استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران:

سرطان ریه دومین سرطان کشنده در کشور است

استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: سرطان ریه دومین سرطان کشنده در کشور است.
کد خبر: ۱۲۳۰۵۷۱
|
۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰ 06 April 2024
|
2307 بازدید

به گزارش تابناک، مصطفی نوری‌زاده با بیان اینکه سرطان ریه دومین سرطان کشنده در کشور است، اظهار کرد: ریسک ابتلا به سرطان ریه با افزایش سن بیشتر می‌شود و در کنار آن سیگار، دخانیات، قلیان و در معرض آلودگی هوا قرار گرفتن و آزبست و غیره احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه از آنجایی که رنج مرگ و میر در سرطان ریه بالاست مطالعات زیادی در ارتباط با دارو و یا ساخت واکسن‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان در دنیا در حال انجام است، ادامه داد: یکی از مطالعاتی که نتایج امیدوارکننده‌ای نیز از آن حاصل شده است مطالعه مربوط به پژوهشگرانی از دانشگاه آکسفورد انستیتو کریک و الج لندن است. از طرف این پژوهشگران واکسنی با نامlung vax به صورت آزمایشگاهی تولید شده که نتایج آزمایشگاهی مطالعه این واکسن نشان داده است که این واکسن پتانسیل پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه را دارد و همچنین می‌تواند نقش مهمی در درمان بیماری ایفا کند. 

استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین چالش‌هایی که سیستم ایمنی برای مراقبت از سلول‌ها به منظور سرطانی شدن دارند این است که سیستم ایمنی بعضاً نمی‌تواند سلول‌های نرمال را از سلول‌های آنرمال تشخیص دهد. سلول‌های سرطانی شده ریه دارای یک نوع آنتیژن خاصی به نام نئ آنتیژن هستند که این پژوهشگران در مطالعه خود روی همین آنتیژن‌ها متمرکز شده و در مطالعات آزمایشگاهی توانستند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.

وی افزود: پلتفرمی که این پژوهشگران از آن استفاده کردند شبیه واکسن آسترازنکایی هست که در بیماری کرونا استفاده شد یعنی ژن مربوط به نئو آنتی ژن در داخل یک ‌دی آن ای قرار گرفته و با تزریق آن به بدن در داخل ارگانیسم این آنتی ژن تولید خواهد شد و سیستم ایمنی به آن پاسخ خواهد داد یعنی هم می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش داشته باشد و هم در درمان سرطان ریه می‌تواند نقش ایفا بکند. 

نوری‌زاده تصریح کرد: این واکسن در صورت تایید شدن می‌تواند به افرادی که سنینی بین ۵۰ تا ۸۰ سال دارند و به ویژه افرادی که سیگاری هستند تزریق شود. متاسفانه میزان بقای افرادی که به سرطان ریه مبتلا هستند طی ۱۰ سال فقط ۱۰ درصد است. سالانه حدود ۲ میلیون نفر به سرطان ریه مبتلا می‌شوند و از آنجایی که رنج مرگ و میر در سرطان ریه بالاست این موفقیت می‌تواند موجب کاهش مرگ و میر شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: دولت انگلستان بودجه ۱ و ۷ میلیون پوندی به این گروه از پژوهشگران اختصاص داده و قرار شده است در مرحله اول ۳۰۰۰ دوز از این واکسن تولید شود و در کارآزمایی مورد مطالعه قرار گیرد.

وی عنوان کرد: مطمئناً بها دادن به چنین پروژه‌هایی و صرف بودجه‌هایی مناسب برای چنین پروژه‌هایی می‌تواند موجب ریشه کن کردن بسیاری از بیماری‌ها شود. از آنجایی که کشور ما نیز در حیطه بیوتکنولوژی به موفقیت‌های بسیار خوبی از قبیل تولید انواع داروهای نو ترکیب و واکسن‌های متفاوت داشته چنین بودجه‌هایی می‌تواند به پژوهشگران داخلی اختصاص داده شود تا موجب پیشرفت درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها در سطح جامعه شود.

منبع: ايسنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟