صد و پنجمین روز جنگ غزه/ در حال به روزرسانی

افشای جزئیات طرح آمریکا، اسرائیل و عربستان برای خاتمه جنگ غزه/ ادامه بمباران شدید مناطق مختلف غزه توسط اسرائیل

جنگ غزه در شرایطی وارد صد و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
کد خبر: ۱۲۱۶۶۸۴
|
۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۱ 19 January 2024
|
25278 بازدید
|
۸

افشای جزئیات طرح آمریکا، اسرائیل و عربستان برای خاتمه جنگ غزه

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.

سازمان ملل: اسرائیل از افزایش کمک‌های انساندوستانه به غزه جلوگیری می‌کند
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۲۳:۰۱

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی افزود: محدودیت‌های اسرائیل برای واردات تجهیزات بر عملیات امدادرسانی در شمال غزه تاثیر می‌گذارد.

سخنگوی سازمان ملل در خصوص وضعیت آب آشامیدنی در غزه نیز گفت: بر اساس داده های ما، تنها یک لوله آب آشامیدنی در غزه فعال است و سایر لوله های آب از دسترس خارج شده اند.

دوجاریک در خصوص جنایات جنگی اسرائیل در غزه نیز گفت: دبیرکل سازمان ملل همیشه حمله به غیرنظامیان و زیرساخت های نظامی را به شدت محکوم کرده است.

جمعیت هلال احمر فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد که حدود ۸۰۰ هزار فلسطینی از عدم امنیت غذایی، کمبود آب سالم آشامیدنی، تخریب گسترده زیرساخت‌ها و کمبود شدید مواد اولیه مانند آرد، سبزیجات، شیر خشک و دارو رنج می‌برند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است شمار کل شهدای نوار غزه از زمان آغاز حملات رژیم اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲ ) تاکنون، از مرز ۲۴ هزار و ۷۰۰ نفر فراتر رفته و شمار زخمی ها نیز به ۶۲ هزار و ۱۰۸ نفر رسیده است.

اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه حماس اعلام کرد
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۲۱:۱۱

 اتحادیه اروپا روز جمعه تحریم‌های جدیدی علیه گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد.

به گزارش "الجزیره انگلیسی" شورای اتحادیه اروپا تعدادی از افراد مرتبط با حماس و جهاد اسلامی فلسطین را هدف قرار داد.

بر اساس تحریم‌های جدید, دارایی‌های افراد تحریم شده مسدود می‌شود و آن‌ها از سفر به اتحادیه اروپا منع می‌شوند.

در بیانیه این شورا آمده است: افراد تحریم شده شامل عبدالباسط حمزه الحسن محمد خیر، سرمایه‌دار مستقر در سودان، نبیل چومان فرزند خالد چومان، رضا علی خمیس سرمایه‌دار ارشد حماس، موسی دودین از اعضای ارشد حماس و ایمن احمد الدویک، سرمایه‌دار مستقر در کشور الجزایر است.

این بیانیه افزود: تحریم‌های جدید تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ اعمال خواهند شد و در این مدت امکان اضافه یا حذف و یا تغییر آن‌ها وجود دارد.

بایدن و نتانیاهو پس از مدتها با یکدیگر گفت‌وگو کردند
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۲۰:۵۵

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به وقت محلی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به رغم تشدید تنش ها میان طرفین درباره وضعیت نوار غزه و تحولات اسرائیل گفتگو  کرده است.

کاخ سفید جزئیات بیشتری از این گفتگو ارائه نکرد اما تماس امروز میان بایدن و نتانیاهو اولین گفتگوی آنها در نزدیک به یک ماه گذشته بود و در میان گزارش های اخیر مبنی بر افزایش نارضایتی از نتانیاهو در کاخ سفید صورت گرفت.

با وجود چنین تنش‌هایی، آمریکا همچنان به حمایت دیپلماتیک قاطعانه و تحویل سریع تسلیحات به اسرائیل ادامه می‌دهد. این درحالی است که غزه تحت یکی از مخرب‌ترین حملات نظامی در تاریخ مدرن قرار دارد و درخواست‌های بین‌المللی برای آتش‌بس افزایش یافته است.

پیش از این، پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد : بایدن و دیگر مقامات ارشد امریکا به‌طور فزاینده‌ای از بنیامین نتانیاهو، ‌نخست وزیر (رژیم) اسرائیل و اکثر درخواست‌های او از دولت آمریکا در رابطه با جنگ غزه ناامید شده‌اند.

تلفات اعلامی ارتش اسرائیل به 530 کشته رسید
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۸:۰۶

 ارتش اسرائیل امروز (۲۹ دی) در صد و پنجمین روز جنگ و در ادامه اعلام قطره‌چکانی آمار تلفات خود، از کشته شدن یک نظامی و زخمی شدن ۲۲ نظامی دیگر خود خبر داد.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفت که گروهبان «اوری جربی» از یگان «گفعاتی» روز چهارشنبه در جنوب غزه زخمی شده بود و امروز در بیمارستان مُرد. اسرائیل در این بیانیه اشاره‌ای به جزئیات درگیری‌هایی که منجر به کشته شدن او و زخمی شدن ۲۲ نفر دیگر شده، نکرده است.

با کشته شدن این نظامی، آمار تلفات ارتش اسرائیل، آن‌گونه که خود اعلام کرده است، به ۵۳۰ کشته رسید که ۱۹۴ نفر از آن‌ها از زمان آغاز حمله زمینی به غزه کشته شده‌اند.

این آمار در حالی است که  رسانه‌های اسرائیلی از بخشنامه ارتش اسرائیل به بیمارستان‌ها جهت ممانعت از رسانه‌ای کردن تلفات خود خبر داده‌اند.

نیروهای فلسطینی نیز بارها گفته‌اند که آمار اعلامی ارتش اسرائیل از تلفات خود واقعیت ندارد. در این راستا گروه مقاومت عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) دیروز (۲۸ دی) اعلام کرد که  با بمب‌گذاری و انفجار  یک خانه در منطقه «بنی سهیلا» در شرق خان یونس که نظامیان اسرائیلی در آن پناه گرفته بودند، ۳۰ نظامی اشغالگر کشته و زخمی شده‌اند.

ابراز نگرانی کرملین درباره گسترش جنگ غزه به کل منطقه
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۷:۳۹

 سخنگوی ریاست جمهوری روسیه درباره گسترش جنگ غزه به کل منطقه ابراز نگرانی کرده و کشورهای منطقه را به خویشتنداری دعوت کرد.

به گزارش خبرگزاری روسی تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در یک نشست خبری با ابراز نگرانی درباره افزایش تنش ها در منطقه جنوب غرب آسیا و آسیا-اقیانوسیه، گفت: این وضعیت تا حدی ناشی از بحران غزه است.

وی افزود: ما از ابتدای شروع جنگ غزه، درباره گسترش آن (به کل منطقه) هشدار دادیم و هم‌اکنون شواهدی از این موضوع را می بینیم.

این مقام روس، همه دولت های منطقه و مناطق همجوار را به خویشتنداری دعوت کرد و گفت: دیپلماسی بهترین گزینه برای حل و فصل مسائل است.

بایدن: تا حل‌وفصل اوضاع در غره فاصله داریم
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۵:۵۹

بایدن در کاخ سفید بدون اینکه اظهارنظر بیشتری ارائه کند به خبرنگاران گفت: «ما هنوز تا حل‌وفصل وضعیت در نوار غزه فاصله داریم.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر کاهش محبوبیتش در میان رای دهندگان عرب الاصل به دلیل حمایت دولتش از اسرائیل، با اشاره به دونالد ترامپ، خاطرنشان کرد که آنها باید بیشتر نگران رقیب احتمالی او در انتخابات باشند.

بایدن افزود که ترامپ «در نظر دارد ورود اعراب را به آمریکا ممنوع کند».

در عین حال متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اظهارات ضد و نقیضی در خصوص چشم انداز حل و فصل مناقشه در خاورمیانه بیان کرد و گفت که واشنگتن و مقامات اسرائیلی «پایان» آن را می بینند.

اعتراف ارتش اسرائیل به کشته‌شدن یک نظامی دیگر
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۵:۵۸

«هرتزلیا مرگ گروهبان اوری گربی را که در نبرد غزه کشته شد، تسلیت گفت»، این گزارش پایگاه خبری روتر نت از آخرین تلفات نظامی تل‌آویو بود.

ارتش اسرائیل هم درباره جزئیات مرگ این افسر اذعان کرد که «گروهبان اوری گربی از تیپ گیواتی بود که دیروز در نبردهای جنوب نوار غزه زخمی شد».

روز گذشته نیروهای مقاومت حماس درباره این نبردها اعلام کردند که  با بمب‌گذاری و انفجار  یک خانه در منطقه بنی سهیلا واقع در شرق خان یونس که نظامیان اسرائیلی در آن پناه گرفته بودند، ۳۰ نظامی اشغالگر کشته و زخمی شده‌اند.

در حالی ارتش اسرائیل به اعلام قطره‌چکانی آمار تلفات نظامی خود ادامه می‌دهد که پیش‌تر رسانه‌های عبری و محافل سیاسی تل‌آویو با انتقاد از مغایرت آمار اعلامی ارتش و گزارش منابع بیمارستانی، تصریح کرده بودند «شمار تلفات نظامی ما بیش از چیزی‌ست که رسماً اعلام می‌شود».

ارتش رژیم اسرائیل امروز علاوه بر اعلام یک کشته، از زخمی‌شدن ۳ نظامی دیگرش در نبردهای دو روز پیش در جنوب نوار غزه خبر داده و میزان مجروحیت آنان را «شدید» توصیف کرد.

دهها حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساکنان غزه و خان یونس
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۵:۴۰

 نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی برای صد و پنجمین روز متوالی با انجام ده ها حمله هوایی، گلوله باران و بمباران غیر نظامیان، ضمن قتل عام شهروندان فلسطینی در مناطقی که به آنجا یورش می برند به انجام جنایات وحشیانه خود ادامه می دهند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنگنده های اسرائیل و یگان های توپخانه‌ این رژیم اشغالگر امروز (جمعه) به حملات و بمباران وحشیانه خود به مناطق مختلف نوار غزه ادامه دادند و منازل، مجموعه ها، تاسیسات و خیابان‌های این منطقه را هدف قرار دادند و صدها فلسطینی را شهید و مجروح کردند.

خبرنگار پایگاه خبری این مرکز گزارش داد که یکی از شهروندان فلسطینی به نام « محمود ابوظریفه»‌ بر اثر حمله موشکی ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی مسجد «شهید اسماعیل ابو شنب» در عبسان الکبیره در شرق خانیونس به شهادت رسید و پیکر او در مدارس آوارگان شهر عبسان به خاک سپرده خواهد شد.

بر اساس این گزارش، درگیری ها بین نیروهای مقاومت فلسطینی و اشغالگران صهیونیستی در ضلع جنوبی منطقه عبسان الکبیره در شرق خانیونس ادامه دارد و صدای گلوله و انفجار به گوش می رسد.

نماینده آژانس بین المللی امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک با اشاره به اینکه به دلیل محدود بودن دسترسی به منطقه شمال غزه اطلاعات بسیار کمی از وضعیت این منطقه وجود دارد گفت که نیروهای رژیم صهیونیستی اجازه بازدید از شمال غزه را به وی نداده اند.

وی به پایگاه پایگاه خبری مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت که کاروان ها و کامیون های امدادی ما در بیشتر موارد به مدت طولانی در پاسگاه های ایجاد شده توسط نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل معطل می شوند و بسیاری از آوارگان و افراد مستاصل به کامیون ها نزدیک می شوند تا مستقیماً غذا بگیرند و در بسیاری موارد کامیون ها بدون قرارگرفتن در چرخه توزیع خالی می شود و مقامات رژیم اسرائیل زمانی به کاروان‌های «آنروا» حامل مواد غذایی اجازه عبور می دهند که تقریباً خالی شده‌اند.

منابع رسانه ای فلسطینی از شهادت تعدادی از فلسطینیان در نزدیکی مسجد السلام در مرکز السمین خبر دادند و اضافه کردند که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به تیم های پزشکی اجازه حضور بر اجساد آنها را ندادند.

مرکز اطلاع رسانی فلسطین همچنین از مجروح شدن تعدادی از فلسطینیان پس از بمباران مسجد النور در محله الصبره در غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد .

جمعیت هلال احمر فلسطین اعلام کرد که نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل « هانی وادی» داوطلب این جمعیت که به مدت ۲۶ روز از داخل مرکز اورژانس هلال احمر در جبالیا بازداشت کرده بودند را آزاد کردند اما بازداشت پنج نفر از کارکنان جمعیت هلال احمر فلسطین در نوار غزه توسط نیروهای رژیم اسرائیل همچنان ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، ۱۵ فلسطنی از جمله زنان و کودکان بر اثر بمباران یک آپارتمان مسکونی محل سکونت آوارگان در مجاورت بیمارستان الشفاء در غزه، شهید و تعدادی دیگر مجروح شدند.

همچنین تیم های امدادی پس از حمله بامداد امروز نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه شیخ رضوان در شمال غزه، پیکر سه شهید از خانواده ابو قادوس را از زیر آوار بیرون آوردند.

بامداد امروز قایق های رژیم اسرائیل نوار ساحلی شهر غزه و شمال آن را را بمباران کردند و نظامیان صهیونیستی به منطقه مصابه در شمال شهر رفح یورش بردند.

محله المناره در جنوب شرقی خانیونس نیز مورد حمله جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت و در نتیجه بمباران رژیم صهیونیستی به منزل مسکونی خانواده الکاظمی در اردوگاه خانیونس هشت فلسطینی شهید و هفت نفر دیگر مجروح شدند.

جمعیت هلال احمر فلسطین گزارش داد که یگان توپخانه ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل به شدت اطراف بیمارستان الامل در خانیونس وابسته به این جمعیت را گلوله باران کرد و ترکش های ناشی از این حملات به مرکز اورژانس این بیمارستان به شدت آسیب وارد کرد.

خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین گزارش داد که نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی از بامداد امروز (جمعه) به منفجر کردن منازل شهروندان در محله‌های مختلف جنوب شرقی و جنوب غربی خانیونس ادامه می دهند.

بر اساس این گزارش، قطعی تلفن و اینترنت در مرکز و جنوب نوار غزه برای هشتمین روز متوالی ادامه دارد.

شهادت ۸ فلسطینی در حمله اشغالگران به کرانه باختری
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۵:۳۷

عناصر نظامی رژیم صهیونیستی مانند روزهای گذشته به صورت گسترده به بخش‌های مختلف کرانه باختری یورش بردند.

 این عناصر اشغالگر بامداد امروز به اردوگاه طولکرم واقع در کرانه باختری حمله کردند. در جریان این حمله و تیراندازی آن‌ها به سمت شهروندان فلسطینی دست کم هشت فلسطینی به شهادت رسیدند.

عناصر اشغالگر صهیونیست به منطقه بیتا واقع در جنوب نابلس نیز یورش بردند.

شهر سلفیت واقع در کرانه باختری نیز بامداد امروز جمعه شاهد یورش وحشیانه عناصر اشغالگر بود به طوری که دست کم ۲ جوان فلسطینی در درگیری با عناصر صهیونیست زخمی شدند.

اشغالگران بعد از حمله به منطقه طمون واقع در جنوب طوباس و استقرار تک تیراندازها بر فزار خانه‌ها، تعدادی از جوانان فلسطینی را بدون دلیل موجه بازداشت کردند.

منطقه بیت امر واقع در شمال شهر الخلیل و منطقه الظاهریه در جنوب این شهر نیز شاهد حمله نظامیان صهیونیست بودند.

وزارت بهداشت فلسطین چند روز قبل اعلام کرده بود که از آغاز سال جدید میلادی ۴۱ فلسطینی در کرانه باختری در حمله‌های ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده اند.

این وزارتخانه افزود که شمار شهدای کرانه باختری از آغاز نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته نیز به ۳۶۰ نفر افزایش یافته است.

همچنین شمار بازداشت شدگان در کرانه باختری از آغاز نبرد طوفان الاقصی به حدود ۶۰۰۰ نفر رسیده است.

حمله به غزه هرگز قدرت بازدارندگی اسراییل را ترمیم نخواهد کرد
۱۴۰۲/۱۰/۲۹ - ۱۵:۱۴

رسانه‌های عبری زبان اذعان کردند: زمان آن رسیده که اعتراف کنیم حمله‌های بیشتر علیه نوار غزه هرگز باعث نمی‌شود قدرت بازدارندگی اسرائیل ترمیم شود.

این رسانه‌ها اضافه کردند: اجرای حمله‌های بیشتر علیه نوار غزه هرگز باعث تقویت امنیت اسرائیل نمی‌شود.

«ایهود باراک»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز شب گذشته در سخنانی با درخواست برای کناره گیری نتانیاهو از مقام نخست وزیری تاکید کرد که «قبل از اینکه دیر شود، اسرائیل به انتخابات زودهنگام نیاز دارد».

وی اذعان کرد: حماس شکست نخورده است و با وجود دستاوردهای ارتش، احتمال بازگرداندن اسرا در حال کاهش است.

همچنین «گادی آیزنکوت» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به غیرممکن بودن بازگرداندن اسرای اسرائیلی از طریق راه‌های نظامی اعتراف کرد.

وی اضافه کرد که بازگرداندن زنده اسرای اسرائیلی از غزه بدون دست‌یابی به توافق مبادله اسرا غیرممکن است و هر کس غیر از این را بگوید، دروغ گفته است.

منابع عبری زبان اعلام کردند خانواده‌های اسرای صهیونیست در غزه بار دیگر در شهر تل آویو دست به تظاهرات زدند.

تظاهرات کنندگان ضمن بستن خیابان ایالون در شهر تل آویو، خواستار امضای فوری توافق مبادله اسرا با حماس و بازگشت فرزندانشان شدند.

افشای جزئیات طرح آمریکا، اسرائیل و عربستان برای خاتمه جنگ غزه

۱۱ روز قبل سناتور لیندسی گراهام یک نشست خصوصی با محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان در یکی از شهرهای غرب این کشور داشت که هدف از این نشست بررسی راه‌هایی برای پایان دادن به جنگ غزه بود.

 شبکه خبری ان.بی.سی نیوز در گزارشی می‌نویسد: گراهام در یکسری از نشست‌های بلندپایه با ولیعهد عربستان در هفته‌های گذشته و با حضور قانونگذاران آمریکایی و دیپلمات‌های این کشور با هدف مطرح کردن دوباره توافق احتمالی بین عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا حضور داشت.

هدف بلندپروازانه آنها ایجاد چارچوبی برای پایان دادن به جنگ اشغالگران و حماس، «ایجاد ثبات» در خاورمیانه و هموار کردن راه برای نوعی دولت به اصطلاح میانه‌روی فلسطینی در نوار غزه و نیز تصویب یک معاهده نظامی بین ایالات متحده و عربستان سعودی است. عربستان اصرار دارد که هر طرحی در این راستا شامل مسیری واقع بینانه برای تشکیل کشور فلسطین باشد.

این شبکه این سوال را نیز مطرح کرد که آیا دولت رژیم صهیونیستی در ازای یک معاهده صلح مورد حمایت آمریکا و عربستان، تشکیل کشور فلسطین را می‌پذیرد؟

به گفته ۶ نفر از افراد مطلع از مذاکرات، علیرغم اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و اعضای تندرویِ ائتلاف راست‌گرای او پس از عملیات طوفان الاقصی علنا ایده تشکیل کشور فلسطینی را رد کردند، توافق عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی که به جنگ اسرائیل و حماس پایان می‌دهد به عنوان یک پیروزی سیاسی بالقوه برای نتانیاهو تلقی می‌شود.

مقامات اسرائیلی و آمریکایی که از این معامله آگاه هستند، گفتند که تلاش‌هایی برای دستیابی به توافق در زمانی که جو بایدن، رئیس‌جمهور بر سر کار است، برای جلب آرای دموکرات‌ها به نفع توافق آمریکا و عربستان سعودی وجود دارد. به گفته آنها، گراهام می‌تواند آرای جمهوری‌خواهان را برای رسیدن به ۶۷ رای لازم جهت تصویب این توافق در سنا به دست آورد.

«نداو إیال»، ستون نویس روزنامه یدیعوت آحارانوت می‌نویسد: هر توافقی برای عادی سازی روابط با عربستان در حال حاضر از نظر سیاسی یک پیروزی بزرگ برای نتانیاهو و یک استراتژی خروج خواهد بود.

مشاور یکی از اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی که خواست نامش فاش نشود نیز گفت: اگر سعودی‌ها به توافقی برسند که به نفع اسرائیل است، البته ما به آن رای خواهیم داد.

با این حال، این مشاور و دیگر مقامات صهیونیست در گفت‌وگو با ان بی سی نیوز هشدار دادند که اقدام آمریکا زودهنگام است. آنها اشاره کردند که افکار عمومی اسرائیل پس از حمله حماس به اسرائیل آماده بحث در این مورد نیستند. 

یکی از مقامات ارشد رژیم صهیونیستی نیز گفت: موضوع تشکیل کشور فلسطین در حال حاضر در اسرائیل بسیار داغ است. مردم درباره جنگ و اسرا صحبت می‌کنند نه اینکه به فلسطینی‌ها پاداش بدهند. همچنین مشخص نیست که جنگ چه زمانی و چگونه پایان خواهد یافت.

به این ترتیب موانع سیاسی در آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی قابل توجه است. به گفته یک مقام سابق امنیت ملی ایالات متحده، در حالی که عربستان سعودی به عنوان یک رهبر بالقوه در تلاش برای ایجاد ثبات در غزه دیده می‌شود، که طبق گزارش‌ها، این کشور حاشیه خلیج فارس امیدوار است بتواند توافقنامه‌های غیرنظامی فناوری هسته‌ای را که نیاز به تایید کنگره ایالات متحده دارد، تضمین کند. علاوه بر این، اصرار عربستان بر اینکه هر توافقی مسیری واقع بینانه به سوی یک کشور فلسطینی به همراه داشته باشد که توسط آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه تکرار شد در ائتلاف راستگرای نتانیاهو بحث برانگیز خواهد بود.

همچنین با وجود چالش‌های مهمی که می‌تواند توافق را از مسیر خود خارج کند، در صورت ادامه مذاکرات، احتمالا در ماه‌های آینده جلسات بیشتری میان مقام‌های آمریکایی و ولیعهد عربستان برگزار خواهد شد.

تلاش آمریکا برای توافق با عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی با هدف ایجاد روابط بر اساس توافقنامه ابراهیم است که روابط بین اسرائیل و امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و سودان را در سال ۲۰۲۰ محقق کرد.

«مایکل سینگ»، مدیر موسسه سیاستگذاری خاورنزدیک و مدیر ارشد سابق امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا نیز می‌گوید: توافق ابراهیم یک گام نخست و بزرگ بود، اما عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان واقعا یک موفقیت است. عربستان سعودی تاثیرگذارترین کشور در جهان اسلام است و به دلیل وسعت و ثروتش، کشوری فوق‌العاده مهم در خاورمیانه محسوب می‌شود.

پس از نشست بین ولیعهد عربستان و سناتور گراهام آمریکایی، وزارت خارجه عربستان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) به تاریخ هفتم ژانویه اعلام کرد، محمد بن سلمان و سناتور آمریکایی درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و موارد مشترک دو کشور صحبت کردند.

پس از گراهام، این بار نوبت بلینکن بود که به عربستان برود تا با ولیعهد این کشور دیدار کند که بخشی از سفر منطقه‌ای او شامل دیدار با نتانیاهو و سران کشورهای عرب بود.

نتانیاهو تاکنون موضعی سختگیرانه در مورد جنگ غزه اتخاذ کرده‌است. او پس از دیدار با گراهام، اهداف جنگی رژیم صهیونیستی برای نابودی حماس، آزادی اسرای صهیونیست و اطمینان از اینکه غزه دوباره به تهدید تبدیل نمی‌شود را تکرار کرد. نتانیاهو به وضعیت سیاسی غزه پس از جنگ اشاره نکرده است.

اما لحن اتخاذ شده توسط مقامات کابینه جنگ رژیم صهیونیستی درباره «روز پس از جنگ»، از اواسط دسامبر ۲۰۲۳، به ویژه در مطبوعات عربی و انگلیسی زبان بیشتر از گذشته شده‌است. مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای که در ۲۰ دسامبر در روزنامه عرب زبان ایلاف عربستان سعودی منتشر شد، در مورد مشارکت با فلسطینی‌های میانه‌رو نوشت و گفت که رژیم صهیونیستی هیچ علاقه‌ای به کنترل امور مدنی نوار غزه ندارد.

پنج روز بعد، یعنی در روز کریسمس، وال استریت ژورنال مقاله‌ای از نتانیاهو را منتشر کرد که در آن این ایده را معرفی کرد که وقتی جامعه فلسطینی به اصطلاح «فرآیند افراطی زدایی» را آغاز کند، غزه می‌تواند بازسازی شود.

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که بنا بر گزارش‌ها روابط تیره و تاری با نتانیاهو دارد، همچنین درباره طرحی برای غزه پس از جنگ صحبت کرد و روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود: دولت آینده غزه باید از نوار غزه رشد کند، غزه توسط فلسطینی‌ها اداره خواهد شد. پایان کارزار نظامی باید در سیاست تثبیت شود.

نتانیاهو علیرغم اظهاراتش در مطبوعات انگلیسی زبان، از اظهارات تندرو در اسرائیل برای اطمینان بخشیدن به پایگاه سیاسی خود دوری نکرده‌است. او در جلسه غیرعلنی کمیته امور خارجه و دفاع کنست در اوایل دسامبر گفت: عامل اصلی همه گناهان اسلو بود نه خود معامله، واقعیت این بود که آنها ضد صهیونیست‌ترین عنصر را گرفتند و به اینجا آوردند.

او دو روز بعدش هم بار دیگر این مطالب را تکرار کرد و گفت با دولت بایدن درباره روز پس از جنگ در غزه مخالف است و افزود:‌ باید موضع خود را مشخص کنم. اجازه نمی‌دهم اسرائیل اشتباه اوسلو را تکرار کند.

دولت ائتلاف راستگرای نتانیاهو همچنان با هرگونه بحث درباره تشکیل کشور فلسطین مخالف است. بسیاری از اعضای لیکود فراتر از لفاظی‌های نتانیاهو علیه اسلو رفته‌ و مستقیما امکان راه‌حل دو دولتی را رد کرده‌اند.

با وجود همه این چالش‌ها، توافق آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی می‌تواند بخشی از استراتژی خروج از جنگ و یک پیروزی برای نتانیاهو باشد که از نظر سیاسی محاصره شده‌است.

یک مقام سابق امنیتی صهیونیست نیز گفت: «این تنها استراتژی خروج با یک جاذبه سیاسی برای بی بی است... هنوز مشخص نیست که آیا این امکان پذیر است.»

دنییل سیلوبرگ، محقق ارشد مرکز جدید امنیت آمریکا گفت، از دیدگاه آمریکایی، موقعیت بی بی (نتانیاهو) واقعاً ناامیدکننده است. بی بی همچنان به طور علنی و مخفیانه می‌گوید: دستان من بسته‌است و اگر من در حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین کار کنم یا محدودیت‌های سفت و سخت برای شهرک‌نشینان در نظر بگیرم، ائتلاف دولتی از بین می‌رود.

گفت وگوی آستین با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی

 پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا پنجشنبه شب (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در گفت وگوی تلفنی با یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی آخرین تحولات منطقه را بررسی کرد.

در این بیانیه آمده است: در این تماس تلفنی طرفین درباره تغییر رویکرد و کاهش شدت عملیات جنگی (رژیم) اسرائیل در نوار غزه، توزیع کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین، تشدید تنش‌ها و بی‌ثباتی در کرانه باختری و طیف وسیعی از مسائل امنیتی مربوط به منطقه گفت وگو و رایزنی کردند.

این بیانیه می‌افزاید: وزیر دفاع آمریکا در ادامه این گفت وگوی تلفنی بر لزوم تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه به سراسر غزه و حفاظت از جان غیرنظامیان تاکید کرد.

بر اساس این بیانیه، آستین همچنین با تائید نگرانی رژیم صهیونیستی در مورد افزایش تنش در مرز (رژیم) اسرائیل با لبنان، بر عزم واشنگتن برای جلوگیری از تشدید اوضاع در منطقه تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، وزیر دفاع آمریکا پیشتر (۵ آذر) در گفت وگوی تلفنی با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر حمایت بی‌چون و چرای واشنگتن از این رژیم تاکید کرده بود.

آستین و گالانت در این تماس تلفنی درباره آزادی گروگان‌ها و آخرین وضعیت نوار غزه با یکدیگر گفت وگو و رایزنی کرده بودند.

وزیر دفاع آمریکا در این تماس تلفنی از وضعیت اسیرانی که توسط حماس آزاد شدند نیز مطلع شده بود.

آستین در این گفت وگو از نقش قطر و مصر برای دستیابی به این توافق که علاوه بر آزادی گروهی از اسیران، باعث افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه و تحویل سوخت به غیرنظامیان در غزه شد، تقدیر کرده بود.

احتمال توافق فلسطینی‌ها برای تشکیل دولت آشتی ملی در غزه

 شبکه خبری العربیه گزارش داد، تماس‌هایی از طریق میانجی‌ها با هدف توافق بین گروه‌های فلسطینی برای تشکیل دولت آشتی ملی در غزه انجام شده است.

به گزارش تارنمای شبکه العربیه، منابعی به این شبکه گفتند که تماس‌هایی از طریق میانجی‌ها برای حمایت از تلاش‌ها برای تشکیل دولت آشتی ملی فلسطین در غزه انجام شده است.

این منابع مدعی شدند: اسامی پیشنهادی برای تشکیل دولت، شخصیت‌های ملی هستند و نامی از جناح‌ها در آن دیده نمی‌شود.

بر اساس این گزارش، تماس‌هایی برای برگزاری یک نشست میان گروه‌های فلسطینی برقرار شده است که به این ترتیب، فتح و حماس نیز گفت‌ وگوی مستقیمی خواهند داشت.

این منابع تاکید کردند که اجماع بین فلسطینی‌ها برای تشکیل دولت آشتی ملی در غزه از حمایت آمریکا و اروپا برخوردار است.

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که مخالفت خود را با تشکیل کشور مستقل فلسطین بعد از اتمام جنگ علیه غزه به آمریکا اطلاع داده است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: همه اراضی غرب رود اردن بایستی تحت کنترل امنیتی (رژیم) اسرائیل باشند.

مکزیک و شیلی هم اسرائیل را به دادگاه می‌کشانند

مکزیک و شیلی ضمن ابراز «نگرانی‌های فزاینده» در خصوص تشدید خشونت‌ها در غزه اعلام کردند پرونده جنگ اسرائیل در این منطقه را به «دیوان کیفری بین‌المللی» (ICC) ارجاع داده‌اند. 

از زمان حملات اسرائیل در نوار غزه که باعث ویرانی‌های گسترده شده بسیاری از فعالان و نهادهای بین‌المللی خواستار پاسخگو کردن این رژیم شده‌اند. 

طبق گزارش رویترز، وزارت خارجه مکزیک در بیانیه‌ای دیوان کیفری بین‌المللی را نهاد مناسبی برای رسیدگی به مسئولیت کیفری احتمالی اسرائیل دانسته است. 

وزارت خارجه مکزیک به گزارش‌های متعدد نهادهای سازمان‌ملل استناد کرده که به توصیف وقایعی پرداخته‌اند که می‌توان آنها را مصداق «جنایت‌های جنگی» توصیف کرد.

خبرگزاری رویترز نوشته وزارت خارجه شیلی به درخواست این رسانه برای اظهارنظر پاسخ نداده است. 

وزارت خارجه مکزیک همچنین گفته به دقت شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در «دیوان بین‌المللی دادگستری» را نیز دنبال می‌کند. 

آفریقای جنوبی چند هفته پیش با تنظیم دادخواستی نزد این دادگاه مستقر در لاهه خواستار رسیدگی به اتهام اسرائیل در خصوص ارتکاب نسل‌کشی در جنگ غزه شد. 

جلسات این دادگاه هفته گذشته برگزار شد و در خلال آن وکیل آفریقای جنوبی، اسرائیل را به تلاش برای نسل‌کشی در غزه متهم کرد. 

نماینده آفریقای جنوبی در این دادگاه تأکید کرد که رژیم صهیونیستی، سیاست‌های آپارتاید را در قبال فلسطینیان نوار غزه اجرا می‌کند.

نماینده آفریقای جنوبی تصریح کرد: «اسرائیل از سال ۱۹۴۸ به طور سیستماتیک، مردم فلسطین را آواره و پراکنده کرده و از روی عمد حق بین‌المللی آن‌ها برای تعیین سرنوشتشان را سلب کرده است...ما به طور خاص نگران قوانین و سیاست‌های تبعیض‌آمیز اسرائیل هستیم که به دنبال آپارتاید کردن مردم فلسطین است».

وزارت خارجه مکزیک در بیانیه روز پنجشنبه خود با حمایت از آفریقای جنوبی تصریح کرده «مکزیک اطمینان دارد این اقدامات می‌توانند مسیر را برای یک آتش‌بس فوری هموار کرده و در حرکت به سمت صلح ماندگار در منطقه بر اساس راهکار دو دولتی نقش داشته باشند.»

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
متن خبر به طور کامل در باره حواشی جنگ غزه است نه خود آن. دلیلی دارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
اتفاقاً این روزها درگیری ها در خان یونس بسیار شدید و تعیین کننده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
تشکیل کشور فلسطینی اتفاقاً بنفع اسرائیل است! زیرا آن کشور فلسطینی باید طبق قوانین بین الملل تمامیت ارضی کشور اسرائیل را به رسمیت بشاسد و حمله این کشور به اسرائل دیگر به سادگی حمله حماس خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
اون سر دنیا ی موشک پرتاب میشه، این سر دنیا ارزش ریال ایران کم میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
جنگ را امتحان کردید
متأسفانه محور مقاومت بازنده است
باید گفتگو کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
هنیه تو اماراته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
آمار قطره چکانی از کشته ها وویرانی سرائی اصلا عادلانه نیست باید قدری بیشتر تلاش شود تا کشته های اسرائیلی در جنگ غزه بالا برود در غیر این صورت حق اسرائیل ضایع می شود انشا الله جبران می شود .
فرهاد
|
Germany
|
۲۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
من از آوری امور خارجه وچند نفر امامان جمعه حدود یکماه پیش شنیدم که ادامه جنگ یعنی مرگ اسراییل ،پس حالا که اسراییل در حال موته افت ندارین صلح وآتش بس بشه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟