به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، رئیس کل و رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران، در دیدار با محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، به طرح مسائل و مشکلات حوزه سلامت کشور پرداختند.
در این نشست، محمد رئیسزاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، به تشریح برخی دستاوردهای حوزه سلامت پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: تا سال ۱۳۶۲ تعداد پزشکان کشور ۱۳ هزار نفر بود که این عدد امروز به ۱۶۲ هزار نفر رسیده ضمن آنکه با در نظر گرفتن ۶۰ هزار دانشجوی پزشکی، دستیاری و فوق تخصص انتظار میرود تا چند سال آینده این عدد به ۲۲۰ هزار نفر برسد.
وی همچنین با بیان اینکه تا سال ۱۳۶۲ تعداد متخصصین کشور ۵ هزار نفر بود و این عدد امروز به بالای ۵۰ هزار نفر رسیده است، خاطر نشان کرد: تا سال ۱۳۶۲ تعداد متخصصین زن در کشور ۷۷۰ نفر بود که امروز با رشد ۳۰ برابری به بیش از ۲۱ هزار نفر ارتقا یافته است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران همچنین با بیان اینکه امروز بیش از ۹۵ درصد زایمانهای کشور با دسترسی به خدمات مطلوب انجام میشود، گفت: امروز در سطح دنیا میزان مرگ و میر زنان باردار ۲۰۰ در ۱۰۰ هزار نفر است و این در حالی است که این عدد در ایران به دلیل خدمات مطلوب حوزه بهداشت و درمان، ۲۰ در ۱۰۰ هزار نفر است.
وی با اشاره به انجام ۲۵۰ پیوند موفق قلب اطفال در کشور، افزود: پیوند قلب اطفال در حقیقت قله پزشکی است و در سالهای گذشته کودکان در صورت نیاز به این عمل محکوم به مرگ بودند که خوشبختانه امروز شاهد انجام موفقیت آمیز این عمل جراحی در سطح کشور هستیم.
رئیس زاده در ادامه با اشاره به برخی ضعفها و کاستیها در جامعه پزشکی، تصریح کرد: نواقص و کاستیها در برابر حجم عظیم دستاوردها و توفیقات حوزه بهداشت و درمان بسیار ناچیز است اما در عین حال تلاش ما این است که کاستیها و مشکلات حوزه سلامت روز به روز کاهش پیدا کند.
وی همچنین با اشاره به پرداختی نیروهای طرحی و دستیاران تخصصی، خواستار توجه دولت به ارتقا وضعیت معیشتی جامعه پزشکی شد و افزود: متوسط رشد سالانه تعرفههای پزشکی طی سالیان اخیر ۱۵ درصد بوده و این در حالی است که میانگین رشد تورم ۲۸ درصد بوده است که جبران این کاستی نیازمند توجه و حمایت دولت است.