تابناک/حسین بشیری _ با توجه به رسیدن موعد اعلام زمان رسمی نتایج نهایی بررسی صلاحیت ها و پاسخ به اعتراض ردصلاحیت شدگان، شنیده های متعددی در مورد رد صلاحیت یا تایید صلاحیت کاندیداها منتشر می شود که به جهت اطلاع مخاطبان محترم از این گونه اخبار در این مطلب به مرور منتشر خواهند شد.
تقویم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
۱۵ مرداد: دستور شروع انتخابات؛
۱۶ مرداد تا ۲۲ مرداد: پیشثبت نام از متقاضیان،
۱۶ مرداد تا ۲۷ شهریور: صدور گواهیهای مربوط توسط دستگاهها و مراجع ذیصلاح و تحویل به درخواستکنندگان؛
۲۶ مهر: رسیدگی به اعتراض داوطلبان نسبت به گواهیهای صادر شده توسط دستگاهها و مراجع ذیصلاح؛
۲۲ شهریور: پاسخ به استعلام و رسیدگی به اعتراض داوطلبان؛
۷ مهر تا ۱۳ مهر: تشکیل هیاتهای اجرایی مرکزی انتخابات؛
۱۳ مهر تا۱۹ مهر: تشکیل هیاتهای اجرایی حوزههای انتخابیه؛
۲۷ مهر تا سوم آبان: ثبت نام از داوطلبان؛
۱۰ آبان: تشکیل هیاتهای استانی بررسی تبلیغات؛
۲۸ مهر تا ۱۳ آبان: بررسی سوابق داوطلبان در مراجع پنجگانه؛
۴ آبان تا۱۸ آبان: بررسی صلاحیت داوطلبان در هیاتهای اجرایی؛
۱۹ آبان تا ۲۰ آبان: ابلاغ مراتب عدم تایید یا عدم احراز به داوطلبان؛
۲۱ آبان تا ۲۲ آبان: درخواست کتبی داوطلبان مبنی بر دریافت دلایل عدم تایید یا عدم احراز به هیات اجرایی؛
۲۳ آبان تا ۲۶ آبان: ابلاغ دلایل به داوطلب توسط هیات اجرایی با رعایت قانون؛
۲۱ آبان تا ۲۴ آبان: شکایت داوطلبانی که صلاحیت آنان در هیات اجرایی مورد تایید قرار نگرفته به هیات نظارت استان؛
۲۵ آبان تا ۱۴ دی: رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط هیات نظارت استان با کسب نظر از هیات مرکزی نظارت بر انتخابات؛
۱۵ دی تا ۱۶ دی: ابلاغ مراتب تایید، عدم تایید یا عدم احراز به دواطلبان توسط فرمانداران مرکز حوزه انتخابیه؛
۱۷ دی تا ۱۹ دی: دریافت شکایت از داوطلبین عدم تایید یا عدم احراز به شورای نگهبان؛
۲۰ دی تا ۱۹ بهمن: بررسی شکایات و اعلام نظر قطعی شورای نگهبان توسط هیات نظارت استان به ستاد انتخابات کشور یا فرماندار؛
۳ بهمن: اعلام فهرست و مشخصات کامل امکاناتی که عرفا می توان از آنها برای تبلیغات استفاده کرد؛
۱۱ بهمن: پایان زمان انتخاب اعضای شعب؛
۱۹ بهمن: اطلاع رسانی فهرست امکانات، تسهیلات و زمانبندی، هزینه استفاده از آنها و نحوه مراجعه نامزدها توسط هیات بررسی تبلیغات استان؛
۲۰ بهمن: ابلاغ نتیجه بررسی شکایات داوطلبانی که صلاحیت آنها تایید یا احراز نشده و اعلام نظر در خصوص داوطلبانی که در مراحل قبل مورد تایید قرار گرفتهاند از سوی شورای نگهبان به هیات نظارت استان؛
۲۱ بهمن تا ۲۳ بهمن: دریافت شکایت از داوطلبانی که در سیر مراحل قبلی تایید شده لیکن شورای نگهبان نظر به عدم تایید یا عدم احراز دارد؛
۲۴ بهمن تا ۳۰ بهمن: رسیدگی به شکایت داوطلبانی که در مراحل قبلی مورد تایید قرار گرفته اند ولی شورای نگهبان صلاحیت آنها را تایید یا احراز نکرده؛
۱ اسفند: ابلاغ نظر شورای نگهبان در خصوص ردصلاحیت همه داوطلبان ردصلاحیت شده به داوطلبان ذیربط و انتشار آگهی اسامی نامزدهای تایید شده؛
۲ اسفند: انتشار آگهی انتخابات در سراسر کشور؛
۳ اسفند تا ۹ اسفند: تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنها؛
۴ اسفند: ثبت کلیه فرایندها و امکانات الکترونیکی برای برگزاری انتخابات کاملا الکترونیکی و تایید شورای نگهبان؛
۸ اسفند: آخرین فرصت انصراف داوطلبان؛
۱۰ اسفند: ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی؛
۱۱ اسفند: اخذ رای از واجدین شرایط؛
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه در سراسر کشور برگزار میشود.
بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات خبرگان رهبری به پایان رسید و بنا بر اخبار رسیده به خبرآنلاین صلاحیت حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی تایید شد.
او در مرحله اول بررسی صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شده بود.
حشمتالله فلاحت پیشه برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم ردصلاحیت شد.
حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون سابق امنیت ملی در گفتوگو با خبرآنلاین با اشاره به ردصلاحیتش از سوی شورای نگهبان اظهار کرد: من خوشحالم که حتی در اعتراضم پای اصول خود ماندم.
وی ادامه داد: معتقد هستم که اگر کشور در سیاست خارجی به هشدارهای من توجه میکرد، افراطیون اینگونه مملکت را به دهان اژدها نمیبردند. هر آنچه که گفتم و نطق کردم در راستای منافع کشور و دلسوزی برای مردم بوده است.
رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس یازدهم گفت: صلاحیتم برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم تأیید نشد.
جلال محمودزاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرآنلاین از ردصلاحیت خود توسط شورای نگهبان خبر داد.
وی در پاسخ به اینکه آیا سندی دال بر علت ردصلاحیت شما ارائه کردند؟ گفت: خیر.
به دنبال اعلام نتایج احراز صلاحیتها توسط شورای نگهبان صبح امروز علیمحمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی از ردصلاحیت خود توسط شورای نگهبان خبر داد.
نمازی در گفتگو با خبرآنلاین اظهار کرد: صلاحیتم تایید نشد.
وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر چند نفر از اعضای حزب کارگزاران سازندگی تایید صلاحیت شدند؟ گفت: رشیدنیا، دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی در لرستان که در تهران ثبتنام کرده، تایید صلاحیت شده است.
طبق قانون مهلت رسیدگی به اعتراضات کاندیداهای رد صلاحیت شده برای انتخابات مجلس دوازدهم از سوی شورای نگهبان قطعی شد.
به گزارش برنا برخی چهره های معروفی که که رد صلاحیت آن ها قطعی شد عبارتند از:
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس یازدهم در پستی که در صفحه شخصی از رد صلاحیتش توسط شورای نگهبان خبر داد.
نادر قاضی پور نماینده سه دوره مجلس از ارومیه
غلامرضا کاتب نماینده اصولگرای دوره های هشتم و نهم مجلس
بهروز نعمتی نماینده دوره گذشته مجلس از تهران
جعفرزاده ایمن آبادی نماینده دوره دهم مجلس از رشت
صلاحیت احمد علیرضابیگی نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس یازدهم
مهلت شورای نگهبان برای بررسی اعتراضات داوطلبان تاییدنشده انتخابات مجلس شورای اسلامی پایان یافت.
فهرست برخی از افرادی که در مرحله رسیدگی به اعتراضات توسط شورای نگهبان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند:
علیرضا دهقانی، گوینده ورزشی و نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس هشتم
احمد دنیامالی، نماینده مردم بندرانزلی در مجلس یازدهم
جواد جهانگیرزاده، نماینده مردم ارومیه در مجالس هفتم، هشتم ونهم
جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس دهم و یازدهم
صلاحیت قسیم عثمانی برای انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان تایید شد.
به گزارش برنا،صلاحیت قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجالس هشتم،نهم و دهم در مرحله رسیدگی به اعتراضات توسط شورای نگهبان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید شد.
آیت الله احمد پروایی نماینده فعلی مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری که برای انتخابات مجلس خبرگان نامنویسی کرده بود طی بیانیهای از ردصلاحیت خود برای انتخابات ششمین دوره خبرگان رهبری خبرداد.
احمد پروایی در بیانیه خود آورده است: طبق اعلان رسمی وزارت کشور، صلاحیت اینجانب از طرف فقهاء محترم شورای نگهبان مورد تأیید و احراز واقع نشده است، اینجانب ضمن احترام به قانون نظام اسلامی و تمکین کامل آن، و ضمن تشکّر از همه زحمتکشان عرصه انتخابات، به ویژه شورای محترم نگهبان، اعتراض خود را به صورت قانونی و از طرق معیّنه در قانون در موعد مقرّر اعلام خواهم کرد و ان شاالله و به فضل خداوند و عنایت اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام، مورد تفقّد فقهاء محترم شورای نگهبان قرار خواهم گرفت.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از بیانیه خود آورده است: البته لازم به ذکر است این ردّ صلاحیت و یا عدم احراز ذرّهای از اعتقاد راسخ این طلبه خدمتگزار نسبت به نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران و ارکان و نهادهای آن و از ارادت و التزامم نسبت به ولایت مطلقه فقیه نخواهد کاست و همواره در خدمت پیشبرد اهداف و تقویت انقلاب اسلامی مثل یک سرباز وظیفهشناس خواهم بود.
پروایی همچنین در بیانیه خود آوده است: طول عمر با عزّت وعظمت برای مقام معظم رهبری (مدّ ظلّه العالی) و توفیق روزافزون برای همه خدمتگزاران را از درگاه احدیّت مسئلت داریم و از مردم شریف و مؤمن استان گیلان میخواهم برای این طلبه ناچیز و خدمتگزار کوچک دعای عاقبت بخیری و موفقیت بفرمایند.
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد از تایید صلاحیت داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دو نفر دیگر برای انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد.
سید جواد هاشمی در جمع خبرنگاران گفت: آیتالله ملکحسینی برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از استان کهگیلویه و بویراحمد تایید صلاحیت شد.
وی همچنین با اشاره به تایید صلاحیت دو نفر برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: صلاحیت ایمان یزدانپناه از حوزه انتخابیه بویراحمد، دنا و مارگون و مجتبی احسانبخش از حوزه انتخابیه گچساران و باشت تایید شد.
پروین داد اندیش که در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده، تایید صلاحیت شده است.پروین داداندیش همسر محمود واعظی رئیس دفتر حسن روحانی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده، تایید صلاحیت شده است. داداندیش در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده است.
علیرضا خامسیان از چهره های سیاسی و رسانه ای نزدیک به محمدرضا عارف تایید صلاحیت شد.نام علیرضا خامسیان از چهرههای سیاسی و رسانهای نزدیک به عارف نیز در بین تایید صلاحیت شدههای جید است.
رئیس جمهور سابق ایران تاکید کرد: گرچه در زمان ثبتنام هم، میشد حدس زد که وقتی عدهای در دو انتخابات قبلی به جرم حمایت از روحانی رد شدهاند، خود روحانی را هم رد کنند؛ اما من نمیتوانستم به بهانه عمل نادرست دیگران، به وظیفهای که خود درست تشخیص میدادم عمل نکنم. این بار هم به عشق مردم و برای پیشگیری از خطراتی که میهن را تهدید میکند، خود را در معرض حملات و تعرضات قرار دادم.
حسن روحانی پس از اعلام نظر منفی شورای نگهبان درباره نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بیانیه ای منتشر کرد.
در متن این بیانیه آمده است:
به نام خدای دانا و توانا
ملت بزرگ و شریف ایران
سلام و درود خداوند بر شما باد
با آغاز مرحله ثبتنام برای برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، در شرایطی که تحریمهای ظالمانه بر کلیه شئون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور سایه افکنده و اکثریت ملت ایران با مشکلات معیشتی و کاهش امید نسبت به آینده دستوپنجه نرم میکنند، علیرغم فضای سرد مشارکت عمومی در انتخابات پیشرو، اینجانب با اعتقاد عمیق به نقش انتخابات آزاد، رقابتی و متکی به آراء مردم در ایجاد تحول در جامعه و با توجه به اهمیت مجلس خبرگان در تعیین سرنوشت کشور و تأکید مکرر رهبری معظم انقلاب اسلامی بر برگزاری انتخابات سالم، رقابتی و همراه با سلامت و مشارکت عمومی، پس از مشورت با بزرگان و اهل نظر برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان ثبتنام نمودم، به امید آنکه بتوانم در این شرایط حساس تاریخی به وظیفه دینی و ملی خود عمل کنم.
انبوه مشکلات داخلی و شرایط بحرانی منطقه و تهدیدات خارجی، نگرانی از آینده کشور و دغدغه دینگریزی در جامعه ناشی از سیاستها و رویکردهای تنشزا و فاجعهبار کنونی، از جمله دلایل من برای ادامه راهی بود که سالیان دراز در مسئولیتهای سخت و دشوار پیمودهام.
امروز خبر رسید که شورای نگهبان، مانع ورود این خادم کوچک ملت ایران در انتخابات مجلس خبرگان شده است. اینک لازم میدانم چند نکته را در این رابطه با شما که صاحبان اصلی کشور و ولینعمتان نظام هستید، در میان بگذارم:
۱– آنان که با انگیزههای سیاسی دست به رد صلاحیت اینجانب زده و هزاران نفر از داوطلبان مجلس شورای اسلامی را نیز به دلایل عمدتاً سیاسی رد صلاحیت کرده و حق مشارکت مردم را از آنان سلب نمودهاند، نه مالک انقلاب و کشورند و نه صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از خدمتگزاران صدیق و دلسوز کشور را دارند.
۲– گرچه در زمان ثبتنام هم، میشد حدس زد که وقتی عدهای در دو انتخابات قبلی به جرم حمایت از روحانی رد شدهاند، خود روحانی را هم رد کنند؛ اما من نمیتوانستم به بهانه عمل نادرست دیگران، به وظیفهای که خود درست تشخیص میدادم عمل نکنم. این بار هم به عشق مردم و برای پیشگیری از خطراتی که میهن را تهدید میکند، خود را در معرض حملات و تعرضات قرار دادم.
اینک حجت تمام شده است و شاهدی روشن و غیرقابل انکار بر رویکرد حذفگرایانه و ضد قانون اساسی جریان اقلیت تمامیتخواه حاکم، پیش چشم ملت ایران آشکار گشته است.
۳ – شورای نگهبان قانون اساسی به جای آن که با مصوبه اخیر خلاف قانون اساسی مجلس که حق انتخاب مردم در انتخابات را محدود میکرد، مخالفت کند، با تأیید آن مصوبه و صحه گذاشتن بر اقدامات غیرقانونی هیأتهای اجرایی و نظارت، عملاً جریان مأیوسسازی مردم از انتخابات را تقویت کرد و نه فقط در گفته صریح سخنگوی این شورا، که در عمل هم، خود را نسبت به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، بیمسئولیت نشان داد. این واقعیت تلخ، در تضاد روشن با خواست رهبری است که زمینهسازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات را وظیفه همه نهادها برشمردند.
۴– با این شواهد روشن، دیگر تردیدی نمیماند که اقلیت حاکم، رسماً و علناً کاهش حضور مردم در انتخابات را میخواهند. آنها میخواهند انتخابات و صندوق را از تعیینکنندگی در سرنوشت مردم بیاندازند تا خود بتوانند با تصمیمات محفلی، سرنوشت مردم را تعیین کنند. به این سبب، هم اکنون نیز، بیش از پیش باید بر اهمیت رأی مردم و تعیینکنندگی صندوق رأی پای فشرد و به نقشه حذف صندوق و حذف جمهوریت از نظام اعتراض کرد. راه اعتراض هم جز صندوق نیست. باید راهی یافت که «رأی اعتراضی» صدای رسای مردم ایران شود. باز هم معتقدم باید در انتخابات شرکت کرد اگرچه مرا هم رد کرده باشند. باید با رأی، اعتراض کرد. رأی ندادن، عمل به خواست آنهاست که میخواهند ما رأی ندهیم و به تدریج مردم را از حق مسلم «انتخاب» محروم نمایند. لذا وظیفه نمایندگان مقبول سیاسی مردم است که شیوه رأی اعتراضی را به آنان نشان دهند.
۵– از این آقایان باید پرسید آیا در این تصمیم، شما بیطرفی سیاسی را رعایت کردهاید؟ شما اگر نیت سیاسی جانبدارانه نداشتید، به کدام دلیل قانونی، صلاحیت کسی که بیشترین سابقه نمایندگی مردم در نظام را داشته و تا امروز، پنج دوره نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده است، سه دوره نماینده مجلس خبرگان بوده است، دو دوره رئیسجمهور منتخب مردم بوده است، عضو و رئیس اصلیترین شوراهای تصمیمگیری نظام بوده است را زیر سؤال بردهاید؟ اگر نیت جانبدارانه سیاسی ندارید و از ترس رأیآوری او خود دست به کار حذف پیشاپیش نشدهاید، چرا این دلایل را با مردم در میان نمیگذارید؟ و اگر نیت سیاسی جانبدارانه داشتید، آیا این عملکرد، صلاحیت شما در نظارت منصفانه بر انتخابات را از شما سلب نمیکند؟
۶ – باید پرسید آیا این رویکرد، به نفع نظام و کشوری است که پس از عنایت الهی، جز مردم قدرت دیگری به عنوان حامی و یاور ندارد و در مقابله با تهدیدات گوناگون، تنها انسجام و مشارکت مردم است که امنیت و پیشرفت کشور را تضمین میکند؟ آیا شما مصلحت نظام را بهتر از مردم و رهبری تشخیص میدهید که مشارکت و رقابت را برای یک انتخابات حداکثری لازم میدانند؟
۷– باید پرسید آیا این رویه حذف و طرد خادمان مردم و افراد شاخصی که مورد اعتماد مردمند، اعتماد مردم به نظام را بالا میبرد یا به اعتماد عمومی ضربه میزند؟ آیا سرمایه اجتماعی کشور و نظام با این محدودیتها و رد صلاحیتها افزایش مییابد و جوانان را به آینده کشور و نقشآفرینی در سرنوشت خود، امیدوارتر میکند یا آنان را از اصلاح امور کشور مأیوس میکند؟ بدیهی است اینگونه اقدامات خودسرانه که با استناد به نظارت استصوابی و تفسیر ناصحیح و سلیقهای از قانون اساسی صورت میگیرد، نه تنها اراده اینجانب را در ادامه راه دفاع از حقوق ملت و ایران عزیز و نظام جمهوری اسلامی سست نخواهد کرد بلکه با افتخار اعلام میدارم همچنانکه در دوران سخت دفاع مقدس و بحرانهای مختلف داخلی و خارجی که دامنگیر کشور بوده است همواره در راه اعتلاء و سربلندی کشور و ملت ایران به طور خستگیناپذیر تلاش کردهام به پیمان خود با ملت وفادار بوده و تا پایان عمر همچنان به عنوان خادم ملت در کنار مردم صبور و شریف ایران خواهم بود و عمیقاً اعتقاد دارم که تنها راه رهایی کشور از تنگناهای کنونی و تحقق آرمانهای انقلاب در دستیابی به توسعه و تحکیم ارزشهای اخلاقی، تکیه بر آراء مردم، حفظ وحدت ملی، تعامل سازنده با جهان و همسایگان و تغییر رویکرد حکمرانی در جهت تأمین منافع ملی کشور است.
پروردگارا، ما از این که دسترنج این انقلاب عظیم اسلامی، که خون و آبروی عزیزترین سرمایههای این ملت برای آن ریخته شده است، این چنین بر باد میرود، رنجیده خاطریم. قرار بود در این نظام، خود این مردم، سرنوشت خود را تعیین کنند نه آن که اقلیتی چند نفره انتخاب آنان را به آنان دیکته کنند. این اسلامی نبود که به مردم معرفی شده بود و این آن امانتی نیست که مردم به پایش جان و جوانی دادند.
خدایا تو بارها در لحظههای خطر تأییداتت را به این مردم ارزانی داشتهای. اکنون نیز دادرس این مردم نجیب و صبور و قهرمان باش. خدایا این ملت را از آسیب انحصارطلبان و حاسدان و متملقان و تفرقهافکنان مصون بدار. خدایا صلح و عدل و آزادی و آبادی را به کشور ارزانی دار. پروردگارا میهنمان را از دشمن و خشکسالی و دروغ در امان نگهدار.
حسن روحانی
خبرگزاری دولتی برنا نوشت: صلاحیت مصطفی پور محمدی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان تایید نشد.
صلاحیت مصطفی پورمحمدی وزیر اسبق دادگستری برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی شورای نگهبان تایید نشده است.
ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند برگزار میشود.
کامبیز مهدی زاده داماد حسن روحانی در شبکه اجتماعی ایکس رد صلاحیت وی توسط شورای نگهبان را تایید کرد
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه درخواست ما این است نتایج بررسی صلاحیت خبرگان حتما امروز اعلام شود، گفت: شورای نگهبان هنوز اسامی را به وزارت کشور اعلام نکرده است.
«محسن اسلامی» در گفتوگو با ایرنا با اشاره به اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: شورای نگهبان هنوز اسامی را به وزارت کشور اعلام نکرده است. طبق جدول زمانبندی نتایج باید طی امروز و فردا به وزارت کشور ابلاغ شود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: تایید صلاحیتها به عهده شورای نگهبان به ویژه فقهای شورا است. از این جهت باید منتظر باشیم. احتمالا هنوز جلسه شورا به پایان نرسیده اما درخواست ما این است که حتما امروز به ما اعلام شود.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: اسامی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری هنوز به وزارت کشور اعلام نشده است رسانهها از هرگونه گمانهزنی بپرهیزند. ا
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف در گفتوگوی با ایلنا عنوان کرد: هنوز اسامی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری به وزارت کشور اعلام نشده است، نتایج بررسیها تا پایان امروز به وزارت کشور ارسال خواهد شد.
وی افزود: رسانهها از هرگونه گمانهزنی در رابطه با رد یا تایید صلاحیت داوطلبان پرهیز کنند.
در همین راستان کامبیز مهدیزاده داماد حسن روحانی نیز صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس درباره خبر رد صلاحین روحانی نوشت: برنا سخنگوی جدید شورای نگهبان شد یعنی به جای پوشش اخبار ورزشی، از تایید یا رد صلاحیتها خبر دارند. چه کسی پشت این ماجراست؟ مگر آقای طحان نظیف سخنگو نیست!!! یا استعفا داده؟ تا این لحظه خبری مبنی بر رد یا تایید صلاحیت به اطلاع دفتر آقای روحانی نرسیده است.
سایت حسن روحانی خبری جدید درباره ردصلاحیت حسن روحانی منتشر کرد.
طبق اعلام یکی از مقامات شورای نگهبان، فقهای این شورا صلاحیت حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی برای نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را تائید نکردند. گفتنی است این موضوع از طریق وزارت کشور نیز به طور رسمی اعلام خواهد شد.
محمد رویانیان که پیش از این فرمانده انتظامی مازندران، رئیس مرکز فوریتهای پلیسی کشور، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور و مدیرعامل باشگاه پرسپولیس بوده، برای حضور در مجلس دوازدهم کاندیدا شده و صلاحیت او از سوی هیئت نظارت در ۱۵ دیماه تایید شده است.
اسامی ۱۰۱۴ داوطلب تایید صلاحیت شده مجلس شورای اسلامی که از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور ارسال شده، توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شد.
سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته از تایید صلاحیت بیش از هزار داوطلب دیگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: فقها و اعضای حقوقدان شورای نگهبان در مرحله بررسی اعتراض داوطلبان تأیید صلاحیت نشده، تاکنون بیش از هزار داوطلب انتخابات مجلس شورای را تایید کردند، این اسامی داوطلبان تأیید صلاحیت شده به وزارت کشور اعلام شده است.
طبق پیگیری ها اسامی ۱۰۱۴ نامزد تایید صلاحیت شده به شرح زیر است؛
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی از تایید صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان خبر داد.کمالالدین پیرموذن در گفتوگو با ایسنا با اعلام تایید صلاحیت خود از حوزه انتخابیه اردبیل برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جنبه رقابتی انتخابات با تایید صلاحیتها، که خبر دارم به چهرههایی مشهور در جریان اعتدالگرایی و اصلاحطلبان نیز رسیده است، بهبود خواهد یافت.
طبق بررسیها، لیست تایید صلاحیت برخی افراد در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، در جدول ذیل آمده است.
نام و نام خانوادگی | سوابق |
فاطمه بداغی | معاون حقوقی دولت نهم |
هوشنگ بازوند |
استاندار سابق کرمانشاه در دولت روحانی |
منوچهر متکی |
وزیر اسبق امور خارجه |
اسماعیل دوستی |
شورای مرکزی حزب اعتماد ملی |
سید محمد جواد ابطحی |
نماینده حوزه انتخابیه خمینیشهر در دورهٔ هشتم و دهم مجلس |
مهدی کوچکزاده | نماینده دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس – تهران |
لاله افتخاری | نماینده دور هفتم، هشت و نهم مجلس شورای اسلامی |
محمدسعید احدیان | دبیرکل حزب پیشرفت و عدالت ایران اسلامی |
حسین نجابت | نماینده دور هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی |
فاطمه آلیا | نماینده دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی |
ابراهیم عزیزی | نماینده مجلس از حوزه کرمانشاه در دورههای پنجم و یازدهم (دوره فعلی) |
سید مرتضی خاتمی |
نماینده دوره یازدهم(دوره فعلی) مجلس از حوزه انتخابیه ماهنشان و ایجرود |
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار سابق تهران در دولت دوازدهم، برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم توسط هیأت نظارت تایید صلاحیت شده است.محسنی بندپی نیز پیش از این در دورههای ششم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت بوده و ردای نمایندگی برتن داشته است.
فرزند شهید صیاد شیرازی از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شد.
در پی اعلام نتایج احراز صلاحیت کاندیداها برای ورود به انتخابات مجلس دوازدهم از سوی شورای نگهبان، خبر تایید صلاحیت مهدی صیادشیرازی فرزند شهید صیاد شیرازی ، از حوزه تهران در فضای رسانه ای و مجازی منتشر شده است.
محمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به دلیل آنچه «عدم التزام عملی به اسلام و عدم ابراز وفاداری به قانون اساسی» یاد شده، ردصلاحیت شده است.
میرابراهیم رسولی، مدیرمسئول سایت نماینده و فعال رسانه ای اصولگرا و امیرحسین ثابتی مجری صداوسیما توسط هیئت نظارت شورای نگهبان برای انتخابات مجلس تائید صلاحیت شدهاند.
کامبیز مهدی زاده، فعال سیاسی و رسانه ای و داماد حسن روحانی به لیست ردصلاحیت شدگان انتخابات مجلس دوازدهم اضافه شد.
بیانیه وی بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت بزرگ و شریف ایران هموطنان و هم استانی های عزیزم در استان آذربایجان شرقی و همشهریان ترک زبان و با غیرتم
سلام و درود؛
ضمن تشکر از لطف و محبت هایی که به بنده کوچکتان داشتید،براساس پیامک واصله از ستاد انتخابات صلاحیت بنده در هیات نظارت تایید نگردید. حال که امروز از ورود فرزند آذربایجان ممانعت مینمایند، به بیان چند نکته در ذیل خواهم پرداخت و شکایت و اعتراض خود را از مراجع قانونی دنبال خواهم کرد تا پیش شما شرمنده نگردم.
بنده را به استناد بند ۲ ماده ۳۱ قانون انتخابات عدم تایید صلاحیت کرده اند. اما خادم شما نه اقدام مسلحانه علیه نظام کرده و نه مواضع خصمانه علیه نظام گرفته. بلکه همواره برای رشد و اعتلا و سربلندی وطنم تلاش کرده ام. خیلی از این آقایان حتی در محله خود افتخاری ندارند، اما اینجانب بارها پرچم این کشور را در مسابقات جهانی اختراعات به اهتزاز درآوردهام. اما گویا این موارد مطرح نیست. پس از حضور در هیات نظارت از اینجانب ۶ سوال مطرح گردید که سوال ها و پاسخ های خود را جهت تنویر افکار عمومی منتشر میکنم و از دستگاه های نظارتی میخواهم دلیل عدم تایید بنده را منتشر کنند تا همه ملت ایران بدانند به چه دلیلی عدم التزام عملی به جمهوری اسلامی ایران شده ام.
۱-چرا در مصاحبه ای گفته اید پیمان شانگهای در زمان آقای روحانی انجام شده؟ درصورتی که در زمان آقای رئیسی بوده؟
پاسخ :این پیمان در زمان آقای روحانی انجام گرفت و در آخرین جلسه کلیه کشورها عضویت ایران را پذیرفتند و قرار شد در اولین جلسه که تشکیل میشود این موضوع رسما اعلام شود. اما به خاطر کرونا این جلسات تشکیل نشد و دولت تدبیر و امید به پایان کار خود رسید و در اولین جلسه ای که در دولت جدید تشکیل شد همه اعضا به اتفاق عضویت ایران را پذیرفتند.
۲-چرا در توییتی از برجام و FATF دفاع کرده اید؟
پاسخ : برجام تصمیم شخص نبود، تصمیم نظام بود. چرا اگر برجام خلاف منافع ملی بود شورای نگهبان آن را تایید کرد و چرا امروز دولت رئیسی آن را دنبال میکند و در وعده انتخاباتی خود گفت ما بلدیم چطور برجام را عملیاتی کنیم، شما بلد نبودید.
۳-چرا گفته اید قیمت گوشت و مرغ گران شده و مرغ پرواز کرده است؟
پاسخ: خبر دارید قیمت مرغ و گوشت چقدر است؟ آن زمان قیمت گوشت ۵۰۰ و مرغ ۱۰۰ بود به نظر شما ارزان است؟
طرف سوال کننده: خیر گران است.
پس اعلام کنید ما در مجلس کسی میخواهیم که روزه سکوت بگیرد.و حتی به گرانی هم انتقاد نکند این خلاف منویات رهبری است
۴- به ما گزارش شده شما تبلیغات زود هنگام انتخاباتی در دور قبل داشته اید و در استانداری اقامت داشته اید؟
پاسخ :بنده تبریزی ام، مگر خانه و کاشانه ندارم که در استانداری اقامت کنم؟ این صحبت ها و گزارشات شبیه فکاهی و جوک است و وقتی بنده عدم احراز شده ام دور قبل چطور تبلیغات زود هنگام کرده ام؟
۵- شخصی به نام ... را میشناسید؟
پاسخ: خیر، اصلا نشنیده ام. روزانه صدها نفر در ستاد رفت و آمد داشتند. مگر بنده باید تک تک اسم این دوستان را بدانم؟!
۶- چرا گفته اید عضو هر پیمانی شویم، تا برجام حل نشود مشکلات برطرف نخواهد شد؟
پاسخ : اولا بنده نگفته ام مشکلات حل نخواهد شد، اظهار کرده ام تا حل نشدن مسئله برجام و اف ای تی اف نمیتوانیم ریشه ای مشکلات را حل کنیم. باید با دنیا تعامل داشته باشیم. این تاکید رهبری است. اسرائیل میخواهد ما منزوی باشیم. امروز بعد از گذشت ۳ سال چطور شد؟ پس نتوانستید بدون برجام مشکلات را حل کنید. دلار ۵۲ تومن است ، گوشت ۵۰۰ تومن و مرغ ۱۰۰ تومن.آیا مشکلات را حل کرده اید ؟
آیا این اظهار نظرها و نقدها که در چهارچوب آزادی بیان و قانون اساسی انجام شده عدم التزام عملی به جمهوری اسلامی است؟ مگر رهبر انقلاب نمیگوید حتی خود من را نقد کنید؟ چرا کاسه داغ تر از آش شده اید؟ یکبار اعلام کنید از شما به دلیل وصلت با دکتر روحانی خوشمان نمی آید. من جوان ۳۸ ساله چه پرونده مالی و اقتصادی و یا اخلاقی دارم که رد صلاحیت کرده اید؟ منتشر کنید تا همه مردم بدانند زین پس بندی را در موارد رد صلاحیت اضافه کنید، هر کس کوچکترین نسبتی با حسن روحانی داشته یا در آینده خواهد داشت، رد صلاحیت است. هرگونه دفاع از دولت ایشان، برجام و اف ای تی اف و دستاوردهای دولت ایشان به منزله ردصلاحیت است. حتی داشتن عکس با ایشان نیز جرم تلقی شده و رد صلاحیت خواهید شد.
شما انتقام برجام را که تصمیم نظام بود از یک جوان ۳۸ ساله میگیرید؟ اگر برجام بد بود، چرا شورای نگهبان آن را تایید کرد؟ خداوند بر هردو جهان آگاه و بیناست. از لحظه اول در اقدامی جزم گرایانه، صدا وسیما شروع به تخریب اینجانب و دکتر حسن روحانی کرد و به دروغ و تهمت اعلام کرد رد صلاحیت بنده به دلیل زمین خواری و فروختن زمین های موات بوده است. تا این لحظه هم نه کسی عذرخواهی کرده، نه جبران. بلکه تاکید برعدم صلاحیت نیز داشته اند. دوستی میگفت وقتی بسیاری ازبزرگان را رد صلاحیت کردند و پس از آن عزیزان دیگری هم رد شدند دیگر نباید انتظاری از این دوستان داشت. اما بنده رد صلاحیت خود و دیگر جوانان را مهم تر ازاین مسائل مطرح شده میدانم چرا که ما کل حیاتمان با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آغاز شده وما فرزندان این انقلاب و نظام هستیم و با شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی بزرگ شده ایم. شما دارید فرزندان خودتان را رد صلاحیت میکنید. مگر میشود پدری فرزند خود را طرد کند و اورا خانه نشین کند؟ تفاوت اینجاست
هیات های نظارت توصیه و رهنمودهای مقام معظم رهبری را مبنی بر ارائه راهکارهای افزایش مشارکت و نقش آفرینی گروه های سیاسی را بر عکس انجام داده اند و حتی وزیر اطلاعات نیز رد صلاحیت شده است و این رویه خلاف افزایش مشارکت در انتخابات است. شورای نگهبان این رویه را اصلاح کند تا جوانان و نخبگان بتوانند در آینده کشور نقش آفرینی کنند.
آنچه شرط بلاغ بود گفتیم لذا تکلیف دیگر از گردن اینجانب برداشته شده و این آقایان باید بین بهشت و جهنم یکی را انتخاب کنند که خود میدانند و خدای خود.
سید محمد بطحایی، وزیر سابق آموزش و پرورش از حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس تایید صلاحیت شد.
صلاحیت حسن قشقاوی نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی برای داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس تائید شد.
حسن قشقاوی در گفتوگو با ایسنا از گفت صلاحیت وی برای داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بهارستان و رباط کریم به تائید شورای نگهبان رسیده است.
وی نمایندگی در دورههای چهارم و ششم مجلس، سفیر ایران در کشورهای قزاقستان، سوئد و اسپانیا و همچنین مشاور، دستیار و معاون وزیر امور خارجه را در کارنامه سوابق خود دارد.
ایسنا از تایید صلاحیت قطعی محمدرضا باهنر خبر داد.
صلاحیت محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و نماینده ادوار برای انتخابات مجلس شورای اسلامی تأیید شد.
نزدیکان محمدرضا باهنر، این خبر را تأیید کردهاند. وی سابقه نمایندگی در مجالس دوم تا پنجم و هفتم تا نهم را در کارنامه دارد و هماکنون علاوه بر ریاست جبهه پیروان خط امام و رهبری، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
برنا نوشت: سیدجواد ساداتینژاد از حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی انصراف داد.
پیگیریها نشان میدهد که سیدجواد ساداتینژاد از حضور در انتخابات مجلس دوازدهم انصراف داده است و شایعات مربوط به تایید یا عدم تایید وی صحت ندارد.
وی نماینده دوره های دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی بود که در مجلس یازدهم به دلیل حضور در کابینه دولت به عنوان وزیر کشاورزی از سمت نمایندگی استعفا داد.
هر چند که ساداتی نژاد در ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ از سمت وزارت استعفا کرد اما این روزها، پرونده فساد چای دبش با نام او گره خورده است. غلامرضا نوریقزلجه هم اخیراً و پس از افشای فساد چای دبش خبر داد که پرونده ساداتینژاد در ماجرای کوتاژ صوری( یکی از تخلفات واردات نهادههای دامی) در قوه قضائیه در حال پیگیری است.
خبرگزاری فارس نوشت که صلاحیت وزیر سابق اطلاعات برای انتخابات مجلس دوازدهم احراز نشده است.
پس از پایان بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و ارسال نتایج آن به استانداریها و داوطلبان، برخی از چهرههای ثبت نام کننده در انتخابات مجلس، از تایید یا ردصلاحیت خود خبر داده اند. در همین راستا، حجتالاسلام سید محمود علوی، وزیر سابق اطلاعات نیز عدم احراز صلاحیت را دریافت کرده است.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تاکید کرد: افرادی که مدعیاند به دلیل انتقاد از دولت ردصلاحیت شدهاند برای جلوگیری از بازی با افکار عمومی، دلایل رد خود را عیناً به قضاوت مردم بگذارند.
سپهر خلجی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هیچگاه نمایندگان به دلیل انتقاد از دولتها ردصلاحیت نمیشوند، در این دوره هم اینچنین است.
وی ادامه داد: شورای نگهبان برای حفظ آبروی افراد علت ردصلاحیت را به خود کاندیداها اعلام میکند. پیشنهاد میکنم برای جلوگیری از بازی با افکار عمومی، مدعیان رد به خاطر انتقاد، دلایل رد خود را عینا به قضاوت مردم بگذارند.
بهمن طاهرخانی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از حوزه انتخابیه شهرستان تاکستان ثبت نام کرده بود؛ توسط هیات نظارت، صلاحیت او مورد تائید قرار گرفت.
رضا آقاعلیخانی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از حوزه انتخابیه شهرستانهای بوئینزهرا و آوج ثبت نام کرده بود؛ توسط هیات نظارت، صلاحیت او مورد تائید قرار نگرفت.
امیر طاهرخانی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از حوزه انتخابیه شهرستان تاکستان ثبت نام کرده بود؛ توسط هیات نظارت، صلاحیت او مورد تائید قرار نگرفت.
علی باقری، فعال سیاسی اصلاح طلب و مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در شبکه احتماعی ایکس نوشت: از جانب هیات نظارت رد صلاحیت شدم. قابل پیش بینی بود. اما صریحتر از قبل میگویم: انتخابات ارثیه پدری هیچ نهاد و شخصی نیست. متصدیان موظفند در چارچوب قانون عمل کنند که نکردهاند. مخالفان و منتقدان قانونی را باید به رسمیت بشناسند! ماجرای ما با ایشان ادامه دارد ...
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه درباره وضعیت کاندیداهای این حزب گفت: تا به الآن خیلی از دوستان و اعضای شورای مرکزی حزب ردصلاحیت شدند.
جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به اعلام نتایج صلاحیتها توسط شورای نگهبان، از ردصلاحیت خود خبر داد و بیان کرد: علت ردصلاحیت را باید از حضرات پرسید، ما که پاسخگو بودیم. تا به الآن علت ردصلاحیت من را اعلام نکردند و اعتراض نخواهم کرد.
وی درباره عدم اعتراض خود به نتایج گفت: در این زمانه که همهچی شفاف است، قضایا باید روشن باشد و من تمایلی به اعتراض ندارم.
معاون سیاسی استاندار تهران در تشریح آخرین وضعیت تایید صلاحیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۷.۳۱ درصد داوطلبان تایید صلاحیت شدند.
سید عباس جوهری معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران با اشاره به آمار نهایی تایید صلاحیت های کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طی روزهای جمعه و شنبه نتیجه تایید صلاحیتها از طریق فرمانداریهای مراکز حوزه های انتخابیه به داوطلبان اعلام میشود.
وی با اشاره به تایید صلاحیت ۴۷.۳۱ درصد داوطلبان بیان کرد: براساس آنچه که هیئت نظارت اعلام کرده، در سطح استان تهران از تعداد ۵۷۰۶ نفر که در این هیئت مورد بررسی قرار گرفتند، ۲۷۰۰ نفر تایید صلاحیت شدند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران افزود: ۲۱۰۴ نفر نیز صلاحیتشان تایید نشده که حدود ۳۶.۸۷ درصد از مجموع داوطلبین در سطح استان تهران را به خود اختصاص دادند.
جوهری تصریح کرد: علاوه بر این ۹۰۲ نفر نیز صلاحیتشان احراز نشده که ۱۵.۸۰ درصد را شامل میشوند.
نماینده چابهار از رد صلاحیت خود از سوی هیات نظارت خبر داد.
معینالدین سعیدی درباره خبر رد صلاحیتش برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: به خود من اطلاع ندادهاند و ظاهراً این اتفاق افتاده ولی پیامکی برای من نیامده است.
نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظاهراً آنهایی که تایید نشدهاند برایشان پیامک ارسال نشده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا به شورای نگهبان در خصوص رد صلاحیتش اعتراض خواهد کرد، عنوان کرد: حتماً از ظرفیتهای قانونی استفاده خواهم کرد.
محمدحسین رنجبران، خبرنگار سابق صداوسیما و مجری برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو و پنج سیما از تایید صلاحیت خود برای انتخابات مجلس خبر داد.
منصور حقیقت پور، فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به ردصلاحیت برخی از چهرهها گفت: من تایید صلاحیت شدم اما انتظار داشتیم پس از بیانات رهبر انقلاب گشایشهای بیشتری صورت بگیرد. قسمت اعظم نمایندگان ادوار تایید صلاحیت نشدند و خصوصا افراد برجستهای که مورد اعتماد مردم بودند. مطالبه مقام معظم رهبری، انتخابات رقابتی و پرشور است.
رقابتی بودن انتخابات به این معناست که افکار و اندیشههای مختلف خود را در جامعه و در صحنه انتخابات عرضه کنند. اگر رقابت فقط درون جریان حاکم باشد، تنور انتخابات داغ نمیشود. همانطور که رهبری تاکید کردند سایر افرادی که الآن در حاشیه نشسته، صاحب نظر و تجربه هستند در کنار جوانان باشند، اما اسم آنان را در لیست تایید شده ها مشاهده نمیکنیم.
علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل و عضو هیئت رئیسه مجلس تایید صلاحیت شد.
در حالی که نام علی کریمی فیروزجایی، نماینده بابل و عضو هیئت رئیسه مجلس توسط برخی منابع در لیست ردصلاحیتشدگان از سوی هیئت نظارت اعلام شده بود اما براساس آخرین اطلاع او تایید صلاحیت شده است.
دو نماینده سابق مجلس از سوی هیئتهای نظارت شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.
صلاحیت دو نماینده سابق عضو فراکسیون کارگری مجلس زهرا ساعی نماینده دوره دهم و علیاصغر یوسفنژاد، نماینده دورههای پنجم، هشتم و دهم از سوی هیئتهای نظارت شورای نگهبان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تأیید شد.
طبق اعلام هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان۲۷۵نماینده فعلی مجلس برای انتخابات مجلس دوازدهم ثبت نام کرده بودند که ۲۶نماینده صلاحیتشان تایید نشده است
با توجه به اطلاعات منتشر شده تا بدین لحظه باید گفت که لیست رد صلاحیت شدگان به شرح زیر است:
مهدی عیسیزاده نماینده مردم میاندوآب
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد
سیدعلی موسوی نماینده مردم ملکان
احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز
سیدکاظم موسوی نماینده مردم اردبیل
سیدغنی نظری نماینده مردم خلخال و کوثر
جلیل رحیمی نماینده مردم تربتجام و تایباد
احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور
علی جدی نماینده مردم شیروان
مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان
لفته احمدنژاد نماینده مردم خرمشهر
قاسم ساعدی نماینده مردم دشتآزادگان و هویزه
کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار
احمد دنیامالی نماینده مردم بندرانزلی
رضا حاجیپور نماینده مردم آمل
شهریار حیدری نماینده مردم قصرشیرین و سرپلذهاب
محسن فتحی نماینده مردم سنندج و دیواندره
سیدمهدی فرشادان نماینده مردم سنندج و دیواندره
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار، کنارک و قصرقند
اسماعیل حسینزهی نماینده مردم خاش و میرجاوه
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت و ارسنجان
مجید انصاری نماینده مردم نورآباد ممسنی و رستم
رجب رحمانی نماینده مردم تاکستان
محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز
محمود احمدیبیغش نماینده مردم شازند
اسفندیار اختیاری نماینده اقلیت زرتشتیان
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی ار ردصلاحیتش در هیئت نظارت خبر داد.
او در بخشی از این بیانیه آورده است؛
اصرارم بر رفتن به مجلس بعد از دو دوره نهم و دهم این بود که مطمئن بودم در این سنگر می توانم سرباز خوبی برای نظام جمهوری اسلامی و هم میهنان و همشهریانم باشم. حال که به هر دلیل (که هیچگاه دلیلش بر من مشخص نشد) نظر به ممانعت از ورود بنده به مجلس است دیگر هیچگاه اعتراض نخواهم کرد.
نوری قزلجه که پیش از این در هیئتهای اجرایی ردصلاحیت شده بود، توسط هیئت نظارت برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس دوازدهم تایید شد.
غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستان آباد در مجلس در شبکه اجتماعی ایکس از تاییدصلاحیتش در هیئت نظارت خبر داد.
جواد کولیوند، جعفرزاده ایمن آبادی، نادر قاضی پور، جواد جهانگیرزاده، فریدون همتی، عزت الله یوسفیان ملا و سید هادی حسینی برای انتخابات مجلس دوازدهم رد صلاحیت شدند.
جلیل رحیمی جهانآبادی نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی در واکنش به خبر ردصلاحیتش میگوید: خبر درست است و بنده ردصلاحیت شدم.
قاسم ساعدی، نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی از جمله نمایندگان موافق استیضاح وزیر کشور بود که اکنون صلاحیت او رد شده است.
حسین محمد صالحی دارانی نماینده فریدن، چادگان، فریدون شهر و بوئین میاندشت از تائید صلاحیت خود خبر داد.
الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی خبر رد صلاحیتش را تکذیب کرده و گفته که تائید شده است.
حمید رسایی نماینده سابق مجلس نیز در پیج خود از تائید صلاحیتش خبر داده است.
سید احمد رسولینژاد، نماینده دماوند در مجلس شورای اسلامی که طبق ادعاهای مطرح شده ردصلاحیت شده ضمن تکذیب این خبر گفت: خبر ردصلاحیتم کذب است، تایید صلاحیت شدم.
جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی ضمن تایید خبر ردصلاحیت گفت: رد صلاحیت شدم و علت آن را نمیدانم.
او همچنین در پستی اینستاگرامی از مردم حوزه انتخابیه اش و مردم ایران تشکر کرده و نوشته است؛ خدا را گواه می گیرم در این مدت ذره ای به دنبال منافع خودم، خانواده ام و نزدیکانم نبوده ام. و بارها مورد شماتت و ملامت دوستانم قرار گرفتم و در راه خدمت به مردم، رفاه و آرامش را بر خودم حرام کردم.
سخنگوی ستاد انتخابات کشورگفت: نتایج بررسی صلاحیتهای انتخابات مجلس به استانداریها اعلام و برای تایید شدگان هم پیامک شده است.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره ارسال نتایج بررسی صلاحیتها گفت: نتایج بررسی صلاحیتها از سوی ستاد انتخابات کشور به استانداری ها اعلام شد.
وی افزود: هم اکنون نتایج به داوطلبانی که تائید صلاحیت شده اند پیامک شده و در مرحله بعد نیز امروز عدم احرازها و ردصلاحیتها اعلام خواهد شد.
اسلامی گفت: کسانی که اعتراض دارند از ۱۷ تا ۱۹ دی فرصت دارند به صورت مجازی اعتراض خود را ثبت کنند و شورای نگهبان تا ۱۹ بهمن فرصت رسیدگی به اعتراضات را دارد.
صلاحیت صدیقه ربیعی، بخشدار اسبق مرکزی شهرستان البرز از سوی هیات نظارت تایید نشد.
صدیقه ربیعی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از حوزه انتخابیه شهرستانهای قزوین، البرز و آبیک که پیشتر توسط هیات اجرایی رد صلاحت شده بود، در هیات نظارت نیز مورد تائید قرار نگرفت.
داود محمدی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از حوزه انتخابیه شهرستانهای قزوین، البرز و آبیک ثبتنام کرده است، توسط هیات نظارت مورد تائید قرار گرفت.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم تایید صلاحیت شد.
براساس اخبار منتشر شده در فضای مجازی، نام مجید نصیرپور از حوزه انتخابیه سراب، محمد صفری نماینده رودسر و املش، علی اکبر بسطامی، نماینده ایلام و البرز حسینی به عنوان تاییدصلاحیت شدگان به چشم میخورد.
همچنین محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم و انوشیروان جمشیدزهی، کاندیدای بلوچ از حوزه زاهدان تایید صلاحیت شدند.
غلامرضا تاجگردون در واکنش به حواشی اخیر درباره تایید صلاحیتش برای انتخابات مجلس از سوی شورای نگهبان تصویری از پیامک تایید صلاحیتش را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام به اشتراک گذاشت تا به این شکل به شایعات و حواشی ها پایان داده باشد.
گفتنی است مالک شریعتی، نماینده نزدیک به زاکانی با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: کاش این خبر بد درست نباشد؛ در صورت صحت، شورای محترم نگهبان در فرصت قانونی ، تصمیم هیات مرکزی نظارت را تغییر دهد. تاجگردون چهره سیاسی نیست و با مصوبه مجلس انقلابی چهره فاسد اقتصادی شناخته و رد اعتبارنامه شد. تایید فساد، موجب بی اعتمادی، کاهش مشارکت و رونق تاجگردونیسم خواهد شد.
شهباز حسنپور بیگلری، نماینده فعلی مردم سیرجان در مجلس که نامش در بین ردصلاحیت شدگان آمده ؛ گفت که صلاحیت وی تایید شده است و صلاحیت او و ۹ نماینده دیگر کرمان که همگی باهم ۱۰ نفر میشوند، در هیئتهای نظارت تایید شده است.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی خبر ردصلاحیت خود را تکذیب کرد.
ساعاتی قبل خبرگزاری دولت از ردصلاحیت فتحالله توسلی، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی خبر داد. انتشار این خبر واکنش توسلی را به همراه داشت.
فتحالله توسلی، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرآنلاین ضمن تکذیب خبر ردصلاحیت توسط هیئت نظارت گفت: صلاحیت بنده تایید شده و برایم پیامک آمده است.
در بین رد صلاحیت شدگان نام جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت دیده می شود.
او از مخالفان جدی برخی از طرح ها و لوایح مرتبط با فیلترینگ، حجاب و عفاف و... و موافق جدی واردات خودرو محسوب می شد.
در میان اسامی اعلام شده در فضای رسانه ای سید مهدی فرشادان و محسن فتحی، نمایندگان سنندج با گرایش سیاسی مستقل بین ردصلاحیتشدگان است.
مهمترین اسامی تأیید و رد صلاحیتشدگان انتخابات مجلس در گیلان مشخص شد.
بر اساس اعلام هیئت نظارت بر انتخابات گیلان از مجموع ۶۸۶ داوطلب نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۳۵۸ نفر، ۲۸ نفر عدم احراز، ۱۲۸ نفر عدم تایید و ۳۳ نفر به دلیل عدم ثبتنام از حضور در ادامه روند دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جا ماندند.
در حوزه انتخابیه رشت اسامی همچون حسن تامینی و محمدصادق حسنی (نمایندگان ادوار مجلس از حوزه انتخابیه رشت)، امیرحسین علوی، فاطمه شیرزاد در جمع تأییدشدگان دیده نشده اما رامین مهمانپرست، مهدی فلاح، مصطفی بلورچی در جمع تأیید شدگان قرار گرفت.
از نمایندگان فعلی مجلس نیز تنها نام احمد دنیامالی نماینده فعلی بندرانزلی در جمع اسامی تأیید صلاحیت شدگان قرار ندارد.
همچنین در اسامی تأیید شدگان اسامی همچون محمود شکری و بهمن محمدیاری نمایندگان اسبق تالش، ماسال و رضوانشهر، ابوذر ندیمی نماینده اسبق لاهیجان و سیاهکل، محمدحسین قربانی و حسن شاخصی نمایندگان ادوار آستانهاشرفیه و بندرکیاشهر، محمد مهدی افتخاری نمایده اسبق فومن و شفت، دیده نشده اما نام مهرداد لاهوتی نماینده سابق لنگرود، هادی حق شناس نماینده اسبق بندرانزلی، صمد مرعشی نماینده اسبق رودبار در جمع تأیید صلاحیت شدگان دیده میشود.
در حوزه انتخابیه شهرستان رشت و خمام ۲۰۶ داوطلب ثبتنام قطعی برای شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام دادند که از این تعداد ۱۷۶ نفر آقا و ۲۹ نفر خانم هستند و از مجموع ۲۰۶ داوطلب ثبتنام شده برای حوزه انتخابیه شهرستانهای رشت و خمام ۱۳۰ داوطلب توسط هیئتهای اجرایی تایید صلاحیت شده و ۷۱ داوطلب «رد صلاحیت» یا «عدم احراز» گرفتند حال اکنون بنا بر اعلام هیئت نظارت بر انتخابات گیلان ۱۱۴ نفر تایید صلاحیت شدند.
در حوزه انتخابیه آستارا از ۳۶ ثبتنام قطعی ۳۵ داوطلب توسط هیئت اجرایی تأیید صلاحیت یک کاندیدا احراز نشد و اکنون و طبق اعلام هیئت نظارت بر انتخابات گیلان ۱۵ نفر تایید شدند.
در شهرستان آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر از ۳۵ ثبتنام قطعی ۲۲ نفر توسط مراجع پنجگانه تایید، صلاحیت یک نفر عدم تائید و ۱۱ نفر عدم احراز صلاحیت شدند و اکنون در این شهرستان نیز صلاحیت ۱۷ داوطلب نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای هیئت نظارت بر انتخابات محرز شد
هیئت نظارت و بازرسی بر انتخابات گیلان همچنین در حوزه انتخابیه تالش، رضوانشهر و ماسال ۳۶ نفر، شهرستان لنگرود ۲۴ نفر، ۱۲ نفر، بندر انزلی ۱۶ نفر، لاهیجان و سیاهکل ۲۹ نفر، رودسر و املش ۴۳ نفر، فومن و شفت ۲۵ نفر توسط هیئت نظارت بر انتخابات گیلان تایید صلاحیت شدند.
البته هیئت نظارت بر انتخابات گیلان اعلام کرده کسانی که عدم احراز یا رد صلاحیت آنان اعلام میشود به مدت سه روز یعنی از تاریخ ۱۷ دی الی ۱۹ دیماه فرصت دارند که اعتراضات و شکایتهای خود را از طریق مراجعه به دفتر مرکزی تهران یا دفتر مستقر در استانداری به شورای نگهبان جهت بررسی مجدد ارسال کنند.
در میان اسامی کاندیداهای ردصلاحیت شده انتخابات مجلس دوازدهم نام حشمت الله فلاحت پیشه نیز دیده می شود.
در میان اسامی ردصلاحیت شده نام رحیمی جهان آبادی نیز به چشم می خورد.
احسان ارکانی نماینده فعلی نیشابور نیز رد صلاحیت شده است.
عنابستانی نماینده سبزوار که ماجرای درگیری او با یک سرباز و سیلی زدن به او خبرساز شده بود همچنین زنگنه نماینده تربت حیدریه، نیک بین نماینده کاشمر و هاجر چنارانی نماینده نیشابور تایید صلاحیت شده اند.
صلاحیت احمدعلیرضابیگی نماینده تبریز، سیدمجتبی محفوظی نماینده آبادان، احسان ارکانی نماینده نیشابور، شهباز حسنپور نماینده سیرجان، علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل، رحمتالله فیروزی پوربادی نماینده نطنز، حسن محمدیاری نماینده رضوانشهر، احمد رسولینژاد نماینده دماوند، اللهوردی دهقانی نماینده ورزقان، سیدعلی موسوی نماینده ملکان، جلال محمودزاده نماینده مهاباد، عادل نجفزاده نماینده خوی و سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل در مجلس یازدهم از سوی هیئتهای نظارت استانی رد شده است.
همچنین با وجود اینکه صلاحیت برخی نمایندگان استان اصفهان از جمله حسین میرزایی، عباس مقتدایی، سیدناصر موسوی لارگانی و سمیه محمودی از سوی هیئتهای اجرایی رد شده بود، پیگیری گزارشها حاکی از این است که صلاحیت تمامی نمایندگان این استان بجز رحمتالله فیروزی پوربادی نماینده شهرستان نطنز برای انتخابات پیش رو تایید شده است.
علاوه بر این براساس شنیدهها، از میان نمایندگان مجلس دهم، بهروز نعمتی، غلامرضا کاتب، عبدالرضا عزیزی و سلمان خدادادی رد صلاحیت شدند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بیش از ۱۱ هزار نفر توسط هیات های نظارت انتخابات تایید صلاحیت شدند.
هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفت و گوی زنده تلویزیونی اعلام کرد: فهرست نهایی نامزدها برای وزارت کشور ارسال شده است، انشالله طی دو روز آینده فرصت ابلاغ وزارت کشور به فرمانداری ها و اعلام به افراد است.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: یک میلیون و ۷۵۰ هزار سند را در این مقطع مورد بررسی قرار دادیم، بیش از ۲۱ هزار نفر واجد شرایط ثبت نام بودند که صلاحیت آنها مورد بررسی و حدود ۱۱ هزار نفر صلاحیت آنها مورد تأیید قرار گرفت که این عدد دو برابر تأیید صلاحیتهای در انتخابات مجلس قبل است یعنی نسبت تاییدصلاحیتها بیش از ۵۲ درصد بوده که این عدد دو برابر دوره گذشته از جهت تعداد است و به ازای هر کرسی ۳۸ نفر با هم رقابت خواهند کرد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: تا این لحظه نتایج از سوی شورای نگهبان به ستاد انتخابات کشور اعلام نشده است.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفتوگو با فارس درباره ارسال نتایج بررسی صلاحیتها گفت: هنوز نتایج از سوی شورای نگهبان به ستاد انتخابات کشور اعلام نشده است.
وی اضافه کرد: قرار بود تا امشب این نتایج به وزارت کشور و ستاد انتخابات اعلام شود ولی تا این لحظه هنوز چیزی ارسال نشده است.
وی ادامه داد: در صورت ارسال نتایج بررسی صلاحیتها، نتیجه یه استانها اعلام خواهد شد.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور از نامنویسی ۵۱۰ داوطلب انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان خبر داد و گفت: نتایج احراز صلاحیت این افراد چهارم بهمن از سوی شورای نگهبان اعلام میشود و صلاحیت ثبت نام کنندگان در شورای نگهبان در حال بررسی است.
مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، در واکنش به انتشار خبر تایید صلاحیتش در برخی رسانهها گفت: بنده هم خبر تایید صلاحیتم را از طریق رسانهها و برخی دوستان شنیدم و هنوز به شکل رسمی به من اعلام نشده است.
وی افزود: البته با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری انتظار میرفت که در بررسی صلاحیتها شاهد برخی بازنگریها باشیم.
برخی منابع خبری اعلام کردند که صلاحیت غلامرضا تاجگردون،نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان تایید شده است.
تاجگردون از حوزه انتخابیه گچساران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده است.وی نماینده گچساران در مجالس نهم و دهم بود.
یک منبع آگاه از تایید صلاحیت همه نمایندگان فعلیِ تهران توسط هیات نظارت شورای نگهبان برای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی خبر داد 27 نماینده فعلی تهران صلاحیت شان توسط شورای نگهبان تایید شده است.
گفتنی است از ۳۰ نماینده فعلی تهران مصطفی میرسلیم، رضا تقوی و الیاس نادران در انتخابات مجلس دوازدهم ثبت نام نکردند.
کسب اطلاع خبرنگار ایرنا حاکی است که صلاحیت علی مطهری از سوی هیئتهای نظارت شورای نگهبان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تأیید شده است.
رییس ستاد جرائم و تخلفات انتخاباتی شهرستان دزفول با اشاره به گمانهزنیها در فضای مجازی درخصوص تایید یا رد صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: تمام این موارد تکذیب میشود چراکه هنوز لیستی از صلاحیتها در حوزه انتخابیه دزفول اعلام نشده است.
فیصل مزرعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون هیچ لیستی درخصوص صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه دزفول اعلام نشده و تمام موارد مطرح شده در فضای مجازی کذب است.
وی ادامه داد: پایگاههای خبری و خبرگزاریهایی که اخبار نادرست منتشر و جامعه را متشنج میکنند تحت پیگرد قضایی قرار میگیرند.
رییس ستاد جرائم و تخلفات انتخاباتی شهرستان دزفول درخصوص زمان اعلام نتایج صلاحیت نامزدها گفت: این نتایج امشب یا فردا صبح به فرمانداری دزفول اعلام میشوند.
خبرگزاری برنا از تایید صلاحیت مسعود پزشکیان توسط شورای نگهبان خبر داد.
بنا بر شنیده ها صلاحیت مسعود پزشکیان،نماینده تبریز در مجلس شورای توسط شورای نگهبان تایید شد.
مسعود پزشکیان نماینده فعلی مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در ادوار هشتم،نهم و دهم مجلس شورای اسلامی نیز حضورداشت.وی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم بود.
پزشکیان در داوزدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز ثبت نام کرده است.
برنا مدعی شده است که شورای نگهبان صلاحیت محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه را تایید کرده است.
نوبخت از حوزه انتخابیه تهران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده است.