایش قربانیان غیرنظامی و ناشی از حمله اسرائیل به شمال غزه نباید در جنوب این نوار تکرار شود. مسئولانی که با روزنامه گفتوگو داشتند گفتند که بلینکن درباره تبعات آن توضیحی ارائه نداد.
این اظهارات در حالی است که آمریکا از روز هفتم اکتبر حامی اصلی رژیم صهیونیستی در کشتار مردم فلسطین بوده است.
این مقامات خاطرنشان کردند که توقف کمکهای آمریکا به تلآویو و احتمال اعمال تحریمها «هنوز روی میز نیست».
همزمان روزنامه «تایمز اسرائیل» امروز پنجشنبه در این باره نوشت که بلینکن به کابینه جنگ رژیم اسرائیل هشدار داده که با افزایش فشارهای داخلی و بینالمللی علیه دولت آمریکا برای پایان دادن به جنگ، این رژیم نمیتواند جنگ در نوار غزه علیه جنبش حماس را برای ماههای بیشتری ادامه دهد.
این روزنامه نوشت، اظهارات اخیر بلینکن نشان دهنده نگرانی فزاینده در ایالات متحده آمریکا درباره روشی است که رژیم صهیونیستی در جنگ در پیش گرفته و منجر به ویرانیهای گسترده در بخشهایی از نوار غزه و نگرانیهایی نسبت به یک فاجعه انسانی عظیم شده است که هزاران نفر را بیخانمان کرده و در معرض گرسنگی و بیماری قرار داده است.
به نوشته تایمز اسرائیل، این یکی از هشدارهایی است که دیپلمات ارشد آمریکا در نشست با کابینه جنگ و در نشستهای جداگانه با مقامات ارشد اسرائیلی مطرح و بر لزوم اجرای طرحهایی از سوی اسرائیل برای حفاظت از غیر نظامیان به ویژه در جنوب غزه تاکید کرده است.
در جریان نشست اخیر کابینه جنگ، وزرای اسرائیلی تلاش کردند تا نگرانیهای بلینکن را درباره راههای تداوم جنگ در نوار غزه برطرف کنند و به وزیر آمریکایی اطمینان دادند که «ارتش اسرائیل از قوانین جنگ پیروی میکند و اقداماتی را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام داده است».
به نوشته این روزنامه، «یوآو گالانت» وزیر جنگ صهیونیستی در این دیدار مدعی شده است که «افکار عمومی اسرائیل در هدف از بین بردن حماس متحد است، حتی اگر ماهها طول بکشد.» بلینکن نیز پاسخ داده است که مطمئن نیست اسرائیل حمایت بینالمللی را برای تداوم جنگ طولانیمدت به همان میزانی که پیش از اجرایی شدن آتشبس یه هفتهای مشاهده شد، دریافت کند.
مرکز امور اسیران فلسطین اعلام کرد که نظامیان رژیم صهیونیستی از شامگاه چهارشنبه تا صبح امروز ۳۰ شهروند فلسطینی را در مناطق مختلف کرانه باختری دستگیر کردند.
براین اساس، شمار شهروندان فلسطینی که از آغاز عملیات طوفان الاقصی در کرانه باختری دستگیر شده اند به سه هزار و ۶۷۰ نفر افزایش یافت.
نظامیان رژیم اشغالگر بامداد پنجشنبه شهر طولکرم در کرانه باختری رود اردن را به محاصره درآوردند. دستکم ۳۰ خودروی نظامی صهیونیست به شهر طولکرم یورش برده و اردوگاه نورشمس را محاصره کردند.
نیروهای اشغالگر و نیروهای مقاومت در اطراف اردوگاه نورشمس در طولکرم با یکدیگر درگیر شدند و نظامیان رژیم صهیونیستی، مانع رفت و آمد آمبولانس به طولکرم شده و محورهای این شهر را بستند.
شبکه «سیانان» در خبری به نقل از مقامهای مصری گزارش داد که حداقل ۶۳ شهروند خارجی امروز از غزه خارج و ۱۳ نفر از کارمندان سازمان ملل وارد این منطقه فلسطینی میشوند.
شبکه سیانان در صفجه ویژه خود برای جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نوار غزه، از باز شدن محدود گذرگاه مرزی رفح مصر برای روز پنجشنبه (امروز) خبر داد.
مقامهای مصری اعلام کردند که قرار است گذرگاه رفح امروز باز میشود تا دهها شهروند دو تابعیتی ساکن نوار غزه، از این منطقه خارج شوند. طبق فهرستی که مقامهای مرزی مصر منتشر کردند، قرار است ۶۳ شهروند آمریکایی به همراه اتباع رومانی، انگلیس، اوکراین و قزاقستان، غزه را ترک کنند.
به گفته مقامهای مسئول مصر، همچنین قرار است که ۱۳ نفر از کارمندان و کارکنان سازمان ملل از گذرگاه رفح وارد نوار غزه شوند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ماریا زاخارووا امروز پنجشنبه گفت «آنچه در هفتم اکتبر رخ داد و اکنون دو ماه است که ادامه داشته...متاسفانه، هیچ امیدی وجود ندارد که در آینده نزدیک پایان یابد».
منابع آگاه مصری، از تحرکات جدید کابینه رژیم صهیونیستی برای به تحرک درآوردن یک سند جدید برای تبادل اسرا با جنبش حماس برای بازگرداندن «۱۳۸ اسیری» که هنوز در غزه هستند، خبر دادند.
این منابع در گفتوگو با «العربی الجدید»، قاهره این روزها شاهد تحرکات جدیدی برای آتشبس در نوار غزه و تلاش برای امضای یک سند تبادل اسرای جدید میان تلآویو و حماس است. رژیم اسرائیل انتظار دارد که تفاهم با قاهره در هرگونه مذاکرات مربوط به آتش بس یا سایر مذاکرات، به دلیل عوامل جغرافیایی، عاملی مفید برای آن باشد، اما نمیتواند به توافق نهایی دست یابد که به تنهایی بخواهد بر آن تکیه کرد.
این در حالی است رادیو ارتش اسرائیل، چهارشنبه (دیروز)، گزارش داد که ارزیابیهای نظامی نشان میدهد که پیش از تبادل اسرا با حماس در مرحله جدید، ارتش به یک ماه زمان برای اجرای عملیات زمینی در غزه نیاز دارد.
اواخر نوامبر و در جریان جنگ جاری غزه بود که رژیم صهیونیستی و حماس با میانجیگری قطر با وقفه چهار روزه درگیریها و تبادل اسرا ( از۲۴ نوامبر تا ۲۸ نوامبر) موافقت کردند. این توافق دو بار دیگر تمدید شد. یک بار دو روزه و بار دیگر یک روزه. در این مدت طی هفت مرحله شماری از اسرای فلسطینی با اسرای نزد حماس که اغلب اسرائیلی بودند، مبادله شدند.
یک منبع آگاه مصری گفت: «طی چند ساعت اخیر، شاهد تحرکات و تماسهای اسرائیل با مقامات مصری هستیم، که با هدف سنجش میزان امکان امضای یک توافق جدید برای مبادله اسرا صورت میگیرد و احتمال دارد موجب تحقق یک آتشبس موقت جدید شود».
وی توضیح داد که تماسهای مقامات اسرائیلی با مقامات مصری برای تبادل اسرای جدید، با هدف مبادله سربازان زن، افراد مسن و زخمیها صورت میگیرد و احتمال میرود که تلآویو در نهایت به خواسته حماس برای آزادی اسرای بیمار، سالمند و برخی از اسرای قدیمی که تلآویو «دستهای آنها را آلوده به خون» توصیف میکند، تن دهد.
این منبع با «تغییر ناگهانی» خواندن رویکرد تلآویو برای مبادله اسرا، به فشارهای داخلی بر نخستوزیر رژیم صهیونیستی و تنشها در شورای جنگ و هراس نتانیاهو از دستیابی سایر رقبایش در قدرت به امتیازاتی جدید، اشاره کرد و گفت که وی به همین دلیل به موضوع تبادل اسرا، اولویت داده و انتظار میرود که بزودی یک توافق تبادل اسرای جدید صورت گیرد.
در فضایی که «آوی دیختر» عضو کنست از حزب لیکود میگوید که به نفع اسرائیل است مصر، نقشی پیشرو در تلاشهای میانجیگرانه داشته باشد، «عمار فاید» کارشناس علوم سیاسی و روابط بینالمللی میگوید: «حضور مصر در پرونده میانجیگری برای تبادل اسرا، به دلایل جغرافیایی است و مذاکرات تحت نظارت آمریکا و از طریق میانجیگر قطری در جریان است».
حزب الله لبنان امروز (پنجشنبه) با انتشار بیانیه ای از حمله به یک پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی خبر داد.
حزب الله لبنان در این بیانیه اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و در حمایت از مقاومت دلیرانه و شرافتمندانه آن ها، مبارزان مقاومت اسلامی لبنان در ساعت ۷ امروز پایگاه «المرج» در (روستای اشغالی هونین لبنان) را با سلاح مناسب هدف قراردادند.
حزب الله لبنان تاکید کرد که این عملیات تلفات و خسارت های قطعی به رژیم صهیونیستی وارد کرد.
حزبالله لبنان شامگاه چهارشنبه نیز در بیانیههای جداگانه از حمله به چهار موضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داده بود.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز پنجشنبه (۷ دسامبر) دو کشته دیگر خود را تایید کرد.
این دو، المانو فالکا از تیپ کماندوها و عمیت بونزل از تیپ چتربازان هستند.
علاوه بر این چهار نیروی ارتش هم در شمال غزه، «بشدت» مجروح شدهاند. طبق بیانیه ارتش اسرائیل، سه نیروی احتیاط از تیپ چتربازان و یک نیروی احتیاط از گردان ۷۰۰۸ دچار جراحت خطرناک شدهاند.
طبق آمار رسمی ارتش رژیم صهیونیستی که منابع غیررسمی آن را حداقل دو سه برابر بیشتر میدانند، شمار تلفات این ارتش از آغاز عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر تاکنون به ۴۱۳ نفر رسیده است.
«دبیر کلی گوترش تهدیدی برای صلح جهانی است». این را «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت که به شدت از نامه بیسابقه دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش به شورای امنیت در خصوص توقف جنگ در غزه، عصبانی است.
وی طی پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، بامداد امروز (پنجشنبه، ۷ دسامبر) نوشت: « دبیرکلی گوترش تهدیدی برای صلح جهانی است. درخواست او برای فعال کردن ماده ۹۹ [منشور سازمان ملل متحد] و درخواست برای آتش بس در غزه حمایت از سازمان تروریستی حماس و ...است».
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جوزپ بورل از فعالسازی ماده ۹۹ منشور جهانی سازمان ملل در مورد جنگ غزه توسط دبیرکل این نهاد آنتونیو گوترش حمایت کرد.
بورل در پیامی در ایکس نوشت: از اعضای اتحادیه اروپا در شورای امنیت و شرکای همفکر میخواهم از درخواست دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش حمایت کنند. شورای امنیت باید فوراً برای جلوگیری از فروپاشی کامل وضعیت انسانی در غزه اقدام کند.
دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در پیامی دیگر، از اسرائیل خواست همه آژانسهای سازمان ملل از جمله هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل برای فلسطین لین هستینگز را برای ارائه حمایت فوری از غیرنظامیان در غزه فعال کند.
اقدام تاریخی و کم سابقه دبیرکل سازمان ملل در حمایت از غزه
دبیرکل سازمان ملل متحد با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل، از شورای امنیت این سازمان خواست تا در مورد جنگ غزه اقداماتی انجام دهد.
این اقدام کمسابقه از سوی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در حالی صورت میگیرد که شورای امنیت هنوز قطعنامهای مبنی بر آتشبس میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین تصویب نکرده است.
شورای امنیت ۱۵ عضوی که قدرتمندترین نهاد سازمان ملل محسوب میشود، وظیفه حفظ صلح و امنیت بینالمللی را بر عهده دارد که به ادغان بسیاری از اعضای آن و همچنین تاکید بسیاری از رهبران جهان، تاکنون در این زمینه شکست خوردهاند.
طبق گزارش الجزیره، ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد به دبیرکل این اختیار را میدهد که «نظر شورای امنیت را به هر موضوعی که به عقیده او ممکن است حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تهدید کند، جلب کند».
آنتونیو گوترش در نامهای به رئیس شورای امنیت نوشت که معتقد است وضعیت اسرائیل و سرزمینهای اشغالی فلسطین «ممکن است تهدیدهای موجود برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تشدید کند».
او که از ۱۸ اکتبر خواستار «آتشبس فوری بشردوستانه» شده است، همچنین به «رنجهای هولناک انسانی، آسیبهای فیزیکی و جمعی» اشاره کرده است.
در پاسخ به نامه گوترش، نمایندگی امارات عربی متحده که در این دوره عضو غیردائم شورای امنیت است، در شبکه اجتماعی ایکس پستی را منتشر کرد و گفت که پیشنویس قطعنامه جدیدی را به شورا ارسال کرده و «خواستار تصویب فوری قطعنامه آتشبس انسانی» شده است.
امارات خواستار تصویب فوری یک قطعنامه آتشبس انسانی است و به تازگی پیشنویسی را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است.
طبق گزارشها، اگر شورای امنیت سازمان اقدامی را در راستای درخواست گوترش انجام دهد، اختیارات بیشتری از جمله اعمال تحریمها و یا استقرار نیروهای بینالمللی خواهد داشت؛ اما نکته کلیدی اینجاست که پنج عضو دائم این شورا یعنی چین، روسیه، آمریکا، بریتانیا و فرانسه حق وتو دارند. همانگونه که آمریکا قطعنامه ۱۸ اکتبر را وتو کرد؛ قطعنامهای که میتوانست موجب توقف این درگیریها شود.
آنتونیو گوترش تاکید کرد که بیاقدامی شورای امنیت و تشدید وضعیت در غزه او را به انجام چنین کاری وادار کرده است.
وی در این نامه خاطرنشان کرد: وضعیت در غزه سریعا رو به وخامت است و به زودی به یک فاجعه با پیامدهای بالقوه غیرقابل بازگشت برای فلسطینیان و برای صلح و امنیت در منطقه منجر خواهد شد. باید جلوی چنین نتیجهای را به هر قیمتی که شده، گرفت. من برای اولین بار در دوران ریاستم از ماده ۹۹ منشور سازمان ملل استفاده میکنم.
موافقت کابینه امنیتی تلآویو با ورود محدود سوخت به نوار غزه
دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه اعلام کرد که کابینه امنیتی تلآویو با ورود سوخت به نوار غزه موافقت کرده است.
پایگاه خبری «آکسیوس» به نقل از مقامات صهیونیست که خواستند نامشان فاش نشود، ادعا کرد که این تصمیم پس از فشار شدید دولت آمریکا گرفته شد.
بر اساس تصمیم کابینه، اسرائیل «حداقل مقدار سوخت مورد نیاز برای جلوگیری از فروپاشی انسانی و شیوع بیماری در جنوب غزه» اجازه ورود خواهد داشت.
آکسیوس در ادامه نوشت: «در تصمیم کابینه آمده است که میزان حداقل مقدار سوخت مورد نیاز، هر چند وقت یکبار توسط کابینه جنگ با توجه به وضعیت انسانی غزه تعیین خواهد شد».
مقامهای صهیونیست به این پایگاه خبری گفتند که همه وزرای کابینه امنیتی به غیر از «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بتزلل اسموتریچ» که مخالف آن بودند، به این طرح رای مثبت دادند.
در ادامه این گزارش به نق از یک مقام صهیونیست آمده است: «اسرائیل در آینده نزدیک میزان سوختی را که وارد غزه میشود از ۶۰ هزار لیتر در روز به ۱۲۰ هزار لیتر در روز افزایش میدهد که در جریان آتشبس ۷ روزه وارد غزه شد».
زخمی شدن ۱۰۰ نظامی صهیونیستی از ناحیه چشم
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این ۱۰۰ نظامی اسرائیلی در جریان درگیریهای زمینی در نوار غزه از ناحیه چشم زخمی شدند.
براساس این گزارش برخی از این نظامیان که به تعدادشان اشاره نشده، بینایی خود را به طور کامل از دست دادهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز ظهر روز چهارشنبه در دو بیانیه جداگانه به کشته شدن چهار نظامی دیگر خود از جمله ۲ افسر خود و زخمی شدن یک نفر دیگر در نبردهای روز چهارشنبه نوار غزه اذعان کرد که شمار کشتههای این رژیم را براساس اذعان تل آویو، به ۴۰۸ نفر از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهرماه گذشته تاکنون رساند.
به گفته ارتش رژیم صهیونیستی، ۸۲ نفر از این نظامیان صهیونیست در جریان نبردهای زمینی در غزه کشته شدهاند.
منابع رژیم صهیونیستی شمار زخمیهای نظامی این رژیم را نیز بیش از ۳ هزار نفر اعلام کردهاند.
ارتش صهیونیستی ادعای نتانیاهو درباره رهبر حماس در غزه را رد کرد
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از تلاش برای ترور رهبر جنبش حماس در غزه سخن گفت.
«دنیل هگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی بعد از ادعای روز چهارشنبه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر محاصره منزل «یحیی السنوار»، رهبر جنبش حماس در نوار غزه گفت: اینجا مکان مناسبی برای صحبت درباره این مسائل نیست. ماموریت ما دستیابی به السنوار و کشتن او است. ما باید این کار را در سریعترین زمان ممکن انجام دهیم.
هگاری گفت: منزل السنوار در منطقه خان یونس است. اما هنوز محاصره نشده است. او اکنون روی زمین نیست بلکه زیر زمین است و ماموریت ما پیدا کردن و کشتن اوست.
به گزارش روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی افزود: ۱۳۸ فرد ربوده شده همچنان در غزه هستند و ماموریت ما بازگرداندن همه به خانه هایشان است.
نتانیاهو روز چهارشنبه مدعی شد: نیروهای ما میتوانند به هر مکانی در نوار غزه وارد شوند و امروز منزل السنوار را محاصره کردهاند. این در حالی است که رسانه حکومتی رژیم صهیونیستی این خبر را تکذیب کرد.