بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و سی و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
منابع رژیم صهیونیستی جمعه شب از حمله موشکی شدید به کریات شمونا در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
در پی این حمله، آژیر خطر در بخشهایی از شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمده است.
کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه بر اینکه صلح و امنیت در خاورمیانه بدون راهکار دو کشوری میسر نخواهد بود، بر ایجاد کشور فلسطین تاکید کرد.
کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به وقت محلی در کنفرانس امنیتی مونیخ در سخنانی چند اولویت آمریکا برای پایان جنگ در غزه را تکرار کرد و افزود: برای رسیدن به مرحله بعد از جنگ، گروگان ها باید آزاد شوند. ما باید اهمیت اصولی را درک کنیم که باید در فردای آن روز اعمال شود و این اصول شامل عدم اشغال مجدد غزه، عدم تغییر در قلمرو جغرافیایی آن، عدم بازگشت تروریسم توسط حماس است.
معاون بایدن افزود که تشکیلات خودگردان فلسطین باید پس از پایان جنگ، حکومت غزه را در دست بگیرد و راهکار دو کشوری باید اجرا شود.
این درحالی است که اسرائیل اغلب و بطور علنی با این دو موضع آمریکا مخالفت کرده است.
هریس گفت: «به نظر من صلح و امنیت برای آن منطقه، برای مردم اسرائیل یا فلسطین و مردم غزه بدون راهکار دو کشوری وجود نخواهد داشت.»
رسانههای رژیم صهیونیستی جمعه شب گزارش دادند که درگیری و اختلاف میان شورای جنگ و اعضای آن بالا گرفته است و دو تن از اعضای اصلی آن نتانیاهو را تهدید کردند.
سازمان پخش رژیم صهیونیستی در این باره اذعان کرد: بنی گانتس و آیزنکوت ، نتانیاهو را تهدید کردند که شورای جنگ را منحل می کنند.
براساس گزارش این رسانه، اختلاف میان پلیس از یک سو و ارتش و نیروهای امنیتی داخلی (شاباک) از سوی دیگر درباره تعیین شمار نمازگزاران در مسجد الاقصی در رمضان شدت گرفته است.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی شب گذشته نیز گزارش داد که تنش در کابینه جنگ به اوج خود رسیده است و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و گانتس عضو کابینه جنگ به ندرت با یکدیگر صحبت میکنند.
این رسانه صهیونیستی افزوده است: نتانیاهو در مورد ارتباط گانتس با مقامات آمریکایی مشکوک است.
پیش تر رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم، طرح پیشنهادی موساد و شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) برای توافق با حماس را رد کرده است.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان روز جمعه خواستار توقف درگیری ها در غزه شد و تاکید کرد که وضعیت در رفح به طور فزاینده ای نگران کننده است.
به گزارش خبرگزاری "آناتولی", بائربوک در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در گفتگو با خبرنگاران گفت: در حالی که آلمان از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس حمایت می کند، از تل آویو انتظار دارد که قوانین بین المللی را رعایت کند.
وزیر خارجه آلمان ادعا کرد: "حق دفاع از خود به وضوح به معنای مبارزه با نیروهای تروریستی و تضمین حفاظت از مردم غیرنظامی است. ما به مناطق امن برای بیش از یک میلیون نفر که در رفح پناه گرفته اند، نیاز داریم."
بائربوک تاکید کرد: ما نه تنها به مسیرهای فرار امن، بلکه به مکان های امن در درازمدت با زیرساخت های لازم نیاز داریم. اگر در مکانی امکانات برای تغذیه, آب آشامیدنی و مراقبت پزشکی وجود نداشته باشد, آن مکان امن نیست. بالاتر از همه، یک توقف بشردوستانه در درگیری ها مورد نیاز است.
یکی دیگر از رزمندگان حزبالله لبنان در جریان نبرد با اشغالگران صهیونیست به شهادت رسید.
به گزارش المیادین، حزبالله لبنان در بیانیهای از شهادت یکی از رزمندگان خود به نام خالد محمد التامر در جریان نبرد با نیروهای اشغالگر صهیونیستی خبر داد.
رژیم صهیونیستی به تازگی نیز مناطقی در جنوب لبنان را هدف قرار داد.
شبکه المیادین بامداد پنجشنبه گزارش داد که شمار شهدای حمله جنگنده های رژیم صهیونیستی به النبطیه در جنوب لبنان به ۱۱ تن افزایش یافت.
یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، شامگاه پنجشنبه گفت که این جنبش با تمام گروههای فلسطینی که در حال گفتوگو در مورد وضعیت نوار غزه هستند، در تماس است.
محمد نزال، از اعضای دفتر سیاسی حماس گفت که جنبش با تمام نیروهای فلسطینی که در حال گفتوگو در مورد وضعیت نوار غزه هستند، در تماس است و فاش کرد که طی روزهای گذشته ارتباطی بین اسماعیل هنیه، رئیس جنبش حماس و محمد دحلان، رهبر برکنار شده جنبش فتح برقرار شدهاست.
نزال در مصاحبه با شبکه العربی با اشاره به اینکه جنبش قصد ندارد جزئیات این نشست را فاش کند، خواستار برگزاری انتخابات سراسری فلسطین پس از توقف جنگ اشغالگران در نوار غزه شد و در عین حال تاکید کرد که جنبش حماس موافق گسست سیاسی نیست.
این عضو حماس با بیان اینکه جنبش درهای گفتوگوی مستقیم با هیچ طرفی به جز رژیم اشغالگر رژیم صهیونیستی را نمیبندد، تاکید کرد: اشغالگران میخواهند زندانیان خود را بدون اجرای هیچ یک از خواستههای جنبش حماس برگردانند.
منابع ویژه آگاه از این دیدار در آن زمان به العربی الجدید گفتند که مذاکراتی که در قاهره با هیئتهای مقاومت فلسطین در جریان است درباره پروژهای است که شامل احیای کمیتهای از گروههای فلسطینی به عنوان گامی در بازسازی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) و حذف محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از صحنه سیاسی و تشکیل یک دولت تکنوکرات تا زمانی است که شرایط اجازه برگزاری انتخاباتی را بدهد که اداره امور به یک قدرت منتخب محول شود.
یک منبع تاکید کرد که «آینده غزه به هیچ طرف خارجی بستگی ندارد و این یک موضوع کاملاً فلسطینی است که توسط مردم فلسطین تعیین میشود».
وی تاکید کرد که جنبش حماس «به مشارکت در مسؤولیت پذیری چه در صلح و چه در جنگ معتقد است».
دحلان در مصاحبهای با نیویورک تایمز چهارشنبه گذشته، در مورد طرحهای «محرمانه» مورد بحث رهبران عرب در مورد غزه پس از جنگ صحبت کرد که بر اساس آن یک رهبر جدید و مستقل فلسطینی مسؤولیت نوار غزه و بخشهایی از کرانه باختری را بر عهده بگیرد و قادر به بازسازی نوار عزه باشد.
وی اظهار کرد: «نه عباس و نه حماس، افراد جدیدی بر تشکیلات خودگردان فلسطین مسلط خواهند شد.»
این روزنامه به نقل از مقامات فلسطینی نوشت که مقامات ۶ دولت عربی هفته گذشته در عربستان سعودی برای گفتوگو درباره آینده غزه و لزوم آتشبس دیدار کردند.
وزارت بهداشت غزه امروز-جمعه- اعلام کرد که تعداد قربانیان تجاوزات رژیم صهیونیستی به ۲۸ هزار و ۷۷۵ شهید و مجروحان به ۶۸ هزار و۵۵۲ نفر رسیدهاست.
این وزارتخانه افزود: اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ کشتار انجام دادهاند که ۱۱۲ شهید و ۱۵۷ مجروح برجای گذاشتهاست.
وزارت بهداشت همچنین تاکید کرد که نیروهای اشغالگر زنان و کودکان را مجبور میکنند از ساختمان بیمارستان قدیمی ناصر به ساختمان زایشگاه منتقل شوند.
الجزایر پیشنویس قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه نموده که در آن خواستار آتشبس فوری با انگیزههای بشردوستانه شدهاست.
الجزایر در این نسخه اصلاح شده خواستار پایبندی تمامی طرفها به حمایت از غیرنظامیان شدهاست.
براساس گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این قطعنامه پیشنهادی با اخراج ساکنان غیرنظامی فلسطینی مخالفت نموده و خواستار توقف تمام تجاوزات و اقدامات خصمانه علیه غیرنظامیان شدهاست. همچنین الجزایر یکبار دیگر بر لزوم پایبندی شورای امنیت به راهکار 2 دولتی و اهمیت اتحاد نوار غزه و کرانه باختری تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد.
در بخش دیگری از این قطعنامه مساله آزادی فوری و بدون شرط تمام اسیران و تضمین دسترسی به کمکهای انسانی مورد تاکید قرار گرفتهاست.
منابع دیپلماتیک الجزایر تاکید کردند احتمالاً این قطعنامه پیشنهادی هفته آینده به رای گذاشته خواهد شد و موضع آمریکا در برابر آن تغییری نخواهد کرد چرا که این کشور همچنان اعتقاد دارد تصویب چنین قطعنامهای در شورای امنیت بر مذاکرات دستیابی به توافق برای آزادی اسرا تاثیر منفی خواهد داشت.
بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) اعلام کرد که ارتش قادر به تضعیف کامل جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نخواهد بود و این هدف در آینده قابل پیش بینی واقع بینانه به نظر نمیرسد.
شبکه ۱۲ عبری گزارش داد اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی که با نام اختصاری AMAN شناخته میشود، اخیرا سندی را در اختیار رهبران اسرائیلی قرار داد که در آن هشدار داده شده حتی اگر اشغالگران، حماس را در غزه به طور نظامی شکست دهند، این جنبش همچنان یک «گروه چریکی» باقی خواهد ماند که به عنوان یک نهاد اداری جایگزین آن خواهد شد.
در سندی که کانال ۱۲ عبری فاش کرد، با اشاره به حمله زمینی اشغالگران و ادعای شهادت مبارزان گردانهای القسام آمدهاست: «حمایت واقعی مردمی از حماس در غزه وجود دارد.»
ایلانا دایان، روزنامهنگار تحقیقی در این کانال میگوید این سند همچنین هشدار میدهد که غزه به سمت یک «بحران عمیق» پیش میرود.
بر اساس این سند، مقامات ارشد در بخش اطلاعات تایید میکنند که با توجه به فقدان جایگزین یا اقدام فعلی به منظور ایجاد جایگزینی برای حماس، غزه به منطقهای تبدیل خواهد شد که از بحرانی عمیق رنج میبرد.
این سند به مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی و همچنین به مقامات ارتش و شین بت ارائه شد.
دولت اشغالگر در آغاز تجاوز به نوار غزه اعلام کرد که از بین بردن حماس یکی از اهداف اصلی جنگ است، اما مقامات آمریکایی و صهیونیست در توانایی این رژیم در رویای نابودی حماس تردید داشتند.
پیشتر نیویورک تایمز گزارش داده بود که مقامات اطلاعاتی آمریکا به کنگره اطلاع دادهاند که تلآویو تواناییهای رزمی حماس را تضعیف کرده، اما به حذف این جنبش نزدیک نشدهاست.
نوامبر گذشته همچنین روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که جامعه اطلاعاتی آمریکا در توانایی اسرائیل جهت دستیابی به هدف نظامی اعلام شده خود برای از بین بردن جنبش حماس تردید دارند.
رسانه های صهیونیستی از به هلاکت رسیدن ۲ صهیونیست و زخمی شدن پنج نفر دیگر از آنها بر اثر عملیات شهادتطلبانه یک جوان ساکن قدس علیه شهرکنشینان در داخل سرزمینهای اشغالی فلسطین خبر دادند.
شبکه «i۲۴» رژیم صهیونیستی به نقل از مقام های این رژیم اضافه کرد که در حمله تیراندازی امروز (جمعه) در یک ایستگاه اتوبوس در شهرک عسقله واقع در سرزمین های اشغالی، ۲ شهرک نشین صهیونیست کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند که حال سه نفر از آنها وخیم است.
بر اساس گزارش رسانه های رژیم صهونیستی، مجری این عملیات مسلحانه به وسیله خودرویی با پلاک اسرائیلی وارد محل شده است.
پیشتر منابع پزشکی در بیمارستان «کپلان آسوتا» گفته بودند که در پی این حادثه ۶ مجروح که حال سه نفر از آنها وخیم است به این بیمارستان وارد شده اند.
رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که بازرس کل پلیس این رژیم به محل تیراندازی در کریات ملاخی حاضر شده است.
سخنگوی پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این ظن وجود دارد که فرد دیگری به عامل این عملیات کمک کرده است و تحقیقات برای بررسی این موضوع ادامه دارد.
در همین حال خبرگزاری القدس العربی به نقل از منابع صهیونیستی گزارش داد که در این عملیات مسلحانه که در ایستگاه اتوبوس در شهرک کریات ملاخی انجام شد، سه شهرک نشین صهیونیست به هلاکت رسیدند.
شبکه «المملکه» با اشاره به حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به بیمارستان ناصر در خان یونس، از شهادت چهار بیمار فلسطینی این بیمارستان به دلیل نبود تجهیزات تنفسی و قطع جریان اکسیژن خبر داد.
شبکه المملکه اردن به نقل از وزارت بهداشت غزه اضافه کرد که از صبح امروز تاکنون چهار بیمار در مجتمع بیمارستانی ناصر در جنوب نوار غزه به دلیل قطع جریان اکسیژن در این بیمارستان و نبود تجهیزات تنفسی جان خود را از دست دادند.
این شبکه اردنی افزود که نوزدان در بخش مراقبت های ویژه این بیمارستان که بخش های زیادی از آن توسط نظامیان صهیونیست ویران شده است، در نتیجه محاصره نظامیان صهیونیست، در خطر مرگ قرار دارند.
وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی درباره تحولات منطقهای و بینالمللی از جمله اتفاقات اخیر شهر رفح در نوار غزه با یکدیگر گفتوگو کردند.
رسانههای عربستان سعودی از گفت و گوی تلفنی «فیصل بن فرحان بن عبدالله » وزیر امور خارجه این کشور و «حسین امیرعبدالهیان» وزیر امور خارجه ایران خبر دادند.
بر اساس این گزارش، در این تماس تلفنی روابط دوجانبه بین تهران و ریاض مورد بررسی قرار گرفت و تحولات منطقهای و بین المللی از جمله تحولات اخیر شهر رفح، وضعیت انسانی در نوار غزه و تلاشهای انجام شده در این زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
اعلام جزئیات توافق تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس
رسانههای عبری به نقل از منابع آگاه گزارش دادند قرارداد تبادل اسرا «تا رمضان کامل میشود» و تلآویو از هفتههای آینده برای اجرای برنامههای خود استفاده خواهد کرد.
رسانههای عبری امروز- جمعه- به نقل از «منابع آگاه» نوشتند که معامله تبادل اسیران «تا رمضان به پایان خواهد رسید».
این منابع به روزنامه عبری هاآرتص گفتند رژیم صهیونیستی از هفتههای آینده برای اجرای برنامههای خود قبل از ماه رمضان استفاده خواهد کرد.
این روزنامه افزود ارتباطات هنوز ادامه دارند، اما هنوز خیلی زود است که تخمین زده شود که آیا ۲ طرف معامله را اجرایی میکنند یا آن را در لحظه واقعی منفجر میکنند.
به گفته این منابع، «مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی پیشبینی این که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم در لحظه واقعی چگونه عمل میکند و آیا او توافق را برای ملاحظات امنیتی، سیاسی یا شخصی وقتی زمان آن فرا میرسد، از بین میبرد یا نه، برایشان مشکل است.
منابع مقاومت فلسطین ۲ روز پیش جزئیاتی را در خصوص پاسخ صهیونیستها به پیشنهادات جنبش حماس فاش کردند، پیشنهاداتی که این جنبش در خصوص آتشبس در نوار غزه و روند تبادل اسرا مطرح کرده بود.
گفت وگوی تلفنی نتانیاهو و بایدن درباره تحولات غزه
منابع خبری بامداد جمعه از گفت وگوی تلفنی بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و جو بایدن رئیس آمریکا درباره تحولات غزه خبر دادند.
رسانه آمریکایی آکسیوس به نقل از دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی گزارش داد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو تلفنی گفت وگو کرده است.
در این گفت وگو موضوعاتی مانند مبادله اسرا، کمکهای بشردوستانه به غزه و عملیات احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی در رفح بررسی شده است.
بر اساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در جلسه کابینه جنگ شرکت داشت به دنبال تماس تلفنی بایدن، جلسه را ترک کرد. این گفت وگو حدود ۴۰ دقیقه طول کشیده است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از کاخ سفید اعلام کرد که بایدن در این تماس تلفنی ضمن بررسی وضعیت رفح با نتانیاهو، بر پایبندی خود بر ادامه تلاش جهت آزادی تمامی اسرا در غزه در اسرع وقت تاکید کرد.
جزئیات بیشتری از این گفت وگوی تلفنی گزارش نشده است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت: شرایط غزه همانند جهنم است
تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت بار دیگر خواستار برقراری آتشبس دائمی میان رژیم صهیونیستی و حماس شد و تصریح کرد: شرایط غزه همانند جهنم است.
به گزارش سیانان، گبریسوس با ابراز نگرانی شدید از تبعات ویرانگر وضعیت بهداشتی کنونی فلسطینیان آواره در غزه تاکید کرد: وخامت وضعیت بهداشتی در این منطقه در وصف نمیگنجد و قدرت کلام از بیان آن عاجز است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: من نگرانی شدید خود را در مورد حمله احتمالی تمام عیار ارتش (رژیم) اسرائیل به رفح که باعث رنج غیرقابل تصور خواهد شد، تکرار میکنم.
وی افزود: من همچنین درخواست خود را از همه طرفها برای تلاش در جهت برقراری آتشبس تکرار میکنم.
شلیک 2 موشک به مواضع نیروهای اسرائیل در جنوب لبنان
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.