در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی بررسی شد؛

مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف انرژی چگونه به جهش تولید و اقتصاد کمک خواهد کرد؟

ایجاد انگیزه در بهینه مصرف کردن، می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در صنایع مختلف کشور ایجاد کند که این موضوع نه تنها به افزایش بهره وری اقتصادی کمک می‌کند، بلکه رقابت پذیری بخش انرژی را در صحنه جهانی افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۱۲۲۹۰۳۲
|
۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴ 27 March 2024
|
7456 بازدید
|

مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف انرژی چگونه به جهش تولید و اقتصاد کمک خواهد کرد؟

فرشاد جامع، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی با اشاره به نقش کلیدی بهینه مصرف کردن انرژی گفت: انرژی نقش مهمی در توسعه اقتصادی هر کشور دارد و عامل اساسی در هدایت تولید و بهبود استاندارد‌های زندگی است، به گونه ای که در سال‌های اخیر، تأکید فزاینده‌ای بر نیاز به اصلاح یارانه‌های انرژی برای ارتقای مصرف بهینه انرژی و رشد اقتصادی در ایران شده است. این رویکرد منطبق بر اصول حاکمیت انرژی است و می‌تواند تا حد زیادی به گذار به سمت یک بازار جامع انرژی با تمرکز بر استفاده مولد از انرژی کمک کند. با مشارکت مردم در فرآیند مصرف انرژی و ایجاد انگیزه برای استفاده کارآمد، کشور‌ها می‌توانند به دستاورد‌های قابل توجهی ـ هم در توسعه اقتصادی و هم در شیوه‌های انرژی پایدار ـ دست یابند.

ضرورت اصلاح یارانه انرژی

وی ادامه داد: یارانه‌های انرژی در صورت اعطای بدون قید و شرط و تنها مبتنی بر مصرف درون کشور نظیر اتفاقی که در کشور ما رخ می‌دهد، در نهایت منجر به مصرف بیهوده و ناکارآمد انرژی می‌شود. یکی از رویکرد‌های کلیدی برای دستیابی به مصرف پایدار و بهینه انرژی در کشور، تمرکز بر تبدیل مردم به ذینفعان اصلی کاهش مصرف انرژی در ایران است. ایران می‌تواند با دادن یارانه انرژی مستقیم به افراد و تشویق مشارکت فعال آن‌ها در بازار انرژی، استفاده بهینه از انرژی را ارتقا داده و تولید را در بخش انرژی پیش ببرد. این رویکرد با اصول حاکمیت انرژی که بر اهمیت مشارکت ذی‌نفعان مصرف انرژی در فرآیند‌های تصمیم‌گیری و ارتقای شفافیت و پاسخگویی در سیاست‌های انرژی تاکید می‌کند، نیز همسوست.

ایران می‌تواند با تغییر نظام سهمیه‌بندی و اعطای سهمیه انرژی به هر فرد و اجازه به آن‌ها برای خرید و فروش واحد‌های انرژی در بازار مبادلات انرژی، خانوار‌ها را تشویق کنند تا مصرف خود را بهینه کنند و بهره وری را افزایش دهند و در عوض از منفعت مالی بیشتری از محل بهینه کردن مصرف خود بهره‌مند شوند.

این کارشناس انرژی با اشاره به لزوم مشارکت مردم در بهینه مصرف کردن انرژی اظهار کرد: به منظور ارتقای مشارکت مردم در مصرف انرژی، فراهم کردن ابزار‌ها و انگیزه‌های افراد برای تصمیم‌گیری بهینه در مصرف انرژی ضروری است. ایران می‌تواند با تغییر نظام سهمیه‌بندی و اعطای سهمیه انرژی به هر فرد و اجازه به آن‌ها برای خرید و فروش واحد‌های انرژی در بازار مبادلات انرژی، خانوار‌ها را تشویق کنند تا مصرف خود را بهینه کرده و بهره وری را افزایش دهند و در عوض از منفعت مالی بیشتری از محل بهینه کردن مصرف خود بهره‌مند شوند. این رویکرد نه تنها به کاهش مصرف بیهوده انرژی کمک می‌کند، بلکه افراد را قادر می‌سازد تا کنترل مصرف انرژی خود را در دست بگیرند و انتخاب‌هایی داشته باشند که هم به نفع مالی خانوار و هم برای محیط زیست و هم برای کشور باشد.

با ایجاد یک بازار مبادله انرژی غیرمتمرکز که در آن افراد می‌توانند آزادانه واحد‌های انرژی را تجارت کنند، دولت‌ها می‌توانند از قیمت گذاری انرژی ـ که متمرکز کنترل می‌شود ـ فاصله بگیرند و به مردم قدرت دهند تا بر اساس نیاز‌ها و ترجیحات خود تصمیم بگیرند. این رویکرد رقابت و نوآوری را در بخش انرژی تقویت و فرصت‌هایی را برای ظهور مدل‌های تجاری و فناوری‌های جدید که مصرف بهینه انرژی را به دنبال دارند، ایجاد می‌کند. با مشارکت مردم در فرآیند مصرف انرژی، کشور‌ها می‌توانند فرهنگ مصرف مسئولانه انرژی را ترویج و تولید را در بخش انرژی به سمت استفاده مولد از انرژی هدایت کنند.

مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف انرژی چگونه به جهش تولید و اقتصاد کمک خواهد کرد؟

 

تشویق مردم به بهینه سازی مصرف انرژی

جامع با اشاره به مزایای مدل جدید اعطای یارانه انرژی و اصلاح یارانه انرژی اظهار کرد: اصلاح یارانه‌های انرژی برای ارتقای مشارکت مردم در مصرف انرژی طیف وسیعی از منافع را هم برای افراد و هم برای جامعه به عنوان یک کل ارائه می‌دهد. با ایجاد انگیزه برای استفاده کارآمد از انرژی ذیل مدل اعطای سهمیه به نفر به جای مدل فعلی که دخالت در کل زنجیره و قیمت‌گذاری دستوری در مصرف انرژی و اعطای بی قید و شرط یارانه انرژی به مشترکان است،موجب خواهد شد که اولا مردم به بهینه سازی مصرف انرژی تشویق شوند و در عوض به اخذ مستقیم از منافع مالی حاصل از این بهینه مصرف کردن را به عنوان صرفه اقتصادی دست پیدا کنند.

اصلاح یارانه انرژی می‌تواند تولید در بخش انرژی را به حرکت درآورد و رشد اقتصادی را تحریک کند و همچنین مصرف عمده انرژی کشور نیز به جای اتلاف انرژی در مدل فعلی توزیع یارانه‌ها، به سمت تولید کالا‌های با ارزش افزوده بالا و صادراتی تبدیل شود و رشد اقتصادی را افزایش دهد و در نتیجه درآمد بالایی نیز برای کشور به همراه خواهد داشت.

با مشارکت مردم در فرآیند مصرف انرژی، ایران می‌تواند بخش انرژی پویاتر و انعطاف پذیرتری ایجاد کند و با شرایط متغیر بازار سازگار شود و توسعه پایدار را ارتقا دهد. علاوه بر این، اصلاح یارانه انرژی می‌تواند تولید در بخش انرژی را به حرکت درآورد و رشد اقتصادی را تحریک کند و همچنین مصرف عمده انرژی کشور نیز به جای اتلاف انرژی در مدل فعلی توزیع یارانه‌ها، به سمت تولید کالا‌های با ارزش افزوده بالا و صادراتی تبدیل شود و رشد اقتصادی را افزایش دهد و در نتیجه درآمد بالایی نیز برای کشور به همراه خواهد داشت.

همچنین با مدل جدید اعطای یارانه انرژی به نفر و حذف قیمت‌گذاری دستوری، شاهد خواهیم بود که استفاده کارآمد از انرژی ترویج می‌یابد و این ایجاد انگیزه در بهینه مصرف کردن، می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در صنایع مختلف کشور ایجاد کند که این موضوع نه تنها به افزایش بهره وری اقتصادی کمک می‌کند، بلکه رقابت پذیری بخش انرژی را در صحنه جهانی افزایش می‌دهد. با مشارکت مردم در فرآیند مصرف انرژی، کشور‌ها می‌توانند از پتانسیل شهروندان خود برای هدایت نوآوری و رشد در بخش انرژی استفاده کنند.

مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف انرژی چگونه به جهش تولید و اقتصاد کمک خواهد کرد؟

اصلاح یارانه‌های انرژی مبتنی بر اعطای سهمیه انرژی به هر نفر برای ارتقای مشارکت مردم در مصرف انرژی، گامی حیاتی در جهت دستیابی به شیوه‌های انرژی پایدار و هدایت مصرف انرژی به سمت بخش مولد اقتصاد است.

وی در پایان گفت: اصلاح یارانه‌های انرژی مبتنی بر اعطای سهمیه انرژی به هر نفر برای ارتقای مشارکت مردم در مصرف انرژی، گامی حیاتی در جهت دستیابی به شیوه‌های انرژی پایدار و هدایت مصرف انرژی به سمت بخش مولد اقتصاد است. دولت سیزدهم با ایجاد انگیزه در مصرف انرژی کارآمد و توانمندسازی افراد برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد مصرف انرژی بهینه خود، می‌تواند اتلاف را کاهش، هزینه‌ها را کاهش و رشد اقتصادی را ارتقا دهند. با مشارکت مردم در فرآیند مصرف انرژی، ایران می‌تواند از پتانسیل خود مردم برای هدایت نوآوری و رشد اقتصادی در بخش انرژی استفاده کند که در نهایت به نفع افراد و جامعه به عنوان یک کل است. از طریق اصلاحات موثر یارانه انرژی و مشارکت مردم در مصرف انرژی، کشور‌ها می‌توانند به دستاورد‌های قابل توجهی در توسعه اقتصادی و شیوه‌های انرژی پایدار دست یابند و راه را برای آینده‌ای مرفه‌تر و پایدارتر هموار کنند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
مثلا مردم از بین تارا و کوییک و پراید و سمند چه انتخابی می توانند داشته باشند که مصرف بهینه تر داشته باشد؟
در مورد ساختمان بگم؟
لوازم خانگی؟
سیستم معیوب است. بهتر است بگوییم اصلا سیستمی وجود ندارد هردمبیل است.
پاسخ ها
ناشناس
| Japan |
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
راستی صدیقی در این مشارکت شرکت می کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
لطفا از صرفه جویی صنایع، معادن و غیره که غالبا در اختیار و تملک سیاسیون . جناح های سیاسی است هم بگید
اگر دوست داشته باشید مثال بزنم
مثلا یک کارخانه به تنهایی به اندازه یک شهر کوچک مصرف آب دارد، حالا اگر کل مردم شهر صرفه جویی کنند باعث میشه آن کارخانه مدت بیشتری به سودجویی خود ادامه دهد
مصرف برق و گاز و غیره هم که بماند
لطفا بفرمایید مردم چند درصد مصرف میکنند که اگر صرفه جویی کنند چه اتفاقی می افته


راستی از جریان جعل امضا چخبر
دبش به کجا رسید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
دیوار از دیوار مردم کوتاه تر گیر نیاوردید همه چی حواله دادید مردم
پاسخ ها
رضا
| Canada |
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
به جز زبان زور راه دیگری جواب نمی دهد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
بنظرت بنزین 1500 تومنی گازئویل 300 تومنی منطقی دارید به کشور تورم تحمیل میکنید دیگه امریکا که تولید کنند بزرگ انرژی بنزین ازاد میده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
تجربه دوره احمدی نژاد را فراموش کردید؟ مدعی بود این پول 45000 تومن یارانه را اصلا پس انداز کنید و باهاش خانه بخرید! تجربه جراحی دولت ایت الله دکتر رئیسی را فراموش کردید؟ سخنان وزیر کشور همین دولت پس از آنچه جراحی اقتصادی نامیدند را چطور؟ یادتان هست با چه اخمی وزیر کشور فرمودند به جز روغن و ماکارونی و دو قلم کالا دیگر که یک باره 3 تا 4 برابر شدند بقیه کالاها و خدمات حق ندارند گران شوند را چطور؟ ..... مخلص کلام، تمام این زبان بازی ها و استدلاها برای از زیر بار مسئولیت فرار کردن دولت هاست. فرقی هم نمی کند کدام جناح. مطمئن باشید این طرح های من درآوردی نتیجه ای جز خراب کردن بیشتر اوضاع اقتصادی کشور ندارند.
پاسخ ها
رضا
| Canada |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
عزیز جان به نرخ ثابت سرانه مردم ایران از پول نفت نسبت به ۵۰ سال قبل یک دهم شده چون درآمدش یک سوم و جمعیت ۳ برابر شده است و این سرانه در آینده بیشتر هم کاهش می یابد حالا شما نمی‌خواهی بپذیری اینجا اتیوپی و بنگلادش است و خودت را با ا وپا مقایسه می کنی در حالی که مردم ما اهل کار و تولید نیستند مشگل خودت هست علم اقتصاد به ضرب پس گردنی حالی شما
خواهد کرد از طریق افزایش فقر سالیانه تا جایی که به حد مطلوب متناسب با کار و تلاشمان برسیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
آقای را!
نفت 50 سال پیش بشکه ای 10 تا 12 دلار بود الان بیش از 6 برابر شده. اینکه تولید و فروش نفت کم است مشکلی است که سیستم ایجاد کرده و نمیتواند حل کند. در ثانی 50 سال پیش ما گاز نمیفروختیم، منابع معدنی نمیفروختیم، محصولات کشاورزی را به حد امروز صادر نمیکردیم و... چطور شما میگویید سرانه پول نفت نسبت به 50 سال پیش کم شده؟
رضا
| Canada |
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
متاسفانه مشگلات ادراکی ما از نوع عوامی مثل استدلال شماست نفت ۵۰ سال قبل ۱۴ لار بوده و الان ۸۰ دلار است منتها بو اسطه نبود اطلاعات امثال شما فکر می‌کنند دلار تورم ندارد چرا برادر ۱۴ دلار ۵۰ سال قبل با افزودن تورم جهانی همین ۸۰ دلار است و قیمت واقعی نفت به نرخ ثابت امروز و ۵۰ سال قبل یکسان است ضمن آنکه صادرات یک سوم و جمعیت برابر شده است گاز را هم در داخل تباه میکنیم و تبدیل به ثروت و صادرات نمیشود
ناشناس
| Japan |
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
رضا خان کارت چیه که ما هم یاد بگیریم تلاش کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۹
استاد
ارزش 10 دلار پنجاه سال گذشته با ارزش 10 دلار امروز فرق داره
سواد اقتصادی داشته باش
تورم به دلار هم میخوره
رضا
| Canada |
۰۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۹
در پاسخ ناشناس 1848من تاجر و تولید کننده کالاهایی هستم که هیچ کس نمیتواند انها را تولید کند لذا قیمت کالاها را هم فقط خودم تعیین میکنم چون رقابتی و ساده نیستند به روایتی یک بیل گیتس
یا ایلان ماسک بسیار کوچک هستم کاری که 99.999 درصد ایرانی ها با ان بیگانه اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
همه کارها به دوش مردم و دست دولت هم در جیب مردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
تا حالا هر کاری کردین برای رفاه حال خودتون و به زیان مردم بوده.
ناشناس
|
Japan
|
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
این کارشناس هست یا مجیز گوی دولت؟!؟!
اول برادریت را ثابت کن ، بعد ادعای ارث کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
دولت اقای رئیسی اجازه بدهید مردم نفس بکشند ؟ اقتصاد خانواده را نابود کردید و سر پرستان خانوار را شرمنده زن و بچه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
جهش تولید با ساخت نیسان آبی ۵۰۰ میلیونی با تکنولوژی ۵۰سال پیش که در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ لیتر بنزین میسوزنه در حد همون شعاره.
چرا نباید این تغییرات از سمت دولت مجلس قضاییه ....باشه؟کشوری که حدود ۸۵ درصد اقتصاد صنعت بانک خدمات ....دست دولت و شبه دولتیه مردم باید هزینه تغییرات را بدهند؟؟؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
هر صد کیلومتر ۱۵ لیتر؟؟؟؟ نیسان زیر ۲۰ لیتر ننیسوزه
الان دناملاس توربو داره صدی ۱۲ تا ۱۴ میسوزه. داشتم ک میگم از رو تجربه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
مردم هیچ مشارکتی ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
مصرف سوخت رو ولش کن .
صدیقی برکنار شد ؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟