احراز هویت غیرحضوری با سامانه هویت دیجیتال

رییس سازمان ثبت احوال کشور بر ظرفیت‌های سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان و ایجاد بستر مناسب توسط این سامانه مبتنی بر اینترنت برای بخش خصوصی تأکید کرد.
کد خبر: ۱۲۳۰۴۶۵
|
۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۷ 06 April 2024
|
3309 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک»، هاشم کارگر در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان، گفت: موضوع احراز هویت توسط سازمان ثبت احوال در کشور انجام می شود. سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان نیز اقدام بزرگی بود که با هدف گسترش احراز هویت به ویژه در بخش های خصوصی مدنظر قرار گرفت و آغاز به کار کرد.

وی افزود: بی تردید این بستر جایگزین تمام سیستم‌هایی که در حال حاضر در حوزه احراز هویت فعال است، می‌شود. در حقیقت این بستر یک بستر امن برای احراز هویت و مبتنی بر اینترنت است یعنی در بستر اینترنت این کار انجام می‌شود که برای اولین بار در کشور به صورت فراگیر صورت می‌گیرد.

احراز هویت غیرحضوری توسط سامانه هویت دیجیتال ایرانیان

کارگر ادامه داد: بحث احراز هویت غیرحضوری توسط سامانه هویت دیجیتال ایرانیان برای اولین بار در سازمان ثبت احوال انجام می شود که می‌تواند مورد استفاده دستگاه‌های گوناگون قرار گیرد.

رییس سازمان ثبت احوال کشور تأکید کرد: سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان به بخش‌های خصوصی این امکان را می‌دهد که به راحتی احراز هویت کنند و بستر مناسبی برای ارائه خدمات را فراهم می‌کند و کسانی که خدمات دریافت می کنند می‌توانند اطمینان داشته باشند که اطلاعات آنها محفوظ می ماند و مورد سواستفاده قرار نمی گیرد.

به گزارش ایسنا، سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان با کمک هوش مصنوعی اقدام به تطبیق چهره وزنده سنجی فرد می کند.

سازوکار سامانه هدا ثبت احوال به این نحو است که کاربران با مراجعه به این سایت، مشخصات خود را ثبت می‌کنند و هر زمانی که یک کسب و کار اینترنتی یا سازمان دولتی قصد اعتبار سنجی او را داشته باشند، می‌تواند بدون نیاز به درگیر شدن در فرآیندهای معمول، تنها از طریق سایت «هدا» ثبت احوال به احراز هویت شخص بپردازد.

بدین ترتیب دیگر شهروندان نیازی به ثبت نام در سایت‌های مختلف ندارند و با یک بار ورود به سایت ثبت احوال هدا و ثبت نام در آن می‌توانند اطلاعات خود را ثبت کنند. انتقال اطلاعات کاربر به کسب و کار پذیرنده تنها منوط به آگاهی، رضایت و موافقت وی بوده و او کاملا به این امر نظارت دارد.

راهنمای ورود به سامانه هدا ثبت احوال

برای ثبت اطلاعات در سامانه هدا کاربران ابتدا باید از طریق گوشی همراه یا وب وارد این سایت به آدرس https://auth.ncr.ir/hooda-api شوند و با ارائه اطلاعاتی که در تصویر زیر درخواست شده، یک حساب کاربری ایجاد کند.

در زمان ورود به سایت ثبت احوال هدا، این سامانه برای ورود کاربران یک رمز یکبار مصرف کوتاه مدت صادر می‌کند تا فرایند شناسایی به راحتی امکان‌پذیر شود. برای کاربرانی که به طریق وب وارد می‌شوند این رمز به وسیله پیامک ارسال خواهد شد. بعد از ثبت نام و ورود به سامانه، کاربر باید روی گزینه «ثبت نام شهروندان» کلیک کند.

در این مرحله فرمی به نمایش در می‌آید که لازم است اطلاعات خواسته شده در آن پر شده و سپس گزینه «ادامه» انتخاب شود.

در مرحله بعد نتیجه احراز هویت شامل اطلاعاتی همچون نام، نام‌خانوادگی، کد ملی و تاریخ تولد به نمایش در می‌آید که به منزله احراز هویت شخص است که در صورت درست بودن، این اطلاعات باید بر روی گزینه «بله تایید می‌کنم» کلیک شود. در غیر این صورت با انتخاب گزینه «تلاش مجدد» امکان ویرایش اطلاعات وجود دارد.

پس از وارد کردن اطلاعات در سامانه هدا، کاربر احراز هویت می‌شود. منظور از احراز هویت این است که اطلاعات ثبت شده در سامانه توسط کاربر با اطلاعات ثبت شده در سازمان ثبت احوال یکی باشد و یک شخص معتبر باشد.

کاربران باید به این موضوع، توجه داشته باشند که نباید به هیچ وجه رمز عبور یا اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار دهند تا از بروز سوء استفاده‌های احتمالی جلوگیری شود. همچنین هرگز نباید فریب پیامک‌هایی که از کاربر رمز عبور یا اطلاعات دیگر می‌خواهند را خورد، زیرا سازمان ثبت احوال چنین پیامک‌های را ارسال نمی‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۸
سجا و سخا و... کم بود باز یکی دیگه اضافه شد!!!
کدام کشور در دنیا اینهمه سامانه احراز هویت داره ؟!!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟