به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، علیرضا پناهیان شامگاه دوشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۲ در یک برنامه تلویزیونی درباره انتخابات ۱۱ اسفند اظهار کرد: کسانی که در انتخابات مشارکت میکنند روحیه مستقل دارند. این اشخاص در صف اول هستند و برای تصمیمگیری به دیگران نگاه نمیکنند. آنهایی که رای میدهند همیشه جور کسانی که رای نمیدهند را میکشند.
وی با بیان اینکه برخی افراد هم جزو مرددین هستند، یادآور شد: این اشخاص میخواهند همه چیز ۲۰ باشد. مرددین سختگیری زیادی دارند و تا برآوردی که کردهاند کم میشود، با دیدن کوچکترین ضعفی قهر میکنند. در حالی که کمالگرایی در انتخابات لطمه میزند.
پناهیان در ادامه خاطرنشان کرد: گروه دیگر با عنوان شخصیتهای قربانی شناخته میشوند. این افراد وقتی میبینند در جایی حقی از آنها ضایع شده در همانجا متوقف میشوند در حالی که خیلی مواقع باید گذشت داشت. چنین افرادی با آوردن چند مثال از خودشان که ضربه خوردهاند در کل میگویند که نمیخواهیم در انتخابات شرکت کنیم.
وی با اشاره به نقش ائمه جمعه در مشارکت تصریح کرد: وقتی ائمه جمعه در طول سال صحبتی درباره انتخابات و مشارکت نمیکنند اما زمان انتخابات میگویند به عنوان تکلیف بیایید رای بدهید این موضوع در ذوق مردم میخورد.
پناهیان همچنین تاکید کرد: یکی از دلایل کاهش مشارکت این است که از منظر دین، انتخابات را بررسی نکردهایم. در طول این سالها هجمه وحشیانهای شده که نگویید مشارکت در انتخابات یک تکلیف شرعی است و همه فقط میگویند حق مردم است. چون تلقی از شرع و تبلیغات دینی ما غلط است در حالی که اتفاقا تکالیف دینی درباره حقهای مهم هستند. شرع به قدرت تشخیص تک تک مردم بها میدهد یعنی رای تک تک مردم از پایینترین فرد تا بالاترین، از نظر شرع مهم است.