بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد نود و یکمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
«سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل» با اشاره به درگیریهای پیش آمده میان اعضای کابینه جنگی «بنیامین نتانیاهو» به نقل از برخی وزیران ارشد نوشت این کابینه دوام چندانی ندارد.
روز گذشته رسانههای اسرائیل از بروز مناقشه شدید میان چند نفر از وزیران کابینه نتانیاهو با «هرتزی هالوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل خبر داده بودند، به حدی که نتانیاهو مجبور شده بود جلسه کابینه را نیمهکاره تمام کند.
هالوی اخیراً اعلام کرده بود که تصمیم گرفته تیمی را مأمور تحقیق درباره حمله ۷ اکتبر کند. همین موضوع به موضوعی برای جدال شدید میان وزرا منجر شد.
برخی از وزرا از هالوی به دلیل این تصمیم انتقاد کردند و عده دیگری به دفاع از او پرداختند تا جایی که کار به داد و فریاد آنها بر سر یکدیگر منجر شد.
رسانههای عبری زبان گزارش دادهاند که نتانیاهو مداخلهای برای دفاع از هالوی نکرد. بنی گانتز، یکی از اعضای کابینه جنگی امروز جمعه از نتانیاهو انتقاد کرد که به وزرای راستگرا اجازه میدهد به صورت مکرر به هالوی حمله کنند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه امروز جمعه گفت که اوضاع انسانی در غزه کماکان وخیم است.
ماکرون در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت که به همین دلیل فرانسه و اردن اقدام به پرتاب کمک از طریق هوا برای جمعیت غزه کردهاند.
او نوشت: «در شرایطی دشوار، فرانسه و اردن اقدام به پرتاب هوایی کمک برای مردم و گروههای امدادرسان به آنها کردند. اوضاع انسانی کماکان در غزه وخیم است.»
وزارت خارجه آمریکا برای ارائه اطلاعات درباره 5 نفر از حامیان مالی حماس 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
سه نفر از این حامیان مالی در ترکیه و دو نفر دیگر در سودان مستقر هستند.
آمریکا از هدف رژیم اسرائیل در جنگ غزه برای نابودی جنبش مقاومت فلسطین، حماس حمایت کرده است.
با وجود این، بسیاری از تحلیلگران، حتی در داخل فلسطین اشغالی نابودی حماس را هدفی غیرقابل تحقق میدانند.
به عنوان مثال «ایهود اولمرت» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی چند وقت در یک یادداشت در روزنامه هاآرتص نوشته بود که نتانیاهو خودش هم میداند که قادر به حذف حماس نیست.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس از زمان آغاز به کارش تا کنون از تلاشهای مکرر رژیم اسرائیل برای حذف خود جان سالم به در برده است.
متخصصان مسائل نظامی و سیاسی میگویند ساختار این سازمان به گونهای طراحی شده که توان مقاومت در برابر توطئهها برای نابودی خود را داشته باشد.
گیورا ایلاند، افسر سابق اسرائیلی که سابقه ریاست بر شورای امنیت داخلی اسرائیل را دارد در مصاحبهای امروز چهارشنبه به روزنامه نیویورکتایمز گفت حماس نشان داده که از توانایی لازم برای جایگزین کردن فوری فرماندهان کشته شدهاش با افراد دیگری که به همان اندازه توانمند هستند را دارد.
«جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید هم شامگاه چهارشنبه اعتراف کرد که جنبش مقاومت حماس هنوز هم توانمندیهای نظامی قابل توجهی در نوار غزه دارد.
این مقام کاخ سفید درباره حماس اظهار داشت: «حماس هنوز هم در نوار غزه توانمندیهای قابل توجهی دارد. ما معتقد نیستیم که حمله نظامی، تفکر حماس را از بین میبرد و این ایده را میپذیریم که حماس به حیات خود ادامه خواهد داد».
لبنان در پی ترور «صالح العاروری» نایب رئیس دفتر سیاسی حماس از رژیم اسرائیل به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد.
رژیم اسرائیل، روز سهشنبه هفته جاری، معاون «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس را در ضاحیه جنوبی بیروت به همراه چند نفر از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شاخه نظامی حماس به شهادت رساند.
«عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه لبنان به دنبال نقض حریم لبنان و ترور این مقام ارشد جنبش حماس از نماینده دائم لبنان در سازمان ملل متحد خواست، طبق دستور «نجیب میقاتی» نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان، شکایت بیروت را تسلیم شورای امنیت کند.
در متن این شکوائیه آمده است: «این تجاوز، خطرناکترین فصل سلسله تجاوزات [اسرائیل] است که از سال ۲۰۰۶ تاکنون این اقدام تنشزا بیسابقه بوده و این بار یک منطقه مسکونی پرجمعیت در ضاحیه جنوبی بیروت هدف قرار گرفته است. این تجاوز نقض آشکار حاکمیت، تمامیت ارضی، حریم شهروندان و نقض قوانین تردد هوایی لبنان است. این اقدام مایه نگرانی است، چراکه ممکن است به توسعه دامنه جنگ و ناامنی و از بین بردن صلح در منطقه منجر شود».
بیروت همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست که این تجاوز رژیم اسرائیل را محکوم کند و تلآویو را برای توقف چنین اقدامات تنشزایی تحت فشار قرار دهد تا جلوی تشدید نبردها و آغازی جنگی فراگیر در منطقه گرفته شود.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز (جمعه) با انتشار بیانیهای به اظهارات وزیر به اصطلاح «میراث» کابینه رژیم صهیونیستی برای اخراج مردم غزه و «یافتن راهی دردناکتر از مرگ برای انتقام از فلسطینیها» واکنش نشان داد.
جنبش حماس در این بیانیه تأکید کرد: این اظهارات، به طور آشکار بیانگر میزان سادیسم و دگرآزاری حاکم بر سران این رژیم تروریستی و حجم جنایات بی سابقه ای است که به دستور مستقیم کابینه اشغالگران علیه غیرنظامیان بی گناه فلسطینی اعم از زنان و کودکان و سالخوردگان صورت میگیرد.
جنبش حماس همچنین از جامعه جهانی و سازمان ملل و نهادهای آن خواست برای مجازات رژیم اشغالگر و سران آن به دلیل جنایات و اقدامات غیر انسانی شان علیه مردم فلسطین و همچنین متوقف کردن جنایات مداومشان و نقض صریح کلیه قواعد و قوانین بین المللی که به صورت ارادی و عمدی در مقابل دیدگان جهانیان صورت می گیرد، اقدام کنند.
عمیخای الیاهو وزیر به اصطلاح «میراث» کابینه رژیم صهیونیستی چندی پیش خواستار یافتن راهی دردناکتر از مرگ برای مجازات فلسطینی ها، تخریب روحیه آنها و جلوگیری از قیام مجدد آنها شده بود.
وی همچنین تأکید کرده بود کابینه رژیم صهیونیستی باید در چارچوب اقداماتش در انتقام از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، راهی برای تشویق عدد هرچه بیشتری از اهالی غزه برای مهاجرت به سایر کشورها بیابد.
این وزیر صهیونیست، پیشتر گفته بود که بمباران هسته ای غزه، یکی از گزینه ها برای ریشه کن کردن جنبش حماس است.
مجاهدان گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی حماس و سرایا القدس شاخه نظامی جهاد اسلامی توانستند سه تانک مرکاوای اشغالگران را در منطقه معن در خان یونس با استفاده از راکتهای الیاسین ۱۰۵ و تاندوم هدف قرار داده و منهدم کنند.
گردان های القسام همچنین اعلام کردند یک بولدوزر اشغالگران صهیونیست را در منطقه خزاعه در شرق شهر خان یونس در جنوب نوار غزه هدف قرار دادند.
نیروهای القسام در عملیات دیگری در همان منطقه، یک میدان مین متشکل از سه مین ضد نفر را در میان یک نیروی هفت نفره از صهیونیست ها منفجر کردند که بر اثر این انفجار، نظامیان صهیونیست مستقر در محل کشته و زخمی شدند.
نیروهای گردان های القسام همچنین یک نفربر زرهی تاکتیکی نمر (ببر) اشغالگران را در منطقه الزنه در شرق خان یونس با استفاده از راکت الیاسین ۱۰۵ هدف قرار دادند.
گردان های القسام همچنین نیروهای صهیونیست مستقر در یک منزل در همان منطقه را با سه بمب ضد نفر هدف قرار دادند که بر اثر آن، نظامیان مذکور کشته و زخمی شدند.
گردان های القسام همچنین با انتشار ویدئویی از حمله به تجمع نیروهای اشغالگر در منطقه القرم در شمال نوار غزه خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که شمار قربانیان تجاوز اخیر به این باریکه به ۲۲ هزار و ۶۰۰ شهید و ۵۷ هزار و ۹۱۰ زخمی رسیده است.
وزارت بهداشت فلسطین تأکید کرد: رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ جنایت دسته جمعی مرتکب شده است که بر اثر آنها، ۱۶۲ فلسطینی شهید و ۲۹۶ تن دیگر زخمی شده اند.
شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی از ابتدای تجاوز این رژیم به نوار غزه به شدت افزایش یافته است و مقامات تلآویو پیشبینی کرده است که شمار نظامیان معلول این رژیم در رویارویی با مقاومت به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تَن برسد.
روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت اذعان کرد که ارتش رژیم صهیونیستی شمار رسمی نظامیان زخمی از ابتدای عملیات طوفان الاقصی را ۲ هزار و ۳۰۰ نظامی اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، اما پزشکان میدانی و درمانگاهها و همچنین مسئولان بخش های بازتوانی ارتش این رژیم اعلام کرده اند که آمار کلی زخمی های ارتش بسیار بیشتر از این است.
یدیعوت آحارونوت اعلام کرد که وزارت جنگ این رژیم یک شرکت خارج از این وزارتخانه را مأمور بررسی جنگ ها و عملیات های نظامی سابق اشغالگران صهیونیست کرده است تا ارزیابی هایی درباره شمار نظامیانی که در سال ۲۰۲۴ به عنوان معلول به رسمیت شناخته خواهند شد، ارائه کند.
به نوشته این روزنامه، ارزیابی ها نشان دهنده آن است که شمار نظامیان معلول به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن افزایش خواهد یافت و این ارزیابی ها، حداقلی و محافظه کارانه بوده است.
این در حالی است که براساس پیش بینی ها، شمار درخواست ها برای اعلام معلولیت از سوی نظامیان به ۲۰ هزار درخواست خواهد رسید.
اتحادهی اروپا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز جمعه به لبنان میرود تا درباره شرایط مرز این کشور با فلسطین اشغالی رایزنی کند.
به نوشته سی ان ان، انتظار میرود بورل در این سفر بر اهمیت دوری از هر گونه تشدید تنش منطقهای تاکید کند.
اتحادیه اروپا گفته: این مأموریت، فرصتی برای بحث در مورد همه ابعاد وضعیت غزه و مسائل پیرامون آن، از جمله تأثیر آن بر منطقه، بهویژه وضعیت در مرز اسرائیل و لبنان، و همچنین اهمیت اجتناب از تشدید تنشهای منطقهای خواهد بود.
بورل در این سفر همچنین بر نیاز فوری به پیشبرد راه حل های دیپلماتیک از سوی رهبران منطقه ای تاکید خواهد کرد.
در ادامه بیانیه اروپا آمده است؛ «تداوم جریان کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان که اتحادیه اروپا آن را چهار برابر کرده و به 100 میلیون یورو (109 میلیون دلار] رسانده است نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت».
بورل در این سفر که تا یک شنبه به طول خواهد انجامید با نبیه بری رئیس پارلمان، نجیب میقاتی نخست وزیر، عبدالله بو حبیب وزیر خارجه و جوزف عون رئیس نیروهای مسلح لبنان دیدار و رایزنی خواهد کرد.
به دنبال حمله تروریستی اسرائیل به خاک لبنان که به کشته شدن صالح العاروری از مقامات ارشد حماس در جنوب منجر شد سطح تنشها در این منطقه شدیدا افزایش یافته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه گذشته بر پایان تراژدی کنونی در غزه تاکید کرد.
وی در سخنانش گفت: «جامعه بینالملل باید درگیری میان اسرائیل و حماس را حل کرده چون دو طرف قادر به دستیابی به توافق نیستند».
به دنبال وتوی اصلاحیه پیشنهادی روسیه به قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا، مجمع عمومی سازمان ملل قصد دارد خودش یک نشست برای بررسی این موضوع برگزار کند.
اصلاحیه روسیه به قطعنامه قبلی شورای امنیت برای تسهیل بیشتر کمکهای انساندوستانه به نوار غزه بود و مشخصا خواستار «توقف فوری و پایدار خصومتها» شده بود.
نشست مجمع عمومی سازمان ملل قرار است روز 9 ژانویه 2024 (19 دی ماه) برگزار شود.
در اواخر دسامبر، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامهای را که توسط کشورهای عربی در مورد ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تهیه شده بود، تصویب کرد. قبل از رای گیری، روسیه پیشنهاد کرد اصلاحیهای در قطعنامه ایجاد شود که خواستار آتش بس فوری بین اسرائیل و فلسطینیان در غزه شده بود. این اصلاحیه توسط ایالات متحده آمریکا وتو شده بود.
این قطعنامه با 13 رای و دو رای ممتنع روسیه و آمریکا به تصویب رسیده بود.
تصویب این قطعنامه در حالی صورت گرفت که طی روزهای گذشته رأیگیری بر سر آن چهار بار به تعویق افتاده بود. سرانجام نماینده آمریکا امروز جمعه اعلام کرد آماده رأی دادن به متن اصلاحشده جدید است.
از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) دولت آمریکا حمایت تمامقد و بیچون و چرای خودش را از عملیاتهای این رژیم در غزه اعلام کرده است.
دولت آمریکا تا کنون با تکرار روایت صهیونیستها چندین قطعنامه را که خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه بوده وتو کرده است.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، پیشتر گفته بود که آمریکا تنها کشور جهان است که برای اسرائیل خود را در مقابل جامعه جهانی قرار میدهد که بر توقف عملیات جنگی در نوار غزه اصرار دارد.
وی افزود: «چنین سیاستی ناشی از موضع یک جانبه و خودخواهانه واشنگتن است که در جهت غصب روند حل و فصل خاورمیانه و چشم پوشی از هرگونه اقدام متحد منطقه ای خود یعنی اسرائیل است.»
طبق یک قطعنامه مجمع عمومی که در مه 2022 تصویب شد، رئیس مجمع عمومی بعد از وتوی قطعنامه های شورای امنیت توسط یک یا چند عضو شورا، باید برای تشکیل جلسه مجمع عمومی فراخوان صادر کند.
یدیعوت آحارانوت نوشت که «تعدادِ در حال افزایش زخمیهای ارتش به یک حادثه ملیِ دارای ابعاد تاریخی تبدیل شد؛ سازوکاری وسیع برای توانبخشی مجدد به ۳۴۰۰ سرباز نیازمندیم».
براساس گزارش این رسانه عبری وزارت جنگ تلآویو گزارش داده که انتظار میرود «بیش از ۱۲۵۰۰ سرباز اسرائیلی طی جنگ غزه بصورت دائم معلول شده باشند».
بعد از گذشت ۹۰ روز از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه، سخنگوی ارتش با اعلام قطرهچکانی آمار تلفات نظامی تاکنون به کشتهشدن بیش از ۵۰۰ اسرائیلی اعتراف کرده اما آمار رسمی و واقعی تعداد مجروحان را اعلام نمیکند.
منابع بیمارستانی اما در گفتوگو با رسانههای عبری مغایرت آماری بین نهادهای اسرائیلی را تایید و از پذیرش روزانه مجروحان جنگی خبر میدهند. بیمارستان بیلینسون در تلآویو شب گذشته اعلام کرد که ۳ نفر از مجروحان ارتش را پذیرش کرده است.
پیش از آن هم بیمارستان بیمارستان سوروکا در اولین روز از سال میلادی جدید اعلام کرده بود که تنها در ۲۴ ساعت ۹ نظامی مجروح اسرائیلی را پذیرفته است.
یدیعوت آحارانوت در پاین گزارشش نوشت که به طور کلی از ابتدای جنگ غزه تاکنون ۲۳۸۴ سرباز با درجات مجروحیت مختلف به بیمارستان سوروکا منتقل و از خدمت ارتش خارج شدهاند.
رسانههای عبری بر وجود اختلافات شدید بین بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت به دلیل ممانعت از دیدار وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با سران شین بت و موساد تاکید کردند.
کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی فاش کرد قبل از تشکیل جلسه کابینه جنگ، مذاکرات پیچیده و مشاجرههای شدید بین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم رخ داد.
این کانال در ادامه گزارش داد: «لحظهای قبل از تشکیل کابینه جنگ، درام واقعی در اتاق دیگری رخ داد، زیرا نخست وزیر و وزیر جنگ بر سر گزارشهای کانال ۱۲ مبنی بر اینکه نتانیاهو مانع میشود رهبران موساد و شین بت بدون حضور او با گالانت ملاقات کنند، بحث کردند.
شبکه ۱۲ عبری افزود پس از اینکه نتانیاهو شدیدا با ملاقات گالانت با رونن بار، رئیس شین بت و دیوید بارنیا، رئیس موساد، بدون حضور او (نتانیاهو) مخالفت کرد، بین نتانیاهو و گالانت اختلافات اساسی به وجود آمدهاست.
این کانال ادامه داد که بنیامین نتانیاهو به گالانت توضیح داد که طبق قانون، این حق نخست وزیر است که اجازه برگزاری چنین جلساتی را بدهد یا نه.
نتانیاهو در این دیدار به گالانت گفت که بحثها در مورد مسائل حساس امنیتی مربوط به جنگ با روسای سازمانهای وابسته به او (نخستوزیر) طبق قانون - بدون او- غیرقابل قبول است.
وی افزود مسلما مسائل داخلی باید در دیدارهای شورای جنگ بررسی شود.
نخستوزیر این را خطاب به وزیر جنگ خود مطرح کرد: من اظهارات بارنیا، رئیس موساد را به شما منعکس میکنم که معتقد است اینها بحثهایی بیثمر با هدف تبلیغات هستند.
وزیر جنگ نیز گفت: همیشه چنین جلساتی بودهاست و این امر غیرعادی نیست. وی خطاب به نتانیاهو افزود: شما با جلوگیری از این دیدارها به امنیت اسرائیل آسیب میزنید.
پیش از این در گزارشی از شبکه تلویزیونی «کان» آمده بود که یوآو گالانت، دیوید بارنیا، رئیس موساد را پس از بازگشت از سفر خارجیاش به دلیل مدیریت موضوع آزادی بازداشت شدگان مورد هجمه قرار داد.
در جلسهای که این دو در آن شرکت کردند، بنیامین نتانیاهو نیز به مدیریت پرونده توسط بارنیا با میانجیها اعتراض کرد.
به گفته منابع آگاه، گالانت از نحوه مدیریت ارتباطات بارنیا برای آزادی اسیران صهیونیست با واسطهها راضی نیست و این را بیش از یک بار بیان کردهاست.
به رغم این مسائل مدیران دفاتر نتانیاهو و گالانت هر کدام مدعی شدند که در این زمینه اختلاف نظر وجود ندارد و خبر فوق نادرست است.
این در حالی است که پیشتر بنیامین نتانیاهو به دیوید بارنیا و رونن بار، رئیس شین بت دستور داده بود که در گفتوگو با یوآو گالانت درباره معامله بازداشت شدگان شرکت نکنند.
ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که سه صهیونیست مفقود شده در میان اسیران در غزه هستند.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مشخص شده سه صهیونیست مفقود شده در میان اسیران در غزه هستند. در نتیجه تعداد اسیران نزد مقاومت فلسطین بر اساس اعترافات «ارتش اشغالگر» به ۱۳۶ نفر رسید.
رهبری مقاومت فلسطین بارها تاکید کرده که تا پس از آتشبس کامل و آزادی تمامی اسرای فلسطینی در بندِ زندانهای اشغالگران، اسرای صهیونیست آزاد نخواهند شد.
در جریان آتشبس موقت و در نیتجه شرایط انسانی، تعدادی از اسرای صهیونیست آزاد شدند، این در حالی است که برخی از این اسیران توسط ارتش اشغالگر کشته شدهاند.
پیش از این خانوادههای اسرای اسرائیلی که توسط مقاومت فلسطین در غزه نگهداری میشوند، نامهای به دولت اشغالگر به ریاست بنیامین نتانیاهو ارسال کردند و در آن خواهان کار روی یک معامله جدید تبادل اسیران صهیونیست شدند.
خانوادههای اسرای صهیونیست در بیانیه خود اعلام کردند: «هر دقیقه بسیار مهم است و جان اسرا در خطر واقعی قرار دارد و ما یکی پس از دیگری تابوتها و پیکرها را تحویل میگیریم.»
درگیری شدید نیروهای مقاومت و ارتش اسرائیل در غزه+ فیلم
جنگ در غزه امروز (۱۵ دی) وارد نود و یکمین روز شد؛ حملات اشغالگران از زمین و هوا همچنان ادامه دارد و بار دیگر یک اردوگاه آوارگان صبح امروز هدف قرار گرفت؛ رزمندگان فلسطینی نیز چندین تانک و نفربر متجاوزان را در مناطق مختلف غزه منهدم کردند.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت غزه تاکنون ۲۲۴۳۸ نفر به شهادت رسیدهاند که از این میان ۹۷۳۰ نفر کودک و ۶۸۳۰ نفر دیگر از میان زنان هستند؛ پیکر هفت هزار نفر دیگر نیز همچنان مفقود و زیر آوارها باقی مانده است و بیش از ۵۷۶۰۰ نفر زخمی شدهاند.
همچنین تاکنون بیش از ۱.۹ میلیون نفر از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه آواره شدهاند و در سایه کمبود غذا و دارو و آب آشامیدنی سالم و ازدحام جمعیت در بخش جنوبی، گرسنگی و بیماریهای واگیردار و بیماریهای گوارشی شیوع پیدا کرده است. در این شرایط صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در آخرین اطلاعیه خود گفت که زمان برای کودکان غزه رو به پایان است و آنها نیاز به وقفه بشردوستانه فوری دارند. سازمان «پزشکان بدون مرز» نیز در بیانیه خود گفته است که هیچ فردی در غزه در امان نیست و هیچ مکان امنی وجود ندارد.
از سوی دیگر به گفته شبکه ۱۲ اسرائیل، ارتش رژیم اشغالگر تاکنون بیش از هزار مجروح از نیروهای خود را از غزه خارج کرده است که بسیاری از آنها دچار نقض عضو دائمی هستند. روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز نوشت که «تعدادِ در حال افزایش زخمیهای ارتش به یک حادثه ملیِ دارای ابعاد تاریخی تبدیل شد؛ سازوکاری وسیع برای توانبخشی مجدد نیازمندیم».
براساس گزارش این رسانه عبری وزارت جنگ تلآویو گزارش داده که انتظار میرود «بیش از ۱۲۰۰۰ سرباز اسرائیلی طی جنگ غزه برای همیشه دچار معلولیت شوند».
شورای کیبوتس «نیر عوز» نیز کشته شدن یک شهرکنشین را در حمله روز هفت اکتبر حماس تأیید کرد. به گفته مقامات رژیم اسرائیل جنازه او همچنان در غزه است.
اما در خصوص اوضاع میدانی، بمباران و گلولهباران تمامی مناطق غزه همچنان ادامه دارد، هرچند طی روزهای گذشته تمرکز حملات در مرکز و جنوب غزه بود. طی ساعات گذشته نیز حملات هوایی و توپخانهای شدیدی در خان یونس و رفح رخ داد و همزمان درگیریهای شدید در اردوگاه «المغازی» در مرکز غزه و دیگر محورها جریان دارد.
اردوگاه «جبالیا» در شمال غزه بار دیگر صبح امروز شاهد بمباران جنگندههای اسرائیلی بود؛ این بار قبرستان «الفالوجا» هدف قرار گرفت و پنج نفر به شهادت رسیدند. در جریان بمباران اردوگاه النصیرات در هشت کیلومتری جنوب شهر غزه نیز چهار نفر به شهادت رسیدند.
در محور خیابان «صلاحالدین» در مرکز غزه نیز درگیریهای شدیدی جریان دارد و ارتش اشغالگر به شدت با تانک و توپحانه این محور را هدف قرار میدهد. گروه مقاومت «کتائب المجاهدین» نیز از انهدام یک نفربر زرهی ارتش اسرائیل در محله «شیخ رضوان» غزه خبر داد و اعلام کرد که در این حمله تمامی سرنشینان این خودرو کشته و زخمی شدهاند.
گروه مقاومت عزالدین القسام نیز ویدئوی تازهای از هدف قرار دادن تانکها و نفربرهای رژیم صهیونیستی در اردوگاه «المغازی» در مرکز غزه منتشر کرد.
اردوگاه «المغازی» در مرکز غزه نیز آماج حملات شدید جنگندههای اسرائیلی قرار دارد و همزمان بر روی زمین نیز درگیریهای شدیدی گزارش شده است. مرکز و شمال خان یونس نیز هدف حملات توپخانهای وسیع قرار دارد؛ اشغالگران صبح امروز یک انبار علوفه را در جنوب خان یونس هدف قرار دادند که موجب آتشسوزی گسترده شده است.
اما در استان رفح؛ جایی که اشغالگران بارها از مردم غزه خواستهاند تا به آنجا فرار کنند؛ یک خانه مسکونی در خیابان «عونی ضهیر» در مرکز شهر رفح هدف قرار گرفت و پنج نفر از ساکنانش شهید و مجروح شدند.
اما با وجود حملات شدید و فراگیر هوایی و توپخانهای در غزه، گروههای مقاومت همچنان توان شلیک موشک به سمت مناطق اشغالی را حفظ کردهاند. در این راستا کیبوتس «ناحال عوز» در شرق غزه پیش از ظهر امروز شاهد حملات راکتی مقاومت بود و آژیرهای خطر به صدا در آمدند.
سازمان ملل: تلاش برای کوچاندن ساکنان غزه نگرانکننده است
«ولکر تارک»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز پنجشنبه به اظهارات دو نفر از وزیران راستگرای افراطی کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره کوچ اجباری ساکنان غزه واکنش نشان داد.
این مقام سازمان ملل گفت که از شنیدن اظهارنظر دو نفر از وزیران کابینه اسرائیل «بسیار نگران» شده است.
تارک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس خاطرنشان کرد که 85 درصد از ساکنان غزه به دلیل جنگ آواره شدهاند و حق دارند که به خانههایشان برگردند.
بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی دوشنبه با اشاره به حملات همهجانبه این رژیم به نوار غزه گفت که این فرصتی برای تمرکز بر پروژه کوچاندن فلسطینیان و ترغیب ساکنان غزه برای مهاجرت به دیگر کشورهاست.
اسموتریچ وزیر امور مالی رژیم صهیونیستی هم روز یکشنبه در سخنانی تاکید کرد که اسرائیل باید ساکنان نوار غزه را برای مهاجرت و ترک این باریکه ترغیب کند.
علاوه بر این برخی گزارشها حاکی است بنیامین نتانیاهو در جریان نشست اخیر حزب لیکود گفته که تلاشها برای یافتن کشورهایی که ساکنان غزه را به عنوان پناهجو بپذیرند، در حال انجام است.
تارک یادآوری کرده که ذیل قوانین بینالمللی، کوچ اجباری انسانها از یک سرزمین اشغالشده ممنوع است.
ادامه حملات هوایی و توپخانهای رژیم اسرائیل به غزه
هواپیماهای جنگی و توپخانه رژیم صهیونیستی صبح امروز (جمعه) مناطق مختلف نوار غزه را بار دیگر مورد حملات شدیدی قرار دادند و در مقابل مجاهدان مقاومت فلسطین به شدت با نیروهای اشغالگر در چندین محور درگیر شدند.
مناطق مرکزی نوار غزه شاهد انفجارهای شدیدی بود و نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی، برج الفاروق در نزدیکی میدان ابوصرار در اردوگاه النصیرات در مرکز این باریکه را مورد حمله قرار دادند.
در جنوب نوار غزه نیز، توپخانه اشغالگران مناطق مختلف شهر خان یونس را هدف قرار داد.
همچنین بر اثر حمله به منزلی در منطقه القراره در جنوب نوار غزه، سه فلسطینی شهید و پنج فلسطینی دیگر زخمی و قربانیان این حمله به بیمارستان ناصر منتقل شدند.