متن بسته پيشنهادي 5+1 به ايران

کارشناسان سياسي مي‌گويند در اين بسته نکته تازه‌اي وجود ندارد و فقط درخواست تعليق که در واقع تلاش براي ممانعت از دستيابي ايران به فناوري صلح آميز هسته‌اي است، با ادبيات جديد تکرار شده است.
کد خبر: ۱۲۳۰۴
|
۲۶ خرداد ۱۳۸۷ - ۰۱:۲۱ 15 June 2008
|
45398 بازدید
‌ خاوير سولانا مسئول سياست خارجي و امنيتي اتحاديه اروپا در جريان کنفرانس خبري روز شنبه خود در تهران، متن کامل بسته پيشنهادي گروه کشورهاي 5 به اضافه يک به ايران را در اختيار خبرنگاران رسانه‌هاي همگاني قرار داد.

بسته پيشنهادي با عنوان «زمينه‌هاي ممکن همکاري با ايران» تهيه شده و همراه با آن متن نامه‌اي خطاب به منوچهر متکي وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، ضميمه شده است.
کارشناسان سياسي مي‌گويند، در اين بسته نکته تازه‌اي وجود ندارد و فقط درخواست تعليق که در واقع تلاش براي ممانعت از دستيابي ايران به فناوري صلح آميز هسته‌اي است، با ادبيات جديد تکرار شده است.

متن کامل بسته پيشنهادي گروه 1+5 شامل کشورهاي چين، فرانسه، آلمان، روسيه، بريتانيا و آمريکا به شرح زير در اختيار خبرنگاران ايرنا قرار گرفت:
«به منظور دستيابي به راه حلي جامع، دراز مدت و مناسب براي مساله هسته‌اي ايران که با قطعنامه‌هاي مربوط سازمان ملل متحد سازگار باشد، در تکميل پيشنهاد ارائه شده به ايران در ژوئن 2006 (تيرماه 1385) که هنوز به قوت خود باقي است، موارد زير به عنوان سرفصل‌هاي مذاکره مابين کشورهاي چين، فرانسه، آلمان، ايران، روسيه، بريتانيا و ايالات متحده آمريکا به همراه نماينده عالي اتحاديه اروپا، پيشنهاد مي‌شود، تا زماني که ايران به شکل تصديق پذير تمام فعاليت هاي مربوط به غني سازي و بازفرآوري خود را زير «او پي 19 (آ)» و «او پي 15» قطعنامه 1803 شوراي امنيت سازمان ملل به حالت تعليق در آورد.

در راستاي اين مذاکرات همچنين از ايران انتظار داريم که درخواست‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را اجابت کند. در مقابل چين، فرانسه، ْآلمان، روسيه، بريتانيا، ايالات متحده آمريکا و نماينده عالي اتحاديه اروپا اعلام آمادگي مي‌کنند:
- حق ايران را براي توسعه پژوهش، توليد و کاربرد انرژي صلح آميز هسته‌اي مطابق با تعهدات پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي را به رسميت بشناسند.
- به محض ايجاد اطمينان از ماهيت کاملا صلح آميز برنامه هسته‌اي ايران، با آن همان رفتاري را داشته باشند که با برنامه هر کشور فاقد سلاح‌هاي هسته‌اي در چارچوب NPT.

** انرژي هسته‌اي
- تاکيد دوباره برحق ايران نسبت به انرژي هسته اي براي مقاصد صرفا صلح آميز مطابق با تعهدات اين کشور در چارچوب پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي
- تامين کمک هاي مالي و تکنولوژيک لازم جهت استفاده صلح آميز ايران از انرژي هسته‌اي و حمايت نسبت به از سرگيري پروژه‌هاي همکاري فني در ايران توسط آژانس بين‌المللي انرژي اتمي

- حمايت از ساخت نيروگاه هاي آب سبک منطبق با آخرين فن آوري روز
- حمايت از تحقيق و توسعه در انرژي هسته اي به موازات بازيابي تدريجي اعتماد بين‌المللي
- تامين تضمين هاي الزام آور حقوقي عرضه سوخت هسته‌اي
- همکاري در جهت مديريت سوخت مصرف شده و پسماند راديو اکتيو

** سياسي
- بهبود روابط شش کشور و اتحاديه اروپا با ايران و ايجاد اعتماد متقابل
- تشويق تماس و گفت‌وگوي مستقيم با ايران
- پشتيباني از ايران در جهت ايفاي نقشي مهم و سازنده در امور بين‌الملل
- ارتقاي سطح گفت‌وگو و همکاري درحوزه‌هاي منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي و موضوعات مربوط به امنيت و ثبات منطقه‌اي

- کار با ايران و ديگر کشورهاي منطقه در جهت ارتقاي ترتيبات اعتماد سازي و امنيت منطقه‌اي
- ايجاد مکانيزم هاي مناسب مشاوره و همکاري
- حمايت از برگزاري يک کنفرانس درباره مسائل امنيت منطقه‌اي

- تاکيد دوباره بر اينکه حل مساله هسته‌اي ايران به تلاش هاي منع گسترش سلاح هاي هسته اي و تحقق هدف خاورميانه عاري از سلاح هاي کشتار جمعي شامل سامانه‌هاي آنها کمک خواهد کرد
- تاکيد دوباره بر تعهد در چارچوب منشور سازمان ملل که در روابط بين‌المللي خود از تهديد يا استفاده از زور نسبت به تماميت ارضي يا استقلال سياسي هر کشور يا هر رفتاري ديگري که مطابق با منشور سازمان ملل نباشد اجتناب ورزند.

- همکاري در مورد افغانستان شامل همکاري جدي‌تر در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حمايت از برنامه‌هاي بازگشت آواره‌هاي افغان به افغانستان، همکاري در بازسازي افغانستان و همکاري در تامين امنيت مرزهاي ايران و افغانستان.

** اقتصادي
- گام‌هايي در جهت عادي سازي روابط اقتصادي و بازرگاني از قبيل تسهيل دسترسي ايران به اقتصاد ، بازارها و سرمايه بين‌المللي از طريق حمايت عملي در جهت الحاق کامل ايران به ساختارهاي بين‌المللي شامل سازمان تجارت جهاني و ايجاد چارچوبي براي سرمايه گذاري مستقيم و نيز تجارت بيشتر با ايران.
** مشارکت در حوزه انرژي 
- گام‌هايي در جهت عادي‌سازي همکاري با ايران در حوزه انرژي: ايجاد يک مشارکت درازمدت و وسيع الطيف استراتژيک انرژي بين ايران و اتحاديه اروپا و ديگر طرف هاي علاقه مند، با کاربردها و تدابير عيني و عملي.
** کشاورزي
- حمايت از توسعه کشاورزي در ايران
- تسهيل خودکفايي کامل ايران در غذا از طريق همکاري در فن آوري مدرن.
 
** محيط زيست، زيرساخت‌ها 
- پروژه هاي غيرنظامي در حوزه حفاظت از محيط زيست، زيرساخت‌ها، علم و فن آوري و هاي تک (hi-tech)
- قادرسازي ايران به نوسازي ناوگان هواپيمايي غيرنظامي خود
- کمک به ايران در جهت حصول اطمينان از اينکه هواپيماهاي ايراني مطابق با استانداردهاي ايمني بين‌المللي هستند.

** مسائل اقتصادي، اجتماعي و توسعه انساني/بشردوستانه 
- در اختيار گذاشتن، در صورت نياز، کمک به نيازهاي توسعه اقتصادي و اجتماعي و بشردوستانه
- همکاري/حمايت فني در حوزه هاي آموزشي مفيد براي ايران:
- حمايت از ايرانيان براي شرکت در دوره‌هاي آموزشي يا کسب مدارج علمي در حوزه هايي مانند مهندسي عمران، کشاورزي و مطالعات زيست محيطي

- حمايت از برنامههاي مشترک بين موسسات آموزشي عالي مانند بهداشت عمومي، معيشت روستايي، پروژه‌هاي مشترک علمي، مديريت عمومي، تاريخ و فلسفه
- همکاري در حوزه توانايي‌هاي پاسخ موثر به حوادث غيرمترقبه (مانند زلزله‌نگاري، پژوهش زمين لرزه، مديريت بحران و غيره)

** مکانيزم اجرا
- تشکيل گروه‌هاي ناظر مشترک در جهت اجراي يک موافقتنامه آتي.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۸۷/۰۳/۲۶
به نام خدا
هر ايرانی آزاده متن اين به اصطلاح بسته پيشنهادی را جز توهين به ايران و ايرانی نخواهد ديد. با وقاحت تمام ميخواهند آنچه را که حق ذاتی ماست برای ما به رسميت بشناسند تا بخشی ديگر و مهمتر را از ما بگيرند.ميخواهند در چيزی به ما کمک کنند که خود با روشهای مزورانه امکان انجامش را از ما ستانده و خود از آن بهره برده اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۳/۲۶
اينكه يك كشور بخواهد گام هاي مطرح شده در اين بسته را بردارد تنها جزء كوچكي از توانمندي او براي فعاليت هاي جاري اش مي باشد و اگر كشوري بخواهد اين اقدامات مطروحه را براي سرپا ماندن خود با كمك اروپائيان و اعوان و انصار ايشان بردارد مانند طفل فلجي است كه تمام حركات خود را به كمك چوبك و پايه و سيم به صورت مي دهد.
نكاتي كه در اين بسته مطرح شده است وظايفي است كه يك دولت مستقل و توانا در سطح دنيا و در درون كشور خود بايد بطور عادي و مدام صورت دهد و با توان خود مشكلات خود را رفع كند و هيچك كشوري نمي تواند با ليست كردن اين عناوين ، يك كشور ديگر را سرپا و برپا نگه دارد . پس اين فهرست ها جز خدعه و نيرگ و فريب براي افراد ساده لوح ، ارزش ديگري ندارد.
از طرف ديگر اگر اينها تا اين حد ايران را ناتوان و عقب مانده مي دانند نبايد نگران موضوع اتمي شدن ايران كه يك گام كاملا تخصصي و تكنيكي است باشند. كشوري كه نتواند كشاورزي ، اقتصاد ، صنعت و نان شب خود را فراهم كنند و نياز به اين همه مشوق و رانت اروپايي باشد ، هيچگاه به تكنولوژي اتمي نخواهد رسيد.
پس اين فريب ها را بايد كنار گذاشت و بجاي وقت تلف كردن بر سر اين مسائل دنبال ايجاد دوستي متقابل و تفاهم واقعي رفت.
ايران مستقل است مثل هر كشور ديگر و معني آن اين است كه براي تفاهم با او مهم ترين گام اين است كه هيچ بسته اي را به او پيشنهاد نكرد و با منطق و شعور بين المللي سعي در ارتقاء كمي و كيفي روابط عاري از سلطه و سلطه طلبي بسوي او گام برداشت..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۸۷/۰۳/۲۶
واقعا 5+1 با همه زوری که زده اند در این مقطع حساس هنرمندی بخرج داده اند!!!! ولی غافل از این هستند که ملت ایران بخوبی ارزش کار خود را می داند و می داند از این نوع بسته های بزک نمیر بهار می آید در هر زباله دانی سیاسی موجود است، و لذا حق ایران با اصلاح خطا های آنان گرفتنی نبوده است که حالا با این بسته سراسر توهین آمیز با شرط و شروط برای حفظ آبروی ریخته آنان به ما باز گردد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟