به گزارش تابناک اقتصادی، دیروز جمعه (۱۵ دی ۱۴۰۲) رویترز در گزارشی با اتکا به منابع تجاری و پالایشگاهی از توقف ارسال محمولههای نفتی ایران به چین خبر داد و اعلام کرد که تهران با پیگری این روند، دنبال چانهزنی و دریافت قیمتی بالاتر برای نفت خام صادراتی به چین است.
حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، در این باره به تابناک گفت: توقف ارسال محموله نفتی ایران به چین نمیتواند درست باشد و به نظر میرسد صرفا نوساناتی در این زمینه رخ داده که ناشی از عوامل متعددی است.
وی در تشریح اولین عامل بروز این نوسان مطرح کرد: اخیرا قیمت نفت ایران در سطح بازارهای بینالمللی روند افزایشی پیدا کرده، چون در شش ماهه نخست امسال، حدود ۴۵ درصد از درآمدهای نفتی کشور در بودجه ۱۴۰۲ محقق نشد.
حسینی توضیح داد: ارائه تخفیفهای چشمگیر و ارزانفروشی نفت ایران به کشورهایی نظیر چین، یکی از دلایل عدم تحقق این درآمدها به شمار میآید؛ بنابراین، ایران از ابتدای ژانویه درباره تعدیل قیمتها به مشتریان نفتی خود خبر داد.
وی افزود: همچنین روند فعلی بازار، حاکی از آن است که تقاضای نفت در سال 2024 افزایشی خواهد بود. این مولفه در کنار مولفههای دیگر نظیر خروج ونزوئلا از بازارهای روسیه که رقیب ایران در عرضه نفت به حساب میآمد و محدودیت عرضه نفت روسیه به بازار چین، منجر به چنین تصمیمی (افزایش قیمت نفت) از سوی ایران شده است.
این فعال بخش خصوصی همچنین ادامه داد: البته ناامنی حاکم بر دریای سرخ و تنگه بابالمندب که منجر به افزایش قیمت نفت شد، در تصمیم ایران در این زمینه بیتاثیر نبود! از آنجایی که حدود ۱۲ درصد نفت جهان از دریای سرخ عبور میکند، ادامه ناامنی در این منطقه ممکن است باعث افزایش قیمت نفت شود. وضعیتی که به ویژه برای اروپا که به سبب جنگ اوکراین از نفت روسیه بی نصیب مانده است، چالشبرانگیز خواهد بود. چراکه بخش قابل توجهی از بنزین و گازوئیل اروپا در شبه جزیره عربستان و هند تصفیه شده و از طریق همین دریاها انتقال مییابد.
با این حساب، مولفههای فوق از احتمال افزایش درآمدهای نفتی ایران، ناشی از افزایش کلی قیمت نفت و همچنین خروج رقبا از بازار حکایت دارد؛ بنابراین میتوان گفت سال ۲۰۲۴ برای ایران پررونق خواهد بود؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.