بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و دومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا امروز سهشنبه گفت در صورتی که نوار غزه ظرف چند سال آینده یک بار دیگر با خاک یکسان شود کشورهای عربی تمایلی به مشارکت در بازسازی آن ندارند.
بلینکن در مصاحبهای با شبکه سیانبیسی در شهر «داووس» هلند گفت: «معادله جدیدی در خاورمیانه برقرار شده که به موجب ان همسایههای عرب و مسلمان اسرائیل آماده ادغام اسرائیل در منطقه هستند اما آنها به صورت مشابه به مسیری برای تشکیل یک کشور فلسطینی هم متعهد هستند.»
بلینکن گفت هم کشورهای عربی و هم واشنگتن معتقدند تا زمانی که این مسئله حل و فصل نشود نه اسرائیل و نه منطقه روی صلح، ثبات و امنیت نخواهد دید.
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: «لازم است مسئله فلسطین حل و فصل شود. کشورهای عربی میگویند که ببینید ما نمیخواهیم وارد فرایند مثلاً بازسازی غزه شویم و ببینیم که ظرف یک تا ۵ سال آینده آنجا دوباره با خاک یکسان میشود و از ما خواسته میشود دوباره آنجا را بازسازی کنیم.»
وی اضافه کرد: «ما الان در مقطعی قرار داریم که کشورهای عربی از جمله کشورهایی مانند عربستان سعودی آمادهاند کارهایی در رابطهشان با اسرائیل انجام دهند که قبل از این هرگز حاضر به انجام آن نبودند. این مسیر، راه را برای آیندهای متفاوت و آیندهای بسیار امنتر باز میکند.»
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی هم که در داووس حضور داشت نیز گفت که ریاض تنها در صورت حصول توافقی جامع که شامل تشکیل کشور فلسطین شود عادیسازی روابط با اسرائیل را خواهد پذیرفت.
مقاومت اسلامی عراق شامگاه امروز سهشنبه خبر داد که در چند روز گذشته، یک هدف مهم را در مرکز فلسطین اشغالی هدف قرار داده است.
شبکه خبری النجباء به نقل از مقاومت عراق گزارش داد، این حمله با موشک «الارقب» که یک موشک کروز پیشرفته است، صورت گرفت و حملات نیروهای مقاومت به صهیونیستها همچنان ادامه خواهد داشت.
«حسین الموسوی» سخنگوی جنبش النجباء عراق درباره این حملات که پیش از این هم صورت گرفته بود، گفت: حمله به حیفا و هدف قرار دادن عمق فلسطین اشغالی پیامی روشن برای رژیم اشغالگر اسرائیل داشت و نشان داد که محور مقاومت هرگز از اهداف راهبردی خود در منطقه دست نمیکشد.
الموسوی همچنین تصریح کرد: «مقاومت عراق قادر است که به مناطقی دورتر از حیفا نیز دست یابد و شرایط مناسبی برای توسعه سلاحهای خود مییابد. هدف قرار دادن حیفا یک امر آنی و لحظهای نیست، بلکه یک سیستم یکپارچه برای مقابله با آنچه رژیم اسرائیل و آمریکا انجام می دهند، است.
وی درباره علت این حملات هم پفت: هدف مقاومت این است که نقشه آمریکا در منطقه را بر هم بزند و تلاشهای اشغالگر غزه را بیاثر کند..مقاومت قادر است این نبرد را برای مدتی طولانی مدیریت کند، زیرا دارای قابلیتهایی است که به آن، این امکان می دهد».
«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن روز سهشنبه در سخنانی بار دیگر خواستار ارسال کمکهای بشردوستانه کافی و ادامه دار به باریکه غزه شد.
وی گفت: «در حال پیشبرد تلاشها برای پایان دادن به حملات اسرائیل علیه نوار غزه هستیم».
الصفدی گفت: «اردن هرگونه تلاش برای کوچاندن فلسطینیان از غزه یا کرانه باختری به خارج از سرزمینشان را رد میکند».
وزیر خارجه اردن اضافه کرد: «هر رویکرد آتی درباره غزه باید تمامیت ارضی فلسطینیان را تایید کرده و به دنبال راه حل جامعی باشد که به مناقشه میان اسرائیل و فلسطینیان بر اساس راه حل دو دولتی پایان دهد».
برخی از مقامهای رژیم صهیونیستی اخیرا اظهاراتی درباره کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه را مطرح کردهاند.
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی چندی پیش از این با اشاره به حملات همهجانبه این رژیم به نوار غزه گفت که این فرصتی برای تمرکز بر پروژه کوچاندن فلسطینیان و ترغیب ساکنان غزه برای مهاجرت به دیگر کشورهاست.
وزیر امور مالی رژیم صهیونیستی هم پیش از این در سخنانی تاکید کرده که اسرائیل باید ساکنان نوار غزه را برای مهاجرت و ترک این باریکه ترغیب کند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در داووس سوئیس به سر می برد، بدون اشاره به حمایت های همه جانبه کشورش از رژیم اسرائیل در بمباران و نابودی نوار غزه به تلافی عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ اعلام کرد: کشورهای عربی تمایلی به مشارکت در بازسازی غزه ندارند زیرا ممکن است چند سال دیگر غزه دوباره "ویران" شود.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در اجلاس داووس ۲۰۲۴ در سوئیس به سر می برد، روز سه شنبه به وقت محلی ادعا کرد که مساله تشکیل کشور فلسطین باید مورد توجه قرار گیرد.
بلینکن در مصاحبه ای در داووس به شبکه سی ان بی سی گفت: "باید مسئله فلسطین حل شود. کشورهای عربی میگویند ما وارد کار بازسازی غزه نمی شویم زیرا یک یا پنج سال دیگر دوباره غزه با خاک یکسان خواهد شد و بار دیگر از ما خواهند خواست آن را بازسازی کنیم."
این در حالی است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی با بیان اینکه « وضعیت انسانی در غزه فراتر از آن است که بتوان آن را توصیف کرد. هیچ جا و هیچ کس در امان نیست.ما به یک آتش بس فوری بشردوستانه نیاز داریم» نسبت به افزایش تنش ها در منطقه هشدار داد و گفت که ممکن است از کنترل خارج شود.
گوترش گفت: در حالی که اقداماتی برای افزایش جریان کمک های بشردوستانه در غزه انجام شده است، کمک های امدادی حیاتی به افرادی که بیش از ۳ ماه جنگ و حمله بی امان را تحمل کرده اند، نمی رسد. سایه سنگین گرسنگی در کنار بیماری، مردم غزه را تحت فشار قرار داده است. من عمیقاً از نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه ناراحت هستم.
او گفت: «عملیات امداد رسانی موثر در غزه یا هر جای دیگر، به اصول اولیه خاصی نیاز دارد. نیاز به امنیت دارد. این امر مستلزم محیطی است که افراد بتوانند در امنیت کار کنند. این امر مستلزم تدارکات لازم و از سرگیری فعالیت تجاری است.»
گوترش تاکید کرد: موانع بر سر راه کمک ها مشخص است و توسط سازمان ملل و همچنین مقامات سراسر جهان که خودشان وضعیت را دیده اند، شناسایی شده است.
«سامح الشکری» وزیر خارجه مصر روز سهشنبه گفت که آتشبس تنها راه پایان دادن به فاجعه انسانی در نوار غزه است.
وی در ادامه سخنانش گفت: «مصر به ادامه وارد کردن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه با وجود مانع تراشیهای عمدی اسرائیل ادامه خواهد داد».
وزیر خارجه مصر اضافه کرد: «وضعیت غم انگیز کنونی در نوار غزه، ارسال کمکهای فوری از طریق مسیرهای مستقیم بدون تاخیر را ضروری میکند».
«مارتین گریفیتس» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه روز سهشنبه در سخنانی درباره بحران گرسنگی در نوار غزه هشدار داد.
وی در ادامه سخنانش گفت: «صدها هزار نفر در غزه گرسنگی میکشند و قحطی با سرعتی باورنکردنی در این باریکه در حال افزایش است».
این مقام ارشد سازمان ملل اضافه کرد: «ارائه کمکهای بشردوستانه به حدود سیصد هزار نفر در شمال غزه همچنان یک چالش به شمار میآید».
دبیر کل سازمان ملل نیز روز دوشنبه گفت که اکثر تلفات حملات اسرائیل به غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
دبیر کل سازمان ملل در ادامه سخنانش تاکید کرد که هیچ چیزی نمیتواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند.
گوترش اضافه کرد: «شبه قحطی، بیماری، سوء تغذیه و مشکلات بهداشتی مردم غزه را تحت شعاع قرار داده است».
وی گفت: «از 7 اکتبر 152 کارمند سازمان ملل در غزه کشته شدند که بالاترین تلفات سازمان ملل از تاریخ پیدایش آن است».
حزب الله لبنان سه پایگاه نظامی در اطراف یک شهرک صهیونیست نشین در شمال سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داد.
حزب الله لبنان اعلام کرد موقعیت نظامی السماقه در مزارع شبعا را با موشک هدف قرار داده و موشکها به طور مستقیم به اهداف تعیین شده اصابت کردهاند.
حزب الله لبنان همچنین تأکید کرد نیروهایش اطراف شهرک های منطقه النبی یوشع در شمال سرزمینهای اشغالی را با چندین موشک هدف قرار دادهاند.
نیروهای حزب الله در عملیات دیگری، پایگاه نظامی بیاض بلیدا را با سلاح های مناسب و به طور مستقیم مورد حمله قرار دادند.
حزب الله لبنان در عملیات دیگری، محل حضور نیروهای اشغالگر در اطراف پایگاه نظامی رامیا را با سلاح مناسب هدف قرار داد که موشک های مذکور به طور مستقیم به هدف مورد نظر اصابت کردند.
منابع رسانهای فلسطین عصر امروز (سهشنبه) اعلام کردند که رزمندگان مقاومت در ادامه عملیاتهای خود علیه ارتش رژیم صهیونیستی ضربات سنگینی را به آنها در محورهای مختلف وارد کردند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای در این باره اعلام کرد که محل تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه را با راکت بمباران کرده است.
گردانهای القسام در بیانیه دیگری اعلام کرد: دو تانک صهیونیستها را با راکتهای الیاسین ۱۰۵ و یک بولدوزر نظامی را با دو بمب ضد زره در خان یونس هدف قرار دادیم.
سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز از حملات خمپارهای به محل تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در شرق شهر خان یونس در جنوب نوار غزه خبر داد.
شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی همچنین تصاویر مربوط به این حملات را منتشر کرد.
«آوی کالو» استاد دانشگاه رایشمن در سرزمین های اشغالی و بازنشسته واحد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در گفتوگو با رادیوی این رژیم اعلام کرد: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر به خاطر نگرانی از فروپاشی کابینه خود، مایل به توافق با حماس نیست.
وی با اشاره به انتشار ویدئوی اسرای صهیونیست از سوی مقاومت فلسطین، انتشار این ویدئوها را ناشی از تحت فشار بودن گروه های مقاومت ندانست و افزود: این ویدئوها حاکی از اقتدار حماس (بعد از بیش از ۱۰۰ روز جنگ علیه غزه) است.
این تحلیلگر حوزه امنیتی-نظامی رژیم صهیونیستی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا فشار نظامی تلآویو موجب آزادی اسرای صهیونیست خواهد شد، گفت: به میزانی که فشار نظامی ارتش بیشتر می شود احتمال آزادی اسرا نیز کمتر می شود زیرا حماس را به آزاد نکردن آنها ترغیب می کند.
«کالو» تحقق ۲ هدف اعلامی کابینه نتانیاهو برای نابودی مقاومت فلسطین و آزادی اسرا را ممکن ندانست و گفت: گذشت زمان نشان داد که رسیدن به هر ۲ هدف ممکن نیست.
وی به اضمحلال تدریجی قدرت ارتش رژیم صهیونیستی در غزه و عقب نشینی نیروهای آن از این منطقه اشاره کرد و گفت: گذشت زمان به نفع ما نیست و وقت ما روبه اتمام است.
استاد حوزه امنیت دانشگاه رایشمن در سرزمین های اشغالی گفت: هرچه می گذرد ناکارآمدی معادله فشار نظامی بیشتر معلوم می شود و سردرگمی کابینه برای انتخاب راهبرد جنگ (علیه غزه) بیشتر می شود.
«کالو» با بیان اینکه عقب نشینی و توافق با مقاومت فلسطین یکی از گزینه های مطرح در کابینه است، گفت: شخص نتانیاهو مایل به پیگیری گزینه توافق با حماس نیست زیرا فکر می کند که این موضوع به سقوط کابینه وی منجر خواهد شد.
این تحلیلگر حوزه امنیتی-دفاعی، آزادی اسرای صهیونیست را خواست توده صهیونیست ها دانست که موجب تشدید شکاف میان سران رژیم صهیونیستی شده است.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی تحت عنوان «نظام بهداشتی اسرائیل برای بزرگترین اختلال روانی تاریخ آماده می شود»، نوشت: حدود ۳۰ درصد جمعیت اسرائیل در ماه های آینده دچار اختلال روانی میشوند.
این رسانه صهیونیستی افزود: اسرائیل در حال مقابله با شدیدترین موج اختلال روانی از زمان تاسیس (رژیم جعلی اسراییل) است و نظام بهداشت و درمان توان پاسخ گویی به این میزان درخواست کمک روانی از سوی اسرائیلی ها را ندارد.
جروزالم پست ادامه داد: بیماری های روحی در اسرائیل تا حدی زیاد شده که متقاضیان باید برای ملاقات با روانپزشک، ماه ها در فهرست انتظار بمانند.
این روزنامه چاپ تل آویو با اشاره به شمار زیاد کشته ها، زخمی ها، اسیران و آوارگان صهیونیست نوشت: ماه های پیش رو شاهد موج جدیدی از بیماری های روانی ناشی از جنگ (علیه غزه) خواهیم بود زیرا بستگان اسرا، آوارگان، اسیران، زخمی ها و کشته ها نیز دچار اختلال روانی خواهند شد.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست اضافه کرد: تلفن اورژانس کمک های روانی اسرائیل هم اکنون در حال پیگیری ۱۰۰ هزار تماس است که در تاریخ ایجاد آن بی سابقه است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ، ۱۵ مورد جنایت مرتکب شد که در آن ۱۵۸ شهروند فلسطینی شهید و ۳۲۰ نفر نیز زخمی شدند.
این وزارتخانه افزود: با احتساب این شهدا، شمار کل شهدای نوار غزه از زمان آغاز حملات ارتش رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۲۴ هزار و ۲۸۵ نفر و شمار زخمی ها به ۶۱ هزار و ۱۵۴ نفر افزایش یافت.
هر روز که از جنگ ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه میگذرد، شماری بیشتری از افسران و نظامیان صهیونیست در نبرد با مبارزان فلسطینی به هلاکت رسیده یا زخمی می شوند.
به گفته شبکه الجزیره، ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز سه شنبه به هلاکت یک نظامی ارشد دیگر خود در جریان نبرد با رزمندگان مقاومت فلسطین در غزه اذعان کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی گفت که در جریان درگیری های شب گذشته در جنوب غزه یک افسر با درجه سرگردی به هلاکت رسیده و دو نظامی دیگر به شدت زخمی شدهاند.
رسانه های رژیم صهیونیستی اذعان کرده اند که از زمان حمله زمینی ارتش این رژیم به نوار غزه حدود ۱۹۰ نظامی و از زمان شروع جنگ ۵۲۳ نظامی صهیونیست کشته شدهاند.
پیش از این، مسؤولان بیمارستان «سوروکا» رژیم صهیونیستی تاکید کردند که از آغاز جنگ در غزه تاکنون ۲ هزار و ۵۶۳ نظامی مجروح صهیونیست به این بیمارستان منتقل شده اند.
ارتش رژیم صهیونیستی رسما فقط به زخمی شدن ۲ هزار و ۳۰۰ نظامی و هلاکت بیش از ۵۰۰ نظامی و افسر خود در طول جنگ غزه اذعان کرده است.
به گزارش رسانههای صهیونیستی، آمار زخمیهایی که ارتش اسرائیل اعلام میکند با آماری که بیمارستانهای این رژیم ارائه میدهند، اختلاف زیادی دارد.
این در حالی است که عصر دوشنبه نیز موجی از موشکها که شامل بیش از ۱۰ موشک بوده به سدیروت شلیک شده بود.
تمام این حملات موشکی از شمال غزه انجام میشود.
شبکه ۱۱ عبری نوشت موج حملات موشکی که شهرک نتیووت را هدف قرار داد شامل ۵۰ موشک بود. خبرنگار الجزیره نیز گفت موشکهای شلیک شده به جفعولیم و سدوت نتیگو نیز اصابت کردند.
شکست عملیات کماندوهای ارتش اسرائیل برای ورود به جنوب لبنان
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی نفوذ نظامیان آن به خاک لبنان و انجام اقداماتی در جنوب این کشور شد.
ارتش رژیم صهیونیستی در این باره ادعا کرد که یک تیم ویژه آن شبانه وارد خاک لبنان شدند.
طبق گزارش وبگاه النشره، براساس ادعای ارتش رژیم صهیونیستی، این تیم ویژه اقدام به خنثی سازی چند بمب کار گذاشته شده در روستای «عیتا الشعب» کردند.
این در حالی است که شبکه المیادین گزارش داد که مقاومت لبنان و ارتش این کشور تلاش نظامیان صهیونیست برای نفوذ به یک منطقه مرزی را رصد کردند.
خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گفت: سربازان اشغالگر در تلاش بودند تا دستگاههای جاسوسی را در آن منطقه کار بگذارند اما مقاومت در کمین آنها بود و ناگزیر شکستخورده به سرزمینهای اشغالی بازگشتند.
رایالیوم: ساعات سرنوشتسازی درباره آتشبس در غزه در راه است
روزنامه فرامنطقه ای «رای الیوم» نوشت: ساعات آتی بسیار سرنوشت ساز است و شاهد گشایش بزرگ در زمینه آتش بس در غزه و نیز در سطح روابط میان جنبش های فتح و حماس خواهد بود.
به گزارش رای الیوم، برخی منابع فلسطینی به تحرکات جدید مصر اشاره کردند که طی ساعات آتی درباره فلسطین و در راس آنها جنگ کنونی در غزه شروع خواهد کرد؛ جنگی که وارد ماه چهارم خود شده است.
این منابع بیان کردند: قاهره از حماس و جهاد اسلامی برای سفر به مصر طی روزهای آتی دعوت خواهد کرد تا پرونده آتش بس و مبادله اسیران را مورد بررسی قرار دهد.
منابع یاد شده افزودند که مصر چراغ سبز رژیم صهیونیستی را برای وساطت در زمینه مبادله جدید اسیران دریافت کرده و این در سایه موضع حماس است، مبنی بر اینکه توافق مبادله اسیران جدید فقط با توقف کامل جنگ علیه غزه امکان پذیر است.
به گفته این منابع، قاهره از جنبش فتح نیز برای سفر به قاهره دعوت خواهد کرد تا پرونده فلسطینی مربوط به آشتی و نیز آینده غزه مورد بررسی قرار گیرد و این در سایه خشم «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین از مواضع حماس و اظهاراتش درباره غزه و کنترل آن است.
این منابع همچنین اعلام کردند: ساعات آتی بسیار سرنوشت ساز خواهد بود و شاهد گشایش بزرگ در زمینه آتش بس و جنگ در غزه و نیز در سطح روابط میان فتح و حماس خواهد بود.
منابع فلسطینی بیان کردند: قاهره ابتکار و طرح جدید را آماده کرده و آن را به طرفهای فلسطینی برای بررسی آن ارائه خواهد کرد.
ادامه بمباران غزه و شهادت ۱۱ فلسطینی
منابع خبری از تداوم حملات هوایی و توپخانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و شهادت ۱۱ فلسطینی و زخمی شدن شماری دیگر از فلسطینیان خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، منابع فلسطینی از حملات شدید جنگنده - بمب افکن های رژیم صهیونیستی به مناطق غربی شهر غزه و همچنین «جبالیا» در شمال این منطقه خبر دادند.
صهیونیست ها بامداد امروز در عین حال مناطق مسکونی و مراکز درمانی "خانیونوس" در جنوب غزه را نیز با بمب افکن های خود و توپخانه هدف قرار دادند که موجب شهادت ۱۱ غیرنظامی فلسطینی در حمله به منزلی مسکونی در منطقه «میراج» در جنوب خان یونس شد.
این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: همزمان با افزایش خطر گرسنگی و شیوع بیماری های واگیر، نیاز مبرمی به ارسال سریع کمکها وجود دارد.
مرکز حقوق بشری اروپا-مدیترانه ای نیز از اوضاع نابسامان آب آشامیدنی در غزه خبر داد.
این مرکز حقوق بشری اعلام کرد: به علت بمباران برنامه ریزی شده و عامدانه چاه های آب شهر غزه و نیز کمبود سوخت، خطر تشنگی ساکنان این شهر را تهدید می کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.