بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و بیست و یکمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
حزبالله لبنان عصر امروز (یکشنبه) از انجام ۹۶۱ عملیات علیه رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ تا کنون خبر داد.
رسانه جنگ مقاومت اسلامی لبنان در این باره اعلام کرد که حزبالله طی ۱۲۰ روز جنگ، ۹۶۱ عملیات علیه رژیم صهیونیستی انجام داده است.
بر پایه این گزارش، در این حملات پایگاههای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و نظامیان این رژیم در شمال فلسطین اشغالی بارها هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفتهاند.
حزب الله لبنان امروز همچنین اعلام کرد که پایگاههای رویسات العلم و زبدین را در مزارع اشغالی شبعا هدف حمله موشکی قرار داده است.
با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروههای مقاومت فلسطین، حزبالله لبنان در راستای سرگرم کردن بخش عمدهای از نظامیان صهیونیست در شمال اراضی اشغالی و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیاتهای روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی کردهاست.
عملیاتهای حزبالله درست یک روز پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی و همزمان تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه آغاز شد.
در این باره رسانههای صهیونیستی نیز بارها اعتراف کردهاند که حزبالله در شمال سرزمینهای اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسراییل در این منطقه به دام افتادهاست.
«آژانس کودکان سازمان ملل» (یونیسف) روز یکشنبه بار دیگر درباره اوضاع وخیم کودکان در باریکه غزه هشدار داد.
یونیسف اعلام کرد: «حدود 1.3 میلیون نفر که شامل 610 هزار کودک میشود در خیابانها و جادهها در شهر رفح جنوبی در باریکه غزه زندگی میکنند».
ابوعبیده سخنگوی گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) شامگاه امروز یکشنبه خبر داد که طی روزهای گذشته، ۱۵ سرباز اسرائیلی را از پای درآوردهاند و در ۱۷ مأموریت نظامی، دهها نظامی کشته و زخمی شدهاند.
ابوعبیده با اشاره به انهدام ۴۳ خودروی نظامی اسرائیلی، گفت که نیروهای القسام، کنترل چهار پهپاد متعلق به صهیونیستها را به دست گرفتهاند.
وزارت جنگ اسرائیل درباره جزئیات تلفات صهیونیستها امروز خبر داد که «از میان نظامیان زخمی ۱۶۵۸ نفر جراحت جزئی و ۷۲۸ نفر زخمیهای متوسط دارند؛ حال ۴۲۹ مجروح دیگر هم وخیم است».
آنروا (آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد) روز یکشنبه اعلام کرد که فلسطینیها در بحبوحه حمله مرگبار رژیم اسرائیل به نوار غزه، دسترسی بسیار محدودی به آب آشامیدنی سالم دارند.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» آنروا در بیانیهای در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد: «آب مایه حیات است و غزه بدون آب آشامیدنی مانده است. در بحبوحه بمباران بی امان، دسترسی به آب تمیز و سرویس بهداشتی بسیار محدود شده است.»
آژانس سازمان ملل هشدار داد که بحران انسانی در غزه هزاران نفر از مردم آسیب پذیر را در معرض خطر بیماری قرار داده است.
«یائیر لاپید» رهبر احزاب مخالف کابینه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه بر ضرورت دستیابی به توافق برای بازگرداندن اُسرا از غزه تاکید کرد.
وی در سخنانی گفت: «توافق تبادل دردناک خواهد بود اما ربوده شدگان باید به سرزمینهای خود بازگردند».
رهبر احزاب مخالف کابینه رژیم صهیونیستی اضافه کرد: «کسی درباره دادن کنترل نوار غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین صحبت نمیکند چون این تشکیلات نهادی ورشکسته به شمار میآید».
جنبش حزب الله لبنان در ادامه حمایت از ملت فلسطین، امروز مقر نظامی «المرج» را هدف قرار داد. در حمله بعدی حزب الله، دو ساختمان در شهرک «المناره» واقع در شمال فلسطین هدف قرار گرفت.
حزب الله تأکید کرد که در پاسخ به حملات صهیونیستها به روستاها و منازل غیر نظامی لبنان، این حمله را انجام داده است.
منابع خبری اسرائیلی گزارش دادند که در پی حمله موشکی از خاک لبنان، آژیرهای هشدار در شهرکهای «کریات شمونة»، «بیت هیلل»، «تل حای» و «کفار جلعادی» واقع در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمده است.
این منابع همچنین مدعی شدند که سامانه گنبد آهنین چند موشک را که از خاک لبنان شلیک شده، رهگیری کرده است، ولی آمار دقیقی از آن اعلام نکردند. منابع اسرائیلی همچنین تعداد موشکها را ۱۵ عدد اعلام کردند.
«تا وقتی جنگ غزه ادامه داشته باشد، تصور بهبود اوضاع در دریای سرخ دشوار است زیرا این دو به هم ربط دارند» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا جوزپ بورل این اظهارات را در ابراز نگرانی عمیق از تصمیم تلآویو برای گسترش جنگ غزه مطرح کرد.
طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رسانهها روز گذشته (شنبه) گزارشهایی را درباره قصد ارتش رژیم صهیونیستی برای تعمیم جنگ غزه به رفح در مرز غزه با مصر منتشر کردند که موجی از نگرانی را در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا به وجود آورده است زیرا بیش از یک میلیون نفر برای فرار از جنگ غزه به این شهر پناه بردهاند.
بورل در واکنش به این تصمیم رژیم صهیونیستی با تأکید بر اینکه یک میلیون فلسطینی به تدریج در مرز مصر آواره شدهاند گفت که «اسرائیل مدعی است که اینها مناطق امن هستند اما در حقیقت آنچه شاهد هستیم این است که تأثیر بمباران بر جمعیت غیرنظامی ادامه دارد و این وضعیت وخیمی را به وجود میآورد».
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که با احتساب ۱۲۷ شهید طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۲۷هزار و ۳۶۵ نفر رسید.
به گزارش شبکه الجزیره، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که طی ۲۴ساعت گذشته رژیم صهیونیستی ۱۴ مورد کشتار علیه مردم غزه مرتکب شد که در نتیجه آن ۱۲۷ نفر شهید و ۱۷۸ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
این وزارت خانه اعلام کرد که تعداد زیادی از قربانیان همچنان زیر آوار و در خیابان ها ماندهاند و صهیونیست های اشغالگر اجازه امدادرسانی به آنها را نمیدهند.
وزارت بهداشت غزه همچنین اعلام کرد که در نتیجه تجاوزهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر تاکنون ۲۷هزار و ۳۶۵ فلسطینی شهید و ۶۶هزار۶۳۰ نفر دیگر هم مجروح شدند.
منابع خبری از بمباران بخش های مختلف غزه و تداوم حملات شدید رژیم صهیونیستی به این منطقه خبر دادند.
رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش غرب خانیونس واقع در جنوب غزه را بمباران کرد.
منابع خبری همچنین اعلام کردند که در جریان بمباران منزل مسکونی در منطقه «الحکر» در شهر «دیرالبلح» واقع در غزه، تعدادی غیرنظامی شهید و یا مجروح شدند.
این در حالی است که جنگندههای رژیم صهیونیستی جنوب خانیونس را نیز بمباران کردند.
منابع خبری همچنین از شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در منطقه «الزراعه» در «بیتحانون» خبر دادند.
همچنین پیکر دهها شهید از زیر آوار خارج و به بیمارستان «کمال عدوان» انتقال داده شد.
خبرنگار المیادین همچنین گزارش داد که رژیم صهیونیستی یک مهدکودک را در رفح بمباران کرد، تعدادی از خانوادههای فلسطینی در این مهدکودک پناه برده بودند که شمار زیادی از آنها شهید یا مجروح شدند.
مبارزان فلسطینی در خانیونس نیز درگیریهای شدیدی با اشغالگران دارند.
منابع مصری و فلسطینی از تعویق سفر برنامهریزی شده هیئت جنبش حماس به قاهره برای بررسی طرح آتشبس پیشنهادی نشست پاریس خبر دادند.
این منابع اعلام کردند، سفر هیئت حماس به قاهره که قرار بود امروز (یکشنبه) به ریاست «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش انجام شود، به درخواست خود حماس به تعویق افتاد.
یکی از رهبران جنبش حماس در این باره به روزنامه «العربی الجدید» گفت: به تعویق انداختن این سفر به دلیل چند روز رایزنی بیشتر با دیگر گروههای مقاومت در نوار غزه در خصوص سناریوی پیشنهادی نشست پاریس برای آتشبس و تبادل اسرا صورت گرفت؛ طرحی که پس از نشست اخیر پاریس به جنبش حماس تحویل داده شد.
وی افزود: از زمانی که جنبش حماس طرح پیشنهادی در نشست پاریس را دریافت کرد، رایزنیهای گستردهای در این زمینه در سطح رهبری سیاسی و نظامی جنبش انجام شد.
این مقام حماس در خصوص آنچه درباره اختلافنظر میان رهبران سیاسی و نظامی حماس و یا میان حماس و سایر شرکای مقاومت شایعه شده است، تاکید کردند که این موضوع صحت ندارد و طرفهای صهیونیست پشت این شایعات هستند.
وی تاکید کرد که توافق کامل، چه میان سطوح سیاسی و نظامی حماس و چه میان حماس و دیگر گروههای مقاومت وجود دارد و میدان نبرد شاهد هماهنگی کامل میان تمامی جناحهای مسلح این گروههاست و رهبران گروههای مقاومت اعتماد کامل به مدیریت صحنه توسط حماس با میانجیها دارند.
این مقام حماس همچنین خاطرنشان کرد: رایزنیهایی که در حال حاضر در حال انجام است، عمدتا در مورد بخش مربوط به تضمینهای مربوط به تلاشهایی است که در نهایت به آتشبس کامل منجر میشود.
این اظهارات پس از آن بیان شد که شبکه خبری «انبیسینیوز» آمریکا روز دوشنبه ۹ بهمن گزارش داد، مذاکرهکنندگان رژیم صهیونیستی، آمریکا، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای تبادل جدید اسرا به توافق رسیدهاند. پس از این خبر، اسماعیل هنیه اعلام کرد طرح پیشنهادی نشست پاریس را تحویل گرفته و آن را بررسی خواهد کرد.
بر اساس توافق، اسرای آمریکایی و صهیونیستی باقیمانده به صورت مرحلهای آزاد میشوند که از زنان و کودکان شروع میشود. این توافق شامل توقف تدریجی درگیریها، ارسال کمکها به غزه و آزادی اسرای فلسطینی است.
پیش از این رسانههای صهیونیستی به نقل از یک مقام بلندپایه این رژیم گزارش دادند، نشست پاریس میان رژیم صهیونیستی، آمریکا، مصر و قطر درباره مذاکرات تبادل اسرا با جنبش حماس روز یکشنبه هشتم بهمن به پایان رسید و پیشرفتهایی در مذاکرات حاصل شد.
بمباران هولناک غزه با ۶۶ هزار تن بمب
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه، از انداخته شدن ۶۶ هزار تُن بمب و مواد منفجره توسط صهیونیستها روی این منطقه تحتمحاصره و بر جای ماندن حجم گسترده ویرانی در خانهها و اماکن مذهبی و باستانی آن خبر داد.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه در بیانیهای در این باره اعلام کرد، از هفتم اکتبر تاکنون ۳۶۰ هزار واحد مسکونی در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی تخریب شدهاند.
طبق نوشته روزنامه القدس العربی، در این بیانیه آمده است: طی این مدت، ۶۶ هزار تن مواد منفجره روی غزه انداخته شده و این حملات منجر به تخریب ۲۰۰ مکان باستانی و میراث فرهنگی، ۳۹۵ مدرسه و دانشگاه، ۴۴۷ مسجد و ۳ کلیسا شد.
این نهاد اعلام کرد: رژیم صهیونیستی در این مدت، ۲ هزار و ۳۲۵ جنایت در غزه مرتکب شده که به شهادت ۲۷ هزار و ۲۳۸ فلسطینی از جمله ۱۲ هزار کودک، هشت هزار و ۱۹۰ زن، ۳۳۹ تن از کادر پزشکی و درمان، ۴۶ نفر در تیم های دفاع مدنی و ۱۲۲ خبرنگار منجر شده است.
این دفتر در ادامه با بیان ناپدید شدن هفت هزار فلسطینی، از مجروح شدن ۶۶ هزار و ۴۵۲ فلسطینی طی حملات رژیم صهیونیستی خبر داد.
طبق این بیانیه، حملات رژیم صهیونیستی همچنین منجر به تخریب و تعطیلی ۳۰ بیمارستان، ۵۳ مرکز بهداشت شده است. اشغالگران همچنین ۱۲۲ آمبولانس را هدف قرار دادهاند.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه، همچنین از در خطر بودن جان ۱۰ هزار بیمار سرطانی به دلیل هدف قرار گرفته شدن بخش درمان و بهداشت در این باریکه خبر داد. این نهاد همچنین نسبت به در خطر بودن جان ۶۰ هزار زن باردار به دلیل نبود خدمات درمانی و بهداشتی در نوار غزه هشدار داد.
در ادامه این بیانیه آمده است: رژیم اشغالگر بیش از هشت هزار مزار را در نوار غزه نبش قبر کرده است.
دفتر اطلاع رسانی دولت غزه در ادامه اعلام کرد که بیش از ۸۰۰ هزار فلسطینی در قحطی کامل به سر میبرند.
افسران صهیونیست: هجمه علیه «آنروا» متوقف شود
تعدادی از افسران ارشد صهیونیست خواستار توقف هجمهها علیه آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی(آنروا) شدند.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که تعدادی از افسران ارشد این رژیم به رئیس ستاد ارتش اسراییل توصیه کردند که حداقل در وقت کنونی هجمه علیه آژانس آنروا متوقف شود.
این افسران تاکید کردند اطلاعاتی که رژیم صهیونیستی مدعی شده درباره آنروا درز پیدا کرده، تناقض دارد.
این شبکه اضافه کرد: افسران ارتش ترس این را دارند که هجمه علیه آژانس آنروا قبل از یافتن جایگزین مناسب برای آن، نتایج منفی را در غزه به همراه داشته باشد.
به تازگی رژیم صهیونیستی شماری از کارکنان آنروا را به مداخله در عملیات «طوفان الاقصی» متهم کرده است.
هفته پیش یک مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد که تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.
تاکنون شماری از کشورهای اروپایی به تبعیت از آمریکا، کمکهای خود به آنروا را به عنوان یکی از آژانسهای مهم و حیاتی در کمک رسانی به مردم غزه قطع یا به حالت تعلیق درآورده اند.
با این حال آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار ادامه حمایت و کمک کشورهای جهان از این آژانس شده است.
این در حالی است که «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در گفتوگوی تلفنی با گوترش اعلام کرد که کمکهای مالی این اتحادیه به آنروا مسدود نشده است.
وی در این تماس تلفنی نقش آنروا را در شرایط کنونی غزه حیاتی توصیف کرد و گفت: دو میلیون نفر در این منطقه به شدت به کمکهای این نهاد و دیگر آژانس های سازمان ملل نیاز دارند.
بورل عنوان کرد که تعهدات مالی این اتحادیه به آنروا تاکنون اجرا شده و مسدود نشده است.
وزیر دفاع عربستان خواستار توقف فوری جنگ غزه شد
«خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان، خواستار توقف فوری جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه شد.
به گزارش عربی ۲۱، وزیر دفاع عربستان در سخنانی در نشست ائتلاف نظامی اسلامی مبارزه با تروریسم در ریاض اعلام کرد: تدام حملات رژیم اسرائیل به ملت فلسطین موضع واحد و یکپارچه ای را از سوی اعضای ائتلاف طلب می کند تا اقدامات این رژیم در نوار غزه و کرانه باختری را محکوم کنند.
وزیر دفاع عربستان با اشاره به تدوام حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بر ضرورت توقف فوری این جنگ تاکید کرد.
پیش از این نیز «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان سعودی و «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در خصوص تداوم جنگ غزه از سوی رژیم صهیونیستی و ضرورت توقف آن تلفنی با یکدیگر گفت وگو کردند. دو طرف همچنین درباره مسائل منطقهای و بین المللی و روابط مشترک بحث و رایزنی کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.