از «رأی دادن یک واجب شرعی و مانند ۲ رکعت نماز صبح است» تا «استقبال وزیر کشور از پیشنهاد تغییر شرایط قانون انتخابات»

48 روز تا انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم، زمان باقی مانده و تدریجا آرایش‌ نیروهای سیاسی وضوح بیشتری به خود می‌گیرد.در این روزها افرادی دارای تریبون سعی می کنند تا به شیوه و روش خود افراد جامعه را به شرکت در انتخابات ترغیب نمایند که در سطور ذیل مروری بر این اظهارات و مواضع خواهیم داشت.
کد خبر: ۱۲۱۵۳۴۹
|
۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۰ 12 January 2024
|
9013 بازدید
|

از «تشبیه کردن رأی دادن به نماز صبح» تا «استقبال وزیر کشور از پیشنهاد تغییر شرایط قانون انتخابات»

 

تابناک _ 48 روز تا انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم، زمان باقی مانده و تدریجا آرایش‌ نیروهای سیاسی وضوح بیشتری به خود می‌گیرد.در این روزها افرادی دارای تریبون سعی می کنند تا به شیوه و روش خود افراد جامعه را به شرکت در انتخابات ترغیب نمایند که در سطور ذیل مروری بر این اظهارات و مواضع خواهیم داشت.

 

عضو ندا: فقط ۳۰ اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شده‌اند
سعید نورمحمدی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان به خبرآنلاین می‌گوید: روز گذشته بنده با روسای ستاد انتخاباتی احزاب اعتدال و توسعه، کارگزاران سازندگی و اعتماد ملی جداگانه صحبت کردم، برآیند نظر هر ۴ حزب این بود که با این وضعیت امکان بستن لیست در شهر تهران را نداریم.مجموع افرادی که در تهران و شهرستان‌ها تایید شدند، ۳۰ نفر هستند. وقتی گفته می‌شود ۳۰ نفر یعنی مجموع تهران و شهرستان‌ها تایید صلاحیت شدند، به این معنی که در شهرستان‌ها حدود ۲۰ نفر تأیید صلاحیت شده‌اند. بنابراین حدود ۲۴۰ کرسی هم امکان حمایت از کسی را نداریم. مگر اینکه قرار باشد از اصول‌گرایان حمایت کنیم که چنین سیاستی لااقل در دستور کار حزب ندای ایرانیان نیست.

 

حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رأی باعث افزایش امنیت می‌شود
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به پیام حضور مردم پای صندوق‌های رأی، تصریح کرد: حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رأی مهم‌ترین ابزار تجلی اراده ملت، پیام آور وحدت ملی، زمینه ساز جابه‌جایی قدرت و گردش نخبگانی و افزایش سطح امنیت، قدرت ملی و افزایش سرمایه اجتماعی است.خطیب نمازجمعه تهران گفت: با توجه به نقش محوری رقابت یعنی مسابقه‌ی جناح‌های سیاسی برای حضور در عرصه مدیریت کشور و تاکید رهبر انقلاب بر اینکه میدان باز باشد برای مسابقه‌ی نظرات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ؛شایسته است مسئولین محترم دستگاه‌های نظارتی، اجرایی و شورای محترم نگهبان از تمام ظرفیت‌های قانونی برای انجام این مهم به نحو شایسته‌ای استفاده کنند.

 

داوطلبان انتخابات رقابت مومنانه را در دستور کار قرار دهند
 حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان گفت: داوطلبان انتخابات باید رقابت مومنانه را در دستور کار قرار دهند که شرط آن التزام عملی به اسلام و معیار و مبنای آن رعایت اخلاق اسلامی در همه زمینه ها است.  

 

اصولگرایان حتماً به لیست واحد خواهند رسید
حجت‌الاسلام «حسین ابراهیمی» عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز چندی پیش در مصاحبه‌ای با اشاره به سرنوشت انتخاباتی اصولگرایان در اسفند پیش رو، تصریح کرد: «البته من معتقدم که چَک و چانه قبل از انتخابات همواره بوده و برخی از جریانات ممکن است لیست جدا بدهند اما در نهایت نتیجه‌ای که میان جامعه روحانیت و اصولگرایان حاصل می‌شود لیست واحد خواهد بود».

 

حمایت «پزشکیان» از «لاریجانی» و «مطهری»؟
به نوشته مهر «مسعود پزشکیان» چهره شاخص اصلاح‌طلب اخیراً در مصاحبه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا احتمال حمایتش از لیست مشترک اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان در تهران، وجود دارد، گفته است: «نمی‌دانم، ابتدا باید افراد لیست را ببینم و بعد بتوانم قضاوت کنم».

 

استقبال وزیر کشور از پیشنهاد تغییر شرایط قانون انتخابات
وزیر کشور گفت: برخی به رئیس جمهور پیشنهاد دادند پیش نویس دوفوریتی به مجلس برود که شرایط قانون انتخابات تغییر کنند و شخصا از این پیشنهاد استقبال کردم؛ چون نشان می‌دهد آن‌ها می‌خواهند در انتخابات مشارکت کنند.احمد وحیدی پنجشنبه - ۲۱ دی ۱۴۰۲ - در همایش انتخابات و احزاب گفت: احزاب، دیدگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف باید با یکدیگر گفت‌و کنند تا تفاوت‌ها و اشتراک‌ها مشخص شود. خانه احزاب بهترین جا برای گفت‌وگوی احزاب ، دیدگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف است. باید  سازوکاری برای گفت‌وگوی مستمر شکل بگیرد.

 

باید همه را به حضور در انتخابات ترغیب کنیم
صحرایی استاندار کرمانشاه با بیان اینکه باید همه را به حضور گسترده در انتخابات ترغیب کنیم، گفت: با حضور پرشور در انتخابات می‌توانیم سرنوشت سیاسی خوبی را برای نظام رقم بزنیم.

 

برای هر کرسی مجلس چند گلستانی با هم رقابت می‌کنند؟
علی‌محمد زنگانه در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره دوازدهمین دوره انتخابات مجلس که در ۱۱ اسفند برگزار می شود، اظهار کرد: بیش از ۸۲ درصد ثبت نام‌کنندگان استان گلستان توسط هیأت‌های اجرایی و بیش از ۶۰ درصد ثبت نام‌کنندگان توسط هیأت‌های نظارت تأیید شدند.وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری در زمینه حضور کاندیداها در گلستان رخ داده است و برای هر کرسی مجلس در این استان ۴۳ نفر رقابت خواهند کرد، ادامه داد: یکی از عمده دلایل عدم تأیید صلاحیت در استان نبودن شرایط ثبت نامی و تکمیل نشدن مدارک بود و تمام مجریان و ناظران انتخابات تلاش برای حضور حداکثری کاندیداها را داشتند.

 

نمایندگی مجلس؛ حق یا اهلیت؟

محمدصادق فراهانی در نقدی بر نقد مفهوم عدم احراز صلاحیت در ایرنا می نویسد: با نزدیک‌شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، مقوله احراز صلاحیت‌ها بر سر زبان‌ها افتاده است. در این میان برخی افراد پیش‌بینی مقوله «عدم احراز صلاحیت» در قانون انتخابات مجلس را ناقض حقوق و آزادی‌های بنیادین افراد می‌دانند؛ آن‌ها با تمسک به اصل برائت و صحت اعتقاد دارند که در صورت عدم احراز صلاحیت افراد توسط شورای نگهبان، باید فرد مذکور صلاحیتش تأیید شود، نه آنکه از کاندیداتوری او در انتخابات جلوگیری شود.

عُرف جامعه نیز همین را می‌پذیرد که هر کس مدعی شایستگی خاصی است، باید آن را اثبات کند و زندگی اجتماعی، پیوسته بر این محور چرخیده است؛ همان‌طور که هم دولت و هم نهادهای خصوصی در امر استخدام عمل می‌کنند و تمامی شرایط استخدامی، از صلاحیت اخلاقی تا صلاحیت علمی داوطلب را مورد تحقیق و ارزیابی قرار می‌دهند و هیچ‌کس هم چنین اقدامی را تخطئه نمی‌کند بلکه چون لازمه استخدام، وجود صفاتی خاص است، وجود و ثبوت این صفات را باید تحقیق و احراز کرد.بنابراین: «انتخاب‌شدن به‌عنوان نماینده مجلس، نه یک حق، بلکه یک شایستگی نیازمند احراز است».

ردصلاحیت شدگان انتخابات انتظار پیگیری از امام جمعه نداشته باشند
سید محمد مهدی حسینی همدانی در خطبه‌های نماز جمعه کرج گفت: این روزها بحث رد صلاحیت‌ها و حمایت‌ها مطرح است، برای چندمین بار عرض می‌کنم نه بنده و نه هیچیک از ائمه جمعه در استان البرز اجازه ورود به مصادیق انتخاباتی و دنبال کردن مسائل این چنینی را نداریم. قانون مسیر را مشخص کرده و همه باید آن را طی کنیم. اگر کسی رد صلاحیت شده باید خود اقدام قانونی کند و نباید از امام جمعه انتظار پیگیری داشته باشد زیرا شائبه حمایت خواهد داشت.

 

اصولگرایان به لیست واحد نخواهند رسید
منصور حقیقت پور به خبرآنلاین می گوید: قرائن و شواهد نشانگر این است که آنها با دو سه تا لیست خواهند آمد، احتمال این وجود دارد که در دو لیست یک سری آدم ثابت داشته باشند یک تعدادی افراد غیر ثابت. الان برآورد می شود که آنها به یک لیست نخواهند رسید چون رقیب جدی هم در صحنه نمی بینند از این رو احساس می کنند باید رقابت در خانواده اصول گرایی نزدیک به حاکمیت (اصولگرایی که الان حاکم است) باید صورت بگیرد.بر اساس مصاحبه آقای حدادعادل و چمران و عدم توفیق برخی افراد که می خواهند بین اینها و پایداری و دیگر طیف ها یک سازشی را ایجاد کنند آنها به لیست واحد نخواهند رسید ولی بنظر می رسد قطعا تا نیمه دوم بهمن ماه این وضعیت تعیین تکلیف بشود.

 

واکنش معاون ابراهیم رئیسی به اظهارات یک نماینده ردصلاحیت شده
به نوشته ایلنا معاون پارلمانی رئیس‌جمهور درخصوص اینکه ادعا شده ۱۸۰ نماینده رئیس‌ ستاد رئیسی در حوزه‌های انتخاباتی خود بودند، بیان کرد: ۱۸۰ نماینده نبودند، ۲۲۰ نماینده بودند.حسینی در پاسخ به این‌که یعنی ۲۲۰ نماینده رئیس ستادهای آقای رئیسی بودند، اظهار کرد: خیر، رئیس ستاد را نمی‌دانم. اما ۲۲۰ نفر از نمایندگان نامه نوشتند و از آقای رئیسی درخواست کردند که ایشان رئیس‌جمهور شوند اما این به آن معنا نیست که صد در صد در همه موارد با دولت همفکر و هم‌نظر باشند. بالاخره انتقاداتی داشتند و ضعف‌هایی که به نظرشان رسیده را مطرح کردند.

احمد علیرضابیگی نماینده تبریز اخیرا در اظهاراتی عنوان کرد: ۲۲۰ نماینده مجلس از ابراهیم رییسی خواستند در انتخابات حاضر شود؛ آنها از رقبای رییسی خواستند که از ماراتن انتخابات کناره‌گیری کنند تا او بتواند رای بیشتری را کسب کند! مهم‌تر از همه ۱۸۰ نماینده مجلس، روسای ستاد انتخاباتی رییسی در حوزه‌های انتخابیه خود شدند. این وضعیت نشانگر عمق دلدادگی و تعصبی است که مجلس نسبت به دولت رییسی داشت.

رأی دادن یک واجب شرعی و مانند ۲ رکعت نماز صبح است
به نوشته ایسنا علم الهدی امام جمعه مشهد گفت: امام جمعه مشهد گفت: رأی دادن که یک واجب شرعی و مثل دو رکعت نماز صبح است، اما فراگیرسازی این انتخابات، فراتر از واجب شرعی شخصی، تکلیف همه ماست تا ناامیدی در این عرصه نیز بر ناامیدی‌های قبلی دشمن افزوده شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۶
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۸۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
صرف رای دادن مهم نیست.
علت رای دادن و به چه کسی رای دادن مهم است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
وقتی آمار می دهند که دَرِ 70% مساجد از نبود نمازگزار قفل و بسته است، آیا می دانند چند درصد مردم نماز می خوانند؟ اگر میدانند، آمار آن را هم اعلام نمایند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
من که قدرات تشخیص ندارم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
ایکاش حاج آقا علم الهدی رای دادن را باثواب ۲رکعت نمازصبح بداند میگفت نماز جعفرطیار تا ثوابش بیشتر نصیبمان شود ویا ثواب ۶ماه روزه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
مسئولان 4 سال هر کاری دوست دارند انجام می دهند.
به انتخابات که می رسند از مردم می خواهند رای بدهند.
چون می خواهند بابت ندانم کاری و اشتباهات از مردم مهر تایید بگیرند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
فرق بین بیعت و رای دادن و انتخاب چیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
رایی که اسباب ترقی دنیوی تعدادی نماینده می شود، داده نشود بهتر است.

شاسی بلند، سیسمونی، دریافت حقوق های بالای 100 میلیون، دناپلاس، سیلی بر صورت مامور قانون،.... هیچگاه برای مردم توضیح داده نشدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
جالب است که نماینده افشا کننده شاسی بلند، رد تایید و رد صلاحیت شد!

پاداش افشا گری (امر به معروف و نهی از منکر) این است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
ولی رای دادن واجبه ندی میری جهنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
مجلسی که در مقابل فساد 3.4 میلیارد دلاری چای دبش سکوت کرده، به چه درد می خورد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
مسعود پزشکیان که مدیون تایید صلاحیتش شده، چه گونه نماینده خواهد بود؟
این جور نماینده ها به درد این مردم و این مملکت می خورند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
پزشکیان نیز تمام شد
دانیال
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
به شخصه هیچ واجب شرعی انجام نمیدم.
پاسخ ها
پيتر گري
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
من هم همينطور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
از واژه " رای " متنفرم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
رای خوبه اتفاقا اونم از نوع رفراندم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
اگر سنگ از آسمان ببارد و هستیم ازم گرفته شود، رای نخواهم داد.
پاسخ ها
مازیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
مرد حسابی ایا برای ملت هستی باقی ماندهکه ازت بگیرند ؟؟.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟