بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد نود و هفتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
سازمان بینالمللی امدادرسانی آکسفام روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی روزانه ۲۵۰ فلسطینی را در غزه به قتل میرساند.
به گزارش تارنمای "آکسفام" این سازمان افزود: این میزان کشتار، جنگ اسرائیل علیه غزه را به مرگبارترین درگیری در قرن بیست و یکم تبدیل کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است: نرخ روزانه مرگ و میر در غزه بالاتر از درگیری های سوریه (۹۶.۵ کشته در روز)، سودان (۵۱.۶ کشته در روز)، عراق (۵۰.۸)، اوکراین (۴۳.۹)، افغانستان (۲۳.۸) و یمن (۱۵.۸) است.
سالی ابی خلیل، مدیر بخش خاورمیانه در سازمان آکسفام گفت: "جنایاتی که اسرائیل در غزه انجام میدهد واقعاً تکان دهنده است. ۱۰۰ روز است که مردم غزه یک جهنم واقعی را تحمل کردهاند. هیچ کجا امن نیست و کل جمعیت غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند. "
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا پنجشنبه شب در گزارشی مدعی شد: اسرائیل و حماس در حال مذاکره با یکدیگر درخصوص اسرا هستند.
روزنامه آمریکایی ادعا کرده است که این گفت وگو نه برای تبادل اسیر بلکه برای رساندن دارو به اسیران اسرائیلی در غزه بوده است.
این نخستین باری است که چنین ادعایی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی و حماس برای دارو برای اسیران اسرائیلی با یکدیگر درحال گفت وگو هستند.
تاکنون هیچ یک از طرفهای درگیر واکنشی نسبت به این ادعای نیویورک تایمز نداشتهاند.
«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب مدعی شد: هدف ما نابودی امکانات و توان حزبالله است.
هاگاری افزود: به تلاش برای نابودی ظرفیت و توان حزب الله برای تضمین امنیت ساکنان شمال اسرائیل ادامه میدهیم.
هگاری بدون اشاره به تلخ بودن حمله مقاومت در ۱۵ مهرماه به سرزمینهای اشغالی ادعا کرد: هرگز اقدام حماس در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) را فراموش نخواهیم کرد و به جهانیان نیز اجازه نمیدهیم که این کشتار را فراموش کند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: هدف ما این است که شرایط لازم و مناسب را برای بازگشت ساکنان شمال اسرائیل به منازلشان فراهم کنیم.
برگزاری اولین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات نسلکشی اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری خشم بنیامین نتانیاهو را به همراه داشت.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «در زمانی که اسرائیل در حال مبارزه برای جلوگیری از نابودی مردم خود است به تلاش برای نابودی مردمی دیگر متهم شده است.»
نخستوزیر اسرائیل ادامه داد: «در حالی که ما داریم با تروریستها و دروغ مبارزه میکنیم امروز شاهد وارونگی دنیا بودیم.»
او همچنین در انتقاد از آفریقای جنوبی به عنوان شاکی این پرونده گفت: «صدای ضجههای ریاکاری آفریقای جنوبی به آسمان رسیده است.»
عزت الرشق عضو دفتر سیاسی جنبش حماس، از شکایتی که آفریقای جنوبی امروز در دادگاه لاهه از رژیم صهیونیستی مطرح کرد، قدردانی کرد؛ این شکایت درباره نسلکشی مردم فلسطین از سوی صهیونیستها مطرح شد.
خبرگزاری شهاب به نقل از الرشق گزارش داد، ادله و برهانهایی که آفریقای جنوبی ارائه کرده، به همه جهان ثابت کرده که رژیم صهیونیستی دست به کشتار جمعی و پاکسازی نژادی مردم فلسطین در نوار غزه زده است.
«دیوان بینالمللی دادگستری» امروز پنجشنبه اولین جلسه استماع برای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل بابت نسلکشی در غزه را برگزار کرد. این جلسه از ساعت ۰۹:۰۰ صبح امروز به وقت گرینویچ (۱۲:۳۰ به وقت تهران) آغاز شد.
نماینده آفریقای جنوبی در این دادگاه تأکید کرد که رژیم صهیونیستی، سیاستهای آپارتاید را در قبال فلسطینیان نوار غزه اجرا میکند.
الرشق همچنین گفت که آفریقای جنوبی بار دیگر اصالت مواضع اصولی خود را در حمایت از ملت و مسئله فلسطین نشان داد و ثابت کرد که مخالف جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ملت ما و حقوق مشروع آن است.
وی این شکایت را دلیل موجه و معتبری برای لزوم توقف حملات صهیونیستها علیه ملت بیدفاع نوار غزه و محاکمه سران تلآویو به خاطر کشتارهای جمعی عنوان کرد.
رزمندگان مقاومت فلسطین اعلام کردند که ۳ تانک "مرکاوا" و یک نفربر ارتش رژیم صهیونیستی را در مرکز، جنوب و شمال نوار غزه هدف قرار داد.
گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه خود گفت که یک تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی در شمال شرق اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه با شلیک راکت الیاسین ۱۰۵ منهدم شد و نیروهای کمکی اعزامی ارتش رژیم صهیونیستی نیز با استفاده از خمپاره هدف قرار گرفتند.
گردان های القسام افزود که یک تانک مرکاوا دیگر ارتش رژیم صهیونیستی و یک نفربر اشغالگران را در اطراف دانشگاه اسلامی در جنوب شرق شهر خانیونس در جنوب نوار غزه با شلیک راکت الیاسین ۱۰۵ هدف قرار داده و منهدم کرد.
این گردان ها تأکید کرد که نیروهایش توانستند یک یگان ویژه زرهی اشغالگران در شهر خانیونس را با استفاده از راکت الیاسین ۱۰۵ هدف قرار دهند و پس از آن نیز، با تیربار شماری از این نیروها را کشته و زخمی کنند.
گردان های سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی نیز پنجشنبه شب از انهدام یک تانک مرکاوا در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه با راکت تاندوم خبر داد.
ساعاتی پیش نیز گردان های القسام و گردان های سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در عملیاتی مشترک مقر فرماندهی نظامیان صهیونیست در شرق شهر خانیونس را با خمپاره هدف قرار دادند.
رزمندگان القسام همچنین یک بلدوزر ارتش صهیونیستی را با بمب «شواظ» در شرق خانیونس منهدم کردند.
گردان های القسام همچنین اعلام کردند که نیروهای پیاده دشمن را در داخل یکی از منازل در خانیونس با بمب ضد نفر هدف قرار دادند که منجر به کشته و زخمی شدن شماری نظامی صهیونیست شد.
در همین حال، ارتش رژیم صهیونیستی امروز اذعان کرد که ۱۴ نظامی این رژیم در طول ۲۴ ساعت اخیر در نبردهای نوار غزه زخمی شدند.
پیش از این رسانه های رژیم صهیونیستی اذعان کرده بودند که ۶ هزار نظامی صهیونیست از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) زخمی شده و ۲ هزار نفر از آنها دچار معلولیت دائمی شده اند.
حزب الله لبنان در بیانیه ای بیان کرد: در راستای حمایت از ملت فلسطین و یاری مقاومت شجاع و شریف آن در ساعت ۹:۵۰ روز پنجشنبه یازدهم ژانویه ۲۰۲۴، مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را در اطراف مرکز نظامی المطله هدف قرار دادیم و تلفات قطعی به آن وارد کردیم.
همچنین حزب الله لبنان در بیانیه دیگری اعلام کرد: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و یاری مقاومت شجاع و شریف، رزمندگان مقاومت در ساعت ۱۱:۳۰ بعد از ظهر روز پنجشنبه یازدهم ژانویه ۲۰۲۴، مرکز تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی را در اطراف مرکز نظامی البغدادی با موشک هدف قرار دادیم و به طور مستقیم ضربات مهلک به آن وارد کردیم.
از سوی دیگر توپخانه رژیم صهیونیستی نیز مناطق طیرحرفا، سردا و تله الحمامص را در جنوب لبنان گلوله باران کرد.
بر اساس نظرسنجی جدیدی که توسط مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی عرب منتشر شد، نزدیک به ۹۰ درصد اعراب حمله ۷ اکتبر به رهبری حماس علیه رژیم صهیونیستی (طوفان الاقصی) را «عملیات مقاومت مشروع» میدانند.
این نظرسنجی که حمایت اکثریت از حماس را نیز نشان میدهد، بر روی نمونهای متشکل از ۸۰۰۰ پاسخدهنده زن و مرد از ۱۶ کشور عربی انجام شده است.
۹۰ درصد شرکتکنندگان این حمله را مشروع میدانستند و تنها پنج درصد آن را یک عملیات نامشروع ارزیابی کردند.
بر اساس این مطالعه، افکار عمومی عربی اعتقاد نداشتند که این حمله برای دنبال کردن یک برنامه خارجی انجام شده است.
نزدیک به ۳۵ درصد از پاسخ دهندگان گفتند ادامه اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل مهمترین دلیل این حمله بود. حدود ۲۴ درصد آن را به دفاع از مسجد الاقصی در برابر تجاوزات اسرائیل و هشت درصد آن را به محاصره مداوم غزه نسبت دادند.
به گزارش میدل ایست آی، این نظرسنجی نشان داد که ۹۲ درصد از پاسخ دهندگان همبستگی خود را با مردم فلسطین اعلام کردند. در مجموع ۶۹ درصد با فلسطینیها و حمایت از حماس ابراز همبستگی کردند، در حالی که ۲۳ درصد با فلسطینیها اعلام همبستگی کردند اما با حماس مخالف بودند.
یافتههای دیگر نشان داد که اکثر پاسخدهندگان استرس روانی ناشی از جنگ را ابراز میکنند، مقایسه بین حماس و داعش را رد میکنند و موضع آمریکا را منفی میبینند.
«بیش از ۶ هزار نیروی امنیتی و نظامی از جمله نیروهای ارتش و پلیس اسرائیل از هفتم اکتبر و حملات آن روز وحشتناک و در جنگ با حماس در غزه و با حزبالله در شمال زخمی شدند». روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» با این جملات در سرمقاله امروز پنجشنبه خود از حجم مشکل تلآویو در خصوص شمار فزاینده زخمیهای خود در جریان جنگ کنونی خبر داد.
این روزنامه در ادامه نوشت که تنها پس از گذشت یک ماه از جنگ کنونی، وزارت بهداشت به کنست اطلاع داد که «اسرائیل» آمادگی آن را ندارد که در کنار تعداد معمول بیمارانی که به سیستم پزشکی مراجعه میکنند، به شمار زیادی از نظامیان و غیرنظامیان زخمی در جنگ خدمات بدهد. امری که موجب شد تا وزارت جنگ اعلام کند که با تمام ظرفیت برای کمک به زخمیها تلاش می کند و در حال کاهش رویههای معمول و استفاده از کارمندان خود برای مقابله با این سیل از مجروحان است.
بر اساس این گزارش، کمبود مزمن نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان رژیم صهیونیستی در حال وخیم شدن است و تعداد تختهای بیمارستانی حتی قبل از جنگ نیز کفاف جمعیت آن را نمیداد و «اسرائیل از نظر هزینههای ملی مراقبتهای بهداشتی در کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) دارای رتبه پایینی بود و نرخ سرانه پزشکان در اسرائیل کمتر از میانگین OECD است. در یک دهه گذشته، از ۳ تنها به ۳.۳ پزشک برای هر ۱۰۰۰ نفر افزایش یافته است».
در خاتمه این سرمقاله ضمن ابراز نگرانی درباره آمار کنونی، آمده است: با توجه به تخمینهای موجود با احتساب افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه، احتمالاً تعداد مجروحان به حدود ۲۰۰۰۰ نفر نیز برسد.
همزمان با تداوم جنگ، منابع رسانهای عبری از ارائه پیشنهاد جدیدی از سوی قطر برای دستیابی به توافق آتشبس خبر دادند.
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت در این باره نوشت: پیشنهاد قطر بر خروج نیروهای اسرائیل از نوار غزه به عنوان شرط اول و سپس توقف کامل جنگ همزمان با تبادل تدریجی اسرا تاکید دارد.
این رسانه گزارش داد که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب این پیشنهاد را مورد بررسی قرار داد.
آحارونوت به نقل از یک مقام ارشد صهیونیست که هویت وی را فاش نکرده نیز نوشت: این پیشنهاد واقع بینانه نیست.
جنبشهای جهاد اسلامی و مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به صدور قطعنامه شورای امنیت علیه یمنیها واکنش نشان دادند و آن را بیانگر معیارهای دوگانه دانستند.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد، این جنبش به شدت قطعنامه شورای امنیت را که خواستار توقف حملات یمنیها به کشتیها در دریای سرخ شده را محکوم میکند. براساس گزارش سایت المیادین، این جنبش تاکید کرد، این قطعنامه زمانی تصویب شد که دشمن صهیونیستی همچنان به تجاوزات خود علیه غیرنظامیان و تاسیسات مدنی در غزه ادامه میدهد.
پیشتر شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ را بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم صهیونیستی در بمباران غزه، تصویب کرد. در این قطعنامه حملات ارتش یمن به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی محکوم و بر ضرورت حفاظت از امنیت ناوبری دریایی در دریای سرخ و تنگه باب المندب تاکید شد.
اعضای شورای امنیت همچنین از یمن خواستند که کشتی «گلکسی لیدر» و خدمه آن را که ۱۹ نوامبر توقیف کرده بود، آزاد کند. چین و روسیه که از حق وتو در شورای امنیت برخوردار هستند به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
جنبش جهاد اسلامی اعلام کرد، این قطعنامه بدون درخواست از رژیم صهیونیستی برای توقف کشتار، خروج از نوار غزه، لغو محاصره اعمال شده علیه ساکنان این باریکه و اجازه ورود مواد اولیه و اساسی بدون هیچگونه مانعی صادر شد که این موارد اهدافی هستند که برادران یمنی برای تحقق آنها قدم برداشتهاند و صدور این قطعنامه به ادامه جنگ نسلکشی و شراکت با صهیونیستها در این جنگ ترغیب میکند.
جنبش مذکور تاکید کرد، این قطعنامه شاهد دیگری است بر اینکه شورای امنیت یکی از ابزارهای قدرتهای بزرگ کنترلکننده آن برای جعل حقایق، مشروعیت بخشیدن به جنایت کشورهای غربی و ابزار فشار بر ملتهایی است که از حقوق خود دفاع میکنند.
از سوی دیگر، سامی ابوزهری، یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز به صدور این قطعنامه شورای امنیت واکنش نشان داد و اعلام کرد، تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه حملات یمنیها در دریای سرخ منعکسکننده در پیش گرفتن معیارهای دوگانه است زیرا از اشغالگران حمایت و حرکت آزاد کشتیها را تضمین میکند و جنگ نسلکشی اشغالگران علیه ساکنان غزه را نادیده میگیرد.
پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر، ارتش یمن به شکلی متفاوت از دیگر گروههای محور مقاومت وارد نبرد شد و با عملیاتهای منحصر بفرد خود به نوعی صهیونیستها و آمریکاییها را غافلگیر کردند. ارتش یمن طی این مدت در حمایت از ملت فلسطین و پشتیبانی از مقاومت در نوار غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ و تنگه باب المندب هدف قرار داده است. در پی توقیف یک کشتی رژیم صهیونیستی توسط ارتش یمن و هدف قرار گرفتن چند کشتی دیگر این رژیم، رسانههای عبری، یمن را یک تهدید راهبردی برای رژیم اشغالگر ارزیابی کردهاند.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن پیشتر تاکید کرده بود: تا پایان تجاوز به نوار غزه و جنایت علیه برادران فلسطینی، به عملیات نظامی علیه دشمن ادامه میدهیم.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به مناطق مختلف نوار غزه به ۲۳ هزار و ۴۶۹ نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه افزود: ۵۹ هزار و ۶۰۴ نفر نیز در جنایت آفرینی های ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه زخمی شده اند.
براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، رژیم صهیونیستی در ۱۰ مورد جنایت خود در ۲۴ ساعت اخیر، ۱۱۲ فلسطینی را شهید و ۱۹۴ نفر دیگر را زخمی کرد.
منابع فلسطینی از تداوم حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه و شهادت و زخمی شدن شماری دیگر بر اثر این حملات خبر دادند.
به گزارش سما، نظامیان رژیم صهیونیستی شمال اردوگاه «النصیرات» در مرکز غزه را گلوله باران کردند. همچنین توپخانه رژیم صهیونیستی اردوگاههای «البریج و المغازی» در مرکز غزه را گلوله باران کرد.
منابع فلسطینی در همین حال از شهادت «وفاء البس» اسیر زن فلسطینی خبر دادند که به تازگی از بند صهیونیستها آزاد شده است.
بر اثر بمباران منزلی در غرب خان یونس هفت نفر شهید و ۲۵ نفر زخمی شدند که در میان زخمی شدگان چند کودک دیده میشود.
این منابع بیان کردند که مجروحان به مرکز درمانی ناصر منتقل شده اند.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین اعلام کرد: اشغالگران اسرائیلی به طور عامدانه کادر ما را حتی پس از هماهنگی شرکای بین المللی با این رژیم، هدف قرار می دهند.
هلال احمر فلسطین درباره اوضاع بیمارستانهای خان یونس و مناطق مرکزی غزه به شدت هشدار داد.
بر اساس این گزارش، هلال احمر فلسطین اوضاع در بیمارستانها را به سبب تمام شدن سوخت و تجهیزات پزشکی، فاجعه بار توصیف کرد.
از سوی دیگر کمیته بین المللی صلیب سرخ بیان کرد: کشتن همکاران ما در دیرالبلح غزه قابل قبول نیست. ما حمله به کارکنانمان را محکوم می کنیم.
نبرد سنگین نیروهای مقاومت با ارتش اسرائیل در خان یونس+ فیلم
منابع فلسطینی از موشکباران «سدیروت» از سوی گردانهای ناصر صلاح الدین و نبرد سنگین رزمندگان مقاومت در شرق خان یونس با نظامیان رژیم صهیونیستی خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فلسطین الیوم، رزمندگان مقاومت فلسطین در حال نبرد سنگین با نظامیان رژیم صهیونیستی در محورهای مختلف در غزه هستند.
منابع خبری از درگیری شدید در محور شرق خان یونس در جنوب غزه میان رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان رژیم صهیونیستی خبر دادند.
از سوی دیگر گردانهای ناصر صلاح الدین شهرک صهیونیست نشین سدیروت را با موشکباران کرد.
همزمان افسران و نظامیان رژیم صهیونیستی به رسانه صهیونیستی واللا اذعان کردند: اطلاعات نزد فرماندهان ارتش کاملا متفاوت با تحولات میدانی در غزه است و طرح های جنگی اصولا به روز نیست. نیروها توان حرکت ندارند.
همچنین«ایهود یاتوم» مسئول اسبق شاباک رژیم صهیونیستی نیز به ناتوانی تل آویو در حمایت از صهیونیستها اذعان و بر ضرورت بازگشت همه اسیران این رژیم و پرداخت تاوان بازگشت آنها تاکید کرد.
سناتور آمریکایی: نتانیاهو به درخواستهای بایدن و بلینکن گوش نمیدهد
«برنی سندرز» سناتور ارشد دموکرات آمریکایی بامداد پنجشنبه گفت که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به نقض قوانین بینالمللی در جنگ غزه ادامه میدهد و حتی به درخواستهای مقامات واشنگتن هم گوش نمیدهد.
سندرز طی بیانیهای توضیح داد که هفته آینده پیشنویس طرحی را به مجلس سنا ارائه میکند تا از وزارت خارجه آمریکا در قبال آنچه در نوار غزه رخ میدهد، حسابرسی کند.
به نوشته وبگاه شبکه «الجزیره»، وی ادامه داد: «وزارت امور خارجه باید اطلاعاتی را ارائه کند که به ما اجازه دهد تشخیص دهیم که آیا اسرائیل قوانین بینالمللی را نقض میکند یا خیر. ما باید بدانیم که آیا نقض حقوق بشر در غزه با استفاده از کمکهای نظامی آمریکا رخ داده است یا خیر».
این سناتور کهنهکار آمریکایی همچنین افزود: «پیشنویس طرح پیشنهادی، وزارت امور خارجه را ملزم میکند تا اطلاعاتی در مورد اقدامات خود برای کاهش خطرات جنگ علیه غیرنظامیان در غزه و همچنین خلاصهای از تسلیحات و مهمات ارائه شده به اسرائیل از تاریخ هفتم اکتبر را ارائه کند».
حماس ادعای رسانه اسرائیلی درباره ابتکار جدید قطر را تکذیب کرد
یکی از رهبران حماس اسامه حمدان چهارشنبه شب (۱۰ ژانویه)، طی نشست خبری طرح پیشنهاد ابتکار قطر را که یکی از شروط آن خروج رهبران این جنبش از نوار غزه است را تکذیب کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، تصریح کرد: «اساسا، چنین طرحی وجود ندارد. مردم سرزمین خود را ترک نکردند، آن وقت مقاومتی که از مردم دفاع میکند برود؟ صحبت از رفتن مقاومت و ترک سرزمینش یک توهم است و تصور خلع سلاح مقاومت ساده لوحانه است و منعکس کننده درک واقعیات این موضوع نیست».
پیشتر کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی ادعا کرده بود که پیشنهاد جدیدی از سوی میانجیگر قطری به تلآویو ارائه شده که شامل آزادی کلیه «گروگانها در غزه» (اسرای اسرائیلی) طی چند مرحله است و طبق این طرح بیشتر اسرا در پایان توافق و پس از خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه، آزاد خواهند شد . رهبران حماس نیز از نوارغزه خارج شوند.البته هیچ طرف رسمی اسرائیلی یا قطری این طرح را اعلام یا تایید نکرد. اما این رسانه اسرائیلی تاکید دارد که طرح ابتکاری مذکور قرار است در کابینه جنگ و شورای وزارتی سیاسی - امنیتی بررسی شود.
این رهبر حماس این خبرسازی رسانههای اسرائیلی درباره چنین ابتکاری را « یک فرآیند فریب و اطلاعات نادرست برای آرام کردن [جامعه صهیونیستی] خشمگین، بهویژه خانوادههای اسرایی است که شاهد کشته شدن فرزندانشان به دست خود اشغالگران در سایه بیتوجهی نخستوزیر بنیامین نتانیاهو به این موضوع هستند».
وی تاکید کرد: حماس هیچ ابتکاری برای تبادل اسرا بدون تواقف کامل تجاوز به نوار غزه را نخواهد پذیرفت. تا به این لحظه، هیچ طرح ابتکار جدید ارائه نشده و ما بر موضع خود تاکید داریم و رویکرد شفاف خود را به میانجیگران ابلاغ کردهایم که اساس هر ایده یا ابتکار پیشنهادی خواهد بود.
حمدان در ادامه این نشست خبری در بیروت به موضوع تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از حمله به بیمارستانها تا نبش قبرهای فلسطینیها و کشتار زنان و کودکان و ربودن آنها اشاره کرد و گفت: این رژیم اشغالگر به خاطر رشادت و دلاوری ملت و مقاومت فلسطین، از مناطقی در شمال غزه و شهر غزه خارج شده است. اما با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه، احتمال افزایش تعداد شهدا و مجروحان و آوارگان وجود دارد.
شهادت ۲ خبرنگار دیگر در غزه/ شمار شهدای خبرنگار به ۱۱۴ نفر رسید
در ادامه حملات نظامیان صهیونیست در نوار غزه دو خبرنگار دیگر در نوار غزه به شهادت رسیدند و شمار شهدای خبرنگار از آغاز تجاوزات اشغالگران به ۱۱۴ نفر رسید.
«فواد ابو خماش» روزنامه نگار فلسطینی، در پی حملات جنگنده های صهیونیستی به همراه چند فلسطینی دیگر در مرکز نوار غزه به شهادت رسید.
«احمد بدیر» روزنامه نگار پایگاه خبری «الهدف» نیز در بمباران صهیونیست ها در اطراف بیمارستان «شهدای الاقصی» در «دیر البلح» در مرکز نوار غزه به شهادت رسید و تعدادی دیگر نیز در این میان زخمی شدند.
دفتر رسانه ای دولت فلسطین با اعلام این خبر افزود: گروهی از اهالی رسانه های فلسطینی و نهادهای مطبوعاتی ضمن اعلام سوگواری برای همکاران شهید خود، تاکید کردند که اشغالگران همچنان اصحاب رسانه را به منظور پنهان کردن حقیقت و جلوگیری پوشش خبری جنایات خود، هدف قرار می دهند.