واکنش آمریکا به پرتاب ماهواره و انتخابات در ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری با مطرح کردن ادعاهایی علیه همکاری‌های دفاعی روسیه و ایران به سوالی درباره پرتاب ماهواره ایرانی «پارس۱» از طریق پرتابگر روسی پاسخ داد.
کد خبر: ۱۲۲۴۶۳۴
|
۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۲ 01 March 2024
|
3201 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پرتاب ماهواره ایرانی «پارس ۱» از طریق پرتاب‌گر روسی «سایوز» را نشانگر تعمیق شراکت نظامی میان ایران و روسیه تلقی کرد.

میلر در بخشی از نشستی خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که ارزیابی وزارت امور خارجه آمریکا درباره پرتاب ماهواره ایرانی توسط روسیه به مدار زمین چیست، با اشاره به شراکت نظامی ایران و روسیه مدعی شد: همان طور که پیشتر، چند بار به طور علنی هشدار داده‌ایم، این شراکت برای اوکراین، همسایگان ایران و جامعه بین‌المللی خطرناک است.

ادعای میلر درباره تاثیر شراکت نظامی ایران و روسیه بر کشورهای دیگر، از جمله اوکراین که پیشتر نیز از سوی دیگر مقامات دولت آمریکا مطرح شده، در حالی است که مقامات ایرانی تاکید کرده‌اند جنگ را راهکار حل‌وفصل مناقشات در هیچ کجای جهان نمی‌دانند و از این رو، در جنگ اوکراین نیز برخلاف غرب که آشکارا با کمک‌های مالی و نظامی به اوکراین به مداخله در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین حمایت نمی‌کند و راهکار سیاسی را مسیر مسالمت‌آمیز حل‌وفصل این مناقشه می‌داند. ایران همچنین تاکید کرده است همکاری‌های نظامی‌اش با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دو کشور است و ارتباطی با جنگ اوکراین ندارد.

ماهواره پارس یک، ماهواره سنجش از دور ساخت پژوهشگاه فضایی ایران است که دارای ۳ محموله تصویر برداری است که یکی از آنها با دقت ۱۵ متر برای اپتیک طیفی، و دیگری ۱۵۰ متر برای تصویربرداری حرارتی و دقت ۱ ۳۰۰ متر برای تصویربرداری مادون قرمز موج کوتاه است.

این ماهواره مجهز به محموله های مخابراتی است، همچنین به ایستگاه هایی نیاز است تا فرامینی از سطح زمین برای ماهواره ارسال می شوند. از این رو محموله دارای باند های S، x و UH است.

برای ردیابی پارس ۱ علاوه بر جی پی اس فناوری های دیگری را نیز استفاده شده و روی این ماهواره ۹۳ تست محیطی و EMC اجرایی شده است.

پارس یک بعد از پرتاب در مدار ۵۰۰ کیلومتری و مدار زمین آهنگ قرار می‌گیرد و در یک ساعت و نیم از آسمان ایران عبور می کند.

میلر در ادامه اظهاراتش گفت: ما توان خود برای اقدام در پاسخ به شراکت نظامی میان روسیه و ایران را در هماهنگی نزدیک با شرکا و متحدانمان نشان داده‌ایم و اگر ایران پا فراتر بگذارد و موشک‌های بالستیک به روسیه بفروشد، به شما اطمینان می‌دهم که پاسخ جامعه بین‌المللی سریع و شدید خواهد بود.

ادعای غرب درباره فروش موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین در حالی مطرح می‌شود که «کایرلو بودانوف» رییس اداره اطلاعات نظامی اوکراین ادعاهای غرب درباره انتقال موشک‌های دوربرد از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرده و تاکید کرد که این اطلاعات واقعیت ندارند.
خبرگزاری رویترز پیشتر با نقل قول از ۶ منبع مطلع مدعی شده بود ایران حدود ۴۰۰ موشک بالستیک به روسیه فرستاده است‌ و تحویل آن‌ها، احتمالا، در ژانویه ۲۰۲۴ و در پی مذاکران میان تهران و مسکو انجام شد.
بودانوف اما می‌گوید «آن‌ها(موشک‌های ایرانی) آنجا نیستند. هیچ یک از این‌ها با واقعیت مطابقت ندارد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با اشاره به برگزاری انتخابات در ایران در اظهاراتی مداخله‌جویانه انتخابات ایران را فاقد شفافیت خواند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۱
آمریکا به زبان خودش دیگه ابر قدرت نیست و خودش رو پشت جامعه بین الملل مخفی کرده.!!!


اگر ایران پا فراتر بگذارد و موشک‌های بالستیک به روسیه بفروشد، به شما اطمینان می‌دهم که پاسخ جامعه بین‌المللی سریع و شدید خواهد بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۱
این جامعه بین المللی ادعایی فقط شامل خود آمریکا و جماعت صهیونیست هاست. قطعنامه آتش بس را تمام کشورهای دنیا رای دادند در شورای امنیت هم از 15 عضو 13 عضو رای دادن و فقط انگلیس رای ممتنع داد. یعنی همون انگلیس هم دو دو تا چهارتا می کنه ببینه کی آمریکا زمین می خوره راهش را جدا می کنه و بقیه اروپایی ها هم فعلا از ترس باهاش همکاری می کنند. آمریکا با قرار دادن خودش در مقابل چین و روسیه و ایران خودش را وارد نبردی کرد که از قبل شکستش مشخص بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۱
تو نگران همسایه های ما نباش
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟