بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و هجدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه گفت کشورش ممکن است بعد از آتشبس در غزه کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد و منتظر نتیجه مذاکرات چند ساله بین اسرائیل و فلسطینیها نماند.
او گفت چنانچه حماس در غزه در قدرت باشد به رسمیت شناختن کشور فلسطین اتفاق نخواهد افتاد. کامرون همچنین گفت که این اتفاق ممکن است حین ادامه مذاکرات بین سران اسرائیل و فلسطین رخ دهد.
وزیر خارجه انگلیس گفت: «به رسمیت شناختن فلسطین نمیتواند در آغاز این روند اتفاق بیفتد اما نیازی هم نیست در پایان آن رخ دهد.»
وی گفت: «کاری که لازم است انجام دهیم این است که برای فلسطینیها افقی به سوی یک آینده بهتر، آیندهای که بتوانند کشوری برای خودشان داشته باشند، بگشاییم.»
یکی از رهبران مقاومت فلسطین خبر داد که پیامی از حماس به سایر گروههای فلسطینی ارسال شده که درباره طرح پیشنهادی آتشبس در غزه است. این طرح در پاریس مطرح شده بود.
مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر روز یکشنبه در پاریس بر سر چارچوبی برای توقف جنگ و آزادی سایر اسرای اسرائیلی نزد حماس به توافق رسیدند. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با همتای قطری خود در واشنگتن آن را «قوی و قانع کننده» توصیف کرد.
«محمد بن عبدالرحمن بن جاسم» وزیر خارجه قطر نیز شنبه هفته جاری با اشاره به اینکه مذاکرات درباره اسرای فلسطینی و اسرائیلی، نسبت به هفتههای گذشته، بهتر شده است، گفت: «مرحله کنونی مذاکرات میتواند به آتشبس دائمی در آینده منجر شود».
وی با اشاره به اینکه گروههای مقاومت فلسطین در حال بررسی این طرح هستند، جزئیات این طرح را این گونه عنوان کرد:
آتشبس فراگیر و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه، تأمین امنیت محل اسکان آوارگان، بازسازی غزه و شکست محاصره آن و عملیات جدید تبادل اسرا.
وی با اشاره به اینکه تا این لحظه، هیچ هیأتی از حماس به قاهره نرفته و هنوز هم زمان دیدارها مشخص نیست، گفت که رسانههای اسرائیلی برای تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی، در حال انتشار اخبار جعلی و دروغ هستند.
«ماجد بن محمد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر ساعتی پیش خبر داد که در نشست پاریس پیشنهادی مطرح شد که به اسرائیل و حماس ارائه شد و «ما در حال حاضر، منتظر پاسخ حماس هستیم».
الانصاری در ادامه با اشاره به اینکه اساس این پیشنهاد، ماهیت آتشبس انسانی است، گفت: در حال کار بر روی جزئیات هستیم. ما باید با قدرت به سمت پایان جنگ در نوار غزه حرکت کنیم.
وی همچنین تأکید کرد: طرفین اسرائیلی و حماس بر اصل این پیشنهاد اتفاق نظر دارند که میتواند به آتشبس انسانی ختم شود. ما امیدواریم این اتفاق طی چند هفته دیگر رخ دهد.
یک رسانه اسرائیلی گزارش داده وزرای عضو کابینه جنگی «بنیامین نتانیاهو» در حال بررسی طرحی برای محدود کردن ورود کمک به غزه هستند.
این طرح در شرایطی در دست بررسی است که در روزهای گذشته عدهای از شهرکنشینهای اسرائیلی از جمله اعضای خانواده اسرا خواستار قطع هر گونه کمک به غزه تا زمان آزادی تمام اسرا شدهاند.
«ماجد بن محمد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر خبر داد که در نشست پاریس پیشنهادی مطرح شد که به اسرائیل و حماس ارائه شد و «ما در حال حاضر، منتظر پاسخ حماس هستیم».
مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر روز یکشنبه در پاریس بر سر چارچوبی برای توقف جنگ و آزادی سایر اسرای اسرائیلی نزد حماس به توافق رسیدند. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با همتای قطری خود در واشنگتن آن را «قوی و قانع کننده» توصیف کرد.
«محمد بن عبدالرحمن بن جاسم» وزیر خارجه قطر نیز شنبه هفته جاری با اشاره به اینکه مذاکرات درباره اسرای فلسطینی و اسرائیلی، نسبت به هفتههای گذشته، بهتر شده است، گفت: «مرحله کنونی مذاکرات میتواند به آتشبس دائمی در آینده منجر شود».
الانصاری در ادامه با اشاره به اینکه اساس این پیشنهاد، ماهیت آتشبس انسانی است، گفت: در حال کار بر روی جزئیات هستیم. ما باید با قدرت به سمت پایان جنگ در نوار غزه حرکت کنیم.
وی همچنین تأکید کرد: طرفین اسرائیلی و حماس بر اصل این پیشنهاد اتفاق نظر دارند که میتواند به آتشبس انسانی ختم شود. ما امیدواریم این اتفاق طی چند هفته دیگر رخ دهد.
اسرائیل با طرح آتشبس موافقت کرده است
سخنگوی وزارت خارجه قطر همچنین گفت که «اسرائیل با پیشنهاد آتشبس موافقت کرده و حماس هم به صورت اولیه، این توافق را تأیید کرده است». این در حالی است که هنوز حماس به صورت رسمی این مسئله را تأیید نکرده است، بلکه سران آن بارها تأکید کردهاند که در حال بررسی این طرح هستند.
یک مقام ارشد در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) سهشنبه هفته جاری اعلام کرد که ابتکار پاریس برای آتشبس در غزه شامل سه مرحله است. مرحله نخست این طرح شامل آزادی غیرنظامیان نظیر زنان، کودکان، کهنسالان و بیماران است.
مرحله دوم شامل آزادی تمام نظامیان زن و مرد است. مرحله سوم پیشنهاد پاریس برای آتش بس در غزه شامل تحویل پیکر کشته شدگان میباشد. این مقام ارشد حماس گفت تمام عملیات نظامی در طول سه مرحله متوقف خواهد بود.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی خطاب به خانوادههای صهیونیستهای بازداشت شده در غزه گفت احتمال نمیدهد توافقی برای تبادل اسرا حاصل شود.
روزنامه عبری زبان «معاریو» امروز پنجشنبه به نقل از «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نوشت، «نمیخواهم خانوادههای اسرا را گمراه کنم و به نظرم توافقی در کار نخواهد بود».
دکتر «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه امروز (۱۲ بهمن) و با گذشت ۱۱۸ روز از جنگ در این منطقه، از افزایش شهدا به ۲۷۰۱۹ نفر و تعداد زخمیها به ۶۶۱۳۹ نفر خبر داد.
به گفته این وزارتخانه طی ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم اشغالگر دست به ۱۵ جنایت جدید علیه غیرنظامیان زده که ۱۱۸ شهید و ۱۹۰ زخمی به جا گذاشته است.
در ادامه این گزارش آمده است که بیش از هفت هزار نفر همچنان زیر آوار هستند و ارتش اسرائیل به امدادگران اجازه دسترسی به آنها را نمیدهد.
روزنامه هاآرتص اسرائیل در گزارشی از آتش زدن عمدی صدها خانه در غزه به دست نظامیان ارتش اشغالگر خبر داد و نوشت که آتش زدن خانهها برای نابودی و تخریب آنها به یک اقدام شایع تبدیل شده است.
این روزنامه به نقل از سه افسر ارتش اسرائیل که در غزه حضور دارند، نوشت: «آتش زدن خانهها به دستور فرماندهان میدانی و بدون دریافت مجوزهای قانونی لازم صورت میگیرد».
به گفته آنها، آتش زدن خانهها به یک تاکتیک در عملیات زمینی در غزه تبدیل شده است؛ در بسیاری موارد نظامیان اسرائیل در خانههای اهالی غزه اقامت میکنند و پس از ترک خانه، آن را آتش میزنند.
«در یک مورد، یک گردان ارتش در حال پایان دادن به عملیات خود در یک منطقه جنگی در نوار غزه بود. سپس یکی از فرماندهان گردان به سربازان دستور داد: وسایلتان را بیرون بیاورید و خانه برای سوزاندن آماده کنید».
نظامیان دیگری نیز روایتهای مشابهی از آتش زدن خانهها در غزه گفتهاند، در یک مورد، آنها قبل از خروج از یک خانه، برای دیگر نظامیانی که پس از آنها وارد منطقه میشوند، یک یادداشت میگذارند و مینویسند: «ما خانه را نسوزاندیم تا از آن لذت ببرید، وقتی رفتید، میدانید که چه کاری کنید».
ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد چهار نفر از سربازانش در درگیریها با رزمندگان فلسطینی در غزه کشته شدند.
دفتر مطبوعاتی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، با کشته شدن این چهار سرباز، تعداد کل تلفات این ارتش از زمان آغاز عملیات زمینی در نوار غزه به ۲۲۴ سرباز و تعداد کل کشتههای آن از هفتم اکتبر به ۵۶۱ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، طی چند ساعت گذشته جزئیات تازهای از مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا و نیز موانع موجود برای تحقق آنها منتشر شد.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت، شرکتکنندگان در مذاکرات درباره نوار غزه در حال بررسی آتشبسی ۶ هفتهای هستند و در صورت توافق، پس از اتمام آن ازسرگیری جنگ با همان قدرت برای اسرائیل دشوار خواهد بود و اسرائیل و حماس در حال بررسی توافقی هستند که به موجب آن صهیونیستها از غزه آزاد شوند.
برخی مسوولان در گفتگو با این روزنامه اظهار کردند، «برخی موانع جدی وجود دارد که دستیابی به این توافق را دشوار کرده اما در صورتی که این موانع برداشته شوند، امکان دستیابی به توافق ظرف ۱۰ روز آتی وجود دارد».
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت در ادامه نوشت، حماس برای امضای قرارداد آتی تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی بر آزادی سه اسیر شناخته شده به نامهای مروان البرغوثی، احمد سعدات و عبدالله البرغوثی تاکید دارد.
بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه حدود نیمی از ساختمانهای این منطقه را ویران و آن را به مکانی غیرقابل سکونت تبدیل کرده است.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در گزارشی اعلام کرد: میزان ویرانی ناشی از عملیات نظامی اسرائیل، نوار غزه را به منطقهای غیرقابل سکونت تبدیل کرده است.
این کنفرانس بین المللی افزود تا پایان ماه ژانویه۳۷ هزار و ۳۷۹ ساختمان ویران یا دچار خسارت شده که معادل ۵۰ درصد از مجموع ساختمانهای نوار غزه است.
«رامی العزه» کارشناس اقتصادی این نهاد بین المللی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته، می گوید: اطلاعات جدید بیانگر آن است که ۵۰ درصد از ساختمانهای نوار غزه ویران شده و یا خسارت دیدهاند و تا زمانی که عملیات نظامی در این منطقه ادامه یابد، تاثیرات آن بر غزه بیشتر خواهد شد.
حملات سنگین حزب الله به 500 نقطه اسرائیل
همزمان با نگرانی شهرکنشینهای ساکن شمال فلسطین اشغالی از تشدید حملات حزبالله، رسانههای رژیم صهیونیستی اعتراف کردند که از ابتدای جنگ علیه غزه بیش از ۵۰۰ سازه در شهرکهای اشغالی توسط موشکهای حزب الله لبنان خسارت دیده و یا به کلی ویران شدند.
رسانههای رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه گزارش کردند، بیاعتمادی و تنش موجود در جبهه شمالی، موجب گمانهزنیهای بسیاری در خصوص بهایی شده که جبهه داخلی این رژیم در صورت آغاز درگیری با حزبالله متحمل پرداخت آن خواهد شد.
این رسانهها گزارش دادند که سران مقامات مناطق شمال اراضی اشغالی ضمن ابراز نگرانی خود از وضعیت امنیتی موجود در این مناطق، به شهرکنشینها برای مقابله با حملات شدید آموزش دادند.
به گزارش این رسانههای عبری زبان، خشم ساکنان شمال اراضی اشغالی بیشتر شده و ساکنان این شهرکها از عواقب جنگ با حزبالله آگاه هستند به ویژه که هزاران خانه در این مناطق اکنون خالی است.
رسانههای صهیونیستی میگویند موشکهایی که حزبالله برای هدف قرار دادن پایگاهها و شهرکها استفاده میکند، موشکهای سنگین و پیشرفتهای هستند که در گذشته ندیده بودیم.
این رسانهها به نقل از آویخای اشتیرن، شهردار شهرک «کریات شمونه» اعلام کردند، «مناطق شمال به ویژه شهرکها هر روز هدف بمباران هستند و موشکهای حزبالله دیگر آنهای نیستند که از جنگهای گذشته به یاد داریم».
«گابی نعمان» رئیس شورای شهرک «شلومی» نیز گفت: موشکهای سنگین حزبالله مدل برکان بیشتر استفاده میشوند و ما در خطری واقعی هستیم.
رسانههای رژیم صهیونیستی با استناد به آمارهای رسمی اعلام کردند از ابتدای جنگ بیش از ۵۰۰ خانه و ساختمان هدف آتش حزبالله قرار گرفته و یا خسارتهای جزئی دیدند و یا کاملا تخریب شدند.
این رسانهها در شرح جزئیات آمار ارائه شده، اعلام کردند که به ۱۳۱ خانه در منطقه «المطله»، ۴۳ خانه در «کریات شمونه»، ۱۲۱ خانه در «المناره»، ۹ خانه در «المالکیه»، ۱۱ خانه در «افیفیم»، ۲۵ خانه در «زرعیت»، ۳۷ خانه در «شتولا»، ۱۳۰ خانه در «شلومی» و پنج خانه در «حنیتا» خساراتی وارد شد.
همچنین به گزارش رسانههای یاد شده، ۵۰ خانه نیز روز شنبه در حملات حزبالله با استفاده از موشکهای برکان آسیب دیدند.
این رسانهها چند روز قبل نیز تاکید کردند، قدرت تخریبب موشکهای حزبالله بسیار بالا است و با هر انفجار زمین به لرزه درآمده و حفرههایی بزرگی در زمین ایجاد میشود.
رسانههای رژیم صهیونیستی پیش از این گزارش کردند حزبالله می تواند ظرف ۲ ساعت حدود ۱۰۰۰ موشک را به سمت تلآویو شلیک کند و تعدادی از موشکهایی که شلیک خواهند شد نقطهزن هستند و برخی از آنها نیز به سمت برجهای موجود در تلآویو شلیک خواهند شد.
حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر حیفا
مقاومت اسلامی عراق، بامداد امروز (پنجشنبه، ۱ فوریه) طی بیانیهای با اعلام حمله پهپادی به بندر حیفا در اراضی اشغالی فلسطین تاکید کرد که به «در هم کوبیدن نقاط امن دشمن» ادامه خواهد داد.
در این بیانیه آمده است: «در ادامه رویکرد مقاومت در برابر اشغالگری، در حمایت از مردم فلسطین در نوار غزه و در پاسخ به جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی از جمله کودکان، زنان و سالمندان، مبارزان مقاومت اسلامی در عراق، امروز با پهپاد بند حیفا در اراضی اشغالی مان در فلسطین را هدف قرار دادند».
مقاومت اسلامی عراق در ادامه تاکید کرد «به درهم کوبیدن مواضع دشمن» ادامه خواهد داد.
افشای جزئیات توافق آتش بس اسرائیل و حماس
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که رئیس موساد دیوید بارنیا، «سند اولیه» توافق احتمالی مبادله اسرا با حماس را به شورای جنگ ارائه کرده که شامل آزادی ۳۵ اسیر اسرائیلی در مرحله نخست در مقابل آتشبس ۳۵ روزه در نوار غزه است.
بر اساس این گزارش، ۳۵ اسیر اسرائیلی شامل زنان، سالمندان و مجروحان خواهد بود به این ترتیب که در قبال هر اسیر، یک روز آتشبس برقرار شود. امکان تمدید این آتشبس برای یک هفته دیگر و مذاکره درباره تکمیل مرحله دوم وجود دارد و شامل آزادی همه اسرا حتی کسانی که حماس آن را نظامی میخواند خواهد بود و در مقابل، اسرای فلسطینی که به ادعای تلآویو دستشان به خون صهیونیستها آغشته است نیز مشمول این مبادله خواهند شد.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که هضم موضوع آزادی این اسرا برای صهیونیستها و مقامات سیاسی دشوار خواهد بود و بحث در اسرائیل فقط به این موضوع مربوط نمیشود که چه تعداد اسیر فلسطینی آزاد میشوند، بلکه مربوط به این است که کدام اسرا آزاد خواهند شد و به همین دلیل «تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ توافقی در مورد تعداد اسرای (فلسطینی) که آزاد خواهند شد، صورت نگرفته است». اما به هر حال «توپ اکنون در زمین حماس است که هنوز به میانجیگران پاسخی در خصوص این پیشنهاد نداده است».
از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارانوت شب گذشته گزارش داد که حماس بر آزادی سه اسیر فلسطینی که تنها یکی از آنها عضو این جنبش است، پافشاری میکند. در فهرستی که انتظار میرود حماس ارائه کند، «نامهای بزرگی وجود دارند که میتوانند چهره تشکیلات خودگردان فلسطین را تغییر دهند و در رأس آنها، مروان برغوثی، رهبر فتح قرار دارد که در آخرین نظرسنجی انجامشده در کرانه باختری به عنوان نامزد ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین پس از ابومازن، از بیشترین شانس و حمایت برخوردار است».
این در حالی است که البرغوثی که در سال ۲۰۰۲ دستگیر شده، به دلیل عملیات ضد اسرائیلی که طی آن پنج اسرائیل کشته و چندین نفر زخمی شدند به پنج بار حبس ابد و ۴۰ سال زندان محکوم شده است.
به نوشته این روزنامه، اسم دومی که حماس تاکید دارد در فهرست مبادله اسرا حتما باشد، «احمد سعدات» دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین است که در سال ۲۰۰۱ به اتهام برنامهریزی برای ترور وزیر جهانگردی رژیم اسرائیل رحبعام زئیفی در سال ۲۰۰۱ به اسارت گرفته شد. اسرائیل پیشتر در جریان سند تبادل اسرای فلسطینی با گلعاد شالیت در سال ۲۰۰۱، به هییچ وجه زیر بار آزادی این رهبر فلسطینی نرفت. او نیز مانند البرغوثی از شخصیتهای محبوب و تاثیرگذار در جامعه فلسطین است. اما اسیر سوم، «عبدالله البرغوثی» عضو حماس و از فرماندهان شاخه نظامی این جنبش در کرانه باختری است که در حکمی بیسابقه به ۶۷ سال زندان محکوم شده است.
این اخبار در حالی منتشر میشود که حماس هنوز واکنشی به این گزارشهای رسانههای اسرائیلی نشان نداده است. تنها «اسامه حمدان» از رهبران حماس روز چهارشنبه تصریح کرد که مقاومت درحال بررسی پرونده تبادل اسرا و یافتن تضمینهایی درباره پایبندی اسرائیل به هرگونه توافقی در این خصوص است هرچند که بزرگترین تضمین، «توانایی ما در پاسخگویی به تجاوزات در عرصه های مختلف است».
وی تاکید کرد که «حماس با نیروهای مختلف مقاومت در حال بررسی تفاهمی است تا پاسخ واحدی به میانجیگران بدهد».
وزارت خارجه قطر نیز با اشاره به اینکه حماس در حال بررسی یک پیشنویس برای آتشبس و تبادل اسراست، اعلام کرد «به لحظات خوبی رسیدیم که ۲ هفته قبل با آن فاصله داشتیم».
بازسازی غزه به دهها سال و میلیاردها دلار نیاز دارد
در شرایطی که توقف کمک برخی کشورهای غربی به «آنروا» خبرساز شده، یک نهاد سازمان ملل گزارشی درباره وضعیت وخیم اقتصادی و اجتماعی غزه منتشر کرد.
در گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل آمده که اقتصاد غزه برای رسیدن به سطح قبل از جنگ، به میلیاردها دلار نیاز دارد و وضع اجتماعی و اقتصادی غزه از زمان حملات اسرائیل به شدت وخیم شده است.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل اعلام کرده که در گزارش خود به تصاویر ماهوارهای و دادههای رسمی استناد کرده است.
گفته شده که اقتصاد غزه در سه فصل ابتدایی سال ۲۰۲۳ به میزان چهار و نیم درصد کاهش یافته بود اما جنگ اسرائیل این کاهش را تشدید کرده است.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل اعلام کرد، اگر جنگ اسرائیل فوراً پایان یابد و بلافاصله بعد از آن بازسازی غزه شروع شود و روند رشد ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ با نرخ رشد متوسط ۰.۴ درصد ادامه یابد، تا سال ۲۰۹۲ طول میکشد که سطح تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۲ غزه تکرار شود.
تداوم حملات هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه
در ادامه جنایات رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین، نظامیان صهیونیست مناطق مختلف غزه را هدف حملات هوایی و دریایی خود قرار دادند که بر اثر آن،۲ فلسطینی در غرب منطقه «النصیرات» در مرکز نوار غزه به شهادت رسیدند.
به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، قایق های جنگی رژیم صهیونیستی منطقه «النصیرات» در مرکز نوار غزه را زیر آتش گرفتند و در حملات نظامیان صهیونیست به اردوگاه «الجدید» در غرب النصیرات نیز ۲ فلسطینی شهید و شماری دیگر زخمی شدند.
سواحل شهر «الرفح» در جنوب نوار غزه نیز هدف حملات قایق های جنگی صهیونیست ها قرار گرفت.
اندکی پس از حملات دریایی رژیم صهیونیستی به سواحل نوار غزه، گروه مقاومت عراق با صدور بیانیه ای از حمله پهپادی به بندر «حیفا» در سرزمین های اشغالی خبر داد.
رژیم اشغالگر جنوب غرب «خان یونس» در مرکز نوار غزه را نیز هدف حملات هوایی خود قرار داد.
در همین حال، بیمارستان «ناصر» در خان یونس در جنوب نوار غزه هم با تانک های اشغالگران محاصره شده است.
شهادت یک رزمنده حزبالله در جنوب لبنان
حزب الله لبنان از شهادت یکی از رزمندگان مقاومت در راستای حمایت از آرمان های ملت فلسطین و دفاع از مردم مظلوم آن خبر داد.
به گزارش رسانه های لبنانی، حزب الله لبنان در بیانیه ای از شهادت رزمنده مجاهد «محمد نایف حمود» (حیدر) متولد ۱۹۹۰ میلادی از روستای «بیت لیف» در جنوب این کشور خبر داد.