بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد هشتاد و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
رئیس پیشین نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی جمعه شب نسبت به تضعیف نیروهای ذخیره ارتش این رژیم هشدار داد.
رئیس پیشین نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی، گفت: پس از حمله هفتم اکتبر، (عملیات طوفان الاقصی) نیروهای ذخیره ارتش بدون اینکه ساماندهی شوند، برای جنگ فراخوانده شدند.
وی افزود: نگرانی زیادی نسبت به تضعیف قدرت نیروهای ذخیره برای ادامه جنگ در غزه وجود دارد.
این مقام پیشین صهیونیستی اضافه کرد: آنچه اکنون شاهد هستیم، موجب وارد آوردن فشاری سنگین و بیسابقه بر نیروهای ذخیره خواهد شد.
رئیس امدادرسانی سازمان ملل ناامیدی از دریافت کمکها به غزه را تشریح کرد و با بیان اینکه بحران شدید گرسنگی میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار داده است، گفت که غزه در «وضعیتی غیرممکن »قرار دارد.
مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز جمعه به وقت محلی گفت: «این یک وضعیت غیرممکن برای مردم غزه و کسانی است که سعی در کمک به آنها دارند.»
گریفیتس چالشهای ارائه کمک به مردم غزه را «بمبارانهای مداوم، جاده های آسیب دیده، تیراندازی به کاروان ها و تاخیر در ایست های بازرسی » را دانست و گفت: « کمک رسانی به غزه اصلا کار آسانی نیست. سه لایه بازرسی قبل از ورود کامیونها انجام میشود.»
آژانسهای سازمان ملل و سازمانهای امدادی می گویند که تعداد کامیونهایی که وارد غزه میشوند برای رفع نیازهای اولیه مردم کافی نیست.
جنبش حزبالله لبنان، بعدازظهر امروز (جمعه)، در چند بیانیه از حمله به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان، ظهر امروز، در بیانیهای اعلام کرد در حمایت از مردم فلسطین و نیروهای مقاومت یک جرثقیل که با خود تجهیزات جاسوسی در منطقه «دوفیف» به همراه داشته، با سلاح مناسب هدف قرار داده است.
حزبالله همچنین در بیانیهای دیگر اعلام کرد مقرهای نظامی «حدب یارون» و «المرج» در شمال فلسطین اشغالی را با تسلیحات مناسب مورد حمله قرار داده است.
مقاومت اسلامی لبنان در عین حال اعلام کرد حدود ساعت ۱۴:۳۰ بعدازظهر امروز به وقت محلی، محل استقرار تانکها و توپخانه ارتش اسرائیل را در منطقه «خربه ماعر» هدف حمله قرار داده است.
حزبالله حدود یک ساعت بعد از انتشار این بیانیه، در بیانیهای دیگر خبر داد رزمندگان مقاومت، دو گروه از نظامیان اسرائیلی را در مقر نظامی «رامیه» و بین پادگان «زرعیت» و مقر «برکه ریشا» مورد حمله قرار دادهاند.
«دانیال هاگاری» سخنگوی ارتش اسرائیل امروز (جمعه) در هشتاد و چهارمین روز جنگ در غزه، مدعی گسترش دامنه عملیات در «خان یونس» در جنوب غزه شد.
به نوشته وبگاه روسیا الیوم، او گفت که تیپ چتربازان ارتش اسرائیل برای جنگ وارد خان یونس شده است تا تعداد تیپهایی که در این منطقه مستقر شدهاند، به هفت تیپ افزایش یابد. به گفته او ارتش اسرائیل روز گذشته اقدام به بمباران شدید زیرساختهای شهر خان یونس کرده است.
صبح امروز همچنین توپخانه ارتش اشغالگر نیز به شدت مناطق مسکونی در مرکز شهر خان یونس را گلولهباران کرد.
«اسماعیل ثوابته» مدیر دفتر اطلاعرسانی دولت حماس در غزه گفت از هفت اکتبر تاکنون ۲۹ هزار نفر شهید و مفقود شدهاند.
او به شبکه الجزیره گفت که بیش از هفت هزار نفر همچنان زیر آوار هستند و کار آواربرداری با توجه به حجم ویرانیها و ادامه حملات و کمبود نیروها و امکانات با کندی پیش میرود.
اسماعیل ثوابته در ادامه گفت که ۸۰۰ هزار نفر در غزه امکان این که خود را به بیمارستانها برسانند، ندارند. طبق آخرین برآوردها بیش از ۷۰ درصد شمال غزه طی بمبارانهای هوایی و حملات توپخانه ارتش اسرائیل از بین رفته است.
وزارت بهداشت فلسطین نیز در آخرین آمار خود از قربانیان حملات رژیم صهیونیستی خبر داده است که در پی این حملات از هفتم اکتبر تا کنون، ۲۱ هزار و ۵۰۷ نفر شهید و ۵۵ هزار و ۹۱۵ نفر نیز زخمی شدهاند.
به گفته این وزارتخانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۷ نفر به شهادت رسیده و ۳۱۲ نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
وزارت بهداشت غزه، عصر امروز (جمعه)، در بیانیهای از افزایش شمار شهدای فلسطینی به دنبال حملات رژیم صهیونیستی خبر داد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد شمار شهدای فلسطینی به ۲۱ هزار و ۵۰۷ نفر رسیده و تعداد مجروحان به ۵۵۹۱۵ نفر افزایش یافته است.
براساس گزارش منابع فلسطینی، نظام سلامت در نوار غزه به علت حملات پیدرپی رژیم صهیونیستی به تأسیسات و محاصره این منطقه در وضعیت دشواری قرار گرفته است.
منابع خبری اعلام کردند که در حملات امروز رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه دستکم ۸۵ فلسطینی به شهادت رسیدند.
شبکه المیادین اعلام کرد که از صبح امروز تاکنون دستکم ۸۵ شهید فلسطینی به بیمارستانهای مرکز و جنوب غزه انتقال داده شدند.
بر اساس این گزارش، ۵۰ نفر از این شهدا در جریان بمباران استان مرکزی غزه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
ساعاتی پیش نیز منابع خبری اعلام کردند که دستکم ۳۵ فلسطینی در اردوگاههای النصیرات و المغازی به شهادت رسیدند.
همچنین منابع خبری اعلام کردند که از شب گذشته تاکنون ۲۸ فلسطینی در جریان بمباران خانیونس در نوار غزه به شهادت رسیدند.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اخیرا در بیانیهای اعلام کرد، شمار شهدای جنگ در غزه از هفتم اکتبر تا این لحظه به ۲۱ هزار و ۳۲۰ نفر و شمار مجروحان نیز به ۵۵۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسیده است.
همزمان سازمان جهانی بهداشت هشدار داد نوار غزه با خطر گرسنگی شدید در تمام مناطق آن مواجه است که در جریان تجاوزات مداوم اشغالگران صهیونیست از ۷ اکتبر ویران شده است.
منابع خبری از شلیک موشک از خاک لبنان به سرزمینهای اشغالی خبر دادند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یک موشک ضدزرهی از خاک لبنان به شهرک صهیونیستنشین «دوویف» واقع در الجلیل شلیک شد.
منابع خبری اعلام کردند که آژیرهای خطر در الجلیل و شهرک کریاتشمونه به صدا درآمد.
حزب الله لبنان دو روز پیش نیز در بیانیهای اعلام کرد در پاسخ به حمله رژیم اشغالگر صهیونیستی به غیرنظامیان در منطقه بنت جبیل در جنوب لبنان، ۳۰ راکت کاتیوشا به سمت شهرک صهیونیست نشین کریات شمونا در شمال فلسطین اشغالی شلیک کرده است.
در این حمله راکتی، دو شهرک نشین صهیونیست به هلاکت رسیدند.
آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که ۱۵۰ هزار آواره فلسطینی در مرکز نوار غزه جایی برای رفتن ندارند.
آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) وابسته به سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد، دستور تخلیهای که اخیرا مقامات رژیم صهیونیستی صادر کردهاند، ادامه کوچاندن اجباری ساکنان مناطق مرکزی نوار غزه است. بیش از ۱۵۰ هزار نفر از جمله جوانان، کودکان، زنان، افراد مسن و معلولان جایی برای رفتن ندارد. بیشتر این آوارگان برای دومین بار طی جنگ مجبور به کوچ شدهاند.
به گزارش آناتولی، آنروا درباره مشکلاتی که ساکنان غزه با آن مواجه هستند، اعلام کرد: تنها امید مردم غزه آتش بس انسانی است.
«فرانچسکا آلبانیز» نماینده حقوق بشری سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، گفت که اسرائیل به بهانه نابودی حماس، ارزشی برای جان مردم غزه قائل نیست.
به نوشته وبگاه شبکه المیادین، او گفت: اسرائیل به بهانه نابودی حماس بیش از ۲۰ هزار نفر را تاکنون در غزه کشته است؛ چرا اسرائیل هیچ توجهی به جان فلسطینیها نمیکند؟.
این مأمور سازمان ملل در ادامه اقدامات و رفتار رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینیها، به ویژه در غزه را وحشیگری قرن توصیف کرد و با مخاطب قرار دادن کشورهای غربی گفت: سکوت غرب در قبال آنچه بر سر فلسطینیها میگذرد، به مرحله همراهی [با اسرائیل] رسیده است.
به گفته فرانچسکا آلبانیز، نبود دارو موجب قطع عضو بسیاری از کودکان مجروح در غزه شده است و رژیم صهیونیستی اجازه ورود مقدار کافی دارو و ملزومات بیهوشی به غزه را نمیدهد.
در این راستا هیأت علمای ارشد الازهر مصر نیز شب گذشته در بیانیهای تأکید کردند که کشتارهای غزه، لکه ننگی بر پیشانی همه حامیان مالی و تسلیحاتی و رژیم صهیونیستی است و تاریخ این کشورها را فراموش نخواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن همه اسیران تلاش میکند، افزود که قطر و مصر دو پیشنهاد جداگانه برای پیشبرد این موضوع ارائه کردهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جریان دیدار با خانواده اسیران در تلآویو گفت: در همین لحظه در حال برقراری تماس هستیم... من نمیتوانم جزئیات وضعیت را فاش کنم. ما برای بازگرداندن همه گروگانها کار میکنیم. این هدف ماست.
این نشست که با حضور سرتیپ گال هیرش، هماهنگ کننده امور گروگانها و مفقودین و تزاخی هانگبی، مدیر شورای امنیت داخلی برگزار شد، قبل از جلسه کابینه جنگ اسرائیل بود که به بحث درباره پیشنهاد جدید قطر اختصاص داشت.
منابع خبری از شهادت ۲۰ فلسطینی در اردوگاه النصیرات در جریان بمباران رژیم صهیونیستی خبر دادند.
در جریان بمباران منازل مسکونی در اردوگاه النصیرات واقع در مرکز غزه ۲۰ نفر شهید و دهها نفر دیگر مفقود شدند.
منابع خبری همچنین از حملات توپخانهای مداوم رژیم صهیونیستی به شمال غزه خبر دادند.
بامداد امروز نیز جنگندههای صهیونیستی منزل خانواده دیاب در اردوگاه الشابوره در مرکز شهر رفح را بمباران کردند که به دنبال آن ۲۱ فلسطینی شهید و شمار زیادی هم زخمی شدند.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اخیرا در بیانیهای اعلام کرد، شمار شهدای جنگ در غزه از هفتم اکتبر تا این لحظه به ۲۱ هزار و ۳۲۰ نفر و شمار مجروحان نیز به ۵۵۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسیده است.
همزمان سازمان جهانی بهداشت هشدار داد نوار غزه با خطر گرسنگی شدید در تمام مناطق آن مواجه است که در جریان تجاوزات مداوم اشغالگران صهیونیست از ۷ اکتبر ویران شده است.
ارتش صهیونیستی از هلاکت یکی از افسران خود در غزه خبر داد.
به گزارش شبکه المنار، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هرئیل شرفیط، افسر تیپ ۱۴ این ارتش در جریان درگیریهای غزه به هلاکت رسیده است.
همچنین بیمارستان سوروکا در بئر السبع در سرزمینهای اشغالی پنجشنبه شب اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ نظامی مجروح در غزه به این بیمارستان منتقل شدند.
انهدام ۸۲۵ خودروی نظامی اسرائیل در غزه
ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش حماس پنجشنبه شب گفت: طی دو روز گذشته، سهبالگرد اسرائیلی را هدف قرار دادیم و ۸۲۵ خودروی زرهی دشمن را نیز منهدم کردیم.
ابوعبیده افرود: نبرد طوفان الاقصی دشمن صهیونیستی را در مسیر زوال و نابودی قرار داد.
وی اضافه کرد: دهههاست برای دفاع از ملت فلسطین میجنگیم تا اینکه در نهایت به نبرد طوفان الاقصی رسیدیم. به مبارزه و آمادهسازی نیروهایمان ادامه دادیم، زیرا میدانستیم حق را باید گرفت.
در بخش دیگری از سخنان ابوعبید آمده که ضربه کاری به دشمن وارد کردیم و به همه دنیا گفتیم که ما ملتی هستیم که به دنبال حق و آزادی در زندگی هستیم.
ابوعبیده گفت: پس از ۸۳ روز نبرد، مجاهدان ما در میدان همچنان در حال رویارویی با دشمن هستند. ما به خاطر ملت خود میجنگیم و مجاهدان ما عملیات ویژه را از طریق بازاستفاده موشکهای منفجر نشده دشمن اجرا کردند.
ابوعبیده اظهار کرد: تصاویر زیادی را که در هدف قرار دادن نیروها و ادوات جنگی دشمن توسط مبارزان قسام پخش کردیم و این تازه بخشی ناچیز است.
وی با تکرار سخنان مقامات فلسطینی خاطرنشان کرد: اولویت ما توقف جنگ و جنایات دشمن است و هیچ چیز دیگری بر توقف جنگ در غزه اولویت ندارد.
ابوعبیده تصریح کرد: تا توقف کامل جنگ در غزه، هیچ توافقی برای مبادله اسرا نخواهیم پذیرفت. این پایداری و مقاومت ملت و مجاهدان فلسطینی بود که توطئه و جنایات دشمن را به شکست کشاند.
سخنگوی گردانهای القسام تصریح کرد: ملت ما سربلند از این نبرد بیرون خواهد آمد.
وی با بیان اینکه دنیا اکنون یا در نقش یک جنایتکار ظالم است، یا تماشاگری که عاجز و درمانده است، افزود: در ایام جنگ مبادله اسرا بیمعناست و اولویت ما توقف جنگ است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی: راهی جز ادامه جنگ در غزه نداریم
«دانیال هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب گفت: به جنگ در غزه ادامه خواهیم داد و راه دیگری نداریم، جز این که از حوادثی که با آن روبه رو هستیم، درس بگیریم.
وی در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود افزود: تهدیدها از همه جبههها وجود دارد، اما ما از خود دفاع میکنیم و منشأ تهدید را نیز هدف قرار میدهیم.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، مسائل بسیار دشواری وجود دارد که در این جنگ رخ داده که بزودی درباره آنها تحقیقات صورت خواهد گرفت، به ویژه در زمینه کشته شدن نظامیان اسیر ما که به آتش نیروهای خودی کشته شدند.
در همین راستا، هرتزی هالیوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعتراف کرد که ارتش این رژیم در مأموریت نجات گروگانها در این حادثه شکست خورده است.
هالیوی افزود: کشته شدن سه نظامی در غزه یک حادثه خطرناک است و پیامدهای بسیار وخیمی به دنبال خواهد داشت.
هیأت حماس برای بررسی طرح آتشبس به قاهره میرود
روز جمعه، هیأتی از جنبش حماس به منظور ارائه ملاحظات خود درباره طرح ابتکاری مصر در خصوص برقراری آتشبس در غزه، به قاهره سفر میکند.
طرح ابتکاری مصر هفته گذشته به مسئولان جنبشهای حماس و جهاد اسلامی که به قاهره سفر کرده بودند، ارائه شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مسئول حماس گزارش داد که یک هیأت عالیرتبه این جنبش امروز جمعه برای دیدار با مسئولان مصر و ابلاغ پاسخ گروههای فلسطینی، به قاهره میرود.
این مسئول حماس افزود: «گروههای فلسطینی نکات و ملاحظاتی درباره تبادل اسرا و تعداد اسرای فلسطینی ـ که قرار است در ازای آزادی اسرای صهیونیست، آزاد شوند ـ و نیز تضمینهای مربوط به عقبنشینی نظامی از نوار غزه، دارند».
پیشتر برخی منابع نزدیک به حماس گفته بودند که طرح مصر شامل سه مرحله و بر آتشبس قابل تمدید، آزادی تدریجی دهها گروگان صهیونیست در ازای آزادی اسرای فلسطینی تأکید کرد.
لغو جلسه کابینه جنگ اسرائیل به دلیل تشدید اختلافات
گزارشها حاکی است بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل جلسه کابینه جنگی را که قرار بود شامگاه پنجشنبه برگزار شود لغو کرده است.
رسانههای اسرائیل بامداد جمعه گزارش دادهاند در این جلسه قرار بوده مسئله حکمرانی غزه پس از پایان جنگ به بحث و گفتوگو گذاشته شود.
روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داده نتانیاهو تا کنون جلساتی در خصوص این موضوع تشکیل نداده و همین موضوع، عصبانیت دولت جو بایدن را به همراه داشته است.
این گزارش ادعا میکند، دولت بایدن معتقد است نداشتن برنامه در خصوص آینده حکمرانی در غزه موجب خواهد شد ارتش اسرائیل برای مدت نامعلوم در باریکه غزه بماند.
مواضع نتانیاهو در این خصوص تحت تأثیر اعضای راست افراطی در کابینهاش قرار دارد که با دادن هر گونه نقش به تشکیلات خودگردان برای اداره غزه مخالف هستند.
این مساله موجب شده، کابینه نتانیاهو هیچ گزینه دیگری نداشته باشد؛ اما نتانیاهو ظاهراً در حال حاضر به حفظ کابینه جنگی متعهد است و طی سه ماه گذشته مرتب تلاش کرده رایزنیها در خصوص آینده غزه را به تعویق بیندازد.
اندکی بعد از لغو جلسه کابینه در شامگاه پنجشنبه حزب راستگرای افراطی «صهیونیسم مذهبی» اعلام کرد که قصد دارد برای اعتراض به کنار گذاشته شدن از مباحثات کابینه نتانیاهو، خودش جلسهای با همین موضوع برگزار کند.
رسانههای عبری گزارش دادهاند، نتانیاهو موافقت کرده در جلسه کابینه که سهشنبه برگزار خواهد شد، در خصوص موضوع آینده غزه رایزنی شود.
اختلافها در خصوص حکمرانی در غزه پس از جنگ در حالی ادامه دارد که رژیم اسرائیل با گذشت نزدیک به سه ماه از جنگ تا کنون، موفقیتی در دستیابی به اهداف جنگی خود کسب نکرده است.