تابناک _ در 51 روز مانده به انتخابات بیشتر شاهد واکنش افراد رد صلاحیت شده و اعتراض آنان به هیئت های نظارت هستیم . همچنین برخی از تشکلهای اصولگرا با اعلام موجودیت به دنبال این هستند که سهمی از سبد رای این جناح را به خود اختصاص دهند.ضمن اینکه در مورد طیف بندی افراد تایید صلاحیت شده اطلاعات جدیدی منتشر شده است که در این مطلب مروری بر همه آنها خواهیم داشت.
بستر تبلیغات نامزدهای انتخابات در پیامرسانهای داخلی ایجاد شد
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در نشست بررسی فرآیند حقوقی و اجرای قانون جدید انتخابات که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: ما ۳۴ هزار صندق در کل کشور داریم که بستر انتخابات الکترونیکی نیز در کل کشور فراهم شده و امکان آن نیز وجود دارد، منتظر تایید شورای نگهبان هستیم اگر این اتفاق بیفتد رأی دادن و شمارش آرا با دستگاه صورت میگیرد؛ قانون هم این اجازه را داده است.وی افزود: در این دوره وزارت ارتباطات در تأمین زیرساختهای لازم در حال کمک و یاری است و پنج پیامرسان گپ، سروش، بله و ایتا و آی گپ موظف شدند در هر حوزه انتخابیه یک بستر مجازی برای تبلیغات نامزدها شکل بدهند، این هم شکل گرفته و قرار شده در زمان خودش نامزدها در آنجا تبلیغات داشته باشند.سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: وزارت کشور موظف شده یک سامانه ای طراحی کند که همه صفحات مجازی رسمی نامزدها در آنجا نمایان باشد و این هم اتفاق خواهد افتاد و کارهای آن در حال نهایی شدن است.
کدام استانها بیشترین و کمترین رقابت نامزدها را دارند؟
با بررسی آمار داوطلبان تایید صلاحیت شده در استانهایی که مرکز آنها از کلان شهرهای کشور محسوب می شود، مشخص شده است که تاکنون بیشترین رقابت در استان البرز شکل گرفته است. در این استان هر کرسی، ۱۲۳ رقیب دارد. کمترین رقابت هم در استان های خراسان رضوی و آذربایجان شرقی است که هر ۲۳ نفر برای یک کرسی رقابت میکنند. بیشترین رقابت به ترتیب در استان البرز، تهران، قم، فارس، خوزستان، کرمانشاه، خراسان رضوی، و اصفهان است.
رائفیپور لیست انتخاباتی میدهد؟
صابرین نیوز مدعی شده که محمدرضا غلامرضا معاون سابق وزیر کشور، علی اکبر رائفی پور و یک شخص دیگر برای انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه تهران، لیست مشترک صادر خواهند کرد.اگرچه وزن این لیست و میزان اثرگذاری آن بر روند وحدت و فعالیت های انتخاباتی اصولگرایان جای بحث دارد.
تفکیکی از اقشار مختلف
بر اساس آنچه شورای نگهبان اعلام کرده است؛ تعداد بالایی از زنان برای رقابت در راهیابی به مجلس دوازدهم تایید شدهاند.وضعیت اقشار مختلف تایید صلاحیت شده برای انتخابات مجلس دوازدهم بر اساس آنچه اعلام شده به این شرح است:
- بیش از ۸۰۰ نفر از اساتید دانشگاه
- بیش از ۱۵۰ نفر از پزشکان
- بیش از هزار و ۲۰۰ نفر از فرهنگیان
- بیش از ۲۰۰ نفر از وکلا
- بیش از سه برابر کرسیهای مجلس از بانوان
- بیش از ۴۰۰ نفر از دهه هفتادیها
- بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ نفر از دهه شصتیها
رحیمی جهانآبادی: ردصلاحیتم ارتباطی با انتقاد از دولت ندارد
جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در فضای مجازی درباره علت رد صلاحیتش نوشت: رد صلاحیت بنده به دلیل برخی مواضع در ایام اغتشاشات و مسائل سیاسی کشور و برخی دیدگاه ها و عملکرد بنده بوده است.نماینده مردم تربت جام در مجلس تصریح کرد: رد صلاحیتم هیچ ارتباطی به انتقادم از دولت ندارد و روابط بنده با دولت آقای رئیسی همیشه خوب بوده و قدردان زحمات دولت در منطقه آزاد دوغارون و خط انتقال گاز و دهها خدمت دیگر دولت هستم.
جبهه مردمی ایران قوی به زودی اعلام موجودیت میکند
جبهه «مردمی ایران قوی» که قرار است در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای فعالیت کند به زودی در یک نشست خبری اعلام موجودیت میکند.«علیرضا افشار» رئیس شورای هماهنگی و «محمد ناظمی اردکانی» دبیرکل این تشکل تازه تاسیس هستند.در نشست خبری که هفته آینده برگزار میشود رسما فعالیت این تشکل در صحنه سیاسی و انتخابات اعلام میشود.
امروز؛ آخرین فرصت اعتراض به نتیجه بررسی صلاحیتها
پس از اعلام نتیجه بررسی صلاحیتها به داوطلبان نمایندگی مجلس دوازدهم؛ بر اساس قانون ۳ روز مهلت اعتراض وجود داشته است؛ که از یکشنبه این هفته آغاز شده و امروز - سهشنبه - آخرین مهلت است.
ردصلاحیت کاندیدای انتخابات مجلس به اتهام عکس یادگاری با معاون حسن روحانی!
شهیندخت مولاوردی خبر داد که یکی از ثبتنام کنندگان انتخابات مجلس به دلیل داشتن عکس یادگاری با او ردصلاحیت شده است.به نوشته اعتماد ،مولاوردی خبر داد که در یکی از استانها، از جمله دلایل و مدارک عدم تایید صلاحیت یک خانم چادری که فرزند شهید هم هست، «داشتن عکس با مولاوردی» ذکر میشود! که نمونههای مشابه آن را در دوره انتخابات قبل هم سراغ دارم؛ ردصلاحیت چندین مدیرکل و مشاور محجبه امور زنان دستگاههای اجرایی و استانداریها به دلیل همکاری با معاونت امور زنان دولت روحانی! که جزو وظایف ذاتیشان بوده، از آن جمله است.
شعار و راهبرد انتخاباتی یک تشکل سیاسی اعلام شد
شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیهای، «مجلس قوی با پیشرفت، بصیرت، مقاومت» را شعار و راهبرد این تشکل در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی در اصلاعیهای ضمن دعوت از فعالان سیاسی و احزاب همسو به این تشکل سیاسی جهت حضور و نقش آفرینی در آوردگاه ۱۱ اسفند ماه اعلام کرد: از احزاب، گروهها و تشکلهای انقلابی که از لحاظ گفتمانی خود را همسو با مرامنامهی شریان میدانند، دعوت می کنیم به این جبهه بپیوندند تا با شعار و راهبرد تشکیل «مجلس قوی با پیشرفت، بصیرت، مقاومت» و تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات، انرژی و نگاه جوانان و پویایی و تدبیر مجربان در خانه ملت تبلور پیدا کند، مسیر تحول هموارتر شده و متناسب با اهداف بیانیه گام دوم انقلاب، شرایط به نفع مردم تغییر کند.
«بادامچیان» رئیس ستاد انتخابات خبرگان در جامعه مدرسین شد
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در حکمی «اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی را به عنوان رئیس ستاد مرکزی ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری منصوب کرد.
ردصلاحیت گسترده تصادفی نیست
جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرآنلاین مدعی شده است که رد صلاحیتهای گسترده نشان داد که یک مهندسی انتخاباتی در پشت صحنه و به صورتی هدفمند احزاب را سیبل خودش کرده و عملاً یک دیکتاتوری سیاسی را برخلاف فرمایشات مقام معظم رهبری دارد اجرا میکند. گویا به نظر میرسد که پیام رهبری کاملاً از چشم نهادهای اجرایی و نظارتی مغفول مانده و فراموش شده است.
اینکه چند نفر مثل آقای پزشکیان یا آقای علی مطهری یا آقای نوری قزلجه تایید میشوند و در کنارش قربانگاه عظیمی از کاندیداهای احزاب را شاهد هستیم، نشان میدهد که یک دیکتاتوری سیاسی در رد صلاحیتها قابل مشاهده است.
آمارهایی که الان وجود دارد حاکی از یک رویه نکوهیده در امر سیاسی و کاملاً غیراخلاقی است. من رسماً به عنوان سخنگوی حزب اعتدال و توسعه هشدار میدهم که وضعیت کنونی رد صلاحیتها در وهله اول موجب دلسردی مردم و در وهله دوم ناتوانی پرشور احزاب در انتخابات خواهد شد.الان برای ما روشن شده که افزایش صددرصدی تعداد داوطلبان انتخابات مجلس تصادفی نبوده و مضافاً به اینکه تعداد گسترده ردصلاحیتها هم تصادفی به نظر نمیرسد.
ائتلاف «جامعتین» برای انتخابات خبرگان به روایت ابراهیمی
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز بیان کرد: جامعه روحانیت و جامعه مدرسین در انتخابات خبرگان کاملا با هم هماهنگ هستند و لیست مشترک خواهند داد.حسین ابراهیمی درباره رایزنی جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان به ایرنا گفت: جامعتین اجزای لاینفک از یکدیگر هستند، از این رو تصمیماتی که برای جامعتین گرفته میشود مشترک است و در گذشته نیز همینطور بوده و در حال حاضر هم اینگونه است. تصمیم دو جامعه با یکدیگر مشترک است و مشکلی با هم ندارند.
وی با بیان اینکه اعضای جامعتین رایزنی هایی با یکدیگر داشته اند، افزود: البته تعداد اعضای جامعه مدرسین بیش از جامعه روحانیت است و در گذشته نیز همینگونه بوده است زیرا بیشتر شخصیتهای روحانی در حوزه علمیه قم حضور دارند.
صلاحیت برخی افراد که کلکسیون فساد هستند تایید شده است
کریمی نماینده اراک گفت: با توجه به اعلام زمان رسیدگی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس به نظر می رسد در مورد نحوه رسیدگی به صلاحیت ها و نتیجه حاصل از آن در مورد برخی از نامزدها، هیات نظارت شورای نگهبان برخوردی تبعیض آمیز داشته و با کمال تاسف دیده می شود صلاحیت برخی از افراد که کلکسیون مصادیق فساد اداری، مالی، اقتصادی، سیاسی و اخلاقی هستند، تائید شده و افرادی با مصادیق تخلفات و فسادی به مراتب کمتر رد صلاحیت شده اند.علی اکبر کریمی به خانه ملت گفت: با توجه به اعلام رسیدگی به صلاحیت نامزدها به نظر میرسد درباره نحوه رسیدگی به صلاحیتها و نتایج آن درباره برخی نامزدها در هیات نظارت شورای نگهبان برخورد تبعیضآمیز وجود داشته است.
روحانی: رأی اعتراضی بهتر از رای ندادن است
حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین ایران تاکید کرد: من فکر نمیکردم بعد از بیانات اخیر مقام معظم رهبری، این همه نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی را ردصلاحیت کنند. تصور میکردیم هیأتهای نظارت اقدام هیأتهای اجرایی را جبران میکنند. اما بسیاری از افرادی که امید داشتیم در استانها و تهران تائید شوند تا مردم بیشتر پای صندوق رأی بیایند، تائید نشدند که کار خیلی سخت شد.به نوشته سایت رییس جمهور سابق وی با تکرار پیشنهاد رأی دادن اعتراضی گفت: دو نوع میتوان به شرایط حاکم اعتراض کرد. یک راه اینست که در انتخابات شرکت نکنیم اما این راه نتیجهای در پی نخواهد داشت. راه بهتر اینست که پای صندوق رأی برویم و به فردی که به شرایط امروز معترض است، رأی دهیم. رأی اعتراضی بهتر از رای ندادن است. مشکلات ما در نهایت باید با صندوق رأی حل شود، راه دیگری نداریم.