بین الملل تابناک: هفتصد و پنجاه و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد که در شبانه روز گذشته ۵۳ فروند پهپاد اوکراین را در مناطق مختلف از جمله در منطقه روستوف سرنگون کرده است.
به گزارش ریانووستی، در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: حملات تروریستی پهپادی کییف در شبانه روز گذشته خنثی شد و ۴۴ فروند از این پهپادها در منطقه روستوف، جایی که مقر ستاد انتخاباتی روسیه در اوکراین در آنجا قرار دارد، رهگیری و سرنگون شدهاند.
واسیلی گولوبف فرماندار روستوف با تائید اینکه یک پست برق در این منطقه در حملات پهپادی اوکراین آسیب دیده است، اعلام کرد که یگانهای پدافند هوایی این منطقه بیش از ۴۰ هدف هوابرد را منهدم کردهاند، اگرچه یک پست برق آسیب دیده است.
وی با بیان اینکه کار برای بازگرداندن پست برق آسیب دیده به مدار در حال انجام است، در کانال تلگرامی خود نوشت: حملات پهپادی در ناحیه موروزوفسک در شمال شرق روستوف که در جوار مرز شرقی اوکراین قرار دارد، متمرکز بودند.
بر اساس این بیانیه، یک پهپاد در منطقه ساراتوف، جایی که پایگاه هوایی بمبافکنهای راهبردی روسیه در آن قرار دارد، سرنگون شد و پهپادهای دیگری نیز بر فراز مناطق کورسک، بلگورود و کراسنودار هدف قرار گرفته و سرنگون شدند اما خبری از تلفات جانی گزارش نشده است.
معاون شورای امنیت روسیه در واکنش به احتمال اعزام نیروهای ناتو برای نبرد علیه مسکو گفت با تمام نیروهای غربی در اوکراین به عنوان دشمن رفتار خواهد شد.
«دیمیتری مدودف» رئیسجمهور سابق روسیه که هماکنون بهعنوان معاون شورای امنیت این کشور فعالیت میکند، روز پنجشنبه در پیامی خاطر نشان کرد که اگر سربازان ناتو برای مبارزه با نیروهای روسی به اوکراین اعزام شوند، باید جوایزی برای کشتن سربازان ناتو در نظر گرفته شود.
وی در این پیام که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، با انتقاد از حامیان غربی کییف گفت: اگر آنها تصور میکنند که اعزام نیروهای خارجی به اوکراین منجر به تشدید خطرناک درگیریها نمیشود، جهان را احمق فرص کردهاند.
وی در ادامه تاکید کرد که اگر در نهایت سربازان ناتو به اوکراین برسند، آنها به نقشهای غیر جنگی محدود نخواهند شد.
مدودف تصریح کرد: آنها بخشی از نیروهای نظامی خواهند شد که علیه ما میجنگند. به همین دلیل است که باید با آنها فقط به عنوان دشمن رفتار شود. ما نباید اسیر بگیریم! برای هر سرباز کشتهشده ناتو باید بالاترین جوایز داده شود.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان ناتو را «لنگرگاه اصلی امنیت» اروپا توصیف کرد و گفت که حمله روسیه به اوکراین بزرگترین تهدید علیه صلح در اروپا را ایجاد کرد.
بائربوک پنجشنبه خواستار افزایش حمایت نظامی از اوکراین شد و هشدار داد که شکست کییف در مقابل روسیه باعث کشیده شدن جنگ به اروپای مرکزی میشود.
وزیر خارجه آلمان در پاسخ به خبرنگاران در بروکسل گفت: اگر اوکراین نتواند به دفاع از خود ادامه دهد احتمال تهاجم روسیه به سمت مرزهای بیشتری در اروپا و مرزهای ناتو وجود دارد.
وی افزود که در صورت ناتوانی اوکراین در دفاع از خود، این جنگ با برلین هشت ساعت فاصله خواهد داشت و حتی فاصله آن با بروکسل که قلب اتحادیه اروپا و ناتو است، هشت ساعت دیگر خواهد بود.
بائربوک گفت که دیپلماتهای ارشد کشورهای عضو ناتو در جلسه خود درباره افزایش حمایت از اوکراین از طریق آموزشهای نظامی و هماهنگی بهتر در ارسال سلاح توافق کردند.
وزیر خارجه آلمان تصریح کرد: افزایش حمایت از اوکراین به نفع ماست؛ خصوصا در هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ناتو مهم است که به صراحت اعلام کنیم ما در حمایت از اوکراین متحد هستیم و برای دفاع از آزادی و صلح خودمان متحد میمانیم.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در ماه فوریه یک توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله امضا کردند.
آلمان اعلام کرده است که فقط در چارچوب استانداردهای بینالمللی و منشور سازمان ملل به اوکراین کمک نظامی ارائه خواهد کرد.
در این توافقنامه آمده است که آلمان از تمامی روشهای ممکن برای استفاده از داراییهای روسیه به نفع اوکراین استفاده و در بازسازی زیرساختهای این کشور کمک خواهد کرد.
اوکراین قصد داد تا زمان پیوستن به ناتو، با کشورهای عضو این ائتلاف نظامی، توافقنامه امنیتی امضا کند.
اعلام افتتاح دفتر ناتو در اوکراین
وزبر امورخارجه لهستان با اعلام این خبر که ناتو در اوکراین دفتر نمایندگی ایجاد میکند، تاکید کرد این هیات نمایندگی در جنگ اوکراین شرکت نخواهد کرد.
«رادوسلاو سیکورسکی» وزیر امورخارجه لهستان شامگاه پنجشنبه پس از نشست دیپلماتهای ارشد ناتو در بروکسل گفت که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یک دفتر نمایندگی برای حمایت از اوکراین ایجاد خواهد کرد.
وزارت امورخارجه لهستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به نقل از سیکورسکی نوشت: ما تصمیم گرفتهایم که در اوکراین دفتر نمایندگی ایجاد کنیم. این به معنای ورود ما به جنگ نیست، بلکه از این طریق میتوانیم از قابلیتهای هماهنگی، آموزشی و برنامهریزی ناتو به شیوه بهتری برای حمایت از اوکراین استفاده کنیم.
بنابر گزارش خبرگزاری تاس، وزیر امور خارجه لهستان پیش از این نیز از برنامهریزی برای ایجاد چنین ماموریتی قبل از نشست بروکسل خبر داده بود. او تاکید کرده بود که این دفتر نمایندگی در نبرد در اوکراین شرکت نخواهد کرد.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه اواخر فوریه گفت که حدود ۲۰ کشور غربی که در نشست اخیر پاریس درباره کمکهای بیشتر به کییف شرکت کردند، درباره امکان اعزام نیروهای زمینی به اوکراین بحث کردهاند. به گفته ماکرون، اجماع بر سر این موضوع حاصل نشده است اما چنین احتمالی در آینده قابل رد نیست.
پس از این نشست، اکثر کشورهایی که در آن شرکت کردند، از جمله لهستان اعلام کردند که هیچ برنامهای برای اعزام نیرو به اوکراین ندارند و با ایده دخالت مستقیم در عملیات نظامی علیه روسیه مخالفند.
وزیر خارجه آمریکا: اوکراین عضو ناتو خواهد شد
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه گفت که اوکراین سرانجام به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواهد آمد.
بلینکن در سفری به بروکسل به خبرنگاران افزود: هدف ما ایجاد پلی برای عضویت اوکراین در ناتو است.
در همین راستا، شماری از کشورهای عضو ناتو توافقنامههای ۱۰ ساله امضا و اعضای این سازمان در تازهترین اقدام خود با ایجاد دفتر نمایندگی در اوکراین موافقت کردند.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو به تازگی گفت که اوکراین به ناتو خواهد پیوست و حمایت های بیشتری از این کشور در راه است.
وی افزود: وضعیت در میدان جنگ همچنان بسیار خطیر است. هدف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای تسلط بر اوکراین تغییر نکرده و هیچ نشانه ای مبنی بر آماده شدن او برای صلح وجود ندارد.
استولتنبرگ گفت که رئیس جمهوری روسیه جنگ را برای بستن راه عضویت کییف در ناتو آغاز کرد و افزود: اما او دقیقاً به نتیجه عکس آن دست یافته است. اوکراین اکنون بیش از هر زمان دیگری به (عضویت در) ناتو نزدیک شده است.
اما عضویت اوکراین در ناتو با فراز و نشیبهایی روبرو است. آنتونی تاجانی وزیر امور خارجه ایتالیا ماه فوریه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به خبرنگاران گفت، در اوضاع کنونی، اوعضویت اوکراین در ناتو امکانپذیر نیست و به معنای جنگ جهانی سوم است.
تاجانی تصریح کرد: پس از پایان جنگ، شرایط برای عضویت اوکراین در ناتو فراهم است، ولی در حال حاضر این امکان وجود ندارد.
تاجانی گفت: ما باید بسیار محتاط باشیم، زیرا عضویت اوکراین در ناتو در زمان کنونی، به معنای وارد کردن ناتو به جنگ با روسیه و جنگ جهانی سوم است.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان نیز گفته: روسیه هرگز عضویت یک کشور همسایه خود در ناتو و اتحادیه اروپا را تحمل نخواهد کرد.
سفیر روسیه در بروکسل: مذاکره با ناتو در شرایط جنگ ترکیبی علیه روسیه دشوار است
الکساندر توکووینین سفیر روسیه در بروکسل در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا گفت: هیات دیپلماتیک روسیه در بروکسل آماده مذاکرات درباره انتقال اطلاعات بین مسکو و ناتو است؛ اما در شرایط جنگ هیبریدی ( ترکیبی ) ضد روسی صحبت در مورد گفت و گو بین طرفین دشوار است.
توکووینین در پاسخ به این که آیا اکنون زمینه گفت و گو بین روسیه و ناتو وجود دارد، خاطرنشان کرد: در شرایطی که این پیمان نظامی و اعضای آن در حال انجام یک جنگ ترکیبی علیه روسیه در خاک اوکراین هستند، صحبت در مورد هر گونه گفت و گو دشوار است.
وی تاکید کرد: «در عین حال در سفارت روسیه در بلژیک در صورت لزوم برای انتقال اطلاعات باز است.
سفیر روسیه خاطرنشان کرد که ناتو "یک بار دیگر وظایفی را بر عهده می گیرد که ماهیت تهاجمی این سازمان را نشان می دهد.
وی ادامه داد: ناتو در حال ارسال کمک ها به اوکراین است و تمامی تدارکات نظامی، دوجانبه توسط کشورهای عضو و با هماهنگی ایالات متحده انجام می شود.
توکووینین خاطرنشان کرد: وزرای خارجه این بلوک نظامی (ناتو ) در نشست خود در بروکسل تصمیم گرفتند که مکانیسم این هماهنگی ارایه شود و این اقدام یک گام جدید بزرگ در جهت تشدید تنش در اروپا و به طور کلی در روابط بینالملل خواهد بود.