اهمیت پذیرش صندوق‌های ETF بیت‌کوین در گفت‌و‌گو با مدیرعامل نوبیتکس:

سازمان بورس می‌تواند بازارهای آتی بیت‌کوین را راه‌اندازی کند

مدیرعامل نوبیتکس با اشاره به اثرات مثبت پذیرش ETF بیت کوین و ورود سرمایه‌های جدید به این بازار، پیشنهاد داد که سازمان بورس بازارهای آتی بیت کوین را راه اندازی کند. 
کد خبر: ۱۲۱۵۹۴۰
|
۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۸ 15 January 2024
|
2357 بازدید

سازمان بورس می‌تواند بازارهای آتی بیت‌کوین را راه‌اندازی کند

امیرحسین راد با اشاره به اینکه معمولا بخش عمده خبرها در حوزه مالی، در قالب شایعه پیش از خبر اصلی مصرف می‌شوند و اثرشان را روی قیمت می‌گذارند، گفت: اگر به قیمت بیت کوین در یک سال اخیر دقت کنیم، می‌بینیم که قیمت از 16 هزار دلار تا 48 هزار دلار پیش رفت که یکی از پیشران‌های این افزایش قیمت مربوط به ETF بیت کوین بود. 
او افزود: بازار در کوتاه مدت واکنش خودش را نسبت به این خبر نشان داده است و الان تنها دلیلی که می‌تواند باعث شود بیت‌کوین از قیمت‌های فعلی بالا برود، اول هاوینگ است و دیگری هم اثر ورود پول جدید در قالب صندوق‌های ETF بازار بیت کوین. این ورود سرمایه به‌صورت تدریجی خواهد بود و در یک بازه چند ساله احتمالا شاهد رشد قیمت بیت‌کوین به خاطر ورود سرمایه‌گذاران جدیدی خواهیم بود که تا الان به دلیل سنتی بودن یا به دلیل پیچیدگی‌های بلاکچین و دارایی‌های رمزارزی به این بازار ورود نکرده بودند. 
مدیرعامل نوبیتکس در برنامه زنده همراه سرمایه‌گذار در فردای اقتصاد، توضیح داد: اگر بخواهیم صندوق‌های ETF بیت‌کوین را با ETF طلا مقایسه کنیم، سال 2003 اولین صندوق‌های ETF طلا راه افتاد و در یک بازه 10 ساله قیمت انس طلا از 350 دلار تا عددی حدود 1800 دلار رشد کرد و یکی از عوامل اصلی برای رشد قیمت طلا در آن برهه، جدا از بحث‌های کلان اقتصادی، دسترسی بیشتر سرمایه گذاران به ابزارهایی مثل صندوق‌های ETF طلا بود. 
راد با اشاره به اینکه در سال 2021 در بازار سرمایه آمریکا ETF از نوع بازار آتی یا به اصطلاح فیوچر و اوراق آتی بیت کون در بازار شیکاگو لیست شده بود، گفت: به نهادهای مالی اجازه داده شده بود که صندوق مالی مبتنی بر فیوچر بیت‌کوین را تعریف کنند، اما بازار فیوچر نقدنگی زیادی را وارد بازار نمی‌کند و اصل رشد قیمت وقتی اتفاق می‌افتد که واقعا بیت کوین به صورت نقدی در بازار اسپات معامله شود. 
او درباره ETF توضیح داد: ETF ، به زبان ساده صندوقی از نقدینگی است که یک دارایی زیربنایی را خریداری می‌کند. مثلا صندوق طلا بخش عمده‌ای از نقدینگی داخل صندوقش طلا است. در مورد صندوق بیت کوین هم دارایی نقدی مشتریان را تبدیل به بیت‌کوین می‌کند و به واحدهای صندوق تبدیل می‌شود و کاربران واحدهای صندوق را خریداری می‌کنند. حسن این صندوق‌های ETF این است که به‌راحتی در بورس قابل خرید و فروش هستند، نه از طریق کارگزاری‌ها و نهادهای صادرکننده صندوق؛ یعنی نقدشوندگی بیشتری دارند و استفاده از آنها راحت‌تر است.  به این ترتیب راه برای سرمایه‌گذارانی که نمی‌خواهند وارد پیچیدگی‌های مربوط به سرمایه‌گذاری در رمزدارایی شوند باز می‌شود. 
مدیرعامل نوبیتکس معتقد است: اتفاقاتی که در دنیای غیرمتمرکز به وقوع می‌پیوندد، کمک می‌کند که افراد بیشتری از این سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوند و می‌توان به آن اتفاقات در حوزه مالی غیرمتمرکز نام انقلاب نامید. البته زمان می‌برد که انتظار داشته باشیم همه موافق بیت‌کوین باشند، از این رو باید زمان داد که اجماع نظرات اتفاق بیفتد. 

امیدواری به ایجاد صندوق‌های بیت کوین در ایران 
راد درباره احتمال ایجاد صندوق‌هایی مانند صندوق ETF در ایران اظهار کرد: در جایی مثل امریکا این پروسه حدود 10 سال طول کشیده و اولین درخواست برای این موضوع در سال 2013 ثبت شده است. حالا اینکه انتظار داشته باشیم در کشورمان هم بلافاصله بعد از این اتفاقات، شاهد تحولی باشیم، انتظاری ایده‌آلیستی است؛ ولی به هر حال یک نمونه موفق است که می‌تواند راه را برای ما هموارتر کند و جالب اینجاست که در سال‌های گذشته درخواست‌هایی برای تشکیل این صندوق‌ها در ایران در قالب سندباکس سازمان بورس و سندباکس وزارت اقتصاد وجود داشته، اما متاسفانه این درخواست‌ها همگی رد شده و به نتیجه نرسیده‌اند. 
مدیرعامل نوبیتکس افزود: یکی از مسیرهایی که می‌تواند راه را برای صندوق‌های بیت‌کوین در ایران باز کند این است که سازمان بورس بتواند در این مسیر مشارکت کند و بازارهای آتی بیت‌کوین را راه اندازی کند. با توجه به اینکه بیت‌کوین در داخل ایران هم استخراج می‌شود می‌تواند مسیر راه هموارتر کند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟