سال ۱۴۰۲ با همه فراز و فرودها، تلخیها و شیرینی هایش پایان یافت و سرانجام هم در ماه پایانی آن انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان برگزار شد. در این سال حوزه سیاست، تحولاتی مهمی را به خود دید که قصد داریم نگاهی بر تحولات سیاسی آذر ماه در سال ۱۴۰۲ داشته باشیم. شاید بیان همه اخبار این حوزه مهم مقدور نباشد، اما با این حال تلاش شده، خبرسازترین رویدادهای ماهانه در حوزه سیاسی در آذر ماه سال ۱۴۰۲ در این مجموعه گردآوری شود.
پایان ماراتن بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس
پنجاه و هفتمین جلسه و سییکمین روز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه به پایان رسید؛ یکم آذر آخرین روز رسیدگی به لایحه برنامه بود و مصوبات مجلس برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شد.
خزعلی: نگفتم طلبهها بازیگر شوند؛ شیطنت کردند!
انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در گفت و گو با برنامه «و اما امروز» شبکه آموزش درباره سخنان خود نسبت به ورود زنان طلبه به عرصه بازیگری که در چند روز گذشته حاشیهبرانگیز شد، توضیح داد.
خزعلی نخست در پاسخ به اینکه سخنانش درباره طلبههای بازیگر یک ایده صرف بوده است یا برایش برنامهریزی داشتهاند؟ بیان کرد: این بحث نه ایده بود و نه برنامهریزی برایش شده است. یک پیشنهادی در یک جمع خصوصی از طرف خانمهای طلبه مطرح کردند که توانمندیهایی دارند و کارهایی هم کردهاند؛ فیلمنامه نوشتهاند و میتوانند در زمینه فیلمسازی، کارگردانی و تربیت بازیگر فعالیت کنند؛ نه اینکه بازیگر شوند چون بعضی تعبیر کردند که خانمهای طلبه میخواهند، بازیگر شوند.
او اضافه کرد: بحث، کمک در تربیت بازیگر بود. ما هم مثل همه نشستهایی که با جوانان داریم، وظیفهمان این است که از توانمندیها و استعدادهایی که جوانها دارند استقبال کنیم و گفتیم ما در حد توانمان کمک میکنیم. شما بروید آموزش ببینید، طبیعتا باید با مهارت باشد، ما هم پشتیبانی میکنیم از اینکه شما آموزش ببینید. حیطه هنر، شعر و... حیطههای مهارتی است که استعداد میخواهد و همه قشرها از دانشجو و طلبه باید شناسایی شوند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره تخصص طلبهها در تربیت بازیگر نیز پاسخ داد: گفتند، میخواهیم وارد این عرصه شویم و یاد بگیریم ما هم گفتیم پشتیبانی و معرفی میکنیم. ما که خودمان در کار اجرایی نیستیم و دستگاههایی که متصدی هستند، آموزش میدهند.
خزعلی درباره بحث بازیگران طلبه عنوان کرد: اصلا بحث بازیگری نبود؛ اینها شیطنتهایی است که همیشه بوده و طبیعت کار این است، کسانی که استعداد دارند آموزش ببینند؛ اینها زمان میبرد نه اینکه الان کارگردان شوند!
سال تمام شد پول نیامد!
در پنجم آذر عزتالله ضرغامی از چالشهای انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور، که به دلیل نظام اداری ـ که آن را «فشل»، «ناکارآمد» و «عین بختک» خواند ـ یک سال زمان برد تا راهاندازی شود، سخن گفت و از ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که هنوز اختصاص داده نشده است، گله کرد.
۹۱ حزب اجازه ارائه لیست انتخاباتی دارند
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون فعالیت احزاب و گروه های سیاسی، گفت: از ۱۴۰ حزب کشور فقط ۹۱ حزب اجازه ارائه لیست انتخاباتی دارند.عبدلله مرادی در نشست خبری هفتم آذر خود با اشاره به ماده ۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ، اظهار کرد: این ماده درباره چگونگی فعالیت احزاب در انتخابت و انتشار فهرست های انتخاباتی است. براساس این ماده وزارت کشور موظف است آخرین فهرست احزاب و جبهه های قانونی را منتشر کند تا جامعه از احزاب و جبهه های قانونی اطلاع داشته باشند.
واکنش دولت به گزارش «فساد چای»
در پی انتشار گزارش فساد در حوزه واردات چای در برخی رسانهها، بازرسی ویژه رئیسجمهور در اطلاعیهای، با اشاره به کشف موضوع به وسیله نهادهای نظارتی درون دولت تأکید کرد: در این دولت هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد وجود ندارد و بر خلاف برخی ادوار گذشته که در درون دولت برای مفسدان حاشیه امن ایجاد و از برخورد با آنها جلوگیری میشد، در این دولت و مشخصا در پرونده مذکور، دولت هم فساد را کشف کرده و هم دولت مدیران مربوطه را نیز تا بالاترین سطوح برکنار کرده و پرونده انحراف ارزی را برای رسیدگی و صدور حکم در اختیار دستگاه قضایی داده است.
همچنین دبیر شورای اطلاعرسانی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به انتشار پستی در کانال محمدجواد آذری جهرمی درباره کشف فساد در واردات چای، نوشت: کشف فساد درپی گزارش مردمی، با دستور معاون اول رئیسجمهور و کار مشترک نهادهای نظارتی دولت انجام و پرونده تحویل قوه قضائیه شد. این دولت نه تنها در برخورد با فساد خط قرمز ندارد خود پیشگام کشف و مبارزه با آن است.
موافقت مجلس با مسکوت ماندن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه دوازدهم آذر، درخواست عدهای از نمایندگان برای مسکوت ماندن گزارش کمیسیون اجتماعی پیرامون لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی را بررسی کرده و در نهایت با درخواست مسکوت ماندن این لایحه به مدت شش ماه موافقت کردند.
رئیسجمهور لایحه بودجه ۱۴۰۳ را تقدیم مجلس کرد
حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه علنی سهشنبه چهاردهم آذر مجلس شورای اسلامی توضیحاتی درباره ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۳ مطرح کرد و سپس این لایحه را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
فرمانداران کشور برای انتخابات آموزش دیدند
در 29 آذر نشست آموزشی ویژه انتخابات برای پنجمین گروه از فرمانداران سراسر کشور با محکومیت اقدامات تروریستی در شهرستان راسک، گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات در راستای تقویت ظرفیت امنیت ملی در سالن الغدیر وزارت کشور آغاز به کار کرد.