به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، منوچهر متکی میگوید: ۹۰ نفر از نامزدهایی که مورد حمایت شورای وحدت در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بودند در دور اول توانستند به مجلس راه پیدا کنند و ۶۰ نفر از این ۹۰ نفر نامزدهای اختصاصی شورای وحدت هستند.
توصیهای به همکاران خود در مجلس دوازدهم میکند و خطاب به آنها میگوید: نمایندگان مجلس دوازدهم باید بداند در چه مقطع زمانی این مسئولیت را بر عهده گرفتهاند و در چنین موقعیتی، اولین و مهمترین و اصلیترین اولویت مجلس دوازدهم براساس همفکری، رایزنی و تصمیم درست جمعی پرداختن به مسائل کشور است، از این رو ما به عنوان شورای وحدت هیچ مجالی را صرف مباحث پراکنده که ارتباطی به کار اصلی مجلس ندارد، نخواهیم کرد و امیدوار هستیم که رأی دهندگان را از این جهت راضی نگه داریم.
این مطالب از سوی«منوچهر متکی» دبیر و سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان که در انتخابات ۱۱ اسفند سرلیست «وحدتیها» بود و توانست رأی تهرانیها را در همان مرحله اول کسب کند بیان شد، او که سابقه حضور در مجلس هفتم را دارد، پس از به روی کارآمدن دولت نهم به کابینه دعوت شد و سکانداری دستگاه دیپلماسی را برعهده گرفت و بعد از خروج از دولت دهم باز کنشهای انتخاباتی خود را از سر گرفت و هنگامی که تعدادی از احزاب و شخصیتهای سیاسی در سال ۹۹ با محوریت جامعه روحانیت مبارز دور هم جمع شدند و مجموعه سیاسی جدیدی به نام شورای وحدت را تشکیل دادند به این جمع پیوست و از آن مقطع تاکنون از بازیگران اصلی شورای وحدت محسوب میشود.
با توجه به حضورش در مجلس دوازدهم به سراغش رفتیم و از او درباره مهمترین برنامههایی که باید از سوی ساکنان جدید بهارستان دنبال شود سوال کردیم.
متن کامل گفتگوی ایرنا با «منوچهر متکی» بدین شرح است:
ایرنا: برای تحقق شعار شورای وحدت مبنی بر «تعهد برای زندگی بهتر مردم» چه اقداماتی را در مجلس دوازدهم در دستور کار دارید؟
متکی: شورای وحدت ملت ایران علیرغم تلاشها و نیات بدخواهان و دشمنان برای عدم حضور در انتخابات، پای آرمانهای امام راحل و میراث او که حق انتخاب ملت ایستادند و در این برهه از تاریخ نیز سرافراز، حماسه دیگری را رغم زدند، لذا از ملت ایران صمیمانه قدردانی میکنیم. شورای وحدت به وعده خود قبل از انتخابات مبنی بر «تعهد برای زندگی بهتر مردم» پایبند است.
براساس میثاقی که با نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت بستیم سه وظیفه مهم در مجلس یعنی بررسی طرحها و لوایح، رای اعتماد به وزرا و سایر انتخاباتهایی که در مجلس وجود دارد و همچنین نظارت جدی بر عملکرد مسئولین و امور کشورداری را براساس خرد جمعی و مشاوره تبادل نظر و استفاده از نظرات صاحبنظران مورد تصمیمسازی قرار خواهیم داد.
ایرنا: چندنفر از نامزد های مشترک و اختصاصی شورای وحدت در دور اول به مجلس راه یافتند؟
متکی: خدا را شاکریم و خوشحالیم که به اطلاع همگان برسانیم ۹۰ نفر از نامزدهایی که مورد حمایت شورای وحدت در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بودند در دور اول توانستند به مجلس راه پیدا کنند. و ۶۰ نفر از این ۹۰ نفر نامزدهای اختصاصی شورای وحدت هستند. اولین گام ما در مجلس جدید همانگونه که قبلاً هم گفتیم تشکیل فراکسیون وحدت در مجلس خواهد بود. ما در این فراکسیون با اولویتبندی مسائل کشور، مشکلات و مطالبات مردم چگونگی کمک به حل این مشکلات را در دستور کار فراکسیون قرار خواهیم داد. ما براساس نظام مسائل موضوعات کلان کشورداری را در دستور کار قرار میدهیم و براساس خردجمعی و رسیدن به اجماع ملی در این مسائل سعی میکنیم امر کشورداری را تسهیل کنیم.
یکی از مشکلات این است که ما در موضوعاتی مهم از کشورداری، اجماع ملی لازم را نداریم. ما در حوزه سیاست خارجی، سیاست داخلی، مسائل داخلی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی در سرفصلهای کلانی که در این مباحث در کشورداری داریم و بر اساس مبانی اسلام و آموزههای امام(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری و خرد جمعی بحث و تبادل نظر نیازمند اجماع هستیم. و اگر به اجماع نظر برسیم آن وقت دولتها در موضوعات واحد در دورههای مختلف متفاوت عمل نمیکنند و یا برخی از موضوعات از آشفتگی در فضای بیتصمیمی خارج میشوند. مقام مقام معظم رهبری چند بار باید بر یک موضوع تاکید کنند.
ایرنا: شما در مجلس برای حل مشکلات اقتصادی چه راهکاری را پیگیر خواهید کرد؟
متکی: ۴۵ سال است که در حوزه اقتصاد بر خلاف نُرم دنیا و برخلاف مبانی اعتقادیمان متاسفانه نسبت معقول ۲۰ درصد در اختیار دولت و ۸۰ درصد در اختیار مردم و بخش خصوصی را وارانه کردهایم و ۴۵ سال است که این نسبت تغییر نکرده است علیرغم اینکه مسئولین بیان میکنند که دولت کارخانهدار خوبی نیست این همه کارخانهها در دست دولت چه میکنند؟ دولت، کشاورز و تاجر خوبی نیست و متاسفانه به این موارد توجه نشده است.
ما سازمان عریض و طویلی به نام خصوصیسازی داریم که ۴۰ سال است میگوید من خصوصیسازی میکنم اما نسبت بین دولت و مردم در حوزه اقتصاد در ۴۰ سال گذشته همان ۸۰ - ۲۰ است، اراده جدی برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص وجود ندارد. حضرت امام در دیداری که هیات دولت در اوایل انقلاب با ایشان داشتند زمانی که از ایشان خواستند آنها را نصیحت کند امام(ره) فرمودند «هر کاری که مردم میتوانند انجام دهند شما انجام ندهید.» این تقریبا چکیده آخرین نگاهی است که در حوزه اقتصاد و مسائل اقتصادی در کشورداری بیان میشود که متاسفانه بر زمین مانده است.
شورای وحدت مصمم است که هم در نگاه تشکیلاتی خود و هم در فراکسیون وحدت در مجلس براساس نظام مسائل این مباحث را در دستور کار قرار بدهد و براساس تصمیماتی که به او میرسد به صورت جمعی آن را در لایههای قانونگذاری و یا اجرایی در کشور پیگیری کند.
ایرنا: برنامه های شما در سه ماه باقی مانده برای ورود به مجلس چیست؟
متکی: ما معمولا در شورای وحدت به بحثهای زودهنگام نمیپردازیم. معتقدیم جای پرداختن به برخی مباحث در مجلس و زمانی است که نمایندگان مجلس کار خود را شروع کنند.
ایرنا: در راستای لبیک به فرمایشات رهبری مبنی بر عدم ورود به دعواهای سیاسی چه برنامه ای دارید؟
متکی: نمایندگان مجلس دوازدهم باید بدانند در چه مقطع زمانی این مسئولیت را بر عهده گرفتهاند. اولین ، مهمترین و اصلیترین اولویت مجلس دوازدهم پرداختن به مسائل کشور است. بر این اساس فراکسیون وحدت هیچ مجالی را صرف مباحث پراکنده که ارتباطی به کار اصلی مجلس ندارد، نخواهد کرد. هدف ما رضایت رأی دهندگان و مردم عزیز است.
ایرنا: چرا هنوز مجلس دوازدهم بر سر کار نیامده، تخریبها علیه آنها آغاز شده است؟
متکی: ما به همگان توصیه میکنیم که به مجلس مجال بدهند تا کارنامه خود را ارائه بدهد و بعد قضاوت کنند.
ایرنا: به عنوان منتخب مردم تهران آرایش سیاسی مجلس آینده و نحوه تعامل آن با دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
متکی: تصور من این است که نگاههای مختلف و متفاوت در مجلس وجود خواهد داشت، در ادوار گذشته هم اینگونه بود و این مشکلی نیست؛ اگر اساس کار خود در مجلس را نیازهای کشور قرار دهیم، نظرات متفاوت، برآیندی از تضارب آرا و دیدگاهها برای رسیدن به مناسبترین راه حلها خواهد شد. کاملا طبیعی است که بخشی از نمایندگان بر فعالیت های مثبت دولت تاکید نمایند و گروهی نیز نسبت به کارهای بر زمین مانده نقد داشته باشند. در چنین رویکرد متقابلی، دولت و مجلس مکمل یکدیگر خواهند بود.
ایرنا: تحلیل شما از انتخابات ۱۱ اسفند چیست؟
متکی: یک پیام انتخابات ۱۱ اسفند آن است که مردم مانند دوره های گذشته به لیست های معین رای ندادند و در بررسی لیستهای متفاوت، فهرستی را انتخاب کردند. مشارکت بالای ۴۰ درصد مردم در این انتخابات، علی رغم برنامه های گسترده دشمن برای تحریم و یا کاهش مشارکت، پیام مهم دیگر این انتخابات است.
ایرنا: ما شاهد بودیم در۱۱ اسفند رئیس دولت اصلاحات در انتخابات شرکت نکرد، این اقدام را چگونه ارزیابی میکنید؟
متکی: بخش قابل توجهی از مردم ما که در این انتخابات شرکت نمودند، به تعبیر مقام معظم رهبری، کاری جهادی کردند. بخشی از مردم هم در انتخابات شرکت نکردند. مجلسیان باید شنونده مطالب آنان نیز باشند. اما در خصوص رهبران جریان های سیاسی و احزاب، مسئولیت آن ها متفاوت از مردم است. رسالت آن ها حضور در عرصه ها و فعالیت های مبتنی بر دموکراسی و مردمسالاری است. یکی از نمادهای بارز حکمرانی مردم سالارانه در کشور ما حضور در انتخاب
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.