بین الملل تابناک: کنفرانس بین المللی تهران درباره فلسطین، با محوریت بررسی آثار سیاسی و حقوقی جنگ علیه غزه و همچنین راهکارهای توقف فوری این جنایات از ساعت ۱۵ عصر شنبه ( ۲ دی ۱۴۰۲) با حضور «سید ابراهیم رئیسی» و جمعی از وزرای خارجه و سفرای کشور های خارجی در سالن حافظیه مجموعه سعد آباد در حال برگزاری است.
سخنگوی اتحادیه یهودیان علیه صهیونیسم، تاکید کرد: اسرائیل دروغگو و جنایتکار است.
خاخام «رابی ایستروئیل داوید ویس» در همایش بین الملل تهران در خصوص فلسطین گفت: اسرائیل دروغگو و جنایتکار است و به اسم دفاع از یهودیان در حال انجام جنایت است.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به برخی از ادعاهای صهیونیستها در مورد وضعیت زندگی یهودیان در برخی از کشورها از جمله ایران گفت: یهودیان در ایران در صلح و صفا زندگی میکنند ولی اسرائیل تلاش دارد که روایت دروغی در این زمینه ارائه کند و همین راستا از جمهوری اسلامی ایران انزجار دارد.
سخنگوی اتحادیه یهودیان علیه صهیونیسم با اشاره به جنایتهای صهیونیستها در غزه گفت: صهیونیستها غزه را به میدان جنگ تبدیل کردهاند و آنها تمام اصول دین یهود را زیر پا گذاشتهاند.
وی با بیان اینکه ما باید در برابر این جنایتها صدای مردم غزه باشیم، گفت: ما باید همه تلاش کنیم که جنگ در این منطقه تمام شود و مردم غزه در صلح و آرامش باشند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه بعدازظهر امروز (شنبه) پس از کنفرانس بین المللی تهران در خصوص فلسطین در نشست خبری با خبرنگاران، گفت: اجلاس امروز با حضور نمایندگان رسمی دولتها از ۴۰کشور و نمایندگانی از بخشهای غیردولتی، علمای دینی و مدیران و اصحاب رسانهای از ۲۹ کشور برگزار شد و این نشان میدهد موضوع فلسطین محوریت و اهمیت خوبی را در سطح جهانی دارد.
وی گفت: هدف اصلی از برگزاری این نشست ایجاد هماهنگی بیشتر در مواضع سیاسی و بینالمللی برای کمک به مردم فلسطین است. هدف اصلی ما در این مقطع از نسل کشی مردم غزه این است که بتوانیم اقدامات چندجانبه داشته باشیم و باید همه بدانند که فلسطین و آینده آن متعلق به مردم آن کشور است.
وزیر امور خارجه افزود: تمرکز بر احقاق حقوق فلسطینیان از طریق حق تعیین سرنوشت آنها امروز با ردیگر مورد تاکید قرار گرفت. ریشه آنچه امروز شاهد هستیم به ۷ اکتبر(۱۵ مهر) بر نمیگردد؛ طوفان الاقصی اقدامی افتخار آمیز از سوی مقاومت فلسطین و حماس بود ولی ریشه آن به ۷۵ سال گذشته برمیگردد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: دیداری که اخیرا با اسماعیل هنیه در قطر داشتم در آستانه سفر وی به مصر و رایزنی در خصوص برخی طرحهای سیاسی در خصوص توقف جنگ، چگونگی تبادل اسرا و آینده فلسطین بود که در این محورها گفتگو داشتیم. رهبران مقاومت فلسطین در جهاد اسلامی ایدههای مهمی را برای مرحله سیاسی دارند و سناریوهای متعددی را، هم برای جنگ و هم برای آینده آن در جهت احقاق حقوق فلسطینیان دنبال میکنند.
جنگ غزه حیثیت آمریکا را به چالش کشیده است
وی گفت: در ۷۰ روز گذشته بدون استثنا پیامهای آمریکاییها و غربیها به ما، با تمرکز بر این است که دامنه و گسترش جنگ را ایران کنترل کند. حزب الله لبنان خودش تصمیم گرفت تا با درگیری در جنوب لبنان با رژیم صهیونیستی روبرو شود. نیروهای یمنی در دفاع از مردم فلسطین اقداماتی را انجام دادند و گروههای مقاومت عراقی و سوری هم پایگاههای آمریکاییها را مورد حمله قرار میدهند. آمریکا مرتب درخواست میکند کمک کنید برای توقف این روند، اما نمیشود شما یک طرف جنگ باشید و بخواهید دیگران در این ارتباط کاری نکنند، این شدنی نیست.
امیرعبداللهیان افزود: در مقطعی آمریکاییها از ما خواستند تا گروههای مقاومت منطقه اقدامی علیه آنها انجام ندهد ولی ما به آنها چندین مرتبه گفتیم که نه به آنها دستوری دادیم و نه دستوری خواهیم داد.
وزیر امور خارجه گفت: آنچه ما امروز در صحنه جنگ غزه میبینیم این است که بهرغم میل نتانیاهو در خصوص ادامه جنگ، حامیان رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیدند که ادامه جنگ راهکار نیست و این وضعیت حیثیت آمریکا را به چالش کشیده است.
آمریکا در جنگ غزه مجرم است
امیرعبداللهیان افزود: آمریکا کنار اسرائیل در جنگ قرار دارد و خودش مجرم است و باید در دادگاههای جنگی کنار مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی اسرائیل باتوجه به رفتاری که در این مدت علیه مردم غزه داشتند، محاکمه شوند.
وزیر امور خارجه درباره گفتگوی تلفنی اخیر روسای جمهور ایران و مصر هم بیان کرد: چندی پیش دیدار روسای جمهور ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی در ریاض را داشتیم و توافقات خوبی انجام شد. امروز هم بخشی از تلاشهای ما برای بازگشت به روابط عادی دو طرف را در چارچوب گفتگوی تلفنی وزاری امور خارجه ایران و مصر داشتیم.
وی گفت: بر اساس توافقی که میان دو طرف وجود دارد امیدواریم شاهد توسعه و پیشرفت روابط و مناسبات ایران و قاهره باشیم که به نفع دو ملت، منطقه و جهان اسلام است.
هیچ گروه نیابتی در منطقه نداریم
امیرعبداللهیان بیان کرد: بار دیگر تاکید میکنیم که هیچ گروه نیابتی در منطقه نداریم و این گروههای نیابتی که آمریکا میگوید گروههایی هستند که در خصوص تامین منافع و امنیت ملی خود اقدام میکنند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در خصوص دریای سرخ و تشکیل ائتلاف از سوی آمریکا علیه یمن هم باید گفت که بهتر است بجای این قبیل کارها، آنها از حمایت رژیم صهیونیستی که جنایتکارانهترین رفتارها را در ۷۵ روز اخیر انجام داده دست بردارند.
ائتلاف «دریای سرخ» راهکار نیست بلکه راه حل در توقف ریختن «خون سرخ» مردم غزه است
وی ادامه داد: ما به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم و از اینکه آمریکا دست اسرائیل را کاملا باز گذاشته و فرماندهان نظامی، اطلاعاتی و مقامات سیاسی آمریکا با تمام توان در نسل کشی مردم غزه به آنها کمک میدهند، این را خطای استراتژیک آمریکا میدانیم. راهکار ایجاد ائتلاف در دریای سرخ نیست بلکه متوقف کردن ریختن خون سرخ مردم کرانه باختری و غزه است.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: از دیدگاه آمریکا صرفاً منافع این کشور معیار مشروعیت مناسبات بین المللی است و در همین راستا تقویت همکاریهای ایران و چین در سازمانهای بین المللی غیرغربی مانند بریکس و شانگهای میتواند پیوندهای دو کشور در زمینههای مختلف را تقویت کند.
مراسم افتتاحیه اولین مجمع گفتگوی اندیشکدهای ایران و چین با حضور محمدحسن شیخ الاسلامی رئیس مرکز مطالعات، علی باقری معاون سیاسی و مهدی صفری معاون اقتصادی وزارت امورخارجه و تعدادی از روسا و پژوهشگران از اندیشکده های چینی به میزبانی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه امروز شنبه برگزار شد.
در این نشست ابتدا شیخ الاسلامی ضمن اشاره به برگزاری اولین نشست اندیشکده ای ایران و چین گفت: دو تمدن بزرگ ایران و چین نقش بسیار بزرگی در توسعه و ترویج علم و دانش در طول تاریخ داشته اند. دوکشور براساس این سابقه تاریخی همواره روابط مثبت و سازنده ای در موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی داشته اند.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی اضافه کرد: حفاظت و ادامه روابط حسنه دو کشور در ابعاد مختلف نیازمند گفتگوی هدفمند، سازنده، جدی و مبتنی بر واقعیتهای جهانی میان اندیشمندان و پژوهشگران دو کشور است.
در ادامه مهدی صفری با تاکید بر روابط تاریخی دو کشور عنوان کرد که سفر اخیر مقامات ایران و چین فصل جدید روابط میان دو کشور به خصوص در زمینههای اقتصادی ایجاد کرده است. حضور دو کشور ایران و چین در سازمانهایی چون بریکس و شانگهای میتواند زمینهساز تعمیق همکاریها در سایر ابعاد باشد.
معاون اقتصادی وزارت امورخارجه افزود: چین اولین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران است که این روابط بیش از پیش درحال گسترش است. با این وجود ظرفیتهای دو کشور برای تقویت روابط به خصوص در زمینههای اقتصادی بسیار فراتر از شرایط موجود است. بنابراین دو طرف باید همه تلاش خود را برای به فعلیت رساندن این ظرفیتها به کار گیرند.
در ادامه علی باقری معاون سیاسی وزارت امورخارجه اراده مقامات دو کشور ایران و چین را گسترش روابط دو کشور در همه ابعاد ارزیابی کرد و ضمن تبیین سه کلید واژه حکمت، عزت و مصلحت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، این سه مفهوم را زمینه ساز تقویت همکاری چین و ایران دانست.
معاون سیاسی وزارت امورخارجه افزود که پایه اصلی حکمت در سیاست خارجی عدالت است که به معنای کنشگری بر اساس ظرفیتها و بهره مندی از حقوق است. این موضوع باعث بروز تعارض با یکجانبهگرایی آمریکا است. چرا که از دیدگاه آمریکا صرفاً منافع این کشور معیار مشروعیت مناسبات بین المللی است. در همین راستا تقویت همکاری های ایران و چین در سازمان های بین المللی غیرغربی مانند بریکس و شانگهای می تواند پیوندهای دو کشور در زمینه های مختلف را تقویت کند.
همچنین لی ونتانگ(Li Wentang) معاون رئیس دانشگاه مرکزی حزب کمونیست چین نیز با اشاره به اهمیت دو کشور چین و ایران در منطقه آسیا گفت که ایران و چین از دیرباز روابط بسیاری حسنه ای در ابعاد گوناگون داشته اند و این روابط همچنان ادامه دارد.
وی تاکید کرد که در حال حاضر جهان در حال تحول است و در این شرایط ایران و چین باید همکاری های خود را در زمینه های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی برای مواجهه با شرایط جدید بیش از پیش تقویت کنند.
اولین گفتگوی اندیشکده ای ایران و چین در روزهای ۲ و ۳ دی ماه ۱۴۰۲ به بررسی نظم جهانی درحال تحول، آخرین تحولات و پویایی های منطقه غرب آسیا و خلیج فارس، روابط دوجانبه ایران و چین در ابعاد مختلف و مبادلات فرهنگی و فناوری در سطوح مختلف می پردازد.
در این مجمع ۲۵ تن از مدیران و پژوهشگران ارشد اندیشکده های مهم چین حضور دارند.
سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز شنبه در «کنفرانس بینالمللی تهران در خصوص فلسطین» با تشکر از حضور نمایندگان کشورهای مختلف در این نشست برای همدلی و همفکری در خصوص مهمترین دغدغه امروز جهان اسلام و بلکه همه جهان بشریت تصریح کرد: امروز نگاه همه انسانهای بیدار، آگاه و باوجدان در سراسر عالم به مسئله فلسطین و نقض همه حقوق انسانی در غزه از سوی نظام سلطه است که در مسیر اعمال سلطه خودش هیچ توجهی به اخلاق، قانون و انسانیت ندارد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این رویه باید همه را به فکر و اندیشه وادارد، افزود: کشتار گسترده زنان و کودکان و ویرانی خانه و کاشانه مردم مایه تاسف عمیق است، اما از آن بالاتر حمایتهای بیچون و چرای کشورهای مدعی حقوق بشر چون آمریکا و چند کشور غربی از این جنایات است. تاسف بالاتر نیز ناکارآمدی همه سازمانهای بینالمللی مدعی در برابر آنچه در غزه میگذرد، است.
رئیسی با بیان اینکه امروز همه شاهد هستند که محصول نظم ناعادلانه فعلی جهان جنایات جنگی هولناک و قتلعام زنان و کودکان در غزه است، اظهار داشت: بشریت باید برای شکلدهی به یک نظم نوین جهانی اندیشه کند و این دست نشستهای فکری و هماندیشی باید برای شکل دادن به یک نظم نوین جهانی مساعدت، همکاری و تلاش جدی داشته باشند.
تحلیل مسئله فلسطین با مبدا هفتم اکتبر کاملا نادرست است
رئیس جمهور تحلیل مسئله فلسطین از مبدا هفتم اکتبر را کاملا ناقص و نادرست توصیف و تصریح کرد: مسئله فلسطین را باید از تاریخی که انگلیسیها برای اشغال این سرزمین و کشتار و آوارگی فلسطینیان اقدام کردند تا امروز که 75 سال از تداوم کشتار، جنایت و آدمکشی در این سرزمین از سوی صهیونیستها میگذرد، تحلیل کرد.
رئیسی گفت: صهیونیستها در ماههای اخیر فقط بیش از 200 نفر را در کرانه باختری به شهادت رساندهاند، در حالی که مردم در این منطقه برخلاف ادعا و بهانه رژیم صهیونیستی برای حمله به غزه مسلح هم نیستند. در غزه نیز روزی بر مردم نمیگذشت مگر اینکه شاهد تخریب، تجاوز، شکنجه و کشتار از سوی رژیم صهیونیستی بودند.
تداوم اشغالگری آن را مشروع نمیکند و به اشغالگر حق مالکیت نمیبخشد
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم عامل وقوع عملیات طوفان الاقصی را معرفی کنیم، باید بگوییم عامل وقوع این عملیات 75 سال جنایات هولناک رژیم صهیونیستی و به ستوه آمدن مردم فلسطین است. طبق هیچ اصل حقوقی تداوم اشغال، اشغالگری را مشروع و به اشغالگر حق مالکیت نمیدهد، بلکه راهکار رفع اشغالگری اخراج، مجازات و اجبار اشغالگر به پرداخت خسارت است.
رئیسی با تاکید بر اینکه اشغالگری حتی اگر 75 سال از آن بگذرد، باز هم مشروعیت نمییابد، گفت: کسانی که به دنبال مشروعیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی هستند باید پاسخ دهند که در کدام مکتب حقوقی تداوم اشغالگری به آن مشروعیت یا مالکیت میبخشد.
دفاع مشروع حق مردم مظلوم و مقتدر فلسطین است
رئیس جمهور با بیان اینکه برابر همه موازین حقوقی و بینالمللی، دفاع، حق مشروع کسانی است که مورد ظلم واقع شده و خانه و کاشانه آنها اشغال شده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تشکیل طبق اعلام امام خمینی (ره) مهمترین مسئله جهان اسلام را مسئله فلسطین و آزادی قدس شریف اعلام کرد و روز قدس نیز به عنوان نمادی برای وحدت جهان اسلام در این مسیر معرفی شد.
رئیسی با تاکید بر اینکه حمایت از آزادی قدس شریف و دفاع از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران بوده که همواره با صدای بلند و بدون هیچ لکنت زبانی از سوی امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی و کلیت جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است، اظهار داشت: آمریکاییها بارها تلاش کردند مسئله فلسطین را پشت میزهای مذاکره حل و فصل کنند، اما رژیم صهیونیستی قراردادهایی چون اسلو، کمپدیوید و شرمالشیخ را هم که به آنها متعهد شده بود، نقض کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: رژیم صهیونیستی به هیچ قرارداد، پیمان و میثاقی وفادار نبوده و بیش از 400 بیانیه و قطعنامهای را نیز که علیه این رژیم صادر شده، نادیده گرفته است.
دست آمریکا تا مرفق به خون زنان و کودکان غزه آغشته است
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات پوچ و بیحاصل رژیم صهیونیستی و حامیانش برای سرپوش گذاشتن بر جنایات علیه ملت فلسطین، از جمله قراردادهای صلح و روند عادیسازی، تصریح کرد: امروز همه ملتها آگاه شده و دریافتهاند که تنها راهحل این مسئله احقاق حقوق ملت فلسطین است.
رئیسی با بیان اینکه در وقایع اخیر غزه دست آمریکا و برخی کشورهای غربی به عنوان حامیان و بانیان جنایات برعلیه زنان و کودکان مظلوم فلسطینی رو شده است، اظهار داشت: امروز بزرگترین جنایات به نام آمریکاییها ثبت شده و دست دولت آمریکا به واسطه وتوی همه قطعنامههای آتشبس در شورای امنیت و حمایت کامل و بیوقفه تسلیحاتی از رژیم جنایتکار صهیونیستی، تا مرفق به خون زنان و کودکان مظلوم غزه آغشته است.
آمریکا به هیچ عنوان نمیتواند طرف صلح باشد
رئیس جمهور همچنین با اشاره به رویکرد وقیحانه آمریکاییها برای ژست صلحطلبی در قبال مردم غزه تأکید کرد: به هیچ عنوان طرفی که خود عامل و شریک جنایت است نمیتواند طرف صلح باشد و آمریکا و رژیم صهیونیستی باید به اتهام نسلکشی و جنایت علیه بشریت در محاکم بینالمللی محاکمه و مواخذه شوند تا عدالت حکمفرما شود.
رئیسی با بیان اینکه وقایع غزه نقاب از چهره نفاق کنار زد و ماهیت جنگافروز آمریکا را برای جهانیان بیش از پیش عیان ساخت، گفت: مدعیان آزادی و دمکراسی نشان دادند که خود عامل بزرگترین جنایتها، تبعیض نژادی و جنایت علیه حقوق انسانها هستند و بر همه روشن شد که آمریکا نه تنها عامل ثبات در هیچ نقطهای از جهان نیست، بلکه بزرگترین عامل بیثباتی و ناامنی در جای جای جهان از جمله افغانستان، عراق، سوریه، لبنان و دیگر نقاط عالم بوده و هست.
رئیس جمهور با بیان اینکه خون مطهر شهدای غزه روشنگری و بیداری عمیقی در سراسر عالم ایجاد کرده است، تصریح کرد: جایی به نام شورای امنیت سازمان ملل که موظف به برقراری صلح و امنیت در جهان است، در وقایع اخیر رسماً استیصال، ناتوانی و ناکارآمدی خود را اعلام کرد و به همه مردم دنیا ثابت شد که نباید به این سازمانهای مدعی متکی باشند، بلکه باید ساز و کار دیگری را دنبال کنند تا صلح و امنیت در جهان برقرار شود.
تاکید بر توقف فوری حملات، رفع محاصره و آغاز امدادرسانی و ایجاد صندوق کمک به بازسازی غزه
رئیسی «توقف فوری حملات به غزه»، «رفع محاصره این منطقه و بازکردن گذرگاهها برای امدادرسانی» و همچنین «ایجاد صندوق ویژه برای کمک به بازسازی غزه» را از ضرورتها و اولویتهای اصلی برای کمک به مردم این منطقه برشمرد و با انتقاد شدید از توطئه آمریکاییها مبنی بر کوچ اجباری ساکنین غزه و انفعال سران کشورهای دنیا، گفت: بارها در دیدارها، مذاکرات و مکالمات با روسای کشورها تأکید کردهام که آنان که به خدا، وجدان بشری و یا تاریخ اعتقاد دارند در قبال سکوت امروز خود چگونه میخواهند پاسخگو باشند!
رئیس جمهور با بیان اینکه بسنده کردن به اعلام موضع و محکومیت صرف این جنایات به هیچ وجه کافی نیست و امروز مردم جهان از حاکمان خود انتظار اقدام و عمل دارند، تصریح کرد: روسای کشورهای مختلف امروز باید به وظیفه ذاتی خود در به کیفر رساندن ظالم و دفاع و حمایت از مظلوم عمل کنند.
ریشهکن شدن رژیم کودککش صهیونیستی وعده تخلفناپذیر الهی است
رئیسی در ادامه به اخراج روسای چند دانشگاه آمریکایی تنها به جرم دادن مجوز برای برپایی راهپیمایی در حمایت از مردم مظلوم غزه و ممانعت دولت فرانسه از برگزاری تجمعات حمایتی از ملت فلسطین به عنوان مصادیقی از تناقض و رسوایی مدعیان آزادی بیان در غرب یاد کرد و گفت: غربیها به تصور اینکه با به تعطیلی کشاندن برخی شبکهها و پلتفرمهای اطلاعرسانی میتوانند صدای مظلومیت ملت فلسطین را خاموش کنند، تن به این رسوایی بزرگ دادند، اما امروز فریاد تظلمخواهی ملت فلسطین در تمام عالم طنینانداز شده و به یقین به تقاص خون هزاران کودک شهید و مظلوم فلسطینی دست انتقام الهی بیرون خواهد آمد و رژیم غاصب صهیونیستی ریشهکن خواهد شد؛ این وعده قطعی و تخلفناپذیر الهی است.
رئیس جمهور در ادامه به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و رهبری معظم انقلاب اسلامی برای حل مسئله فلسطین با راهحل دمکراتیک مراجعه به آرای فلسطینیان اشاره کرد و گفت: معتقدیم راهحل عادلانه حل مسئله فلسطین مراجعه به آرای عمومی ملت فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی است.
امیدوارم ملتها با خاتمه دادن به نظم ناعادلانه فعلی طعم عدالت را بچشند
رئیسی با بیان اینکه آمریکاییها با ادعای دمکراسی اولین و بزرگترین ناقض دمکراسی در جهان هستند، تأکید کرد: آمریکاییها برای آینده غزه نقشه نکشند چرا که آینده این منطقه به دست مردمان و دولت قانونی آن رقم خواهد خورد.
رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد که صدای مظلومیت و فریاد مردم غزه بیش از پیش موجب بیداری و آگاهی در جهان شده و ملتها با خاتمه دادن به نظم ناعادلانه فعلی و ایجاد نظم نوین مبتنی بر عدالت طعم شیرین عدالت را بچشند.
امیرعبداللهیان: هدف کنفرانس توقف جنایات اسرائیل است
وزیر خارجه کشورمان گفت: مساله فلسطین همواره مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده و در اندیشههای بلند امام خمینی (ره) و در نگاه بلند و راهبردی رهبر انقلاب قرار دارد.
حسین امیرعبداللهیان در کنفرانس بینالمللی تهران درخصوص فلسطین خطاب به مهمانان حاضر گفت: حضور شما نشانی از دغدغهمندی نسبت به ارزشهای انسانی و یکی از مسائل حل نشده جامعه بینالمللی طی دهههای گذشته یعنی موضوع مهم فلسطین است.
وی تاکید کرد: شورای امنیت هیچ اقدام موثری در توقف حملات و کشتار در سرزمینهای اشغالی نداشته است.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: هدف این کنفرانس توقف حملات بی رحمانه رژیم جعلی اسرائیل؛ مقابله با جنایت جنگی و یافتن راههایی برای حمایت از حق تعیین سرنوشت فلسطینیهاست.
شورای امنیت به وظیفه اصلی خود در حفاظت از صلح عمل کند
نشست اول با موضوع «نقش رسانه، اندیشمندان، رهبران مذهبی در جنگ علیه غزه» به ریاست ناصر کنعانی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه با حضور جمعی از اندیشمندان و متفکران، شخصیتهای مذهبی و فعالان عرصه رسانه برگزار شد.
«آثار سیاسی و حقوقی جنگ علیه غزه» عنوان نشست دوم این کنفرانس بینالمللی است که رضا نجفی معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ریاست آن را برعهده دارد و در این نشست هم جمعی از اندیشمندان عرصه سیاسی و شخصیتهای حقوقی حضور دارند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ابتدای نشست نقش رسانه، اندیشمندان، رهبران مذهبی در جنگ علیه غزه طی سخنانی با اشاره به برگزاری همایش تهران درباره فلسطین همزمان با تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری، به تلاشهای مشترک در عرصه بینالمللی برای پایان دادن به جنگ و نسل کشی در حال وقوع در غزه اشاره و عنوان کرد: رفع محاصره، گشایش مرزها برای ارسال کمکهای انساندوستانه و مخالفت با کوچ اجباری ساکنان غزه از جمله اصلی ترینهای اولویتها مدنظر جامعه جهانی است.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: این خواست جهانی در قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد خود را با ۱۵۳ رای کشورهای مختلف بعنوان صدای افکار عمومی جهان نشان داد و جهان با این قطعنامه بر ضرورت توقف جنگ و جنایات صهیونیستها و برقراری آتش بس پایدار تأکید کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تظاهرات برگزار شده در سراسر جهان در مخالفت با جنایات و نسلکشی صهیونیستها در غره افزود: ملتهای دنیا در تجمعات چند صد هزار نفری خود به وضوح نشان دادند که خواستار پایان بخشیدن به این وضعیت و پایان جنایات رژیم صهیونیستی هستند.
ناصر کنعانی ادامه داد: در این شرایط، شورای امنیت باید به وظیفه قانونی و اصلی خود که حفاظت از صلح است عمل کند و انتظار میرود فشارها بر آمریکا که تنها کشور مخالف قطعنامه الزام آور شورای امنیت بوده باعث شده باشد که ایالات متحده صدای مخالفت جهانیان را بشنود.
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین ابراز امیدواری کرد که کنفرانس امروز تهران با حضور نمایندگانی از طیفهای مختلف از نخبگان جهان، باعث تشدید فشارها بر رژیم صهیونیستی و حامیان آن و تقویت همبستگی جهانی با مردم فلسطین شود.
جمعی از سفرا و دیپلماتهای خارجی مقیم تهران و همچنین برخی از نخبگان فعالان عرصه عمومی و رسانهای ایران نیز در نشستهای تخصصی کنفرانس بینالمللی تهران حضور دارند.