بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و هفتاد و نهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
ساعاتی پس از احضار سفیر اسرائیل به وزارت امور خارجه انگلیس، «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس نیز در تماس تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اوضاع انسانی در غزه را غیرقابل تحمل خواند و گفت که دولت لندن انتظار دارد تلآویو زیر ساختهای حیاتی در این باریکه را بازسازی کند.
سوناک در ابتدای این مکالمه عنوان کرد که از کشته شدن امدادگران سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» از جمله سه تبعه بریتانیایی در جریان حمله هوایی اسرائیل به غزه «وحشت زده» است. او بر همین اساس خواستار تحقیقات مستقل، کامل و شفاف رژیم صهیونیستی درباره این باره شد.
نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه تعداد زیادی از امدادگران و غیرنظامیان عادی در غزه جان خود را از دست دادهاند تصریح کرد که اوضاع در این باریکه به طور فزایندهای غیرقابل تحمل است.
وی افزود: بریتانیا انتظار دارد که اسرائیل برای پایان دادن به محدودیتها در مورد انتقال کمکهای بشردوستانه به داخل غزه، رفع معارضه با سازمان ملل و آژانسهای امدادی، محافظت از غیرنظامیان و بازسازی زیرساختهای حیاتی مانند بیمارستانها و شبکههای آب، اقدام فوری صورت دهد.
بر اساس این بیانیه، نخست وزیر انگلیس به نتانیاهو گفت که برنامه این رژیم برای شکست حماس با ایجاد فاجعه انسانی در غزه محقق نخواهد شد.
تازه ترین گزارش بانک جهانی و سازمان ملل نشان می دهد که خسارت وارده به زیرساخت های غزه در نتیجه حملات اسرائیل تا کنون ۱۸.۵ میلیارد دلار بوده است.
در این گزارش آمده است: این عدد معادل ۹۷ درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی کرانه باختری و غزه در سال ۲۰۲۲ است.
این گزارش نشان می دهد که آسیب به ساختارها بر هر بخش از اقتصاد غزه تأثیر گذاشته است.
بر اساس این گزارش ، آسیب به ساختمان های مسکونی, ۷۲ درصد از خسارت ها را تشکیل می دهد. همچنین آسیب به زیرساخت های خدمات عمومی مانند آب، بهداشت و آموزش, ۱۹ درصد و آسیب به ساختمان های تجاری و صنعتی ۹ درصد از این خسارت ها را تشکیل می دهد.
این گزارش می افزاید: «تقریباً ۲۶ میلیون تن آوار در پی این خسارت ها بوجود آمده که تخمین زده میشود آوار برداری و جمع آوری آن سالها طول بکشد.»
-سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد دولت بایدن به هیأت اسرائیلی در واشنگتن اطلاع داده که مخالفتی با حمله زمینی به رفح ندارد اما برای آن شروطی دارد.
در همین راستا، شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز تاکید کرد که اختلاف اصلی میان تل آویو و آمریکا در زمینه عملیات نظامی در رفح در مورد طرح جابجایی آوارگان فلسطینی از این شهر است.
رسانههای رژیم صهیونیستی دوشنبه شب تأیید کردند که یک منطقه هدف حمله موشکهای حزبالله قرار گرفته است.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که دو موشک از جنوب لبنان به سوی منطقه مرجلیوت در الجلیل الاعلی شلیک شده است.
این رسانه مدعی شد که این حمله تلفات مادی و جانی نداشته است.
حزب الله نیز در بیانیهای اعلام کرد که شهرک غشرهازیف در نزدیک نهاریا در شمال فلسطین اشغالی را هدف موشک کاتیوشا قرار داده است.
حزب الله همچنین در بیانیه دیگری افزود که پادگان هونین را با سلاح مناسب هدف قرار دادیم که شلیک به صورت مستقیم به هدف اصابت کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که صدای آژیر در نهاریا در شمال غربی سرزمینهای اشغالی به صدا در آمده است.
وزارت آموزش و پرورش فلسطین اعلام کرد از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه تاکنون ۶۰۵۰ دانشآموز شهید و ۱۰۲۱۹ تن دیگر زخمی شده اند و ۴۰۸ مدرسه به طور کلی یا جزئی تخریب شدهاند.
وزارت آموزش و پرورش فلسطین با انتشار بیانیه ای اعلام کرد شمار دانش آموزانی که از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در این باریکه به شهادت رسیده اند به ۵۹۹۴ تن و شمار زخمی ها به ۹۸۹۰ تن رسیده است. در همین مدت در کرانه باختری، ۵۶ دانشآموز شهید و ۳۲۹ تن دیگر زخمی شده اند و ۱۰۵ دانش آموز نیز توسط نظامیان اشغالگر بازداشت شده اند.
این وزارتخانه تصریح کرد: ۲۶۶ معلم و کارمند بخش آموزش، در غزه شهید و ۹۷۳ تن دیگر زخمی شد. این در حال است که در همین مدت در کرانه باختری شش معلم زخمی و حداقل ۷۳ تن زخمی شدند.
وزارت آموزش و پرورش فلسطین خاطرنشان کرد: ۲۸۶ مدرسه دولتی و ۶۵ مدرسه وابسته به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) در نوار غزه، بمباران و تخریب شده اند که ۱۱۱ مورد از آنها دچار خسارت شدید شدهاند و ۴۰ مدرسه نیز در کرانه باختری مورد حمله نظامیان اشغالگر و تخریب واقع شده است. همچنین از ۱۳۳ مدرسه دولتی نیز به عنوان سرپناه برای آوارگان نوار غزه استفاده شده است.
براساس گزارش این وزارتخانه، ۶۲۰ هزار دانشآموز فلسطینی در نوار غزه، همچنان از حضور در مدارس از ابتدای تجاوز به نوار غزه محروم هستند. این در حالی است که اکثر دانش آموزان با شرایط بهداشتی و روحی بسیار ناگواری مواجه هستند.
حزبالله لبنان از شهادت یکی از رزمندگان خود خبر داد.
حزبالله لبنان در بیانیه ای تاکید کرد که «حسین رضا یوسف» ملقب به «هادی» از رزمندگان این جنبش که متولد سال ۱۹۸۶ در منطقه الخیام در جنوب لبنان است در راه دفاع از قدس به شهادت رسید.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در سخنانی جنایات فجیع رژیم صهیونیستی در بیمارستان «الشفا» غزه را محکوم کرد.
«تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت بر مخالفت شدید این سازمان با اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی علیه بیمارستانهای نوار غزه تاکید کرد.
طبق گزارش خبرگزاری سما، رئیس سازمان جهانی بهداشت در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: اسرائیل نباید از بیمارستانهای غزه به عنوان میدان جنگ استفاده کند.
وی همچنین بر ضرورت حفاظت از بیمارستانهای غزه در مقابل حملات تاکید کرد.
تخریب بیمارستان الشفاء قلب سیستم بهداشتی را از بین میبرد
براساس گزارش رویترز، مارگارت هریس، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی نیز گفت: «تخریب الشفا به معنای «دریدن قلب» از سیستم بهداشتی است. این مکانی بود که مردم برای نوع مراقبتی که یک سیستم بهداشتی واقعا خوب ارائه میدهد، که ما در همه جوامع خود انتظار داریم در صورت نیاز داشته باشیم، به آنجا مراجعه میکردند.
رژیم صهیونیستی در حالی پس از حدود دو هفته به محاصره بیمارستان «الشفا» خاتمه داده که در زمان محاصره، فجایع غیر قابل جبرانی بر جای گذاشته است.
حزب الله لبنان پایگاه صهیونیستی «المالکیه» را هدف حملات موشکی و راکتی قرار داد.
حزب الله لبنان در بیانیهای اعلام کرد: در حمایت از مردم مقاوم فلسطین در غزه، ساعت ۱:۲۵ دقیقه بامداد امروز مجاهدان ما تجمع نظامیان صهیونیستی در پایگاه المالکیه را هدف حملات راکتی قرار دادند.
حزب الله در بیانیه دیگری تاکید کرد که مجاهدان این جنبش صبح امروز ساعت ۵:۴۵ دقیقه پایگاه صهیونیستی المالکیه را هدف حملات موشکی قرار دادند.
وزارت بهداشت غزه تازهترین آمار شهدا و مجروحان غزه را منتشر کرد، از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» تاکنون، ۳۲هزار و ۹۱۶ فلسطینی در غزه شهید و ۷۵ هزار و ۴۹۴ نفر هم مجروح شدند.
به گزارش المسیره، وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته، مرتکب ۷ مورد کشتار جدید در غزه شد که در نتیجه آن ۷۱ نفر شهید و ۱۰۲ نفر دیگر مجروح شدند.
در بیانیه وزارت بهداشت غزه آمده است: از هفتم اکتبر گذشته و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۲هزار و ۹۱۶ فلسطینی در غزه شهید و ۷۵ هزار و ۴۹۴ نفر دیگر مجروح شدند.
در این بیانیه آمده است: همچنان تعدادی از قربانیان زیر آوار و در خیابانها ماندهاند و نیروهای امدادی توان رسیدن به آنها را ندارند.
ویرانی و کشتار شوکه کننده در بیمارستان شفا غزه
سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد از حجم ویرانیها در مجتمع بیمارستانی الشفا در غرب شهر غزه پس از حمله رژیم صهیونیستی شوکه شده است.
سازمان پزشکان بدون مرز با انتشار بیانیه ای تاکید کرد: بزرگ ترین بیمارستان نوار غزه، از کار افتاده و با توجه به حجم هولناک ویرانیها در این بیمارستان، اهالی غزه گزینه های بسیار محدودی برای دریافت خدمات بهداشتی در شمال نوار غزه دارند.
پزشکان بدون مرز افزود: دسترسی به بیمارستان شفا در دوران اشغال آن توسط نظامیان اسرائیلی، غیرممکن شده بود و بیماران بستری در آن، از دریافت خدمات درمانی محروم بودند.
براساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت در فاصله روزهای ۱۸ تا ۳۱ مارس گذشته که بیمارستان الشفا تحت محاصره نظامیان اشغالگر صهیونیستی بود، ۱۰۷ شخص در داخل بیمارستان محاصره شدند و ۲۱ بیمار جانشان را از دست دادند
در همین راستا سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد: با وجود اینکه آمار دقیق زخمی ها را نداریم، براساس اخبار به دست آمده، صدها تن از آنها از جمله کارکنان بخش بهداشت و درمان جانشان را از دست داده اند. همچنین اجساد قربانیان در خیابان ها پراکنده شده بود. علاوه بر این، کادر درمان و سایر افراد حاضر در بیمارستان و اطراف آن، دسته جمعی بازداشت شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی، روز دوشنبه از داخل بیمارستان الشفا و مناطق اطراف آن عقب نشینی کرد. نظامیان این رژیم در دو هفته اشغال این بیمارستان، ویرانی بسیار گسترده و فاجعه انسانی هولناکی برجای گذاشتند. همچنین بخش گسترده ای از ساختمان های بیمارستان و منازل اطراف آن را به آتش کشیدند.
آغاز تلاشها برای آتش بس عید فطر در غزه بعد از شکست آتش بس رمضان
منابع مصری از تلاش برای تحقق آتش بس انسانی در غزه، سه روز طی عید فطر بعد از شکست مذاکرات برای تحقق آتشبس طی ماه مبارک رمضان خبر دادند.
منابع آگاه مصری اعلام کردند: هیأت اسرائیلی که در حال حاضر در قاهره حضور دارد، هیچگونه موضع جدیدی ارائه نکرده که از طریق آن بتوان مذاکرات برای آتش بس و تبادل اسرا را پیش برد. اکنون تلاشها برای تحقق آتش بس انسانی به مدت سه روز طی عید فطر بعد از شکست تلاشها برای آتش بس در ماه رمضان آغاز شده است.
یک منبع مصری به العربی الجدید گفت: سفر هیأت اسرائیلی در راستای مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا نبود، بلکه برای تدابیر امنیتی و لجستیکی مربوط به اوضاع مرزی بین مصر و نوار غزه بود. مذاکرات مربوط به آتش بس در همان نقاط اختلاف اصلی مانده است. رویکردهای واضحی از سوی طرف اسرائیلی برای بازگشت فلسطینیها به شمال غزه وجود ندارد. بعد از اینکه میانجیها اطمینان یافتند که نمیتوان در ماه رمضان به توافق آتش بس رسید اکنون برای آتش بس انسانی در عید فطر تلاش میکنند.
این منبع اعلام کرد: مصر و آمریکا در این راستا ارتباط دارند و بر مسئولان اسرائیلی برای توقف عملیات نظامی طی روزهای عید فطر فشار میآورند.
یک منبع مصری دیگر نیز گفت: هیأت اسرائیلی با مسئولان مصری درباره مسائل مربوط به عملیات نظامی در رفح صحبت کرد. هیأت اسرائیلی پیشنهادهایی درباره سرنوشت آوارگان در رفح ارائه کرد که همه این پیشنهادها به ایجاد نقاطی برای تجمع آوارگان دور از مناطق عملیات نظامی محدود میشود. طرف اسرائیلی هیچ گونه ضمانتی درباره زندگی غیرنظامیان ندارد و هیچ جوابی به سوالات درباره هدف قرار دادن تجمعات غیرنظامی طی ماههای قبلی نداد. مسئولان مصری طی این مذاکرات بر لزوم دور کردن عملیات نظامی از نوار مرزی و توافق با ایجاد یک منطقه امن تاکید کردند.
در این راستا جمال زحالقه، سیاستمدار فلسطینی گفت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نگران این است که توقف موقت درگیری منجر به دشواری در ازسرگیری جنگ و شکست طرح وی شود، چون نتانیاهو به گفته خودش میخواهد به پیروزی مطلق دست یابد.
وی گفت: نتانیاهو هیأتهای اسرائیلی را برای ادامه مذاکرات به قاهره میفرستد، زیرا به دلیل فشارهای زیاد خانوادههای اسرای اسرائیلی ناچار است این کار را بکند. همچنین آمریکا بر اسرائیل فشار میآورد و پیشنهادهای جدید ارائه میکند. آمریکا درباره این موضوع فشار زیادی بر نتانیاهو میآورد. نهاد نظامی اسرائیل نیز بر وی فشار میآورد، چون از نظر آنها نتانیاهو تصمیمات را به تأخیر میاندازد؛ چه درباره حمله به رفح، چه درباره لبنان و حتی موضوع اسرای صهیونیست. به دلیل این فشارها هیأت اسرائیلی به قاهره رفت.
همچنین مأمون ابوعامر، پژوهشگر علوم سیاسی و متخصص امور رژیم صهیونیستی گفت: تاکنون هیأت مذاکره کننده اسرائیلی اختیارات کافی نداشته است و برای مذاکره به قاهره نمیرود. این یعنی مذاکرات از نظر عملی هیچ گونه پیشرفتی ندارد، مگر اینکه نتانیاهو بخواهد راه خروجی جدیدی را برای خود ایجاد کند. این مساله از طریق نتایج مذاکرات مشخص خواهد شد.
وی افزود: هیچ گونه افقی برای تغییر روش نتانیاهو وجود ندارد. وی همچنان به فشار نظامی و ایجاد گرسنگی در غزه با حمایت آمریکا و در سایه سکوت جهانی ادامه میدهد. ما در روزهای اخیر شاهد دو نکته مهم درباره مردم اسرائیل بودیم؛ یکی افزایش تعداد افرادی که خواهان معامله تبادل اسرا هستند و دیگری افزایش سطح خشونت و تهدید علیه نتانیاهو. ممکن است این دو مساله وی را وادار به اقدامی کند. احتمالا هیأت اسرائیلی در آغاز هیچ امتیازی نمیدهد. این یک استراتژی قدیمی اسرائیل است تا بفهمد، آیا طرف مقابل موضعش را تغییر داده یا خیر. در نتیجه زمانی که ببینند حماس به موضع خود پایبند است ممکن است کوتاه بیایند تا مذاکرات شکست نخورد اما اگر حماس کوتاه بیاید، ممکن است آنها موضع خود را تشدید کنند.
پیش از این، رسانههای عبری گزارش دادند هیأت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی در قاهره درباره بازگشت ساکنان غزه به شمال این منطقه موضعی نرمتر نشان داد.
بر اساس گزارش سازمان صدا و سیمای رژیم صهیونیستی یک هیأت فنی از موساد، شاباک و ارتش رژیم صهیونیستی به قاهره اعزام شده است که هدف آن در مذاکرات تنها گوش دادن به پیشنهادهای مصریها نیست، بلکه پیشنهادهای جدیدی را نیز مطرح کرده است.
به گفته رسانههای عبری هیأت رژیم صهیونیستی دوشنبه پیشنهاد جدیدی را ارائه کرد که نشان دهنده انعطاف در موضع رژیم صهیونیستی درباره بازگشت ساکنان شمال غزه به منازلشان است.
منابع آگاه اعلام کردند، نتانیاهو با مسائلی درخصوص بازگشت فلسطینیها به شمال غزه موافقت کرد که قبلا با آن مخالفت میکرد.
قرار است، دیوید بارنی، رئیس موساد و رونین بار، رئیس شاباک بعد از دریافت پاسخ حماس به قاهره بروند.
در مذاکرات قبلی رژیم صهیونیستی بر بازگشت تدریجی ساکنان شمال غزه به منازلشان که تنها شامل افراد سالمند، زنان و کودکان باشد پافشاری میکرد. در حالی که حماس خواهان بازگشت تمام ساکنان شمال به منازلشان است.
دوشنبه بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: خواسته حماس برای بازگشت تمام ساکنان شمال غزه به منازلشان خطر جدی علیه ساکنان شهرک سدیروت است که به منازلشان بازگشتهاند و این شهرک تنها چند کیلومتر با شمال غزه فاصله دارد.
وی گفت این مسئله به توانایی رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح غزه به عنوان شرط توافق برای بازسازی آن آسیب میزند.
طرح فرانسه به شورای امنیت درباره غزه
فرانسه پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل را پیشنهاد داده که به دنبال گزینههایی برای نظارت احتمالی سازمان ملل بر یک آتشبس در نوار غزه و پیشنهادهایی در مورد تقبل مسئولیتها در این باریکه از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین است.
نیکولاس دو ریوییر، سفیر فرانسه در سازمان ملل درباره متن این قطعنامه که برای تصویب شدن نیاز به دست کم ۹ رای مثبت و وتو نشدن از سوی چهار عضو دائم دیگر این شورا دارد، مدعی شد: «این یک پروژه بلندپروازانه بوده و نیازمند زمان است.»
خبرگزاری رویترز نوشت، این پیشنویس که از سوی این خبرگزاری دیده شده، خواستار آتشبس فوری بین اسرائیل و جنبش حماس در نوار غزه و آزادی فوری و بی قید و شرط همه اسرای صهیونیستی دیگر که هنوز تحت کنترل حماس و گروههای دیگر هستند، میشود.
در رایگیری ماه گذشته میلادی بر سر قطعنامهای با موضوع درخواست شورای امنیت برای برقراری آتشبس فوری در ماه مبارک رمضان در غزه و آزادی فوری و بی قید و شرط همه اسرا، ایالات متحده آمریکا به طرزی بی سابقه رای ممتنع داده و آن را وتو نکرد اما این قعطنامه هنوز از سوی طرفهای جنگ به اجرا درنیامده است.
آخرین باری که آتشبس موقتی به همراه آزادی تعدادی از اسرا در نوار غزه اجرا شد، مربوط به ماه نوامبر گذشته بود.
متن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی فرانسه که در زمره حامیان غربی رژیم صهیونیستی قرار دارد همچنین عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی از سوی حماس را محکوم میکند.
این قطعنامه از سوی دیگر تعیین میکند که «یک راهحل از طریق مذاکرات باید با فوریت و با تدابیر تعیینکننده و برگشت ناپذیر از سوی طرف های جنگ در جهت یک راهحل دو دولتی که به موجب آن دو دولت دموکراتیک اسرائیل و فلسطین در کنار هم همزیستی مسالمتآمیز داشته باشند حاصل شود.»
همچنین این قطعنامه خواستار «تحویل حجم انبوهی از کمک بشردوستانه» به غیرنظامیان در غزه میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.