تابناک_ 47 روز تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری که در 11 اسفند امسال برگزار می شود باقی مانده است.در این روزها عمدتا مقامات برگزار کننده به دنبال توجیه عوامل برگزاری و ترغیب مردم به حضور در انتخابات هستند و فعالان سیاسی هم در پی اعلام مواضع جناح و گروه مورد حمایت خود هستند.در سطور ذیل مروری بر اخبار مرتبط با این موضوعات خواهیم داشت.
ردصلاحیت نمایندگانی با سابقه یک یا چند دوره حضور در پارلمان
خبرآنلاین در مورد رد صلاحیت تعدادی از نمایندگان مجلس می نویسید: این ردصلاحیت ها در حالی صورت گرفته است که برخی از این ردصلاحیت شدگان سابقه حضور در ادوار دیگر انتخابات مجلس را در کارنامه خود دارند. برهمین اساس از ۲۶ نماینده ردصلاحیت شده، ۱۲ نفر سابقه نمایندگی در دورههای پیشین مجلس را داشته اند.
از جمله این نمایندگان، رجب رحمانی نماینده فعلی مردم تاکستان در بهارستان است که سابقه نمایندگی مردم در دوره های چهارم، پنجم، ششم، هفتم و نهم را داشته است. اسفندیار اختیاری، نماینده اقلیت های مذهبی در مجلس نیز در مجالس هشتم، نهم و دهم نماینده اقلیت زرتشتیان بود.همچنین مهدی عیسیزاده نماینده میاندوآب علاوه بر این دوره، در دوره های هشتم و نهم نیز وکیل مردم حوزه انتخابیه خود در ساختمان سبز بهارستان بوده است.
جلال محمودزاده نماینده مهاباد، نیز با رای مردم به مجالس هشتم و دهم راه یافته بود.از سوی دیگر، احمد علیرضابیگی نماینده تبریز، جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تایباد، محمد خدابخشی نماینده الیگودرز، قاسم ساعدی نماینده دشتآزادگان و سیدمهدی فرشادان نماینده سنندج، حضور در مجلس دهم را نیز تجربه کرده بودند.
محمود احمدیبیغش نماینده شازند و سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل در مجلس یازدهم، در دوره هشتم نیز بر صندلی نمایندگی مجلس تیکه زده بودند. همچنین کمال علیپور نماینده قائمشهر، در دوره نهم موکل مردم این شهر در پارلمان بوده است.دیگر نمایندگان ردصلاحیت شده نیز اگرچه سابقه حضور در ادوار گذشته مجلس را نداشته اند اما سمت هایی در استانداری، شهرداری، شورای شهر و نیروهای مسلح داشته اند.
باید مشارکت مردم در انتخابات تسهیل شود
به نوشته ایرنا وحیدی وزیر کشور با تاکید بر تلاش دشمن برای حداقلی کردن مشارکت مردم در انتخابات، گفت: ما باید مشارکت مردم را تسهیل کنیم،رقابت فقط نباید روی افراد باشد بلکه باید روی برنامهها رقابت کنیم.
مشارکت حداکثری در انتخابات اقتدار سیاسی و اقتصادی ایران را افزایش میدهد
به نوشته ایرنا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه کاهش مشارکت در انتخابات سبب گستاخ شدن دشمنان انقلاب اسلامی میشود،گفت: با مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، فشار آمریکاییها در عرصههای مختلف اقتصادی علیه ایران کمرنگ خواهد شد و در مقابل اقتدار دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشور در برابر آمریکاییها و اروپایی افزایش مییابد.
شناسایی حدود 40 کاندیدای تأییدصلاحیتشده برای حمایت کارگزاران در انتخابات
جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، پنجشنبه هفته جاری (27 دی) با موضوع بررسی وضعیت کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.قرار است در این جلسه اعضای شورای مرکزی، کاندیدای تأییدصلاحیتشده را برای حمایت به اعضای شورای مرکزی معرفی کنند تا در نهایت به یک جمعبندی اولیه درباره نحوه فعالیت حزب کارگزاران در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی برسند.یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اعلام این خبر به تسنیم گفت: تاکنون حدود 40 کاندیدای تأییدصلاحیتشده برای حمایت حزب کارگزاران شناسایی شدهاند که این رقم ممکن است بعد از تأیید صلاحیتهای نهایی افزایش داشته باشد.
با درخواست حکم حکومتی، برگزاری انتخابات دو ماه عقب بیفتد
به نوشته ایلنا منصور حقیقتپور در پاسخ به این سوال که با توجه به فرصت یک ماهه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها وضعیت را به چه شکل میبینید، گفت: با توجه به وضعیت به وجود آمده هیچ اشکالی ندارد که با درخواست یک حکم حکومتی، برگزاری انتخابات دو ماه به عقب بیفتد. چه اشکالی دارد؟ اصلا در اردیبهشتماه انتخابات برگزار شود. بهتر از آن است که چون فرصت کم بوده به یک عده ظلم شود یا آبروی کسی را ببریم؛ میتوانیم انتخابات را به جای ۱۱ اسفند در ۱۱ اردیبهشت برگزار کنیم و در این فاصله صلاحیتها را بررسی کنیم و اجازه ندهیم آبروی حتی یک آدم برود.
وی افزود: ما در بین برخی عزیزانی هستیم که خیلی از آنها ردصلاحیت شدند. ما میبینیم که در خانواده آنها چه مشکلاتی پیش آمده است و چقدر مردم نسبت به انتخابات سرد شدند. ما انتظار داشتیم بعد از صحبتهای رهبر انقلاب درباره انتخابات موجبات نشاط بیشتر فراهم شود تا انتخابات رقابتی و پرشور شود. اما در حال حاضر وضعیت انتخابات خوب نیست.
عضو حزب اعتماد ملی: ائتلاف با اعتدالیون را فعلا مسکوت گذاشتهایم
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ضمن تاکید بر اینکه استراتژی اعتماد ملی مشارکت در انتخابات است، گفت: برای ائتلاف با جریان اعتدالی منتظر اعلام بررسی صلاحیتها توسط شورای نگهبان هستیم.محمد رئوف قادری عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با تسنیم، درباره راهبرد حزب متبوعش برای انتخابات گفت: استراتژی حزب اعتماد ملی از گذشته تاکنون مشارکت در انتخابات بوده و در شورای مرکزی حزب نیز مشارکت در انتخابات به تصویب رسیده است.
رای باطله به عنوان جدیدترین ابزار خدشه به جمهوریت نظام فعال شده است
روزنامه فرهیختگان نوشت: رای سفید یا رای باطله یکی از جدیدترین ابزارهایی است که با هدف خدشه به جمهوریت نظام فعال شده است.اگرچه همواره افرادی با حضور در انتخابات رای خود را سفید یا با اسامی و جملات غیرمرتبط به صندوق میانداختند اما حجم این موارد هیچ گاه بهقدری نبود که بتواند مورد سوءاستفاده تبلیغاتی علیه کشور قرار بگیرد.در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ اما عوامل متعددی باعث بالا رفتن این آمار شد، پس از این اتفاق شاهدیم آرای باطله نیز بهعنوان ظرفیتی برای کنشگری تبلیغاتی علیه کشور فعال شده و حالا رسانههای معاند تمام تلاش خود را بهکار گرفتهاند تا ضمن کاهش میزان مشارکت بر طبل ناامیدی بکوبند و آرای باطله را هم افزایش دهند.
واکنش جبلی به ثبتنام برخی مجریان صداوسیما در انتخابات مجلس
پیمان جبلی در گفتوگو با ایلنا، درباره کاندیداتوری برخی مجریان صداوسیما در انتخابات مجلس و سازوکاری این سازمان برای جلوگیری از هرگونه شائبه درخصوص به کارگیری این افراد از تریبون صدا و سیما، گفت: طبیعتا هر شهروندی حق ورود به عرصه انتخابات را دارد؛ از جمله کارمندان صداوسیما و مجریان برنامهها. از ماهها قبل افرادی خودشان اعلام کردند قصد نامزدی در انتخابات را دارند، حتی قبل از ثبتنام و پیشثبتنام بسیاری از این عزیزان اعلام کردند خودشان برنامه اجرا نمیکنند تا شائبه استفاده از آنتن پیش نیاید.
رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: در مواردی هم که خودشان اعلام نکردند، از خود مجریانی که برنامه دارند و روی آنتن هستند، سوال کردیم. در حال حاضر هم که اسامی نامزدهای تائید صلاحیت شده اعلام شده است، طبیعتاً ما از هر یک از همکارانی که آنتن صداوسیما در اختیارشان است، خواستهایم و خواهیم خواست که برنامه اجرا نکنند تا زمانی که انتخابات مجلس به پایان برسد و شائبه استفاده از آنتن وجود نداشته باشد.
حسینیبوشهری: کاهش مشارکت مشکلی را حل نمیکند
به نوشته ایسنا سیدهاشم حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «مردم باید بدانند کاهش مشارکت، مشکلی را حل نمیکند» گفت: اگر مردم تصور کنند با مشارکتنکردن مشکلی حل میشود بزرگترین اشتباه است چراکه نخستین اتفاق پس از مشارکتنکردن از بینرفتن امنیت جامعه است.
شاهچراغی: اگر کسی نیامد رای بدهد، ضد انقلاب نیست
به نوشته مهر معاون سیاسی وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات با بیان اینکه اگر کسی نیامد رای بدهد، ضد انقلاب نیست افزود: اینطور نیست که هر کسی پای صندوق نیامد، با نظام نیست چون ممکن است کاندیداها، مورد سلیقه فردی نباشد اما با جهاد تبیین باید تشویق کنیم مردم بیایند و در انتخابات مشارکت کنند؛ این موضوع به امنیت و استحکام کشور کمک میکند.
اگر عاقلانه و انقلابی فکر کنیم باید در انتخابات شرکت کنیم
به نوشته ایسنا امیر سرتیپ نوذر نعمتی جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در جمع فرماندهان و مدیران یگانهای ارتش در استان فارس گفت: انتخابات مظهر قدرت نظام و مردم سالاری دینی است و شرکت در انتخابات موجب امنیت و اقتدار کشور میشود، بنابراین همهی ما موظفیم بنابر حق و تکلیفی که داریم در انتخابات پیش رو پرشور شرکت کنیم.
وی حق و تکلیف را دو مقولهی مهم در انتخابات دانست و اظهار کرد: اگر عاقلانه و انقلابی فکر کنیم باید در انتخابات شرکت کنیم و هر کس در هر مسئولیتی که هست و تریبونی در اختیار دارد به نوبه خود باید از محیط جامعه گرفته تا اعضای خانواده و همرزمانش را به شرکت در انتخابات ترغیب کند.
خلجی: اخبار دروغ و منفی را به لحظه پاسخ دهید
به نوشته ایرنا رئیس شورای اطلاعرسانی دولت با اشاره به اینکه انتخابات مهمترین دستور کار نظام است، خطاب به روابط عمومی استانداریها گفت: برگزاری کمپینهای انتخاباتی برای جلب مشارکت مردم در این رویداد سیاسی بسیار تاثیرگذار است.وی با تأکید بر لزوم تشکیل کمیتهای برای رصد اخبار انتخابات به صورت لحظهای، خاطرنشان کرد: بسیاری از ناامید کردنها و سیاهنماییها در رسانه اتفاق میافتد که بسیاری از آنها هم پاسخ دارد.رئیس شورای اطلاعرسانی دولت خاطرنشان کرد: هرجا که به موقع ورود شد، روشنگری حاصل می شود ولی وقتی بعد از ۱۰ روز ورود میکنید، مردم باور نمیکنند. هرچه که به انتخابات نزدیکتر میشویم، شرایط حساستر میشود.
حزبی که انتخابات را تحریم کند شلیک به شقیقه خود کرده است
به نوشته ایرنا محسن کوهکن نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه در تعبیر عامیانه اگر حزبی به سمت و سویی برود که نسبت به انتخابات بیتفاوت باشد به خودش آسیب میزند و اساسا نفی خود و نفی آن تلاشی است که برای آن هدف تاسیس شده است، اظهار کرد: اگر حزب و تشکیلاتی بیاید و انتخابات را تحریم کند به اعتقاد من شلیک به شقیقه خود است و ماهیت خود را از بین برده است و منطق، عقل و کف فهم سیاسی نیز این را میگوید.
شورای نگهبان با مساعدت بیشتری صلاحیت کاندیداها را تایید کرد
به نوشته ایرنا غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: شورای نگهبان در این دوره با مساعدت بیشتری صلاحیت تعداد زیادی از کاندیداها را تایید کرد که نشان از آمادگی برای افزایش مشارکت و شور انتخاباتی است.
خالصسازی اسم رمز برای حاکمیت غربگراها است
به نوشته ایرنا صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی گفت: جریان مقابل میگوید آنان منظورشان از اصلح، خالصسازی است اما من میگویم که خالصسازی اسم رمز برای حاکمیت غربگراها است؛ همانگونه که صیانت از آراء و تقلب، اسم رمز فتنه ۸۸ بود.
اعلام شعار «جبهه مردمی ایران قوی»
علیرضا افشار رئیس شورای هماهنگی جبهه مردمی ایران قوی درباره ویژگیهای جبهه مردمی ایران قوی اظهار کرد: جبهه مردمی ایران قوی با حضور ۱۷۰ ستاد در همان زمان انتخابات ریاست جمهوری و هزاران ستاد در شهرستانها و استانها شکل گرفته بود؛ رویکرد مردمی مهمترین ویژگی جبهه ایران قوی است و شعار ما در این خصوص هر خانه یک ستاد است.
افشاگری یک امام جمعه از تخلفات زودهنگام برخی کاندیداهای انتخابات مجلس
به نوشته تسنیم آیتالله رسول فلاحتی در خطبههای نماز جمعه رشت گفت: طبق بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب، مردم باید در همه عرصههای موردنیاز انقلاب و کشور از جمله انتخابات حضوری پرشور داشته باشند و انتخابات پرشور در کشورمان نیز در افزایش اقتدار و عظمت ملتهای اسلامی نقش دارد و نشانگر حضور مقتدرانه ملت در دفاع از کشور، انقلاب و ارزشهای متعالی اسلامی خواهد بود بنابراین سرنوشت کشور به انتخابات گره خورده است اگرچه منتخبان مردم نمیتوانند همه گرهها را باز کنند اما باید تمام تلاش خود را برای گرهگشایی از کار مردم انجام دهند.امام جمعه رشت با اشاره به اقدامات برخی کاندیداها عنوان کرد: برخی کاندیداها با حضور در روستاها کم کم پذیراییهای خود را آغاز کردهاند در حالیکه این کار ممنوع است و اینگونه اقدامات پرونده آن کاندیدا را سیاه میکند.
صداوسیما دیرهنگام وارد شد
علی ربیعی در روزنامه اعتماد نوشت: در نظامهایی شبیه به ایران، صندوقهای رای به مثابه صندوقهای امنیتزا عمل میکنند. احساس مردم از برآورده شدن آمال خود در پای صندوقها و حتی احساس تغییرخواهان اجتماعی و نسلی برای تحقق دیدگاههایشان در پای صندوقها هم امنیتساز بوده و هم باعث پویایی، نشاط و تحول جامعه میشود. در فرآیند انتخابات پیشرو، به طور کلی دولت و نهادهای حاکمیتی به ویژه صدا و سیما بسیار دیرهنگام، آن هم پس از بیانات رهبری به مساله انتخابات پرداختند. تا همین چند روز پیش، انگار نه انگار که انتخاباتی در پیشرو است. اکنون که قضاوتها و تصمیمها برای رفتار رایدهندگان در افکار عمومی شکل گرفته، ایجاد تغییرات ذهنی بسیار دشوار به نظر میرسد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.